FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 945

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 23 lip 2009, 22:08

Jak podała oficjalna strona Interu Zlatan opuścił zgrupowanie w UeSa i leci do Europy podpisać kontrakt [ponoć 5cioletni].
Wiadomo było, że Samu opuści kiedyś Barcę, bo sam przyznał, że chce jeszcze pograć czy zakończyć karierę w Mallorce. I jest to chyba najlepszy moment na opuszczenie drużyny, szkoda, że odchodzi w takich, a nie innych okolicznościach, ale cóż zrobić. Pozostaje się tylko pogodzić z tą wiadomością.
Co do samego Ibry - nigdy gościa nie lubiłem, ale przechodzi do Barcy więc pora zacząć :twisted: Umiejętności ma wspaniałe i pod względem technicznym jest z pewnością najlepszym napastnikiem na świecie. Nie piszę tego, dlatego że przechodzi do FCB, ale dlatego że tak po prostu jest.
Guardiola chciał wysokiego napastnika, mogącego grać kombinacyjnie w ataku to go ma :] Co do ceny jaką dopłacamy wraz z E2 [i chyba wypożyczeniem Hleba, bo jeszcze nic nie wiadomo] to wydaje mi się ona dość duża [ok 45mln - nasz najdroższy transfer w historii], ale działania Pereza na rynku transferowym nie pozwoliły na tańsze zakupki. Wiadomo, że po zakupach Kaki i CR ceny niewiarygodnie wywindowały, ale ja tam się cieszę, że ci zawodnicy trafili do Realu, bo miło będzie ich oglądać w La Liga. Kakę baaardzo rzadko widziałem w akcji, bo nie lubię ligi włoskiej, Cristiano dużo więcej oglądałem, bo Premiership to moją ulubiona liga [dziwne trochę] i często ją oglądam. Wiele osób [głownie cules] potępia ruchy Realu i pana P. ale ja nie mam nic przeciwko. Wykonano już jakieś kroki, żeby Primera Division była najlepszą na świecie. Przychodzą najlepsi zawodnicy, szkoda, że tylko do Realu i Barcy, ale dobre i to. Mam nadzieję, że inne kluby też zaczną sprowadzać porządnych grajków, coby liga była ciut wyrównana. W następnych latach dołączy pewnie Ribery i będzie kolejny zajebisty zawodnik w lidze hiszpańskiej. Myślę, że La Liga w ciągu najbliższych lat stanie się najlepszą. Na razie to angielska jest the best i przez 2-3 jeszcze tak powinno być. Tak słowem OT wyraziłem moją opinię :wink: .
Wracając do tematu Samuela to wielkie dzięki za te 5 lat w Barcie. 130 goli w takim okresie to wspaniały wynik. Szkoda, że mój ulubiony zawodnik odchodzi z klubu, ale jak wyżej pisałem to po prostu musiało się zdarzyć :?
Mentor pisze:Jutro Barcelona - Tottenham od 20:55 na PS Extra
nie mam tego kanału :cry: ale....
emdżej pisze:A Barcelona - Al-Ahly w niedzielę o 14:10 na Polsacie Sport.
to spotkanie jadę na żywo [bo mam PS :P] :jupi: :jupi:

Edit:
ostatnio w prasie pojawiły się informacje o tym, że Samu chce bonus od Barcy za transfer do Interu.
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28064
Mesalles zaprzecza

"Doszliśmy do porozumienia. Na sto procent mamy umowę z Interem", powiedział po powrocie do Barcelony agent Samuela Eto'o, Josep Maria Mesalles.

Agent powiedział, że on i jego klient nie chcą niczego od Barcelony. "W ostatnich dniach z przedstawicielami Barçy nie odbyłem żadnej rozmowy, nie prosiłem o ani jedno euro. Niczego nie żądałem od Barçy".

Mesalles wyznał, że dla jego klienta jest to "trudny i bolesny moment, ale rozpoczyna on teraz nowy etap". Ujawnił, że Eto'o zostanie zaprezentowany jako gracz Interu na początku przyszłego tygodnia i że zamierza pożegnać się z kibicami Barcelony. Szczegółów jednak nie przedstawił.
Jeszcze jedno odnośnie Ibry. Duży plus dla niego na starcie, że obniżył zarobki przechodząc do Barcy, ale niektóre źródła podają, że będzie zarabiał 9 baniek rocznie. To chyba więcej niż Messi :think: Jak myślicie: będzie zarabiał tyle co Messi czy trochę mniej :?: Jeśli mniej, to już ponad 3mln rocznie mniej niż w Interze. Nie taka pazera z niego na kasę jak się mówi o nim. A to się chwali :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lip 2009, 22:20

FCB keres pisze:I jest to chyba najlepszy moment na opuszczenie drużyny, szkoda, że odchodzi w takich, a nie innych okolicznościach, ale cóż zrobić. Pozostaje się tylko pogodzić z tą wiadomością.
W jakich okolicznościach. Media sa tak wiarygodne, ze szkoda gadać. Agent Samu stwierdził, że nie chce dla swojego klienta ani jednego euro jako bonusu czy coś w tym stylu. Poczekamy i zobaczymy gdzie była prawda. Ja za bardzo szanuje Eto'o, zeby tak szybko na neigo jechać. Zreszta to nie jego wina, to klub chce go sprzedać- pozbyć sie go. Zachowanie władz nie bylo do konca OK wzgledem jego osoby, a on sam niewiele od poprzedniego lata mowił.

