Premier League 2009/2010

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Ligę w tym roku wygra

Manchester United
19
30%
Liverpool
3
5%
Chelsea
27
43%
Arsenal
10
16%
Everton
2
3%
Aston Villa
0
Brak głosów
Manchester City
1
2%
Tottenham
0
Brak głosów
ktoś inny ...
1
2%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Premier League 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 11:23

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... efault.stm

Znamy terminarz :jupi: Można się napinać :]

Aston Villa - Wigan
Blackburn - Man City
Bolton - Sunderland
Chelsea - Hull
Everton - Arsenal
Man Utd - Birmingham
Portsmouth - Fulham
Stoke - Burnley
Tottenham - Liverpool
Wolverhampton - West Ham

Pierwsza kolejka, chyba nie mogli dać łatwiejszego zadania United. Chelsea zresztą też nie. Ktoś nie lubi Liverpoolu :P
Póki co przeanalizowałem tylko terminarz Arsenalu i widzę rzeźnie na przełomie stycznia i lutego.
United na Emirates, Chelsea na Stamford i Liverpool na Emirates.

Za to końcówka dość łatwa i to od tego trójmeczu :P z wielką trójką.

Za wcześnie by mówić, kto wygra ligę, choć może i nie. Ankieta przyjdzie jak okienko będzie się zbliżało do końca.

Tak patrzę i widzę, że Burnley też nie oszczędzili. W pierwszej kolejce jeszcze ujdzie - wyjazd na Britannia [Stoke, gdyby ktoś nie wiedział ;)] ale potem - United [h], Everton [h], Chelsea [a], Liverpool [a], Sunderland [h], Tottenham [a],

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 cze 2009, 12:08

U nas patrzylem nie jest zle , ciekawe tylko jak to bedzie komponowalo z LM.

Bardzo dobrze uklada nam sie poczatek sezonu. Ostatnie dwa w naszym wykonaniu nie byly najlepsze ... Teraz oczekuje 12 pkt po pierwszych 4 meczach :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 cze 2009, 13:12

Chelsea początek sezonu jak narazie lekko potem przedświąteczna rzeźnia :

October
3 Liverpool (H)
17 Aston Villa (A)
24 Blackburn (H)
31 Bolton (A)

November
7 Man Utd (H)
21 Wolverhampton (H)
28 Arsenal (A)

potem do kwietnia spokojnie i końcówka sezon to chyba najgorszy okres na rzeźnicze spotkania bo to LM a to znowi FA Cup....

April
3 Man Utd (A)
10 Bolton (H)
17 Tottenham (A)
24 Stoke (H)

May
1 Liverpool (A)
9 Wigan (H)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 cze 2009, 16:55

fieldy pisze: Pierwsza kolejka, chyba nie mogli dać łatwiejszego zadania United.
A tu byłbym ostrożny. Trudno powiedzieć, czy 2 mecze z bieniaminkami na starcie to dobry układ, czy może jednak nie. Nie do końca wiadomo czego można się po nich spodziewać jeszcze. W zeszłym sezonie też pewnie większość drużyn cieszyła się z Hull, a okazało się że zaczęli bardzo ładnie. Mimo wszystko terminarz wydaje mi się, dla United oczywiście, lepszy niż w ubiegłym roku. W poprzednich dwóch sezonach rozpoczynaliśmy dosyć słabo, więc ważne, aby w tym roku było inaczej. Na razie trudno coś więcej mówić, bo oblicza każdej z drużyn mogą się diametralnie zmienić do czasu rozpoczęcia rozgrywek.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 16 lip 2009, 21:01

Wg. mnie wygra Chelsea jeśli znajdzie sobie typowego łowcę goli, bo mimo, że Anelka jest aktualnym królem strzelców, a Drogba byłym, to dla mnie to jeszcze nie to. Wciąż nie mogę darować sobie 1/2 finału LM, w części za sędziego, a w częsci za naszych "skutecznych" napastników. Mogliśmy strzelić tę bramkę i sędzia nie miałby nic do gadania ;]

Arsenal, sądząc po komentarzach na kanonierzy.com szuka defensywnego pomocnika ;] Prawdopodobnie pójdzię do nich Matuidi, który niewiadomo czy se poradzi, ale Wenger ma talent do transferów :D więc 4. miejsce będzie

Liverpool
To będzie słabszy sezon niż poprzedni, bo wzmocnili się narazie tylko Johnsonem

Man Utd
Czuję, że następca CR7, o przepraszam CR9:D czyli Antonio Valencia skończy na rezerwie, gdyż nie wytrzyma presji, a jego miejsce zajmie ktoś inny, ale kto to już niewiem. Powalczą z Liverpoolem o 2. miejsce. Zawsze sądziłem, że MU byli dobrzy tylko ze względu na Ronaldo, ale teraz sezon pokaże, czy miałem rację

Z mojej strony to tyle :D

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 16 lip 2009, 21:47

Chyba mamy wrozke :)

A po czym sadzisz ze mialby nie wytrzymac presji ? Sa ku temu jakies przeslanki ? Ja tak samo moge powiedziec o Zirkowie albo o Ancelottim - zrobi z Chelsea drugi Milan , sprowadzi Favalliego , Jojko , Costacurta wroci zeby dla niego grac i Chelsea spadnie z ligi :O

Zawsze sądziłem, że MU byli dobrzy tylko ze względu na Ronaldo, ale teraz sezon pokaże, czy miałem rację
My jestesmy dobrzy , z czystym sumieniem moge powiedziec w przeciagu ostatnich 20 lat najlepsi w Anglii . I bez Crisa byly trofea. Poza tym to co mowisz pozwala mi twierdzic ze patrzysz tylko na jego statystyki , bo te mial znacznie lepsze niz gre w ostatnim sezonie . Ba , moge stwierdzic ze nie ogladasz meczy , bo dobrze wiadomo ze i w meczach bez Ronaldo dawalismy rade.

