Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 26 lip 2009, 16:24

No i po meczu. Nie ma za bardzo o czym, ale skoro o I połowie napisałem to i teraz coś dodam.

Zaskoczył mnie widok Messiego na boisku. Oczywiście przez 45 minut zdążyli go trochę pokopać i poszarpać, ale w granicach normy. Nie mniej jednak raz nie wytrzymał i próbował oddać. Rozumiem go, ale musi się wystrzegać takich sytuacji. Wystarczy jeden wzór piłkarskiego gentelmana kolekcjonującego czerwone kartki.

Jeśli chodzi o inne, czysto subiektywne odczucia to tak:

Na plus Pedro i Dos Santos. Gudi świetna asysta przy bramce tego pierwszego, ale w kilku innych sytuacjach słabo. Z drugiej strony jednak był aktywny. Jeffren niby gol, ale też zmarnowana setka.

Turniej się skończył. Fajnie, że dzieciaki mieli okazję pograć. Kilku pokazało się z niezłej strony i trener pewnie powoła kogoś do szerokiej kadry na przyszły sezon. Gdybym miał teraz wybierać to Rochina/Jeffren, Gai (mimo, że mnie trochę zawiódł) i Dos Santos przyjmując, że Pedro już jest piłkarzem pierwszej drużyny (szerokiej kadry oczywiście).

Czekam na jakiś mecz w 'normalnym' składzie, ale wpierw jeszcze mamy Tour po USA. Mecz z LA Galaxy już (dopiero?) w najbliższą sobotę :] Pewnie już ze Zlatanem :]

Wróć do „Hiszpania”