Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 440

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lip 2009, 8:12

Boromir pisze:
Babel pisze:Ciesz sie ciesz. Teraz to juz napewno odejdzie.
Boromir pisze:To prawda, że Balotelli powiedział że jak go Lippi nie powoła na MŚ to zagra dla Ghany?
Gdzies sie ta wypowiedz pojawiła, ale skoro inne serwisy jej nie przejeły to chyba jest to plotka. Jakby to byla prawda to niesamowicie głupie, nie mozna wszystkiego wymuszac (nowego kontraktu, miejsca w składzie - skonczyło sie trybunami w sumie) majac 18 lat i poza talentem, kilkoma meczami, gówno nie osiagniecia. Mam nadzieje, ze to najwyżej idiotyzmy wypuszczane przez brata Mario. Inna sprawa że z forma z koncówki sezonu na chwile obecna Mario zjada Toniego, Gilardino i gdyby nie ME Juniorów to powinien swoja szanse dostac juz Pucharze Konfederacji.
W sumie też czytałem tę informację tylko na jednym serwisie (i na dodatek nie mogę sobie przypomnieć na którym, z tego powodu moje wątpliwości) więc pewnie plota. Choć tak przypominając sobie występki i charakterek Mario to w sumie nie zdziwiłbym się, gdyby tak postąpił. Ale na miejscu kibiców Interu zacząłbym się zastanawiać czy na styczniowe PNA nie będzie wam uciekać dwóch napadziorów...

BTW: Słychać coś w kontekście ewentualnych wzmocnień po stracie Ibry?
Ja też kojarzę taką wypowiedź. Mario miał powiedzieć, że zagra na boiskach RPA jeśli nie w barwach Włoch to Ghany.

Co do wzmocnień to żadne plotki nie przedostają się do prasy. Mam nadzieję, że zakup ofensywnego pomocnika nastąpi podobniej jak z Lucio, po cichu i skutecznie. Na dzień dzisiejszy do wyciągnięcia są Deco, choć Chelsea chce za Portugalczyka trochę za dużo, Van der Vaart, ktorego forma jest wielką niewiadomą i Sneijder, którego Real może i nie wystawił na sprzedaż, ale zawodnik pozytywnie odnosił się do zainteresowania Interu.
Moglibyśmy też wyrównać liczbę Argentyńczyków (mamy ich 5) do Brazylijczyków (6) i spróbować wyciągnąć Lucho Gonzaleza, ale w zeszłym sezonie też sięgnęliśmy po wyróżniającą się postać w Porto i co z tego wyszło wszyscy wiemy :/ Warto też się zainteresować Rosiną. W sumie trochę nie rozumiem dlaczego żaden z większych klubów nie stara się o niego. W Interze może i nie był zbawieniem na pozycji rozgrywającego, ale z pewnością byłby wartościowym zmiennikiem.

Mam jednak wrażenie, że poszukiwania rozgrywającego skończą się tak jak w poprzednich latach - czyt. niczym.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 24 lip 2009, 8:31

Martin Pellegrino pisze: Sneijder, którego Real może i nie wystawił na sprzedaż, ale zawodnik pozytywnie odnosił się do zainteresowania Interu.
Wesley podobno zrobil dobre wrazenie na obozie w Irlandii i Pellegrini widzi go w skladzie na przyszly sezon. Latwiej bedzie wyciagnac Vaarta i mniej to was bedzie kosztowalo.
Martin Pellegrino pisze: spróbować wyciągnąć Lucho Gonzaleza
To on nie gra juz w Marsylii?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 lip 2009, 8:57

Makis pisze:
Już gra własnie więc Lucho wam odpada. Jedynie VdV do wyciagniecia z Realu.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lip 2009, 9:38

KajoFC pisze:
Makis pisze:
Już gra własnie więc Lucho wam odpada. Jedynie VdV do wyciagniecia z Realu.
O! Nie słyszałem o tym transferze. Ciśnie mi się na usta: zamienił stryjek siekierkę na kijek :/ Porto prezentuje chyba lepszy poziom na chwilę obecną od Marsylii. Dziwny ruch w wykonaniu Lucho.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 lip 2009, 9:46

