FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 948

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lip 2009, 0:03

Tak ogólnie to niech sobie podczas sparingu nawet opowiada o tych czasach w Betisie, ale w momencie kiedy napastnik Barcelony odstawia w polu karnym taki taniec z piłką, że trzech obrońców biega obok nie wiedząc co robi, to mógłby przestać. Ale to nie o tym temat.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 25 lip 2009, 9:56

Podobał mi sie mecz w wykonaniu dzieciaków z Barcelony,dominowali srodek pola w 1 polowie,udana polowa toure,rajd mistrzowski,juz nie raz pokazywał ze tak potrafi,Pedro ładnie popylał na prawej flance,gai tez mi sie podobał ,szybki,dobry drybling,ale przewaznie go faulowali :D ,Bardzo slaby mecz pinto,ale ogolnie z dzieciakow jestem zadowolony oby tak dalej.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 lip 2009, 10:08

A ja ciągle nie wiem kim był tajemniczy gracz 'Rodriguez'. Oświeci mnie ktoś? :wink:

Swoją drogą młodzi piłkarze z Barcelony zaimponowali mi, mieli kilka akcji, których nie powstydziliby się ich starsi koledzy. Będziecie mieli z nich dużą pociechę.
Co do Caceresa to bardzo pewnie grał w obronie, w 1. połowie Tottenham nie miał przecież żadnej sytuacji oprócz poprzeczki Modrica, miał jednak problem z wyprowadzaniem piłki. Naliczyłem mu z 3-4 straty, jeden kros miał za to naprawdę dobry.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 25 lip 2009, 10:33

Diamen23 pisze:A ja ciągle nie wiem kim był tajemniczy gracz 'Rodriguez'. Oświeci mnie ktoś? :wink:

Swoją drogą młodzi piłkarze z Barcelony zaimponowali mi, mieli kilka akcji, których nie powstydziliby się ich starsi koledzy. Będziecie mieli z nich dużą pociechę.
Co do Caceresa to bardzo pewnie grał w obronie, w 1. połowie Tottenham nie miał przecież żadnej sytuacji oprócz poprzeczki Modrica, miał jednak problem z wyprowadzaniem piłki. Naliczyłem mu z 3-4 straty, jeden kros miał za to naprawdę dobry.
Rodriguez to Pedro.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 lip 2009, 10:48

Meczu nie ogladalem, ale to ze Toure jest poczesany wiemy chyba wszyscy, szkoda ze Borek tego nie wie :(

Tymczasem Hleb rowniez odchodzi do Interu, a Caceres podobno do Juve.Spodziewam sie jeszcze 2, max 3 transferow. Mysle, ze przyjdzie do nas Poulsen, chocby na wypozyczenie. Bilans musi byc dodatni, bo na razie to zmniejszamy kadre, a nie powiekszamy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2009, 11:44

Pamiętaj mistyk, że do pierwszej drużyny wejdzie ktoś z młodzików. Nie wiadomo ilu ich będzie, ale jacyś zapewne się pojawią.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 lip 2009, 11:48

Wiem o tym Mentor. Mam nadzieje, ze zaden z tych nowych nie zgasnie tak jak Pedro w zeszlym sezonie, mimo ze na poczatku prezentowal sie swietnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2009, 11:52

Pedro zgasł? Nie powiedziałbym. Powiedziałbym, że drużyna grała taki kosmos, że ciężko było dzieciakowi nie odstawać poziomem :]

Mam nadzieję, że Pedro pozostanie graczem szerokiej kadry pierwszego zespołu. Dodać jeszcze Gaia i kogoś jeszcze do pomocy. Może Dos Santos? :lol: Wczoraj grał nieźle. Zobaczymy co nam zaproponuje Pep w niedzielę.

