Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 564

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 23 lip 2009, 11:45

Według mnie dobrym ruchem byłoby sprowadzenie francuskiego napastnika Pierre-André Gignaca. Pozostaje kwestia tylko tego za jakie pieniądze jest on do wyciągnięcia z Toulouse.
Wydaje mi się że jest to zawodnik który pasuje do kombinacyjnej gry Arsenalu.
W ostatnim sezonie ligue 1 błysnął skutecznością, niemal wszystkie bramki strzelając prawą nogą :wink:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 23 lip 2009, 11:51

ważne, żeby Klass odszedł, w Arsenalu pewnie by się sprawdził

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 23 lip 2009, 11:54

fieldy pisze:Wenger powiedział, że Eduardo wróci za 2 miesiące, a Eduardo dziś mówi, że jest fizyczynie gotowy do gry i że ma obiecane 20-30 minut w poniedziałkowym meczu i później 45 w spotkaniu z H96.
Ja zrozumiałem wypowiedź Bossa (biorąc pod uwagę wcześniejszą istotna informację od Wengera - o powrocie Dudu do treningu z pełnym obciążeniem) tak, że E9 wróci do najwyższej dyspozycji za 2 miesiące.

Mnie bardziej zastanawia co sie dzieje z Gaelem :think:
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, 12:12 przez Logan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2009, 12:11

Wenger wyjaśnił sprawę i powiedział, że Eduardo zagra w poniedziałek. Tyle dobrego

zamelcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zamelcia » 23 lip 2009, 12:31

Co do napastnika to jak już kogoś brać z Realu to lepiej Negredo który chce iść do Anglii, jest w podobnej cenie co Klass, a poza tym jakoś tak bardziej mi pasuje do nas niż inni. A co do Gignaca to warto spojrzeć na przedostatni sezon gdzie strzelił w całym sezonie aż 2 gole.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 lip 2009, 12:57

zamelcia pisze:Co do napastnika to jak już kogoś brać z Realu to lepiej Negredo który chce iść do Anglii, jest w podobnej cenie co Klass, a poza tym jakoś tak bardziej mi pasuje do nas niż inni. A co do Gignaca to warto spojrzeć na przedostatni sezon gdzie strzelił w całym sezonie aż 2 gole.
To żeś teraz porównał Negredo z Huntelaarem. Wdł. mnie Arsenal powinien pozyskać Holendra bez zastanowienia. Z takimi graczami jakich Arsenal ma Klaas może zdobyć wiele bramek i nie maścić tyle sytuacji co Ade i młody Duńczyk. Nie obraził bym się jak by Chelsea sprowadziła Klaasa na SB.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 25 lip 2009, 0:41

+ Toure :P

i coś dla fanów FMów -

Cały Ade. Będziemy tęsknić :cry:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 lip 2009, 7:58

Logan pisze: IMO długość kontraktu, forma sportowa. Vieira raz po raz jest w szpitalu. Poza tym on juz wie jak to jest być na szczycie, wygrał wiele prestiżowych imprez, także bliżej mu do sportowej emerytury niż do głodu sukcesu i walki o najwyższe cele.
Niby wszystko racja, ale lepszy Pat na Dmie niż Samir Nasri, czy Denilson.
Ponoć Vieira jutro ma zostać piłkarzem Spurs. Teraz powinni zwolnić Redknappa i zatrudnić Keane'a :lol: Ciekawe jakby się współpraca układała :smile2:

W miarę dobre wieści o Nasrim. Ponoć złamanie kości strzałkowej nie jest skomplikowane i po 6 tygodniach Samir będzie wracał do zdrowia. Szkoda okresu przygotowawczego, ale co zrobić.

Jutro kolejny sparing. Szalenie jestem ciekaw, czy Eduardo jednak wystąpi. Niby ma zagrać parę minut. Zobaczmy.

Pojawiają sie jakieś plotki, że Kalou miałby zastąpić Ade. Już od dawna mówiło się, ze Wenger sie nim interesował. Sam Kalou też mówił, że chciałby u nas grać. Ciekawe czemu Wenger na DMie się nie skupi :x

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 lip 2009, 10:20

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/ ... 727549.ece

Jeśli to prawda to Wenger ma ode mnie krechę jak stąd do Londynu ...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2009, 13:57

Mnie nic nie zdziwi. No, może gdyby Cesc teraz odszedł to bym się zdziwił, ale na to się na szczęście nie zanosi.
Nicklas zdementował tymczasem plotki o Milanie.

Robin mówi, że siłę ofensywną mamy dobrą, ale nie obrazi się jak przyjdzie nowy napastnik. Spurs ponoć są bliscy pozyskania Croucha, więc ciekawe jak się rozwinie sprawa z Huntelaarem. Choć pewnie nie ma za bardzo sensu się nad tym zastanawiać. Holender jest do wyjęcia za dość małą cenę, ale dla Wengera to pewnie i tak za dużo.

