FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 941

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 20 lip 2009, 22:33

Cloud pisze:
Babel pisze:
Aha, i Babel - tak gdyby Perez dał za Ronaldo 40mln+ Snejdera z Robbenem inaczej by to wpłynęło na ocenę tego transferu, bo wtedy dopłaciłby stosunkowo rozsądną kwote, i przy okazji pozbyłby się zawodników, których przypuszczalnie chce sprzedać
Każdy kij ma dwa konce. Przypuszczalnie Real moze za dwojke Sniejder, Robben wyciagnac 60 baniek (a nie sa to w sumie niemozliwe pieniadze) plus zwolnienie z kontraktu. 60 + 40 = 100. Przypuszczalnie Real moze zrobil lepszy biznes. To tak mniej powaznie, ale warto pamietac ze dyskusja tyczy sie idiotycznych twierdzen ze Etoo jest wart zupełnie nic.
Żeby było jasne ja nigdy nie powiedziałem, że Eto'o jest warty "nic". Jak dla mnie, to jeden z najlepszych napastników świata, i jest warty bardzo dużo. Ale niestety został mu tylko rok kontraktu, i tak na dobrą sprawe już oferta wysokości 20-25mln byłaby bardzo dobra. Podobno tyle dawało City, ale Eto'o jest za ambitny by tam pójść. Jemu potrzeba drużyny, która walczy o najwyższe cele, a taką jest Inter. Więc pewnie tam pójdzie. Jemu, to na ręke i Barcelonie również, bo się go pozbędą, i dostaną Zlatana. Dopłacając przy okazji pokaźną sume, ale mimo wszystko 40mln+ Eto'o jest moim zdaniem lepsze niż wydanie 93 w gotówce. Aha i nie piszcie, że transfer Ibry, to 70mln czy 80, bo jego transfer to 40mln(!!) + Eto'o, a to zupełnie co innego.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 21 lip 2009, 10:29

Ten Caceres to jakiś konkretniejszy grajek czy jego ewentualne przyjście do Juve traktować raczej z przymrużeniem oka? Mógłby ktoś coś więcej o nim napisać? dzięki z góry :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 lip 2009, 10:47

Dosyc szybki, silny fizycznie, a jego znakiem firmowym sa wslizgi. Kosztowal nas sporo pieniedzy, ale nie do konca przystosowal sie do gry u nas. Slabo wychodzi mu wyprowadzanie pilki z wlasnej polowy, a to w Barcelonie podstawa. Ja w nim widze potencjal, dlatego teraz pojdzie na wypozyczenie, zeby zlapac wiecej minut gry.

Dzisiaj powinno sie wyjasnic wszystko w sprawie Ibry i Eto`o. Licze na oficjalne info.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lip 2009, 12:21

tyle że JUVE to nie jest klub który będzie Barcelonie ogrywał rezerwowych. Secco chce przy okazji wypożyczenia uzgodnić klauzulę odkupu, a jeśli się to nie uda pewnie będzie forsował definitywną wymianę Caceres-Poulsen.
Tak czy siak, bez względu na szczegóły jest to dobra transakcja dla każdej ze stron. Barca zyskuje solidnego rzemeiślnika sprawdzonego w La Liga, ktory będzie bardzo przydatny gdy Yaya i Keita będą grali w PNA, JUVE zyskuje utalentowanego wszechstronnego defensora i pozbywa się beznadziejnego u nas Poulsena, a wszystko minimalnym kosztem :wink:
Slabo wychodzi mu wyprowadzanie pilki z wlasnej polowy, a to w Barcelonie podstawa
To fajnie będzie się wam Poulsena oglądało, bo w JUVE podawał mniej więcej tak: i to podanie było jedynie nieznacznie gorsze od normy :lol:

PS: Caceres ma szanse z Canną w walce o miejsce w 11 waszym zdaniem?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 lip 2009, 12:24

Nie ma nawet takiej opcji. W Barcelonie nie grał nawet jak całą obronę mieli połamaną. Poza tym dali za niego bardzo dużą kasę i na pewno będą chcieli przynajmniej część z niej odzyskać.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lip 2009, 12:32

