FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 949

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2009, 14:03

Ano właśnie :] To też jest jakieś rozwiązanie. Yaya we Francji generalnie grał bardziej ofensywnie. Na Youtube łatwo znaleźć kompilacje z Toure w barwach Monaco, które ładnie to pokazują. Wiemy, że dysponuje dobrą techniką i rzadko traci piłkę. Do tego ciąg na bramkę oraz atomowe uderzenie. Na pewno by sobie poradził. Oczywiście nie grałby tak jak Iniesta, ale tak jak Iniesta to może grać co najwyżej... Iniesta :lol:

Jeżeli okaże się, że na rynku łatwiej o klasycznego DM-a aniżeli piłkarza o dość niesprecyzowanej charakterystyce, który mógłby klepać u nas w środku pola to może się to okazać najrozsądniejszym wyjściem.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 26 lip 2009, 14:11

Sklad: Jorquera, Montoya, Henrique, Muniesa, Abidal, Rueda, Víctor Sánchez, Keita, Rochina, Bojan i Gai

chyba

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 lip 2009, 14:28

Mentor pisze: Jeżeli okaże się, że na rynku łatwiej o klasycznego DM-a aniżeli piłkarza o dość niesprecyzowanej charakterystyce, który mógłby klepać u nas w środku pola to może się to okazać najrozsądniejszym wyjściem.
Oczywiście, że jest łatwiej. U nas jest zawodnik, który tylko czeka na wiadomość od Was.

Obrazek

Widzicie ten uśmiech? To dzięki Wam. Nie zawiedźcie Christiana.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2009, 15:09

W takim razie czekam na finalizację projektu wypożyczenie za wypożyczenie :P Caceres do Was - Poulsen do nas.

Pierwsza połowa za nami. Gra trochę słaba jak na moje oko. Za dużo strat i niedokładności. Co prawda przeciwnik gra lepiej niż Angole przedwczoraj, ale i tak spodziewałem się odrobinę lepszej gry z naszej strony. Więcej spokoju przede wszystkim bo trochę za bardzo chaotycznie to wygląda jak na Barcelonę :wink: Skład oczywiście mooocno rezerwowy, ale i tak wymagam troszkę więcej. Zawodzi mnie Gai, który jest najsłabszy spośród napastników. Miło zaskakuje Rochina po którym spodziewałem się mniej niż po Izraelczyku a tymczasem Ruben naprawdę fajnie gra. Środek pola mizernie ale bramka Ruedy miodzio :P W drugiej połowie monumentalny Yaya zdominuje obraz gry i będzie lepiej :] Obrona nie radzie sobie najlepiej z wyprowadzeniem piłki. Szkoda braku karnego i sytuacji wchodzącego Sancheza.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 lip 2009, 15:10

Maciek jezeli chciales zareklamowac tego nietuzinkowego pilkarza to nalezalo wkleic tego linka:

Rzadko sie zdarza zeby zawodnicy dostrzegali kolegow z druzyny ktorzy dopiero maja wejsc na boisko. Tak wysoki poziom antycypatii cechuje wylacznie wybitnych pilkarzy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2009, 15:11

Już to widzieliśmy :P Któryś Juventini zdążył już w ten sposób zareklamować Duńczyka. Do tej pory zbieram szczękę z podłogi.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 lip 2009, 15:12

Osobiście to jestem w szoku patrząc na grę Abidala. Tłumaczę sobie, że dopiero co wyleczył kontuzję, bo to wygląda naprawdę źle. Praktycznie wszystko co złe idzie waszą lewą stroną a i przy bramce został objechany jak amator.

EDIT
Mentor pisze:Już to widzieliśmy :P Któryś Juventini zdążył już w ten sposób zareklamować Duńczyka. Do tej pory zbieram szczękę z podłogi.
:foch:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2009, 15:14

Racja. Największe zagrożenie stwarza rywal po akcjach/podaniach z prawej strony, które powinien kasować Eric, ale radzi sobie delikatnie mówiąc - średnio. Tłumaczę to sobie tym, że środek obrony jest jaki jest i Francuz czuje się przy nich niepewnie :lol: :roll:

[EDIT]

Sorry maciek :P Nie byłem pewien czy to Ty :oops:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 lip 2009, 15:35

To sorry niemniej sadze ze ten link nalezy wklejac przynajmniej raz w miesiacy coby mlodsi adepci futbolu mieli na kim sie wzorowac.

A tak w ogole to forza Milan!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2009, 16:24

No i po meczu. Nie ma za bardzo o czym, ale skoro o I połowie napisałem to i teraz coś dodam.

Zaskoczył mnie widok Messiego na boisku. Oczywiście przez 45 minut zdążyli go trochę pokopać i poszarpać, ale w granicach normy. Nie mniej jednak raz nie wytrzymał i próbował oddać. Rozumiem go, ale musi się wystrzegać takich sytuacji. Wystarczy jeden wzór piłkarskiego gentelmana kolekcjonującego czerwone kartki.

Jeśli chodzi o inne, czysto subiektywne odczucia to tak:

Na plus Pedro i Dos Santos. Gudi świetna asysta przy bramce tego pierwszego, ale w kilku innych sytuacjach słabo. Z drugiej strony jednak był aktywny. Jeffren niby gol, ale też zmarnowana setka.