Dziś o 7 gramy z jakimiś amatorami, pewnie parę bramek wpadnie. Myślę, że mecz może wyglądać jak ten ostatni. Liczę na występ Eduardo, na zdjęciach które co jakiś czas umieszczają na stronce widać, że trenuje z wszystkimi, więc powinien zagrać chociaż ostatnie 30 minut.

Awatar użytkownika
Khazz
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Khazz » 27 lip 2009, 22:15

Aż w tym meczu niektóre momenty były co najmniej śmieszne :lol: . Ten karny, to już szczególnie.
Co do Arsenalu, to wiadomo, że do tego meczu raczej poważnie nie podeszli, ale klasycznie, byli Ci, co biegali i się wyróżniali i Ci co nie bardzo. Do tych pierwszych na pewno zaliczy się Traore (oby został przekierowany z lewej obrony na prawą - ma większe zdolności ofensywne aniżeli defensywne), Eduardo, Bendiego, Wilshere (Chociaż ten mial dużo pomyłek, ale się starał) no i w końcu - Szczęsny. Arshavin, to był jakiś dramat, RvP jedynie karny udany. Tak czy inaczej - meczyk miły dla oka, za 2 dni Hannover i mam nadzieje, na bardziej zaciętą rywalizacje. :jupi:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 lip 2009, 14:45

Wczorajszego meczu nie oglądałem, ale chyba za bardzo stratny nie jestem. Cieszą dwie bramki Dudu i Nicklasa. Spotkanie z Hannoverem będzie już sprawdzianem nieco większego kalibru.

Sprawa Toure cały czas wraca, ale tym razem sam Wenger zabrał głos. Jak sam stwierdził ma w drużynie wielu środkowych obrońców, a o przyszłości Kolo zadecydują najbliższe godziny :roll: Coś więc musi być na rzeczy skoro nie było stanowczego dementi.

Ciekawe czy po ewentualnej stracie Kolo będzie łatanie dziury po nim :think: Na rynku nie ma wielu dobrych środkowych defensorów ... Hangeland :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2009, 15:01

Miałem o tym pisać już kilka godzin temu, ale aż mi się odechciało.

Wenger w maju - sprowadzimy jednego, lub dwóch doświadczonych piłkarzy. Nikogo nie będziemy sprzedawać.
A tymczasem, jak Kolo odejdzie - pozbędziemy się dwóch doświadczonych podstawowych piłkarzy i sprowadzamy jednego niedoświadczonego, z innej ligi i w ogóle nie wiadomo czy się sprawdzi. Ade 25 + 15 za Kolo daje nam 40 mln funtów. Powiedzmy, że 30 zostaje w klubie, wiec za 10 jeszcze ktoś powinien przyjść. Wenger mówi, że ma za dużo DC i musi grać nimi w pomocy. W takim razie niech się pozbędzie Sylwka, a nie Kolo. No i nie sądzę, by kupował kolejnego stopera. Jak musi grać stoperami w środku pomocy, to ciekawe czemu po prostu nie kupi DM'a :|

Czy to ja, czy te decyzje są kompletnie bez sensu ?

P.S. choć 15, czy 16 mln to jak na moje oko bardzo dobra oferta za Kolo, ale nie o tym przecież mowa :maruda:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 lip 2009, 15:28

Z tym tłokiem na środku obrony też przegiął. IMO powinien patrzeć na liczbę klasowych zawodników w tej formacji, a jeśli tak to wcale nie jest tak różowo.

1. Nie wiadomo jak będzie wyglądać przyszłość Gallasa i Senderosa (chociaż odejście tego drugiego możemy w ciemno obstawiać)
2. Sylwek to tylko uzupełnienie kadry, a nie piłkarz na pierwszy skład.
3. Thomas w Londynie jest nowy i pewnie minie nieco czasu zanim na dobre wejdzie w zespół
4. Zostaje Johan i Song, który od biedy na środku obrony grać może.

Gdzie ten tłok?

Poczekajmy jeszcze te kilka godzin. Chociaż czuje, że to wszystko prowadzi do jednego.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 15:30 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 15:30

Moze nie ma dma dostepnego ktory kosztowalby rozsadna cene i byl lepszy od Songa a Wenger niestety nie zaplaci 25 mlionow np za Melo. Dobrzy dm to teraz dobro luksusowe na rynku transferowym stad wysokie ceny. Wenger moze wydac 25, 30 na dma lub poczekac 2 lata i miec Songa rownie dobrego a kase w banku. Wengerowi sie nie spieszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”