Dla każdego, kto chce kupić Caceresa lepiej by wystawiał go na lewej obronie, a nie na środku. To dość przeciętny grajek, ale jest młody więc nie można go skreślać. Dla mnie Juventus to jeszcze nie jest klub dla niego. Na pierwszy skład to nadaje się do Malagi.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 21 lip 2009, 12:59

W reprezentacji Urugwaju gra na lewej stronie i radzi sobie całkiem nieźle. Jak dla mnie wielki talent i trzeba mu dać troche czasu . Nie każdy wpasuje się jak Pique . I jeżeli już to u tego drugiego należy dopatrywać się ponadprzeciętnej zdolności adaptacji aniżeli u pierwszego , jej braku . Może powinien się jeszcze rok otrzaskać albo chociaż pół ( ale w drużynie grającej podobnym systemem co Barcelona więc Włochy to nie jest dobry kierunek) . Sprzedaż takiego zawodnika za którego dali 16,5 mln , czy wymiana na 29 latka , to byłby duży błąd . Jak dla mnie to może ewentualnie wyglądać następująco .
- Poulsen do Barcy a w zamian troche kasy i wypożyczenie Martina .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lip 2009, 13:17

Ile jest drużyn grających podobnym stylem/systemem co Barcelona?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 21 lip 2009, 13:21

No właśnie to jest cały problem :) . Bo w europie nie widać takich , ale może w Ameryce Pd.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lip 2009, 13:32

Jeśli wypożyczylibyście go poza Europe, to już może nie wracać.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 21 lip 2009, 13:35

No nie wiem , dlatego to jest taki problem . Jedno jest pewne kolo do Juve nie pasuje

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 21 lip 2009, 13:51

wielki talent w teorii, niewypał w praktyce. wielkiej kariery chłopak nie zrobi

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 21 lip 2009, 14:36

Pelart pisze:wielki talent w teorii, niewypał w praktyce. wielkiej kariery chłopak nie zrobi
Ja bym się jeszcze wstrzymał z ocenami . U was w pierwszym sezonie tez Higuain nie potwierdził wielkigo talentu . Należy dać chłopakowi czas .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 lip 2009, 14:46

Siemano :] Co prawda wróciłem wczoraj, ale jak zobaczyłem ile się działo i ile stron przybyło to zrezygnowałem z odpisywania :P Teraz jestem już prawie trzeźwy więc można coś nabazgrać...

Zacznę od końca - Pelart nie skreślaj go za szybko. Naprawdę grał za mało, aby napisać, że nic z niego nie będzie. Oczywiście mogę zgodzić się z tym, że nie spełnił wysokich oczekiwań związanych z jego ceną, ale nie było też tak, że jak grał to cały czas partaczył. Świetne zagrania przeplatał ze słabszymi, ale wierzę, że jakby się trochę rozegrał to mógłby być co najmniej solidnym obrońcą z dodatkowym atutem w postaci kapitalnej gry wślizgiem ( ). Jeśli chodzi o jego najbliższą przyszłość to zdecydowanie najbardziej odpowiada mi opcja wymiany wypożyczeń ( :lol ) z udziałem Poulsena. Możemy potrzebować DM-a na czas PNA a Martin nie dostanie raczej szans częstszej gry bo przecież wrócił jeszcze Henrique.

Czymże jednak jest ewentualny transfer/wypożyczenie Caceresa przy Ibrachimagiku :] Zlatan przybywaj i tyle. Mimo, że Szwed nie należał nigdy do moich ulubieńców to teraz może się to zmienić jeżeli będzie grał u nas na miarę swoich nieprzeciętnych umiejętności. Koszta są ogromne, ale jak już musimy (a musimy) wymieniać napastnika to wolę Ibrę niż Villę. Koszta ogromne, ale taniej się go wyrwać nie da a za rok bylibyśmy w dużo gorszej sytuacji. Trudno oszacować rynkową wartość Samuela w momencie kiedy za rok byłby dostępny za free. Czekamy zatem już tylko na dopięcie ostatnich szczegółów i będzie dobrze.

Poza tym niech już coś grają bo chcę zobaczyć Gaia w akcji. Nie na darmo dostał obywatelstwo :]

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 lip 2009, 15:02

Na prawej obronie zdarzyło mu się grać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”