Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 567

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
zamelcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zamelcia » 28 lip 2009, 20:20

Z takim składem spokojnie moglibyśmy walczyć o mistrza, jednak o ile na przyjście Hangelanda zawsze jakieś szanse są o tyle już na Toulalana niema raczej żadnych po za tym z tego co kojarzę to nawet nie było plotek łączących go z nami. zresztą nie ździwię się jak w razie pozostania Senderosa w klubie będzie naszym "klasowym doświadczonym DP".

Inna sprawa, że prawdopodobnie na dniach odejdzie Eboue którym dosyć mocno interesuje się Fiorentina i może być kolejna strata ale tym razem na ławce, ciekawe kto jego zastąpi bo o ile na lewej może spokojnie grać 5 obrońców o tyle na prawej w razie odejścia Ebe i Kolo zostajemy tylko z Sagną.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 20:24

Mysle ze za Eboue mozna znalezc jakiegos czarnoskorego obronce we Francji za 5 milionow. Ktos jak Sagna. Kiedys byly jakies plotki o jakims Dabo z Lig Ę. Moze i bylbym za bo wtedy Wenger nie moglby juz swirowac z Eboue na pomocy.

Toulalan sporo by kosztowal i to jest problem-Wenger ma swoje zasady. Plotek o Bacu i Eduardo tez nie bylo a Rosicky juz niby byl w Atletico. Gallas tez byl chyba niespodzianka 1 wrzesnia.

zamelcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zamelcia » 28 lip 2009, 20:43

Niby nie było o nich plotek ale, oni byli jednak za dużo mniejsze pieniądze. A o kombinowanie się nie bój gdyby przyszedł Dabo było by go jeszcze więcej bo z tego co pamiętam to może grać na prawej obronie i pomocy do tego grywa też w środku pomocy, taka młodsza i mimo wszystko gorsza kopia Ebe sprzed sezonu :?

A marzenia o Tulalanie czy Veloso też chyba można odłożyć na bok bo jeśli ktoś przyjdzie na pomoc to zapewne będzie to Matuidi, problem w tym że nie potrzebujemy tu zmiennika tylko gracza partnera dla Cesca, a takowego chyba już niema na rynku (znaczy są ale za drodzy chyba że ktoś wierzy że Wenger da ok. 20mln na DP), albo są a ja ich po prostu nie znam co jest bardzo możliwe.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2009, 22:11

zamelcia pisze:Z takim składem spokojnie moglibyśmy walczyć o mistrza, jednak o ile na przyjście Hangelanda zawsze jakieś szanse są o tyle już na Toulalana niema raczej żadnych po za tym z tego co kojarzę to nawet nie było plotek łączących go z nami. zresztą nie ździwię się jak w razie pozostania Senderosa w klubie będzie naszym "klasowym doświadczonym DP".
Chodzi o poczatek - WTF :?:

Jak tak dalej bedzie to matki beda dawały zakaz dzieciom grać na podworku, zeby ich czasem za szybko Arsene nie zwerbował. :lol:
fieldy pisze:inna sprawa, że Wenger wierzy w młodych piłkarzy, przez co na sukcesy przyjdzie poczekać.
> :P

Kto to jest ten cały Hangeland i czy nie jest za stary na Arsene'al.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 lip 2009, 22:16

Norweg grający w Fulham. Jeden z lepszych stoperów w lidze. 25/26 lat chyba z tego co pamiętam.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2009, 22:18

28

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 lip 2009, 22:22

Za słabe Public Relations ma chłopak :P

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 lip 2009, 10:37

O Eduardo można mówić wiele. Ja powiem tylko tyle, że to magik. Reszta niech pozostanie milczeniem.

Co do transferów to jak czytam spekulacje o Chamakhu, Hangelandzie, Veloso (vel. Żelozo) czy Huntelarze to mam ochotę puścić pawia.

Pojawiło się kilka sensowniejszych nazwisk w postaci Kalou czy Matuidiego, ale niestety w kolejnych odcinkach serialu pt. "Mercato na Emirates" możemy spodziewać się wszystkiego. Ridge, tzn. Fabregas kolejny raz ożeni się z Barceloną, a Sendi Spectra, będzie podstawowym DMem przy Ashburton Groove...