Dla mnie zadne znaki na niebie i ziemi nie wskazuja ze Chelsea bedzie mistrzem.

Awatar użytkownika
Fowler.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fowler. » 20 lip 2009, 13:40

Pawel875 pisze:Liverpool
To będzie słabszy sezon niż poprzedni, bo wzmocnili się narazie tylko Johnsonem
Czemu sezon ma być słabszy, skoro Liverpool się nie osłabił (z Xabim nadal nie wiadomo, ale sam gracz powiedział, że nie będzie nalegał na transfer), a na dodatek pozyskał najlepszego prawego obrońcę w Anglii ? Jak dla mnie to jest zupełnie niezrozumiałe. Póki co osłabił się Manchester, bo Valencia to nie jest taki typ zawodnika, jak Ronaldo i nie będzie najlepszym strzelcem zespołu, a i Owen jest zagadką. Nie mówię, że MU będzie grał słabo, ale stracili dwóch dobrych zawodników, a ich następcy nie wiadomo, jak się sprawdzą. Z Chelsea też może być różnie. Zobaczymy, jak Ancelotti sobie poradzi na Wyspach.

Witam tak na marginesie.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 20 lip 2009, 14:06

Fowler. pisze: Czemu sezon ma być słabszy, skoro Liverpool się nie osłabił (...), a na dodatek pozyskał najlepszego prawego obrońcę w Anglii ?
Dobrze że znak zapytania na końcu, bo jeszcze bym pomyślał, ze z tym prawym obrońcą to tak na poważnie :D
No chyba że chodziło o najlepszego angielskiego obrońcę - wtedy mozna sie zastanowić.

Awatar użytkownika
Fowler.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fowler. » 20 lip 2009, 14:32

Logan pisze:Dobrze że znak zapytania na końcu, bo jeszcze bym pomyślał, ze z tym prawym obrońcą to tak na poważnie :D
No chyba że chodziło o najlepszego angielskiego obrońcę - wtedy mozna sie zastanowić.
A kogo masz na myśli ? Johnson to absolutna czołówka, miał świetny poprzedni sezon, wybrano go do jedenastki PFA (choć tu akurat nie ma czym się zbytnio sugerować, skoro Giggsa uznano najlepszym zawodnikiem) i jest być może najlepszy na swojej pozycji w EPL (moim zdaniem tak i nie mówię tego, z powodu jego przejścia na Anfield, bo już w Portsmouth podobała mi się jego gra). Domyślam się, że Tobie chodziło o kogoś z trójki Bosingwa-Sagna-Richards. Mam rację ?

A jeśli chodzi o angielskich obrońców - kto Twoim zdaniem prezentuje taki poziom, jak Glen ?

A, i przyklejta ten temat, a odklejta ten stary :)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 20 lip 2009, 14:44

No a jak dla mnie to nic szczególnego nie pokazał, jeśli chodzi o te kilka meczów z jego udziałem które widziałem. W reprezentacji wyglądał bardzo blado (tylko proszę bez Andory). Sagna i Bosingwa są o klasę lepsi. Steinsson imo tez jest lepszy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 lip 2009, 15:05

Rzeczywiście Sagna w poprzednim sezonie pokazał mnóstwo... :mrgreen:

Glen prezentował się lepiej od Sagny w poprzednim sezonie i trzeba być tylko kimś niezwykle zaślepionym swoją drużyną, żeby twierdzić inaczej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 lip 2009, 15:24

Johnson trafił do "11" sezonu 2008/2009 nie przez pomyłkę. To, że Chelsea biła się z Poolem zawodnika, którego sprzedała to też nie przypadek. Ten gość zagrał naprawdę świetny sezon.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 lip 2009, 20:56

Steisson byłnął genialnym golem w 1 kolejce ze Stoke, niezły obronca ale bez jaj. Bosingwa kapitalny okres do grudnia,pozniej zapomniał jak się gra w piłke.
Jonhson bardzo dobry solidny sezon, nawet w pomocy mykał prawej. Dobry zakup LIverpoolu.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 29 lip 2009, 12:44

Siemanko ziomale i ziomalki :lol: Tegoroczny sezon w Premiership zapowiada się niezwykle interesująco.Patrząc na nazwiska grających piłkarzy na angielskich boiskach w zasadzie o mistrzostwo powalczą te same zespoły co zawsze,choć wg.mnie trzy kluby bezsprzecznie powinny powalczyć o mistrzostwo:dwa teamy z Manchesteru i Chelsea,a "czarnym koniem" zostanie beniaminek z Burnley który szykuje naprawdę ciekawy skład i nieźle namiesza w elicie 8) 8)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 lip 2009, 13:06

VADER pisze:choć wg.mnie trzy kluby bezsprzecznie powinny powalczyć o mistrzostwo:dwa teamy z Manchesteru i Chelsea
A Liverpool i Arsenal nie? :lol:
Nieźle mnie teraz rozbawiłeś. Szczególnie stwierdzeniem, że City może powalczyć o mistrza. Wywalenie grubej kasy na kilku dobrych/bardzo dobrych zawodników nie wystarczy. Do tego potrzebny jest czas, czas, czas i... dobry trener.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”