Duzo osob nie lubi/ lubiło Zlatana. Ja także oby swoja gra w Blaugranie zmienił moje nastawienie do niego.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 23 lip 2009, 22:25

Jarzinho pisze:W jakich okolicznościach
chodziło mi o to, że Samu jest niechciany w Barcie przez Pepa, a nie, że on odwala jakieś numery. Chyba mnie nie zrozumiałeś :P
Jarzinho pisze:Agent Samu stwierdził, że nie chce dla swojego klienta ani jednego euro jako bonusu czy coś w tym stylu.
Tak wiem. Dodałem jeszcze tę informację do ostatniego postu. Ciekawi mnie jeszcze czy oficjalna coś o tym wspomni.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 lip 2009, 23:42

FCB keres pisze:
Jeszcze jedno odnośnie Ibry. Duży plus dla niego na starcie, że obniżył zarobki przechodząc do Barcy, ale niektóre źródła podają, że będzie zarabiał 9 baniek rocznie. To chyba więcej niż Messi :think: Jak myślicie: będzie zarabiał tyle co Messi czy trochę mniej :?: Jeśli mniej, to już ponad 3mln rocznie mniej niż w Interze. Nie taka pazera z niego na kasę jak się mówi o nim. A to się chwali :P
Radze brac pod uwage roznice w podatkach we Wloszech i w Hiszpanii - Ibra godzac sie teoretycznie na nizsze zarobki w Barcelonie, na reke i tak dostanie wiecej, niz mial w Mediolanie. Umiejetnosci mu odmowic nie mozna, ale podobnie pazernosci na kase, niestety.

Ciesze sie ostatecznie ze do Barcy trafil wlasnie Ibrahimovic, a nie Villa. Klasa u obu swiatowa, jednak ten drugi bylby naturalnym sukcesorem Eto'o - i gra Barcelony niewiele by sie zmienila, jednego snajpera zastapili by drugim, nie gorszym, ale nie grzeszacym znakomitymi warunkami fizycznymi czy gra glowa. W przypadku przyjscia Ibry bedzie nieco inaczej, gra z przodu troche sie zmieni, bo Szwed nie jest typem sepa pola karnego i pewnie bedzie mniej strzelal, ale wiecej sytuacji tworzyl - ciekaw jestem efektu.
I tak, dziwie sie Barcelonie, ze od poczatku okienka nie rzucili wszystkich sil na Riberego - Eto'o na sprzedaz, Henry na szpice, a Francuz na skrzydlo. No, ale moze wariant z Ibra tez nieglupi.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2009, 23:45

Ibra będzie zarabiał mniej. Przynajmniej z samego kontraktu. Podatki nie mają tu nic do rzeczy, bo wcześniejsze 12 mln było netto.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lip 2009, 23:58

mnie ciekawi jak beda wygladaly prawa do wizerunku. cos cicho w tym temacie.....

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lip 2009, 12:35

Odchodzi od nas wielki pilkarz, najlepszy napastnik jakiego mogłem ogladac w naszym klubie. Dal nam tak wiele, ze na pewno zostanie zapamietany. Zycze mu powodzenia w Interze, moze nawet zostane fanem jego nowego klubu? :P

Dzieki Eto`o!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2009, 13:42

Video ukazujące jak olbrzymią rolę w taktyce Guardioli pełni udział środkowych obrońców w wyprowadzaniu piłki. Prym oczywiście wiedzie Piquenbauer. Nasi środkowi obrońcy niekiedy grają piłką na samym środku boiska i nie są to bynajmniej przykłady spotkań z kelnerami :] Polecam pooglądać. Na kompilacje o Zlatania przyjdzie jeszcze czas :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 24 lip 2009, 14:00

Mentor pisze:

Video ukazujące jak olbrzymią rolę w taktyce Guardioli pełni udział środkowych obrońców w wyprowadzaniu piłki. Prym oczywiście wiedzie Piquenbauer. Nasi środkowi obrońcy niekiedy grają piłką na samym środku boiska i nie są to bynajmniej przykłady spotkań z kelnerami :] Polecam pooglądać. Na kompilacje o Zlatania przyjdzie jeszcze czas :P
fajny filmik . Tu natomiast jest kompilacja jak klepią sobie oponentów podając we wszystkich formacjach .

Najfajniejsze jest to z jaką swobodą i spokojem to robią . Nawet Valdes sie bardzo poprawił pod wzgl. pracy nogami .