[EDIT]

Obrazek

Jakie uda :o :lol: Niezły z niego koks. 18 lat.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lip 2009, 21:58

Kim jest ten cały Czyhrynski. :?: Początkowo myślałem, że to jakiś wymysł prasy, jeszcze jak własciciel Szachtara mówił coś o 20 mln. Widać jednak, ze Barca naprawde go chce, skoro poleciał po niego Txiki i Laporta musi być naprawde na samej gorze listy zyczeń Pepa. To, ze środkowy obrońca przyjdzie jest pewne, patrzac jeszcze na fakt, ze Martin prawdopodobnie odejdzie. Zobaczymy ile naprawde zechce Szachtar za niego, nigdy nie przygladałem sie jego osobie, nie zwróciłem na jego osobe uwagi w spotkaniach z Blaugrana, UEFA nie ogladam. Oby nie był kolejnym Martinem czyli gosciem, ktory kosztował wiecej niz Rafa i Pique razem wzieci, a pozytek z niego zaden. Wazne, ze zawodnik wraził chęć odejscia, mam nadzieje, ze negocjacje beda lepsze i szybsze niz w przypadku Filipe.
Puyol, Marquez, Pique, Henrique i Dmytro(prawdopodobnie) dobrze sie prezentuje, trojka ostatnich to mlodzi zawodnicy, wiec przyszłość moze być zabezpieczona, oczywsicie jesli sie sprawdza.
Odchodzi Eto'o, odchodzi Hleb. Pierwszego juz zastapilismy, na pozycje drugiego trzeba znaleźć zawodnika, ktory bedzie prawdziwym wzmocnieniem. Ktoś kto naprawde da możliwość rotacji w środkowej formacji, jesli chodzi o ofensywe. Nie ma narazie zmiennika dla Henryego, wiec trzeba sie liczyć z tym, że Iniesta bedzie tam czasami pogrywał, a ogladanie Eidura to nie jest to czego bym sobie zyczył. Poulsen to takze nie jest jakieś wzmocnienie, mamy Sergio i Yaye i Keite, choć on nie gra jako typowy DM. Dwojka wyjedzie, ale Mali za długo sobie tam nie pogra, wiec szybko wróci Seydou. :P Ogolnie nie jestm zwolennikiem przyjscia Duńczyka.
Co do Hleba nie jestem za wypozyczaniem zawodnikow, tym bardziej takich, on juz raczej nie ma powrotu do Barcy, wiec lepiej by było sie go pozbyć definitywnie. Dodatkowo jeszcze Blaugrana bedzie mu placiła 70% pensji. Ogromny maruda i niezdecydowany gość, pisałem to rok wczesniej kiedy odstawial niezłe szopki w Arsenalu, zeby nie było z nim tak jak w Arsenalu, ze długo sie aklimatyzował i narzekał. Straciliśmy sporo kasy na niego. Oby Inter go wykupił, zycze mu naprawde powodzenia. Ktoś musi przyjść, bo dwojka Iniesta- Xavi nie rozegra wszystkich spotkań, dochodza spotkania o puchary, ktorych nie było w zeszłym roku, przyda im się odpoczynek.
Pep mowił, że na stałe zostanie właczony Gai do kadry pierwszego zespołu, zobaczymy jaka pozycje, role bedzie odgrywał.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2009, 22:21

Początkowo ja również nie dawałem wiary tym plotkom, ale teraz już wierzę, że coś jest na rzeczy. Wysoką pozycję na liście życzeń Guardiola zawdzięcza podobno umiejętnościom wyprowadzenia piłki.

Powyższy link po części potwierdza te doniesienia :] Jestem w stanie wyobrazić go sobie w naszej drużynie. Młody, ale w pucharach już grywał. W reprezentacji również gra. O zasadności pozyskania kolejnego środkowego obrońcy już pisałem więc nie będę się powtarzał. Zwłaszcza, że w tym aspekcie jak widzę jesteśmy zgodni :] Generalnie jestem na TAK. Czasu zostało niewiele bowiem Szachtar gra w trzeciej rundzie eliminacji do LM. Jeżeli przyjdzie to pewnie niebawem.
Jarzinho pisze:Dodatkowo jeszcze Blaugrana bedzie mu placiła 70% pensji.
To i tak będą niewielkie pieniądze więc nie robiłbym z tego afery. W sumie to również mam nadzieję, że Hleb będzie się dobrze spisywał w Mediolanie i Inter zechce go wykupić za ustaloną w umowie kwotę.