Boromir pisze:
Babel pisze:Ciesz sie ciesz. Teraz to juz napewno odejdzie.
Boromir pisze:To prawda, że Balotelli powiedział że jak go Lippi nie powoła na MŚ to zagra dla Ghany?
Gdzies sie ta wypowiedz pojawiła, ale skoro inne serwisy jej nie przejeły to chyba jest to plotka. Jakby to byla prawda to niesamowicie głupie, nie mozna wszystkiego wymuszac (nowego kontraktu, miejsca w składzie - skonczyło sie trybunami w sumie) majac 18 lat i poza talentem, kilkoma meczami, gówno nie osiagniecia. Mam nadzieje, ze to najwyżej idiotyzmy wypuszczane przez brata Mario. Inna sprawa że z forma z koncówki sezonu na chwile obecna Mario zjada Toniego, Gilardino i gdyby nie ME Juniorów to powinien swoja szanse dostac juz Pucharze Konfederacji.
W sumie też czytałem tę informację tylko na jednym serwisie (i na dodatek nie mogę sobie przypomnieć na którym, z tego powodu moje wątpliwości) więc pewnie plota. Choć tak przypominając sobie występki i charakterek Mario to w sumie nie zdziwiłbym się, gdyby tak postąpił. Ale na miejscu kibiców Interu zacząłbym się zastanawiać czy na styczniowe PNA nie będzie wam uciekać dwóch napadziorów...
Raczej nie ma na to szans żeby Mario pojechał na PNA, które jest w styczniu, a MŚ w czerwcu. Byłoby to z jego strony głupie, bo wtedy nie byłoby jeszcze pewne kto pojedzie do RPA. No chyba, że Lippi zapowie mu, że Mario nie figuruje w jego planach, ale to jest mało prawdopodobne. Swoją drogą Lippi może stracić dwóch dobrych napastników - Amauriego i Balotelliego - jeśli się nie pośpieszy. Myślę, że przydaliby się reprezentacji.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 lip 2009, 10:03

Boromir pisze:BTW: Słychać coś w kontekście ewentualnych wzmocnień po stracie Ibry?
Jezeli chodzi o samo zastapienie Szweda to jeden zawodnik temu nie podola. Rozbilbym to na dwie kwestie. Jedna to podbramkowa egzekucja i tutal zostanie Ibra zastopiony az powdojnie przez duet Etoo i Milito - biorac pod uwage caloksztal kariery sa w tym elemencie nawet lepsi od Szweda, biorac pod uwage zeszly sezon prezentuja bardzo zblizony poziom sadze. Druga kwestia to kreatywnosc i tutaj na dzien dzisiejszy jestesmy w dupie. Jedno nazwisko cisnie sie na usta - mysle, ze dla wszystkich fanow calcio tak oczywiste, ze nie bede wymienial. Pesymistyczna wersja jest taka, ze skonczy sie na Hlebie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lip 2009, 10:05

Diamen23 pisze:aczej nie ma na to szans żeby Mario pojechał na PNA, które jest w styczniu, a MŚ w czerwcu.
A Mario ma w ogole ghański paszport? Urodzil sie przeciez w Palermo, biologiczni rodzice go porzucili a zaadoptowali go Włosi. Tylko idiotyczny przepis o nadaniu obywatelstwa po osiagnieciu 18 roku zycia powodował że Mario nie mogl zadebiutowac wczesniej w kadrach juniorskich. Mario wyglada na oportuniste i wie, że z Włochami moze osiagnąć wiecej i pewnie skonczy sie na straszeniu, poki co rzekomym.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lip 2009, 10:23

Maciek (interista) pisze:Druga kwestia to kreatywnosc i tutaj na dzien dzisiejszy jestesmy w dupie. Jedno nazwisko cisnie sie na usta - mysle, ze dla wszystkich fanow calcio tak oczywiste, ze nie bede wymienial.
Myślę, że Garguła jest nie do wyciągnięcia w tym okienku transferowym :P
A tak na poważnie to o kogo Ci chodzilo?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lip 2009, 10:27

Cassano.

