AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 673

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lip 2009, 23:13

Eto'o jak najbardziej jest do wyjęcia pod warunkiem, że stać Was na wysokie wynagrodzenie dla niego. Pewne jest, że nie przejdzie do klubu, który zaoferuje mu tyle samo czy też mniej niż Barcelona a u nas groszy nie zarabia. Dokładnych danych nie mam, ale pewnie około 8 mln euro.

A co do cen to wiadomo jak jest. Normalka, że Sevilla pytana o cenę krzyczy zawyżoną kwotą. Skoro mają być negocjacje (a zawsze jakieś są) to trzeba mieć z czego schodzić.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lip 2009, 23:21

Eto'o jak najbardziej jest do wyjęcia pod warunkiem, że stać Was na wysokie wynagrodzenie dla nieg
Milan teraz walczy by zmniejszyć wydatki na pensję o 1/3, wprowadzili ostrą dyscyplinę w budżecie na pensje, nie ma szans by Eto'o dostał choćby tyle ile zarabia w Barcy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 lip 2009, 23:29

Eto'o jak najbardziej jest do wyjęcia pod warunkiem, że stać Was na wysokie wynagrodzenie dla niego. Pewne jest, że nie przejdzie do klubu, który zaoferuje mu tyle samo czy też mniej niż Barcelona a u nas groszy nie zarabia. Dokładnych danych nie mam, ale pewnie około 8 mln euro
No tak czytalem ze do wziecia jest tylko wiadomo ze E2 bedzie chcial duzej tygodniowki i tu pytanie czy jezeli jest do wziecia jak na swoje umiejetnosci nie duzo przez swoj konczacy sie kontrakt 20-30 milionow euro :?: To za tyle do wyjecia jest Fabiano gdzie chlopaczek nigdy nie osiagnie poziomu gry Eto mimo czasem jego ogromnej nieskutecznosci i teraz trzeba sie zastanowic czy jego zarobki nie zachwialy by naszym budzetem bo kwota transferu napewno nie.Druga sprawa piszesz ze on nie pojdzie grac za mniejsze pieniadze.A teraz gdy City zatwierdzilo Teveza to mam pytanie kto mu je da :?: W Anglii od 2010 roku wchodzi wiekszy podatek i jestem pewien ze skonczy sie z ogromnymi kwotami transferowymi no moze po za City.Real z wiadomych przyczyn odpada.Jedynym kandydatem wydaje sie Inter ale nawet Moratti juz nie chce placic ogromnych kwot bo w czasie kryzysu to jest nienormalne...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lip 2009, 23:37

Przypuszczam, że za 20 mln euro Barcelona by go puściła.

Gdzie pójdzie? Kto mu da takie pieniądze jakie by chciał? Być może nikt. Samu jest w idealnej sytuacji bo może nic nie robić. Jeżeli znajdzie się kupiec mogący spełnić oczekiwania jego i Barcelony to bardzo dobrze. Jeżeli nie to może zostać bo ma jeszcze kontrakt i zobaczyć jak się będzie przedstawiać sytuacja za rok kiedy to będzie mógł odejść za darmo i chętnych powinno być sporo a potencjalni zainteresowani prześcigać się będą właśnie tygodniówkami.
gilardino11 pisze:nie chce placic ogromnych kwot bo w czasie kryzysu to jest nienormalne...
Nie gadaj bzdur. Dobry zawodnik spłaca się i to z dużą nawiązką w jeden rok. Patrz 100 mln dolców do zarobienia na Kace :lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 lip 2009, 23:54

Nie gadaj bzdur. Dobry zawodnik spłaca się i to z dużą nawiązką w jeden rok.
Splaca sie po jednym roku tylko najpierw trzeba wylozyc pieniadze na transfer nastepnie wydac duze pieniadze na pensje i liczyc ze zawodnik da rade i sprawdzi sie w danym klubie.To w czasie kryzysu za duzo dla wiekszosci klubow :wink:
Patrz 100 mln dolców do zarobienia na Kace :lol:

tak i do 2012 500 milionow euro przychodu tylko z czego sie u nich te dlugi biora :wink: .Nie moge sie doczekac wystepow Rickiego w Realu czy bedzie gral na tak duze pieniadze za jakie go kupiono :wink:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 20 lip 2009, 12:06

Za nami pierwszy sparing rozegrany podczas amerykańskiego tourne. Zremisowaliśmy z Los Angeles Galaxy 2-2. Bramki po dość ciekawych akcjach zdobyli Thiago Silva i niezawodny Pippo.
Mecz był grany praktycznie z marszu, po męczącej podróży i to na pewno wpłynęło na postawę Milanu. Trzeba powiedzieć, że rewelacyjnie nie graliśmy, bramki tracąc bo dużych błędach drużyny (zachowanie Kalaca przy pierwszej bramce-tragedia), a Galaxy miało jeszcze parę okazji bramkowych, najczęściej po długich crossach Becksa (po raz kolejny wyraził chęć powrotu do Milanu). W następnych sparingach postawa Milanu powinna być już lepsza.

