Mi do głowy przychodzi jedynie MU, ale przed pozyskaniem Owena.Mentor pisze: Kto zatem Twoim zdaniem mógł wykupić od nas Eto'o za te przykładowe 30 mln euro? Kto aż tak potrzebował napastnika? Pamiętaj o warunkach.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 lip 2009, 19:30
Mi do głowy przychodzi jedynie MU, ale przed pozyskaniem Owena.Mentor pisze: Kto zatem Twoim zdaniem mógł wykupić od nas Eto'o za te przykładowe 30 mln euro? Kto aż tak potrzebował napastnika? Pamiętaj o warunkach.
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 lip 2009, 19:55
Nie będę się tutaj spierał, bo kompletnie nie o to mi chodziło. Wiadomo że Barcelona wyłożyła z kasy klubowej 45 mln euro na Zlatana i koniec. Kwestia Eto'o była tylko próbą spojrzenia na to nie co z innej strony.Mentor pisze:W sumie mógłbym postawić świeczkę. Nie trzeba wytężać zbyt mocno szarych komórek, aby sobie uzmysłowić, że nie dało się sprzedać Samuela Eto'o za 30 mln euro. Dlaczego? Napiszę najprościej i najkrócej jak potrafię:
Rzeczywiście największym problemem było spełnienie jego oczekiwań finansowych. Jednak np. gdyby taki AC Milan uparł się na Eto'o to spełnił by jego oczekiwania finansowe (choć mogę się mylić).Mentor pisze:2. Kluby mogące spełnić wymagania finansowe Samuela (spełniając jednocześnie wymagania sportowe!) można policzyć na palcach jednej ręki.
Rok to kupę czasu. Z drugiej strony o ile mi wiadomo to Eto'o chętnie by przedłużył kontrakt z Barceloną, ale Barca chyba by z tego nie skorzystała. Jednak co by się stało za parę miesięcy nigdy nie wiadomo i lepiej tego tematu nie poruszać.Mentor pisze:3. Za rok byłby dostępny za darmo.
To jest logiczne, bowiem mieli by wtedy wciąż Ibrahimovica + Diego Milito i resztę ekipy.Mentor pisze:Gdyby Ibra nie uparł się na transfer do Barcelony to Inter nawet by się Samuelem nie zainteresował.
Być może Milan, być może MU. Kwota 30 mln podana była z dupy, mogło to być np. 20 mln. A Eto'o za 20 mln nawet z jego zarobkami to byłby niezły kąsek.Mentor pisze:Kto zatem Twoim zdaniem mógł wykupić od nas Eto'o za te przykładowe 30 mln euro? Kto aż tak potrzebował napastnika? Pamiętaj o warunkach.
Jeżeli masz ambitne plany to one nigdy nie będą łatwe do zrealizowania. W PD czy LM nie ma czegoś takiego jak łatwe i chyba wszyscy jesteśmy tego świadomi. Barcelona będzie teraz walczyła o Mistrzostwo i znowu o wygranie LM. Ani to, ani to łatwe nie będzie.Mentor pisze:Liczyłem po prostu na bardziej stonowany scenariusz. Walka o trzecie miejsce w lidze (łatwo nie będzie), walka o wyjście z grupy w LM (łatwo nie będzie) i namieszać jak najbardziej w Pucharze Króla.
Jak trafimy to wtedy się będziemy martwić. Wątpię aby jedna i druga ekipa potraktowała ten puchar poważnie i tutaj pojawia się szansa, choć łatwo z pewnością nie będzieMentor pisze:Jeżeli rzeczywiście macie zamiar przyłożyć się do Copa del Rey to OK. Trofeum przy pomyślnych wiatrach jest w Waszym zasięgu. Problemy mogą się pojawić jeżeli w półfinale traficie na Real albo Barcelonę.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lip 2009, 20:27
Raczej nie byli zainteresowani. To właściwie kończy temat.maciek_88 pisze:Mi do głowy przychodzi jedynie MU, ale przed pozyskaniem Owena.
Pewnie daliby radę, ale u nich chyba jakieś cięcia kosztów się odbywająAsteniu pisze:Jednak np. gdyby taki AC Milan uparł się na Eto'o to spełnił by jego oczekiwania finansowe (choć mogę się mylić).
Jesteś kompletnie nie w temacie Asteniu i wszystko przekręcasz. Samuel Eto'o dostał od klubu propozycję przedłużenia kontraktu na dotychczasowych warunkach płacowych, ale nie skorzystał. Chciał zarabiać więcej.Asteniu pisze:Z drugiej strony o ile mi wiadomo to Eto'o chętnie by przedłużył kontrakt z Barceloną, ale Barca chyba by z tego nie skorzystała.
Jasne, że tak, ale zainteresowania nie było. Przecież klub za 20 mln euro oddałby go z pocałowaniem ręki. Długi czas istniało niebezpieczeństwo, że odejdzie za rok za darmo. Deal z Interem okazał się istnym wybawieniem bowiem rozwiązał dwa problemy. Pozyskaliśmy znakomitego zawodnika dodatkowo zbijając cenę Samuelem, który w innym wypadku nie dałby nam żadnych korzyści finansowych.Asteniu pisze:Być może Milan, być może MU. Kwota 30 mln podana była z dupy, mogło to być np. 20 mln. A Eto'o za 20 mln nawet z jego zarobkami to byłby niezły kąsek.
Jestem przekonany, że od półfinału będziemy podchodzić jak najbardziej poważnie. Na dobrą sprawę wystarczy uzyskać dobry wynik w pierwszym meczu, dowieźć awans w rewanżu i jest finał.Asteniu pisze:Jak trafimy to wtedy się będziemy martwić. Wątpię aby jedna i druga ekipa potraktowała ten puchar poważnie i tutaj pojawia się szansa, choć łatwo z pewnością nie będzie
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 29 lip 2009, 20:58
Killerbean