Co do Toure to prawda jest taka, że w zeszłym sezonie Wenger wyżej sobie cenił umiejętności Gallasa i Silvka niż Kolo, który notorycznie grzał ławę. :smile2: Prawda jest też taka, że w Arsenalu nie ma klasowego stopera. Toure to twardy, dobry obrońca, ale za duzo było meczów w których, tu przysnął, tam zgubił krycie, tu źle trafił w piłke, żeby nazwac go klasowym stoperem. Billy Gallas i Silvestre najlepsze lata mają już za sobą i nie są w stanie grać na wysokim poziomie całego sezonu. Senderos jest za wolny. Zostaje nieograny Johan i nowy Vermaelen, także kiepsko to wygląda.

Jeśli miałbym kogoś sprowadzić w związku z nagłym przypływem gotówki, sięgnąłbym po portugalskiego maczo - Bruno Alvesa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2009, 10:55

a co masz przeciwko Hangelandowi ?
bramki strzela [chyba nie muszę przypominać kogo pogrążył na początku sezonu :lol: ], dobrze grał głową, dobrze się ustawia, jest doświadczony, sprawdza się na wyspach. Jest wysoki. Mało ? Klaasa też bym chętnie widział w Arsenalu. No i (L)oczkerson byłby zadowolony, że snajper w Arsenalu się pojawił :D

Matuidi to dla mnie jeden wielki [młody :P] znak zapytania, jedynie wiem ze gra na pozycji na którą potrzebujemy kogoś dobrego.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 lip 2009, 11:12

To że ma 28 lat nie znaczy że jest doświadczony :wink: Ogladałem mecz Fulham - Liverpool i wyglądał jak dziecko we mgle. Mnie ten człowiek nie przekonuje, a cena w wysokości 15 baniek (tyle co za Arszawina :shock: ) jest po prostu śmieszna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2009, 11:15

ale widziałes też inne mecze z jego udziałem ?
15 baniek ? ja słyszałem o 9.
Hodgson kilka tygodni temu mówił, że Norweg na pewno nie odejdzie. Dziś mówi, że ma nadzieję że zostanie ....

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 lip 2009, 11:24

Nie widziałem.
W meczu z Wigan to i Silvestre strzelił bramkę i czyścił wszystko. Arsenal gra nie tylko z takimi druzynami. Jak dla mnie to koleś który wybił się na tle kolegów z ligowego średniaka. On ma stanowić o sile naszej formacji defensywnej? :> IMO stać nas na lepszego stopera.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2009, 11:33

Logan pisze:Nie widziałem.
znaczy nie widziałeś spotkań z Arsenalem ?
Swoją drogą ciekawe, jak można skreślić piłkarza, gdy widziało się go tylko raz .

Pomijając mecze z United, bo z nimi wszyscy dostawali, Brede grał w poprzednim sezonie:
2 razy z Arsenalem - czyste konto w obu przypadkach.
2 razy ze wspomnianym Liverpoolem - 0:0 i 0:1
Z Chelsea Fulham nie błyszczał specjalnie :P

Do tego Brede był w poprzednim sezonie objawieniem w lidze na swojej pozycji. Czy to czegoś o jego grze nie mówi ?
Przecież Fulham, głównie dzięki Norwegowi i Schwarzerowi stracił w poprzednim sezonie mniej goli niż Arsenal. 4 miejsce w lidze pod tym względem - za United, Liverpoolem i Chelsea.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 lip 2009, 11:41

Poza Jagielką, który przecież wypadł na długie miesiące, to właśnie Hangelaand wydaje mi się świetnym kandydatem na nowego stopera Kanonierów. Co więcej, moim zdaniem Aresenal nie straciłby sportowo gdyby z klubu odszedł Toure, a w jego miejsce zawitał stoper Fulham. Obrona Wieśniakó była w tamtym sezonie fantastyczna, a bardzo duża w tym zasługa właśnie Hangelaanda.

A Logan to ogląda tylko mecze AFC, więc o innych zawodnikach wie tyle, co ja o gwiazdach krykieta.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 lip 2009, 11:48

Widziałem jedno na wyjeździe.
Jak chcesz wyrózniać pasażera autobusu to Twoja sprawa.
Zobacz tez ile strzelili, a to pokaże na co przede wszystkim była nastawiona ta drużyna i czemu ich gra była podporządkowana. To jakby delikatnie się różni od filozofii gry Arsenalu :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”