Coraz mniej realny wydaje się transfer Fabiano. Milan nie chce podwyższyć oferty, Sevilla nie chce obniżyć swoich wymagań, więc zanosi się na kolejną porażkę Milanu w tym mercato. Zresztą nie wiem jak wy, ale ja coraz bardziej mam wrażenie, że Łysy uprawia coś w rodzaju pozorowanego mercato. Bierze sobie za cel jakiegoś piłkarza, oficjalnie ogłasza, że klub się nim interesuje, rozpoczyna negocjacje, ale i tak do transferu nie dochodzi-bo za drogo, bo za stary, bo ma problemy z zębami, bo Silvio go nie chce. Taka gra pozorów- chcemy kogoś kupić, ale nie z naszej winy nie możemy. Tak było z Dzeko, Cissoko, Hunterem teraz tak jest z Fabiano i pewnie tak będzie z Vucinicem, który teraz ma być naszym celem. Takie zagrywki wskazują chyba, że rzeczywiście nasz zarząd nie ma w planach wydawania kasy z transferów Kaki i Gurkiego. Obym się mylił, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że tak właśnie jest. Optymizmem to raczej nie napawa.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 lip 2009, 12:09

Mates pisze:Taka gra pozorów- chcemy kogoś kupić, ale nie z naszej winy nie możemy. Tak było z Dzeko
Nie wiem jak z innymi, ale Dzeko chyba naprawdę chcieliście kupić. Ponoć Bośniak chciał nawet wymusić transfer na Wolfsburgu, ale klub się nie ugiął. Także raczej picu tu nie było :wink:

Nie martwcie się o napastnika, pewnie i tak koniec końców przyjdzie do Was Toni :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 20 lip 2009, 12:29

Michał M pisze:ale klub się nie ugiął
Tylko zastanawia mnie czy klub nie ugiął się dlatego, że tak bardzo zależało mu na pozostaniu zawodnika czy dlatego, że dostał zbyt niską ofertę. Według mnie gdyby Łysy na prawdę chciał kupić Bośniaka to by go kupił. Bayern jak chciał kupić Gomeza to wyłożył, chyba jakieś, 30 mln na stół-przepłącając trochę-ale ma świetnego, perspektywicznego zawodnika u siebie. W przypadku Dzeko kwota 25-26 mln chyba by Wolsfburg przekonała ale Łysy był nieugięty.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 lip 2009, 12:34

Mates pisze: Bayern jak chciał kupić Gomeza to wyłożył, chyba jakieś, 30 mln na stół-przepłącając trochę-ale ma świetnego, perspektywicznego zawodnika u siebie. W przypadku Dzeko kwota 25-26 mln chyba by Wolsfburg przekonała ale Łysy był nieugięty.
Z Gomezem było trochę łatwiej, bo mial klauzulę odstepnego - gdyby nie ona, to nie wiem czy Stuttgart by go puścił nawet za te 30 mln. Wolfsburg żądał chyba 30 mln, to jednak lekko dużo za napastnika, który ma owszem wielki potencjał, ale na razie udowodnił go raptem w jednym fantastycznym sezonie. No i pewnie Galiani (który ogląda każdego centa z dwóch stron, jak już byla o tym mowa :P ) stwierdził, że więcej niż 20 nie chce za niego zapłacić. W sumie dość rozsądne rozumowanie (aczkolwiek nie zadowolające fanów Milanu, to jasne :wink: ).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 lip 2009, 12:49

Takie zagrywki wskazują chyba, że rzeczywiście nasz zarząd nie ma w planach wydawania kasy z transferów Kaki i Gurkiego. Obym się mylił, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że tak właśnie jest. Optymizmem to raczej nie napawa.
no co ty przeciez kupilismy Zigoniego dwoch kolejnych juniorow Onyewu(za darmo ale wazne ze nowy gracz) noi Silve(Pato tez byl kupowany na dwa mercata)

Dzeko byl do wyjecia ale jak powiedzial prezes Sevilli Galliani zlozyl pewnie komiczna oferte i na tym sie skonczylo.w tych czasach nie kupi sie napastnika za 14 baniek sprzedajac miesiac wczesniej Kake za 68

btw ma ktos jeszcze watpliwosci dlaczego Cissokho nie gra u nas? jak za Fabiano nie chca dac wiecej niz 14 to za prawie nie znanego obronce daliby 15??wstyd dla klubu wymyslac takie problemy

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 lip 2009, 15:12

Nie gra u was bo macie dramatyczne braki w gotówce i to widać , ostatnie lata to schyłek wielkiego Milanu myślę że ten rok to będzie dno a później przyjdzie odbicie. Brak klasowego trenera , brak ławki rezerwowych , wielka niewiadoma jeśli chodzi o formę podstawowych zawodników. Nie rozumiem jedynie dlaczego Milan nie oddał Pirlo , który jest zupełnie bez formy a również przejada niemałą pensję