No i na koniec jeszcze fotka. Uwielbiam wklejać fotki :P

Obrazek

Yaya jest wielki :lol:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 lip 2009, 23:17

Mentor pisze:Powyższy link po części potwierdza te doniesienia :]
W sumie z jednego spotkania za dużo tych dobrych zagrań nie było :D teraz widać jaka szkoda że Gabi dalej ma problemy z kolanem ;/ Gdyby był do dyspozycji Pepa to nie trzeba by szukać wzmocnień na środku, ale jest jak jest. Tak naprawdę to widziałem w zeszłym sezonie tylko dwa jego mecze: z Barcą na Camp Nou i w finale PU, ale zupełnie nie zwróciłem na niego uwagi. Jeśli Pep go widzi to musi mieć potencjał i warto mądrze takiego zawodnika kupić. Właśnie orientuje się ktoś ile by mógł kosztować taki Dmytro?

I ja tam szczerze wątpie w to że po ewentualnym transferze Ukraińca przyjdzie jakiś dobry grajek na lewy atak albo środek. Prędzej z rezerw będziemy brali. Nie wiem czemu, ale mam taki przeczucie, że to może być ostatni transfer do pierwszej drużyny. Bo w sumie kto mógłby przyjść za rozsądne pieniądze? Mata? Trochę się z Valencią w tym okienku już namęczyliśmy i wątpie w taką opcję, a Silva to już też raczej ciężka sprawa. A tak oprócz tych dwóch grajków to za bardzo nie widzę kogoś na horyzoncie do ściągnięcia za nie duże pieniądze (wyszło tak jakbym napisał że Silva za grosze by mógł być sprowadzony, ale tak nie miało to brzmieć :P). Za nie duże, bo myślę że po transferze Ibry nasz budżet transferowy bardzo mocno się okroi i zostanie reszteczka. Można napisać że jak będziemy mieli chęć to kasa się znajdzie, ale ja w to szczerze wątpie przy tym zarządzie, który bardzo skupia się na bilansie ekonomicznym klubu i bardzo dobrze moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2009, 2:22

Milito tak czy inaczej i tak nie byłby pierwszoplanową postacią u Pepa. Właśnie ze względu na wyprowadzanie piłki. W tym aspekcie podobnie jak w innych przypomina raczej Puyola. U Guardioli zawsze przynajmniej jeden środkowy obrońca musi mieć dobrze opanowany ten element a więc Milito mógłby być co najwyżej rezerwowym. Zgadzam się natomiast co do tego, że przynajmniej nie musielibyśmy wydawać pieniędzy na kolejnego obrońcę.

Ja obstawiam, że przyjdzie jeszcze ktoś poza środkowym obrońcą. Nie wiem kto, ale czuję, że ktoś jeszcze przyjdzie. Pep chciał mieć szerszy skład a nie węższy. Posiłki z Barcy Athletic to oddzielna sprawa. Bardzo na nie liczę, ale nie mogą w pełni zastąpić normalnych transferów. Jeżeli trener zażyczy sobie jeszcze jakichś uzupełnień to powinien je dostać.

Silva? Skoro Villa jest nie do wyjęcia do Silva również.

Mata mógłby być jak dla mnie, ale trudno powiedzieć ile prawdy jest/było w doniesieniach o jego transferze.

Ja również nie mam w głowie żadnych nazwisk, ale to nic nie znaczy. Nie oglądam na bieżąco wszystkich spotkań z lig europejskich. We Francji, Portugalii czy Holandii na pewno są ciekawi piłkarze i to nie tylko w najlepszych zespołach.

Nie rozumiem też dlaczego mielibyśmy kończyć zakupy :> Dla mnie transfer Ibry za takie pieniądze to właśnie znak, że możemy wydać tyle ile będzie trzeba na transfery.

Generalnie za dużo narzekania krzychu :P Narzekanie na Czychryńskiego, narzekanie na problemy Milito, narzekanie na brak transferów, narzekanie na finanse... skąd tak pesymistyczne podejście?

