Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 277

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 lip 2009, 13:38

No nie za bardzo. 3 zawodników tam przewiduje Ciro chyba - Molinaro, De Ceglie i Brazzo, który o dziwo wydaje się póki co mieć pierwszeństwo na tej pozycji w oczach Ferrary.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 lip 2009, 13:48

w reprezentacji gra na lewej. Choć ja mam nadzieje że będzie na lewej grał De Ceglie. Zresztą wydaje mi się ze są na to spore szanse. Ciro do tej pory stawiał na lewej na Saliamidzica, który jest gorszy od Molinaro. Dla mnie trzeba to tłumaczyć tym że Ferrara chce mieć na boku obrony kogoś więcej wnoszącego do ofensywy niż Molinaro. Tu Hasan akurat jest mocniejszy, ale najwięcej od powiedzenia w ofensywie ma właśnie De Ceglie. Szkoda tylko że Paolo jest kontuzjowany i nie możemy zobaczyć już teraz jak ma wyglądać lewa obrona.
Co do Caceresa to narazie przychodzi ciekawy zmiennik, bardzo uniwersalny z dużym talentem, który ma większe czy mniejsze szanse na każdej z pozycji z wyjątkiem tej gdzie gra Chiellini. Jak się ułoży zobaczymy. Martin najmocniejszy jest na środku i narazie myślą o nim jako o potencjalnym rywalu dla Legro i Cannavaro, z któymi powalczyć może o miejsce w 11.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 lip 2009, 18:28

terminarz na sezon 2009/2010

1 kolejka Juve-Chievo
2 kolejka Roma-Juve
3 kolejka Lazio-Juve
4 kolejka Juve-Livorno
5 kolejka Genoa-Juve
6 kolejka Juve-Bolonia
7 kolejka Palermo-Juve
8 kolejka Juve-fiorentina
9 kolejka Siena-Juve
10 kolejka Juve-Sampdoria
11 kolejka Juve-Napoli
12 kolejka Atalanta-Juve
13 kolejka Juve-Udinese
14 kolejka Cagliari-Juve
15 kolejka Juve-Inter
16 kolejka Bari-Juve
17 kolejka Juve-Catania
18 kolejka Parma-Juve
19 kolejka Juve-Milan

Dla mnie całkiem fajnie. Na początek słaby rywal u siebie, więc inauguracja powinna być naprawdę dobra a następnie ciężki wyjazd do Rzymu na mecze z Romą i Lazio. To chyba jedyne co mnie martwi że dwa tak wymagające mecze już na samym początku, ale lepiej tak niż jak Inter i Milan, które zagrają ze sobą w 2! kolejce. Tak wszystko wygląda fajnie, nie ma żadnych maratonów, gdzie byśmy musieli grać arcyciężkie mecze jeden po drugim, kolejke przed Milanem, Interem i Romą zawsze mamy słabego rywala. Dla mnie terminarz wygląda fajnie :D . Do tego na zakończenie mecz z Milanem na San Siro (to jestmiejsce na świętowanie Scudetto :P )
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, 18:30 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 29 lip 2009, 18:30

Sawyer pisze:albo młody jest planowany na bocznego :roll: albo ... Kielon wraca na bok :roll: co o tym myslicie ?? ... Ja stawiam ze Caceres bedzie grał na boku.
Kielon na bok nie wróci, to pewne. Caceres w moim odczuciu będzie się ostro bić z dziadkami Canną i Legro o miejsce w składzie. Jeśli jest naprawdę dobry, powinien wyjść z tej walki obronną ręką. Zawsze lepsze to niż rywalizacja z Marquezem/Pique/Milito.Puyolem, szczególnie przy jego agresywnym stylu gry, który wydaje się lepiej wpasowywać we włoskie realia. Bardzo chętnie zobaczę w nim drugiego Montero.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 lip 2009, 19:11

(L)oczkerson pisze:Dla mnie całkiem fajnie.
A dla mnie tak średnio. Praktycznie z każdym mocnym rywalem pierwszy mecz gramy u siebie (Fiora, Napoli, Inter, Milan), na wyjeździe z Romą i Genoa(ą?). Zwłaszcza te dwa końcowe wyjazdy do Mediolanu jakoś mnie nie cieszą. Co prawda świętowanie Scudetto na murawie San Siro to na pewno będzie wielkie wydarzenie, zwłaszcza po zwycięstwie jeszcze nad nimi ale wolałbym jednak jakiś spokojniejszy meczyk na sam koniec. Fajnie, że już w drugiej kolejce gramy z Romą - lubie oglądać te pojedynki no i wiadomo, Roma nie straszy jakoś po mercato więc liczę na prestiżowe zwycięstwo.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 lip 2009, 12:43

http://www.tuttosport.com/foto/Calcio/S ... mediche+ok

Kwestia godzin/minut kiedy nasz oby nowy Montero zostanie oficjalnie potwierdzony jako nowy zawodnik Juventusu. Nie jest pewne tylko czy na 100% jest to wypożyczenie z opcją wykupienia czy transfer definitywny, ale jednak w mediach częściej pada pierwsza opcja i ja również za nią bym optował.

