Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 31 lip 2009, 8:04

EnJoy's pisze:Michał bądź Akarin słyszeliście o tych pogłoskach co ja ?
Jasne :wink: Pytanie tylko, ile w tym prawdy, skoro wcześniej była mowa, że najwyższą ofertą jaką złożył Real, było 55 mln (były też teksty, że w ogóle Real nie złożył konretnej oferty). Ja oczywiście puściłbym Ribery'ego za taką kasę lekką ręką, ale ja nie jestem tu decyzyjny :) Nie wiem czy trzymanie Ribery'ego nieco na siłę w Monachium to dobry pomysł, ale chyba nie ma co już na ten temat gdybać, bo temat (mimo wciąż otwartego okienka transferowego) jest już raczej zamknięty. A z tym odejściem za darmo do końca się nie zgodzę - kontrakt ma do 2011 r., za rok też można będzie wyciągnąć za niego min. 30 mln (a może i 40 od Realu, skoro teraz chcieli zapłacić 80). A jak nie, to będzie tu grał jeszcze 2 lata i też źle nie będzie.
Akarin pisze:Defensywa super. Nie ma już śladu po burdelu z zeszłego sezonu.
I co wazniejsze - nie ma nawet śladu po braku Lucio. I oby tak było w całym sezonie, nie tylko w sparingach (pierwszy poważny test to 1 kolejka z Hoffenheim i ich szybkimi napastnikami).
Akarin pisze:Wygraliśmy ;]
Powiem tylko - mina Fergusona po karnym Evansa - bezcenne :lol:

Mecz ogólnie bez fajerwerków. Ale mam wrażenie, że wyniesiemy z niego nowego bramkarza nr 1, bo to co zaprezentował Rensing w 2 połowie i oczywiście przy karnych (przy których był skoncentrowany, jakby chodziło co najmniej o wygranie LM :P ) mogło się naprawdę podobać. Szczególnie na tle błędów Butta z meczu z Milanem. Podobał mi się też Braafheid, który naprawdę jest solidny jeśli chodzi o defensywę, a zaczął też się pokazywać wreszcie z przodu (no i karnego wykonał perfekcyjnie). Tymoszczuk zagral wreszcie na swojej pozycji - dość solidnie, aczkolwiek forma powinna mu jeszcze pójść w górę. Tyle tylko, że wydaje mi się, że on i van Bommel średnio pasują razem, bardziej na pozycji prawego pomocnika widziałbym w chwili obecnej Hamita, któremu naprawdę się chce (momentami aż za bardzo). Generalnie wczoraj było widać lekkie przemęczenie, ale z przebiego całego turnieju jestem b. zadowolony :wink:

Wróć do „Niemcy”