Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 25

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 mar 2005, 14:54

Okeej dobra rozumiem, że ten temat spełnia rolę edukacyjną ale tutaj brakuje dyskusji za to wszyscy wklejają info. Dla mnie forum to miejsce gdzie wymienia się opinie, mozna na jakiś temat podyskutować a tu zonk. To nie jest takie cięzkie napisać chociaż linijkę od siebie, aby wyrazić zdanie o tym co wkleiłeś, przynajmniej zostaje wtedy wrażenie rozmowy :? ...

A to dorzucę tu wlepkę Michała TS co mi sie w h.. ostatnio spodobała

Obrazek

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 mar 2005, 22:08

No i po Katowicach. Tylko 1:0 ale to tylko dlatego, że drużyna po stracie Szymkowiaka. Ładna asysta Żurawia i jeszcze ładniejszy strzał Zieńczuka. Gdyby to Szpaku komentował to mówiłby, że powiew geniuszu a'la Ronaldinho. Na szczęście nie komentował :twisted: . W samym meczu się w sumie niewiele działo w pierwszej połowie 4 strzały Gieksy ale wszystkie Panu Bogu w okna :lol:. Raz chyba Czerwiec tak przysadził z 25 m, że dobrze, że na D niewiele osób siedziało bo by kogoś zabił :twisted: .
Debiucik vidLiczki na prawej pomocy wypadł trochę słabo ale podobało mi się jak zamieniał się pozycjami z Baszczyńskim (który nawiasem mówiąc lepiej podawał). Najlepszą sytuację na podwyższenie wyniku miał Żuraw ale skiksował :? . Cantoro ładnie z byczka pociągnął Andruszczaka (zupełnie jak rok temu Rachwała - widać w wchodzi w krew 8) )ładnie, że nie doszło do czerwonej kartki i ładną reprymendę dostał od Mijailovicza :twisted: .
Brakowało mi strasznie Błaszczykowskiego. W pewnym momencie powinien wejść za Żurawia i zamienić się pozycją z Brożkiem (który wszedł za vidLiczkę). Chciałbym zobaczyć jak szarpie młodzież :twisted: . Oprócz tego rozczarowałem się postawą Sobolewskiego. Tak środkowy pomocnik nie powinien grać. Było kilka sytuacji, w których powinien podać prostopadłą jak Simek ( tak na Szymkowiaka tera w Trabzonie wołają na koszulce na zamiast nazwiska Szymek :lol: ) zamiast tego była:
a) strata
b) podanie do tyłu
c) oddanie piłki Cantoro (masz chłopie może ty coś wykombinujesz :roll: )
Reszta grała może nie olśniewająco, ale w sumie poziom utrzymywali...
W wykoniu GKSu zobaczyliśmy tradycyjne bramki mourinhowanie więc temu uwagi nie poświęce.
Przyjemne było pozdrowienie drugiej strony Błoń ( w sumie czekałem na to od dawna, bo zgodnie z zasadą, że nie skupiamy się na antydopingu, nie odpowiadaliśmy na niekończące się opluwanie z Kałuży ). Ale w Krakowie miały miejsce niedawno wydarzenia, których jush nie zdzierżylimy.
Pojawiły się trzy transparenty :
1."RoMan to żydowski konfident"- nawiązuje do pewnego dziennikarza Gazety Wyborczej (Rafał Romanowski na codzień plujący żółcią na forum Craxy i Wisły pod nickiem RoMan), na codzień kibic Cracovii (szkoda że nie mogę podać linków do jego propagandowynych tekstów), będąc przypadkiem ( :roll: ) w naszym klubowym sklepiku odkrył vlepkę o jego pasiastym zdaniem rasistowskiej treści. Zamieszczę ją pózniej tera nie mam czasu szukać. Oczywiście txt o Wiśle jako klubie rasistów poszedł do druku, bo kto by sprawdzał jakimi pobudkami keiruje się autor :? . Sprawa druga czyli następny artykuł po dwóch dniach ( miał chłopak wenę) poszedł o hymn na oficjalnej stronie Wisły( autor tesh był przypadkiem oczywiście), w którym RoMan doszukał się linijki o żydowskich psach. Kij, że od dawna zmienilismy to na stadionie na pasiaste psy o tym RoMuś nie wspomniał. Konkluzja- Wisła klub rasistów i ANTYSEMITÓW. Kontekstu oczywiście nie podał ( dla nie kumatych Żyd to wieloletnie określenie kibiców na Cracoviaka- ich bojówka nazywa się JUE GANG jakby ktoś nie wiedział). Oczywiście kontekstu nie znał delegat PZPN, który przerwał mecz, ponieważ kibice nie chcieli zdejmować tego transparentu.O co poszło ? Oczywiście słowo ŻYDOWSKI :? . Jacy z nas antysemici :shock: . Może jakaś kara dla klubu panie Listek w końcu jesteśmy w G-4 :evil:.
Dwie następne transparenty odnosiły się do dwóch kiboli Cracovii.
Jeden szalejący nożownik Metal ( któż o nim w Polsce nie słyszał o tej sławie) przywódca bojówki Craxy, został zadenuncjonowany przez kumpla Neo na policję. Propaganda szerzona przez Cracovię powiada, że Wisła to klub policjantów i konfidentów. hmmm ciekawe...no nie ??