Przypominam, że jutro gramy z Al-Ahly. Mecz już o 14:30 więc trzeba jakoś wstać rano :/ :lol: Transmisja na żywo na Polsacie Sport.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 26 lip 2009, 9:23

Mentor pisze:Generalnie za dużo narzekania krzychu :P Narzekanie na Czychryńskiego, narzekanie na problemy Milito, narzekanie na brak transferów, narzekanie na finanse... skąd tak pesymistyczne podejście?
To już pytanie do moich rodziców, bo pesymistą jestem od zawsze, z małymi przerwami :P
Mentor pisze:Nie rozumiem też dlaczego mielibyśmy kończyć zakupy :> Dla mnie transfer Ibry za takie pieniądze to właśnie znak, że możemy wydać tyle ile będzie trzeba na transfery.
Tyle ile będzie trzeba, ale nie tyle ile zażyczyć może sobie ewentualnie drużyna, z którą chcemy dokonać transakcji. Bo Laporta nie jest głupi i nie będzie płacić jakichś mega pieniedzy, co już pokazał, że jeśli kasa ma być ogromna, to wprowadza się do deala jakichś zawodników na wymianę. Bo ja uważam że ci ciekawi piłkarze, o ktorych napisałeś, którzy mogą znajdować się w ligach europejskich, to nie jest jednak poziom, który gwarantowałby coś ekstra, a gracze z ławki to właśnie według mnie muszą mieć. Tak jak kiedyś byli nimi Henka, czy wchodzący powoli do drużyny Iniesta. Gdyby byli naprawde tacy do wyjęcia, to już byśmy o ktorymś usłyszęli, bo jaki mają interes gazety w tym, aby nie pisac o takich sensacjach? Może coś sie jeszcze pojawi i życze tego sobie i Wam, bo kadra musi być dłuższa i bardziej wartościowa (bluźnię bo jak tu jeszcze więcej wartości :P, ale chodzi o ogół kadry a nie tylko pierwszy skład) niż przed rokiem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2009, 13:54

Wobec takiego pesymizmu i braku wiary jestem bezradny. Nie będę tłumaczył, że jeżeli będziemy potrzebować jakiegoś zawodnika do uzupełnienia kadry to możemy go ściągnąć. To tak jakbym udowadniał, że nie jestem wielbłądem.
krzychu212 pisze:Bo ja uważam że ci ciekawi piłkarze, o ktorych napisałeś, którzy mogą znajdować się w ligach europejskich, to nie jest jednak poziom, który gwarantowałby coś ekstra, a gracze z ławki to właśnie według mnie muszą mieć.
Yyy?

Coś ekstra to chyba muszą mieć gracze pierwszoplanowi :> Czy może coś innego miałeś na myśli?

Co ekstra mieli Toure czy Keita?
krzychu212 pisze:Gdyby byli naprawde tacy do wyjęcia, to już byśmy o ktorymś usłyszęli, bo jaki mają interes gazety w tym, aby nie pisac o takich sensacjach?
Ehhh :/

Sensacjami są transfery bardzo znanych piłkarzy. Sensacją nie jest transfer 'zwykłego' zawodnika a tacy mogą nam w zupełności wystarczyć. U nas staną się lepsi :] Nie wspominając już o tym, że nie wszystkie transfery trzeba przeprowadzać z udziałem mediów.
"Okno transferowe otwarte jest do 31 sierpnia i do tego momentu mamy czas na negocjacje", skomentował Yuste, zaznaczając, że kolejne negocjacje toczone będą tak, jak w przypadku transferu Maxwella. Oznacza to, że klub będzie działał 'po cichu' i bez medialnego szumu.
Kończę bo aż się głupio czuję. Jestem raczej realistą a nie optymistą, ale aż mnie coś skręca jak czytam takie defetystyczne teorie. Laporta nie wyda pieniędzy, nie kupimy nikogo bo prasa nie pisze, piłkarze z innych lig nie mają czegoś ekstra więc i tak będą za słabi. Biada nam.

Mam nadzieję, że to będzie koniec tej dyskusji bo to bez sensu w ogóle. Różnica nie tyle poglądów co podejścia do życia jak mniemam. Jak ktoś chce widzieć wszystko w szarych barwach to trudno jest to zmienić.

Za nieco ponad 30 minut gramy. Mam nadzieję, że po meczu będzie o czym pisać. Ciekaw jestem jaki będzie skład. Nie odważę się typować :lol:

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 26 lip 2009, 13:57

Podobno transfer nowego DMa jest po to, aby Pep mógł Toure ustawiać bardziej ofensywnie. Mmmmi się podoba :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”