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 24 lip 2009, 14:19

obroncy barcelony graja pilka?nie wybijaja jej na slepo?niesamowite.znowu wyjatkowi kibice wyjatkowego klubu odkryli wyjatkowy aspekt wyjatkowej gry.[ch**] ze setki innych formacji obronnych w europie gra podobnie,[ch**] ze rola srodkowego obroncy polegajaca tylko na obronie skonczyla sie kilkanascie lat temu,to wszystko [ch**]!

w tym sezonie barca barcelona znowu zadziwila swiat i wprowadzila super nowinki taktyczne.a jak sie z tym nie zgadzasz jestes fanem realu a franco to twoja rodzina.
i to wszystko na pelnej swobodzie,a nie np jak kaka czy ronaldo ktorzy jak przyjmuja pilke to sa zesrani co z nia zrobic

szkoda ze widzicie ta wyjatkowosc waszego klubu tylko w pozytywnych rzeczach,gdzie tak naprawde nie jest to zadna wyjatkowosc, a nie dostrzegacie szeregu negatywnych aspektow zwiazanych z waszym klubem,ktorych wstydzilyby sie nawet tak zle i niedobre kluby jak real m.

i jak tu sie dziwic armii ojca tadeusza jak nawet nasza mlodziez po studiach jest manipulowana przez pr na slabszym poziomie

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6644

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2009, 14:27

misio pisze: szkoda ze widzicie ta wyjatkowosc waszego klubu tylko w pozytywnych rzeczach,gdzie tak naprawde nie jest to zadna wyjatkowosc, a nie dostrzegacie szeregu negatywnych aspektow zwiazanych z waszym klubem,ktorych wstydzilyby sie nawet tak zle i niedobre kluby jak real m.
Przytocz tutaj ten szereg negatywnych aspektów związanych z Barceloną. Chętnie posłucham.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lip 2009, 14:33

witaj po przerwie misio.

Zgadzam sie, setki innych formacji obronnych w Europie graja tak samo. Szczególnie w mojej lidze okregowej. Wymien te druzyny jesli mozesz.

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 24 lip 2009, 14:49

ale po co mam je wymieniac?takie klotnie sa bez sensu

ja napisze ze messi pluje na innych zawodnikow a kibic barcy odpisze ze to nie wina messiego ze gdy plul prosto w innego zawodnika tamten sie nie odsunal
ja napisze ze laporta popiera rezim w uzbekistanie a kibic barcy napisze ze branie kilkunastu milionow za reklamowanie morderstw herbem barcelony to nic zlego bo abramowicz tez kradl
ja napisze ze barca oklamuje kibicow i robi z nich debili a kibic barcelony napisze ze to mozliwe ze klub mogl nie wiedziec ze za 5 zoltych kartek pauzuje sie w nastepnym meczu(osmieszenie sie deco i etoo)

i tak mozemy sie klocic bez konca ale to bez sensu.macie swoj swiat w ktorym zyjecie i ani prosby ani grozby tego nie zmienia,tutaj nawet fakty podane na tacy nie pomagaja

zobaczcie,taki mistyk,ja napisalem o setkach formacji a on zmienia moja wypowiedz zeby tylko mnie osmieszyc i pisze cos o polskiej 6 lidze-z setek przeszedl w tysiace-zaloze sie ze nikt z was na takie klamstwo w jego wypowiedzi nie zwrocil uwagi-tak egzystujecie-na zmyslone pozytywne rzeczy o waszym klubie przymykacie oko a fakty osmieszajace wasz klub probujecie przeinaczac,zmieniac,usuwac tylko zeby wszystko bylo ok

czekam az ktos z was zwroci uwage mistykowi na to pomnozenie sonie liczby z mojej wypowiedzi przez 10,odwazy sie ktos czy kibice barcelony moga klamac a inni nie moga podawac faktow?nie bojcie sie,od tego zaczyna sie poszukiwanie prawdy,sprobujcie mu zwrocic uwage,moze na poczatku was wysmieja,zbanuja ale w koncu gdy klamstwa kibicow barcelony bada coraz czesciej wytykane moze sie cos zmieni,moze...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 lip 2009, 14:54

misio pisze:ale po co mam je wymieniac?takie klotnie sa bez sensu
Kłótnie owszem, są bez sensu, ale to Ty je prowokujesz pisząc: "ja napisze ze laporta popiera rezim w uzbekistanie a kibic barcy napisze ze branie kilkunastu milionow za reklamowanie morderstw herbem barcelony to nic zlego bo abramowicz tez kradl". Właśnie przez takie marne prowokacje rodzą się wszelkiego rodzaju kłótnie.

A drużyn grających w obronie tak samo jak Barcelona nie potrafisz wymienić, dlatego zmieniłeś temat. :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 lip 2009, 14:57

misio, a możesz wymienić choć jeden pozytywny aspekt związany z Barceloną? Po twoich wypowiedziach śmiem twierdzić, że nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”