Oczywiście z mojej strony czekam na napinkę i na następnym meczu Cracovii tradycyjny transparent w stylu wybijemy was psy... Śmierć Wiśle...

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 13 mar 2005, 10:50

Styl i gra w meczu z Gks-em slabiutka.
Ale co najwazniejsze 3 pnk są i nadal przewaga utrzymana 8)

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 13 mar 2005, 15:47

Wisła wygrała i to się liczy. Niestety, bo po słabej grze. Zieńczuk zdobył bramkę niczego sobie, jednak wygrać z GKS-em to żadna szutka. Po odejściu Szymkowiaka do Tranzabspzortu, Wisła grała tak jakby chciała, a nie mogla. Jednak liczą się trzy punkty, które Wisła zdobyła dziś i nadal przewodzi w tabeli Ligi Polskiej.

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 13 mar 2005, 17:42

Bylo widac ze wisle po zdobyciu bramki wogole nie zalezalo na podwyzszaniu rezultatu a rywale tez sie nie kwapili do atakow na bramke majdana.Mecz bardzo nudny.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 mar 2005, 19:02

Bobi myśmy oglądali inne mecze ??

To że zespół nie bombarduje po słupkach poprzeczkach i spojeniach znaczy, że nie zależy mu na podwyższeniu wyniku :roll: ?
Była taka okazja żurawia, że miał 5 m do bramki i bramkarza przed sobą tylko. A on nie tafił w piłkę... Oprócz tego jeszcze Sobolewski Nikola i Cantoro całkiem niezłe mieli sytuacje.

A do reszty nie wymagajcie zbyt wiele, bo drużyna szuka stylu po przetrzebieniu 2 linii, która była najsilniejszą formacją Białej Gwiazdy.
Potrzebny jest dobry rozgrywający, ktoś kto grę będzie reżyserował. Sądzę, że samoistnie Cantoro się będzie musiał przestawić. Już w sparingu ze Żiliną widzieliśmy jak potrafiwyprowadzić prostopoadłe podanie...

Poza tym pamiętacie rozpoczęcie rundy wiosennej rok temu ? Mecz z Polkowicami ? Też zbyt różowo nie wyglądał a jak się skończyło wszyscy wiedzą... Pamiętacie kiks Kłosa ? Tera jest oparciem obrony potrafi też ładnie podać długą piłkę do napastników. Czyli tera wybieramy najgorszego gracza meczu :arrow: za rok będzie jednym z lepszych :wink:.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 15 mar 2005, 1:00

Nie dąrzyła do podwyszenia ?? :shock:

No to ładnie a kto był bliski głowa ?? Franek ! kto jeszcze ?? Żuraw po kiksie obrońców, Mauro w słupek chyba, Baszczyński przegrał sam na sam podcinka mu nie wyszła w 100% , Nikola ciągna lewą strona w drugie połowie gre jak Baszczu opał troche z sił. Rozczarował mnie ten Villiczka troche jak na takiego gracza to dośrodkowania ciężko mu wychodziły a tego od niego sie wymaga. Brożek póżniej był nie zauwarzany troche przez kolegów jak Nikola przeją paleczke :D w ofensywie :twisted:

Ogółem mecz mi sie podobał. To nie chodzi oto chyba grać cały czas jak z Zagłębiem 7:1 czy innumi 6:0. Bo takie wyniki obnizaja klase ligi. GKS zagrał jak Włoski mały klub który przyjeżdza do mistrza na San Siro - bronimi bronimi a noż coś wybronimi ..... :twisted:

To był pierwsz mecz po przerwie jeszcze sie powinni rozkręcic. Brak Szymka widoszny troche, Sobolewski nie ma takich ofensywnych zalet i z Mauro tworzą taka dziwna defensywna pare. Ale może jeszcze czasu potrzebuje !!

Piwus mam pytanie a te transparensty to były w kierunku kogo ?? Metal........l ...coś tak :D ........konfidenci...... Bo piszesz że mogą być problemy przez to ...Mecz przerwali gównie przed delegata barana ale tylko dla tego że były przekleństwa bo tak by mógł skoczyc :D

Pozdro

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 mar 2005, 15:26

Vidliczki jeszcze bym się nie czepiał, w pierwszym wywiadzie, jakiego udzielił w Polsce zapytali go, co sądzi o swojej nowej pozycji na boisku...
Wyrażnie przestarszony dopowiedział, że on tylko w młodzieżówce pogrywał na prawej pomocy a potem go przestawili na prawą obronę, a o planach Liczki nie wiedział :lol: .