Turniej się skończył. Fajnie, że dzieciaki mieli okazję pograć. Kilku pokazało się z niezłej strony i trener pewnie powoła kogoś do szerokiej kadry na przyszły sezon. Gdybym miał teraz wybierać to Rochina/Jeffren, Gai (mimo, że mnie trochę zawiódł) i Dos Santos przyjmując, że Pedro już jest piłkarzem pierwszej drużyny (szerokiej kadry oczywiście).

Czekam na jakiś mecz w 'normalnym' składzie, ale wpierw jeszcze mamy Tour po USA. Mecz z LA Galaxy już (dopiero?) w najbliższą sobotę :] Pewnie już ze Zlatanem :]

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 26 lip 2009, 16:35

Mentor pisze:Coś ekstra to chyba muszą mieć gracze pierwszoplanowi :> Czy może coś innego miałeś na myśli?
Coś ekstra w sensie taka umiejętność, że po wejściu z ławki zawodnik potrafi podnieść poziom gry albo chociaż pozostawić go na takim samym poziomie jaki był przed dokonaniem zmiany.
Mentor pisze:Sensacjami są transfery bardzo znanych piłkarzy. Sensacją nie jest transfer 'zwykłego' zawodnika a tacy mogą nam w zupełności wystarczyć. U nas staną się lepsi :] Nie wspominając już o tym, że nie wszystkie transfery trzeba przeprowadzać z udziałem mediów.
Sensacje może to złe słowo. Oczywiście że nie wszystkie transfery trzeba przeprowadzić z udziałem mediów, ale w takim klubie jak Barca jest bardzo mało przypadków, aby przed dokonaniem jakiegoś transferu nie wyciekło coś z klubu. Jak na razie nic nie 'wycieka' także o to mi chodzi, że przeważnie dzieje się to przy dużej wiedzy mediów, a na obecną chwile nie ma w prasie niczego innego oprócz Zlatana. Może to włąsnie przez to że jest to o wiele lepsze do sprzedania takie pisanie o Zlatanie niż jakimś nieznanym grajku z np. Francji, oby było to właśnie tym spowodowane, bo naprawdę wzmocnienie ławki się strasznie przyda przed tak długim sezonem jaki czeka Barce.
Jak ktoś chce widzieć wszystko w szarych barwach to trudno jest to zmienić.
Są też dobre tego strony. Jak się wszystko uda to jest większa radość :D Także EOT bo ani Ty mnie ani ja Ciebie nie przekonam.

A meczyk fajny. Rochina niezły, naprawdę. Dos Santos ma dobry przegląd pola. Montoya w pierwszej połowie dobrze podłączał się pod akcje ofensywne. Będzie z młodzieży pożytek. Wogóle głupio tak oglądać ludzi młodszych w niektórych przypadkach odemnie i grający tak dobrze i to w takim klubie, ale to przejdzie z czasem, myślę.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 lip 2009, 18:57

Obejrzałem dziś tylko pierwszą połowę meczu i ta część gry w wykonaniu Barcelony była dość słaba w porównaniu z meczem piątkowym. Inna sprawa, że Al-Ahly zagrało zdecydowanie lepiej niż w swoim pierwszym spotkaniu w turnieju. Widzę, że nie tylko mnie bardzo zawiodła gra Abidala. Mimo przewagi doświadczenia nad partnerami z drużyny, Francuz wypadł po prostu blado. A cały turniej wygrał ostatecznie Celtic, a więc niespodzianki specjalnie nie ma, ze względu na różnicę przygotowań zespołów. Choć myślałem, że drugi garnitur wicemistrzów Szkocji nie da sobie rady z Tottenhamem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2009, 19:02

Obrazek

Obrazek

Ibra juz w Barcelonie. Czekam tylko na prezentacje jutro i oby szybko sie odnalazł w taktyce Pepa.
Oby wszystko poszło zgodnie z planem w Mediolanie. :jupi:

Pep napewno właczy na Tour po USA kilku zawodnikow. Licze na Rochine, Gaia, Jeffrena czy dos Santosa. Pewnie jakis srodkowy obronca takze poleci, moze ten Muniesa .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 lip 2009, 19:11

A ja wam mówię, że pożałujecie tej zamiany i jeszcze zatęsknicie za Eto'o. :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2009, 19:16

RealFan pisze:A ja wam mówię, że pożałujecie tej zamiany i jeszcze zatęsknicie za Eto'o.
Kandydaci na fotel prezydenta przynajmniej beda mieli co robić, juz sie mowi, ze Sandro bedzie miał Aguero w swoich planach. Skoro Pep go chce to najwidzoczniej jest odpwiednim kandydatem do 9 w Blaugranie. Nie wiem czy bedzie strzelal tyle bramek co Eto'o, ale spodziewam sie, ze bedzie lepiej operował pilka i dołocy sporo wiecej asyst niz Samu. Kazdy teraz liczac od pomocy bedzie kreatorem gry i spokojnie moze rozegrać akcje.

Tak będzie:
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”