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 lip 2009, 15:37

Nie rozumiem jedynie dlaczego Milan nie oddał Pirlo , który jest zupełnie bez formy a również przejada niemałą pensję
Bo nikt za niego nie złożył oferty :?: Przy odpowiedniej ofercie zostałby szybciej sprzedany niż "należacy do Jezusa"

Nie wiem skąd te prognozy że Milan od kilku lat sie stacza i że w tym roku bedzie największe dno.Aż tak nie lubicie ekipy Rossonerich :roll: .Od kilku lat sie staczyamy a w przeciągu ostatnich 6 lat graliśmy 3 razy w finale LM, 2 razy ją zdobyliśmy osiągneliśmy również jeden półfinał.W 2004 zdobyte zostało scudetto i tu można szukać chyba tylko tego upadku Milanu.Jednak w po tym bycie dwa razy za Juventusem to chyba nie wstyd.W ostatnim sezonie mamy tyle samo punktów co 2 Juve i co to też staczanie sie w dół :?: Po tym jak odszedł Kaka zauważyłem że nie którzy bez niego Milan widzą gdzieś chyba w okolicy 10 miejsca w lidze i nie wyjście z grupy.Wiem że Polacy z natury są ludźmi którzy popadają od skrajności w skrajność ale spokojnie Milan był, jest i bedzie WIELKI :!:

Co do transferów.Nikt nie bedzie płacić za Fabiano oczekiwane 20 milionów Euro.Sevilla zeszła z ceny ale to wciąż mało.To co powiedział dzisiaj Leonardo bardzo mi sie podobało.Powiedział że nie ma sensu kupywać piłkarzy po to tylko żeby wydać pieniądze.Zawodnicy powinni odpowiadać potrzebom i nie powinno sie za nich przepłacać.W przeciwnym razie to nie ma sensu.

Aha i jeszcze jedno od kiedy to Huntelar był naszym celem transferowym :?: Z tego co ja wiem Leo jak i Łysy zawsze widzieli w składzie najpierw Dzeko gdzie Wolfsburg zablokował transfer a teraz Fabiano.Mam nadzieje że kluby sie dogadają bo takiego zawodnika o takiej charakterystyce nam trzeba a dostepny jest praktycznie tylko on.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 lip 2009, 15:46

Owszem ale ostatnie zdobyte LM to były 2 rewelacyjne mecze rewanż na San Siro i mecz z L'poolem od tamtego czasu równia pochyła , przegrane 1/8 z Arsenalem , później wpadka w pucharze UEFA i zero / null/nic we Włoszech. Kontuzje kluczowych piłkarzy , niezrozumiała polityka transferowa, zaciskanie kurka z pieniędzmi. W tym sezonie jest nowy trener może i z wizją ale na podwórko trafia arcytrudne bez ławki a walczyć będzie na 3 frontach a konkurencja nie śpi.
Niech będzie to nie będzie dno to będzie sezon przejściowy optymalnie macie skład na 2/3 miejsce w lidze , znając realne warunki skończy się na 4 i nie chodzi o sprzedaż Kaki tylko o ciągłe skracanie kadry i brak zmienników.
To już nawet Lyon zrozumiał , ze pewna formuła mercato sie wyczerpała

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 20 lip 2009, 16:32

http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Ciezk ... omosc.html

taki artykuł ukazał się ostatnio na wp.
Dlatego pytanie do kibiców Milanu czy to co piszą to tylko same pierdoły czy rzeczywiście tak się dzieje?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 lip 2009, 17:06

odnośnie tego aktykułu. Warto podać jego autora, czyli Carlo Garganese z Goal.com, który na serie a zna się doskonale.
Tu link do orginału: http://goal.com/en/news/1717/editorial/ ... drea-pirlo

A co do treści to o ile jest on napisany w pesymistycznym tonie to nie jest to totalne science fiction. Analiza możliwści finansowych wygląda na trafioną i jedyną kontrowersyjną tezą jest to czy Milan się zakwalifikuje do LM. Ja narazie tak nie myślę, ale pewności nie ma, biorac pod uwagę sprzedarz Kaki, brak doświadczenia Leonardo, niepewną formę większości liderów (Nesta, Gettuso, Pirlo, Ronaldinho) czy brak klasowych zmienników nie jest to niemożliwe. Na niekorzyść Milanu idze też fakt że średniaki jak Napoli, Genoa, Palermo, Sampdoria sezon w sezon zyskują na sile sprowadzając kolejnychświetnych graczy (Lavezzi, Hamsik, Quagliarella, Cassano, Pazzini, Kjaer, Cavani, Amelia, Milito, Motta, Criscito, Zarate itp) i jest coraz więcej trudnych meczy w sezonie. Pod tym względem Serie A jest naprawdę mocna i dlatego krótka kadra oraz niemlodzi liderzy wyraźny problem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”