Aż mnie ciekawi na jakiej pozycji będzie najczęściej występował w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 30 lip 2009, 13:50

raczej na lewej obronie jak w reprezentacji

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2009, 15:13

Na pewno nie będzie to transfer definitywny. Nie zgodzi się na to ani Barcelona ani sam piłkarz. Agent wspominał, że jego klient chciałby jeszcze wrócić do Barcelony.

Powodzenia Martin! Masz u mnie kredyt zaufania więc wykorzystaj go dobrze :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 lip 2009, 15:17

A ja czytałem, że sam piłkarz wolałby transfer definitywny :lol:. Cytując za fcbarca.com:
Barcelona rozpoczęła targowanie od kwoty 15 milionów euro, podczas gdy Juventus zaproponował tylko 10. Oba kluby doszły jednak do porozumienia, a wartość odstępnego ustalona została na poziomie 11 milionów.
To sobie ponegocjowali :P

EDIT

jako że pewnie będziesz chciał żebym podał źródło a ja musze opuścić stanowisko ( :P ) to daję od razu

http://www.juvepoland.com/news.php?id=13582

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2009, 15:32

Hmmm :lol:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28119
"Jeśli mam iść do Juve, oczywiste jest dla mnie, że musi to być wypożyczenie, a nie transfer definitywny. Chcę wrócić do Barçy"

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 lip 2009, 15:35

Kwote ustalili na 12 mln a do tego Juve zpłacił za jego wypożyczenie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 lip 2009, 15:36

Na pewno nie będzie to transfer definitywny. Nie zgodzi się na to ani Barcelona ani sam piłkarz
i JUVE taki układ też się nie zabardzo by uśmiechał.

a jeśli JUVE naprawdę go wypożyczy z opcją wykupu za 11 czy 12 mln to genialna sprawa :]. Jak chłopak się sprawdzi to nie widze innej możliwości jak tylko definitywny transfer. I nawet deklaracje Martina że chce wrócić do Barcy mnie nie przekonują. Jeśli po sezonie będzie wybierał pomiędzy Barcą gdzie nie grał i gdzie nie będzie miał pewnego miejsca w 11, a JUVE gdzie będize regularnie grał (inaczej JUVE nawet nie będzie myślał o wykupywaniu go) to jeśli jest rozsądny może podjąć tylko jedną decyzję.
Jak się nie spawdzi też niczego nie tracimy. Same korzyści :mrgreen:
No, ale czekam na oficjalne info i dokładne wiadomości jak wygląda ta transakcja.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 lip 2009, 0:16

Rzadko kiedy w tym temacie wklejane są same konferencje prasowe, ale tym razem uczynię wyjątek. Dlaczego? Ponieważ rzadko w ostatnich latach zdarzało mi się czytać dość długą wypowiedź trenera i zgadzać się z nią praktycznie w 100%. Naprawdę mamy trzeźwo myślącego faceta w sztabie szkoleniowym biorąc pod uwagę zarówno wypowiedzi jak i sposób dowodzenia drużyną (mocne treningi, dość restrykcyjne zasady podczas zgrupowań).