"Metal Neo dwa pedały co nawzajem się sprzedały"
To apropo's przywódcy bojówki Cracovii Metala, który zaje... jednego z naszych i drugiego kolesia z Cracovii, który go sprzedał. Teraz nawzajem robią na zmianę relacje na komendzie na temat drugiego... :roll: .
A mecz został przerwany z powodu rzekomego antysemickiego transparentu ( "RoMan to żydowski konfident", o którym piszę szerzej parę postów powyżej). Bluzgi to dla PZPN nic. Niestety w każdej kolejce, na którymś meczu pojawiają się obraźliwe hasła.
Teoria spiskowa głosi, że mecz zosał przeswany ponieważ delegat PZPNmiał na imię Roman ( to prawda :twisted: słowo honoru ) i poczuł się urażony, że się go od żydów wyzywa :lol: :twisted: .

Z poziomu tych transparentów nie jestem zadowolony. Rozumiem, że są sytuacje kiedy nie można milczeć, ale ponieważ nikt nie odebrał ich inaczej niż objawów antysemityzmu (dziś w dodatku krakowskim Wyborczej mamy epistołę od Młodego Centrum, co protestuje przeciwko stadionowej nietolerancji) tylko podgrzaliśmy atmosferę ( wysoce negatywną) wokół naszego klubu. Od pewnego czasu ( szalejących Cracoviackich nożowników i odpowiedzi agresją naszych) Craxa i Wisła, są na cenzurowanym w mediach a przeciwni naszemu klubowi dziennikarze starają się za wszelką cenę odwrócić uwagę od udziału Cracovii i bezradności policji... KTO W POLSCE WIE, ŻE WCZORAJ DO SZPITALA TRAFIŁ KOLEJNY WIŚLAK I JEST W ŚPIĄCZCE ??
W każdym razie teraz panuje chora sytuacja... mam nadzieję, że w końcu się to zmieni.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 15 mar 2005, 15:43

ja się staram być na bieząco..codziennie kilka razy odwiedzam nieoficjalną(bo na oficjalnej jest mniej infrmacj) stronke:D co do listy forbesa to mi sie chce smiac i zrywac boki z tego ze kluczyk ma 3.5 mld zł...a jakis żak 3.4 mld zł...kulczyk ma chyba wielokrotnosc tej sumy a podana jest ta 'oficjalna'

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 mar 2005, 15:56

Po prostu Forbes nie liczy wypranych pieniędzy 8) .

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 15 mar 2005, 17:25

taa:D oby Polonie roznieśli jutro:D mam nadzieje ze sie zalapie na transmisje tv:D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 mar 2005, 20:03

Właśnie panowie jutro jak nie na stadion to przed telewizory...POLSAT SPORT GODZ. 18:00 :!: . I obstawiamy kto pierwszy hattricka ustrzeli :twisted: . Żuraw, Franek, a może Brożinho :wink: ?.
Skurczysyny podały dopiero dziś, że nie jak było wiadomo od 2 tygodni 20 zł, tylko 35 zetów. Gratuluję panie Bucałaj, gratulacje dla całego zarządu włącznie z panem Pawelcem, za rzucanie kolejnych kłód pod nogi tym, których nie było stać na karnet :evil: :evil: .Grono (nie powiem jakich) zwodzicieli :roll: :x .

A i Mazi szacunek dla Wislaka ze Stalowej Woli w podkarpackim 8) :wink: .

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 16 mar 2005, 16:23

dzięki:D już nie raz ze tak powiem zostalem obrazony za to ze kibicuje Wiśle, ale leje na nich;] jak narazie to moim marzeniem jest byc na obojętnie jakims meczu Wisełki...najblizej mi było w PP do Gorzyc, ale mialem w tym dniu 3 sprawdziany i niepusclii mnie..juz nawet mialem kase na bilet i wszystko przygotowane a tu zonk i sie dowiaduje 2 dni wcesniej ze 3 spr...:D

18.00 PS...pogadam z siora to mi nagra, bo czuje ze Franek hattricka ustrzeli...oby passa potrwala bo wczoraj napisalem ze Adriano 3 strzeli i strzelił...moze i dzisiaj sie uda:D

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 16 mar 2005, 20:57

sory ze 2 pod sobą:D

5-0 a moglobyc więcej...Błaszczykowski zagral swietnie jak na jego wiek...jutro napisze wiecej bo starsi gonia spac;]

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 mar 2005, 21:39

Brawo Wisła - szkoda, że tak nisko, bo mogło być jeszcze wyżej... :D :D Świetnie zagrał J. Błaszczykowski, aż dziw bierze, że w tak młodym wieku gra tak dobrze. ;) Ciekawe, czy go Dżanas powoła... :? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”