Tak w ogole informacja dnia powinien byc fakt, że Ibrahimovic opuscił zgrupowanie Interu w USA. No, ale faktycznie z tym kibice sie juz pogodzili.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lip 2009, 10:41

Babel pisze:Cassano.
Nie wydaje mi się, aby Cassano był rozwiązaniem na bark rozgrywającego. Nie wyobrażam sobie abyśmy mogli grać trójką Eto'o - Milito - Cassano. Włoch byłby dobrym partnerem w ataku dla Eto'o lub MIlito lub też lewoskrzydłowym gdybyśmy chcieli znów wrócić do 4-3-3. Cassano z pewnością dalby większe pole manewru, ale i tak nie rekompensuje nam to braku klasycznego rozgrywającego.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 lip 2009, 10:51

Antek glownie z mysla o 4-3-3 (o czym zreszta juz pisalem niedawno :P ), z Mario i wlasnie Cassano na pozycjach bocznych napastnikow to juz zupelnie inna bajka niz z Mancinim i Quaresma, mamy rowniez sporo rezerwowych do tego ustawienia (na dniach dochodza rowniez Arnautovic i Hleb prawdopodobnie). Imo Cassano mozna rowniez ustawic za napastnikami przy 4-3-1-2. Talentem, umiejetnosciami i aktualna forma bije wszystkich wymienianych kandydatow na pozycje rozgrywajacego i to zdecydowanie. Inna sprawa, ze mnie atak Milito - Etoo za bardzo przypomina Vieri - Crespo i warto, zeby ktos taki jak Cassano tam sie wplatal.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 lip 2009, 19:58

Podobno pan czerwona kartka jest już po słowie z Tottenhamem. Problemem jest kontrakt, różnica jest spora, bagatela 25 tys. funtów :lol: . Vieira chce zarabiać 85tys, podczas gdy Spursi oferują mu ledwie 60. Gdyby dostał takie pieniądze, jakich żąda byłyby to niezłe jaja , bo za jego grę w ostatnich dwóch sezonach nie zasłużył sobie nawet na te 60tys. Ale może w Londynie się odnajdzie, w końcu grał tam kiedyś i wtedy był naprawdę świetnym pomocnikiem. Trudno uwierzyć, że w ciągu kilku lat zmienił się w taką łamagę.
A Ibry już nie ma z nami w Stanach, kwestia transferu jest już praktycznie rozstrzygnięta. Jedyną niewiadomą dla mnie jest czy w końcu dostaniemy Hleba czy nie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 24 lip 2009, 20:01

oj to kibice arsenalu godnie przywitaliby swojego bylego kapitana w spursach :D

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 lip 2009, 20:32

Diamen23 pisze:Jedyną niewiadomą dla mnie jest czy w końcu dostaniemy Hleba czy nie.
Dostaniemy. Wczoraj Moratti potwierdzil, ze jest on czescia transakcji, dzisiaj ponoc dzialacze Barcy. Niewiadomo tylko na jakich zasadach.
Raiola twierdzi , ze Bialorusin jest czescia zaplaty za Maxwela.

Mam tylko nadzieje, ze Hleb nie okaze sie naszym ostatnim transferem tego lata, a istnieje takie ryzyko patrzac na nasza coraz bardziej rozrastajaca sie kadre.

Etoo w poniedzialek w Mediolanie (ale to juz pewnie kazdy wie).

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lip 2009, 13:41

orientuje sie ktos co sie dzieje z Kerlonem ? z tego co wiem to nie jest kontuzjowany a z druzyna nie trenuje , ciezko mu pozniej bedzie przekonac Jose do siebie , straci okres przygotowawczy jak w tamtym roku Quaresma i go wyporzycza albo bedzie siedzial na trybunach , jak macie jakies info odnosnie jego to napiszcie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”