za solojuve.com:
Puchar Pokoju wkracza w decydującą fazę. W piątek Juventus powalczy o finał tego turnieju z Realem, oczekiwania są duże. Z tej okazji Ciro Ferrara rozmawiał z dziennikarzami na konferencji prasowej. "Postaramy się wygrać. Gra z takimi przeciwnikami jak Real sprawia wielką satysfakcję, pomimo tego, że nie jest to Liga Mistrzów. Takie mecze w okresie przygotowawczym mogą pokazać prawdziwą wartość drużyny, nawet jeśli nie dadzą definitywnych sądów, wskazują które elementy wymagają poprawy, a które są już niemal dopracowane. Jesteśmy tu po to, by wygrać Puchar Pokoju, a tym lepiej jeśli po drodze mamy zmierzyć się z Realem."
W takich przypadkach nie można mówić o meczach czysto towarzyskich, potwierdzają to słowa Ferrary. "Dla mnie nie ma czegoś takiego jak mecz towarzyski. Chodzi o mentalność, którą musimy mieć niezależnie od tego, czy gramy z Realem, Vicenzą, czy Cisco Roma. Kiedy jesteś Juventusem i dążysz do bycia najlepszym, musisz zawsze walczyć o zwycięstwo. Z kolei w takich spotkaniach nie trzeba w ogóle pracować nad motywacją drużyny. W tym meczu zmierzy się dwóch mistrzów i każdy z nich będzie chciał pokazać swoją wartość."
W spotkaniu przeciwko Seongnam, które otworzyło Juve drogę do półfinału, było widać użyteczne wskazówki Ciro, szczególnie biorąc pod uwagę świetny debiut Diego i dobrą postawę Felipe Melo. "Dobry start był ważny dla nich obu. Dał im pewność siebie. Forma? To normalne, że niektórzy zawodnicy prezentują się lepiej od innych. Naszą intencją jest, by wszyscy oni osiągnęli optymalną formę na rozpoczęcie sezonu, więc naturalne, że Diego i Melo będą musieli występować trochę częściej."
Dla Ferrary będzie to pierwszy mecz z Realem w roli trenera, pamięta je jednak z czasów zanim zawiesił buty na kołku. "Pamiętam mecz Real - Napoli (2-0), w moim debiucie w Lidze Mistrzów, rozegrany przy pustych trybunach. Kryłem wtedy Butragueno..." El Buitre widziany był w ostatnich dniach w hotelu, w którym zatrzymała się kadra Juve. "Naprawdę, był tu? Nie widziałem go, ale szczerze mówiąc nie zauważyłem go też, gdy strzelał nam gola w meczu rewanżowym - żartował Ferrara - na szczęście czasy się zmieniły i już nie biegam po boisku..."
Ferrara nie chciał zdradzić zbyt wielu szczegółów dotyczących gry Juve w jutrzejszym meczu. "Nie chcemy dać przewagi naszym przeciwnikom. W takich spotkaniach liczy się każdy szczegół. Czasami ważne jest, by zarządzać drużyną w taki sposób, by każdy z piłkarzy czuł się istotny i ważny przy wyborze składu. Nawet bardziej doświadczeni trenerzy zachowują się w ten sposób, więc nie widzę w tym niczego złego. Skład na Real podam tuż przed rozpoczęciem meczu."
Nie znamy składu, możemy się jednak domyślać jaką formacją posłuży się trener. "Nie zmienimy schematu. Zagramy w swoim stylu, ze świadomością, że po drugiej stronie boiska mamy świetnych techników. Możemy różnić się charakterystyką, ale pracujemy, by zwiększyło się nasze posiadanie piłki, pomimo tego, że włoskie drużyny nauczone są szybkich prób strzelenia bramek. To nasza kultura, która nas nie opuszcza. Posiadanie większej ilości ofensywnych elementów, nie gwarantuje jednak bramek. Możesz używać innych opcji i strzelać więcej, na przykład za sprawą pomocników. Popatrzmy na Romę, która od wielu lat potrafiła strzelać z Tottim z przodu, wspieranym przez pomoc. "
Real sprawia wrażenie perfekcyjnej maszyny, biorąc pod uwagę transferowe hity przeprowadzone w tym roku, Juventus nie jest jednak mniej konkurencyjny. "Perfekcyjne drużyny nie istnieją. Istnieją bardzo silne drużyny, ale nie oznacza to, że wygrają każdy mecz. Wydane pieniądze nie zawsze przekładają się na wyniki na boisku. Wiemy o tym w Juventusie, gdzie wygraliśmy przez wiele lat, wydając stosunkowo niewiele. Szanse na zwycięstwo? Nie podam ich w procentach, ale wiem, że jesteśmy je w stanie osiągnąć."
Ciro pragnie agresywnego Juve, zdolnego do rzeczy spektakularnych, ale również Juve konkretnego. Jego poczynania nie wynikają z inspiracji konkretnym zespołem, ale przyznaje on, że podziwia Barcelonę Guardioli. "W zeszłym sezonie zagrali wyśmienitą piłkę, ale nie chciałbym być cytowany, że chcę Juve podobnego do Barcelony. Nie chcę kopiować poprzednich zespołów, inaczej trzeba by przywołać ich zbyt wiele, takich jak Napoli, czy Milan Sacchiego. Pozostając w teraźniejszości, Barca posiada prawdziwą jakość, ale również Manchester prezentuje się świetnie. Chcę, by Juventus miał charakterystkę drużyny, która nigdy się nie poddaje. Stworzenie tak spektakularnego zespołu jak ten Guardioli, może być trudne, więc postaramy się być bardziej solidni."
Podczas konferencji, Ferrara został zapytany, czy myśli o przywróceniu Chielliniego do roli bocznego obrońcy. "Uważam, że w tej chwili Giorgio jest jednym z najsilniejszych środkowych obrońców na świecie, toteż nie sądzę, bym ustawiał go na boku. To mógłoby być rozwiązanie w krytycznych sytuacjach, ale mówiąc o lewej stronie obrony, będę myślał o Molinaro, czy De Ceglie, nie zapominając o Brazzo, który również może grać w tej roli. Przyszłość Ariaudo? Wyraża on chęć poprawienia swojej gry, a tutaj może mieć z tym problem, rywalizując z pięcioma środkowymi obrońcami (licząc Caceresa - przyp. red.). Wypożyczenie mogłoby być użyteczne, by nabrał doświadczenia, ale jeśli zostanie, może również pełnić ważną rolę w drużynie. Pokładam w nim wielkie nadzieje, więc wspólnie zdecydujemy co będziemy najlepszym wyjściem."
Forza Ciro!

Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OstatniSkaut » 31 lip 2009, 17:39

wydaje mi sie ze Juventus moze wygrac

i nie chodzi tylko o dudka w bramce :P

Real musi zalapac rytm , zgrac wszystkie jednostki , a Juventus ma paczke raczej zgraną ...
obstawialbym na Juventus.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”