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lip 2009, 21:09
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lip 2009, 21:22
Źródło bym prosiłKillerbean pisze:Gdzieś czytałem , że cena za niego bliższa jest 30 niż 20 milionom i ze Rinat Achmetov zaakceptuje propozycję .
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 29 lip 2009, 22:16
ProszęMentor pisze: Killerbean napisał(a):Gdzieś czytałem , że cena za niego bliższa jest 30 niż 20 milionom i ze Rinat Achmetov zaakceptuje propozycję .
Źródło bym prosił
Możliwe, jeśli tak to mój błądRealFan pisze:Zawodnika grającego w byłym pucharze UEFA można było zgłosić do CL i na odwrót. Te same przepisy pewnie dotyczą teraz LE. Piłkarz nie może jednak zagrać w dwóch klubach w jednych rozgrywkach.
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lip 2009, 22:34
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 29 lip 2009, 22:43
to o to określenie chodzi . Choć jak dla mnie kwota ewidentnie z dupy .Not thirty, but a little bit less…
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 29 lip 2009, 22:52
Dramatic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 29 lip 2009, 22:56
Chyba w kopaniu leżącegoDramatic pisze:Lepszy Pepe za 30 niż Cacares za 15 czy na Milito za 20 mln
Killerbean

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 lip 2009, 23:13
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lip 2009, 23:40
4Killerbean pisze:Ile Pepe ma jeszcze pauzy - 10 meczów ??
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 29 lip 2009, 23:52
Wiesz ja nie neguje, że kolo jest świetny w swym fachu ale :RealFan pisze:Tak. Pepe był przepłacony. W chwili transferu. Obecnie jest jednym z najlepszych na swojej pozycji ot co. Ale nie jest wcale jakiś wybitny, w końcu największa częstotliwość odbioru piłki w całej lidze hiszpańskiej to wyczyn na miarę Baszczyńskiego.
Killerbean napisał(a):Ile Pepe ma jeszcze pauzy - 10 meczów ??
4
Killerbean

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lip 2009, 23:58
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio