Premier League 2009/2010 - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Ligę w tym roku wygra

Manchester United
19
30%
Liverpool
3
5%
Chelsea
27
43%
Arsenal
10
16%
Everton
2
3%
Aston Villa
0
Brak głosów
Manchester City
1
2%
Tottenham
0
Brak głosów
ktoś inny ...
1
2%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 29 lip 2009, 13:09

Liverpool ,Chelsea i MU. Z tym ,że Chelsea będzie faworytem w tym sezonie, najbardziej kompletna kadra, jedynym problemem może być nowy trener.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 lip 2009, 13:21

Też mam nieodparte wrażenie że w tym sezonie Chelsea przełamie hegemonię ManU. Diabły bez Ronaldo nie będą już tak groźne. The Blues trzymają skład i to im pewnie zaprocentuje. Choć ich nie trawię odkąd przyszedł Abramowicz z petrodolarami, to jednak muszę postawić jako głównego faworyta do zwycięstwa. Liverpool pewnie jak zwykle będzie chciał, ale nie będzie mógł. Jeśli stracą Xabiego, wydatnie osłabią środek pola. Arsenalowi zawsze dobrze życzyłem, ale zbyt się osłabiają aby walczyć o mistrza i pierwsza czwórka w nadchodzącym sezonie powinna być osiągnięta, aczkolwiek niekoniecznie, bo konkurencja urosła w siłę. Citizens nakupowali piłkarzy tak jak przypuszczałem, ale zanim oni się zgrają minie sporo czasu, więc nie mają szans, choć groźni oczywiście będą. Z osobistych sympatii bardzo liczę że Aston Villa mocno namiesza, jeśli trafią z formą to i o Ligę Mistrzów powalczą. Niewiadomo jak kolejny arabski twór Portsmouth... Oni i bez tego byli silni w zeszłym sezonie. Tottenham może też zaskoczyć, mają coś do udowodnienia. No i Everton, ale coś mi się wydaje że reszta wypchnie ich z czołowych lokat.

Awatar użytkownika
Budep
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Budep » 29 lip 2009, 13:23

O, pierwsza kolejka zapowiada się niezwykle ciekawie, zresztą jak cały sezon.

Aston Villa - Wigan - Typowałbym tutaj remis, bądź minimalną wygraną Villi
Blackburn - Man City - Uh, ten mecz trzeba zobaczyć. City naszpikowane gwiazdami i osłabione Blackburn - o dziwo - remis :>
Bolton - Sunderland - Hmm, dość wyrównane zespołu, ale wygra Sunderland.
Chelsea - Hull - No tutaj powinna zdecydowanie wygrać Chelsea, chociaż nigdy nic nie wiadomo.
Everton - Arsenal - Ciekawa para i myślę, że Everton pokusi się o remis.
Man Utd - Birmingham - Wielki faworyt wszystkiego co do wygrania na świecie i beniaminek z Birmingham, który się powzmacniał. Może być ciekawie.
Portsmouth - Fulham - Też dość wyrównana para, aczkolwiek Pompey odniosą zwycięstwo.
Stoke - Burnley Dwie dość słabe drużyny, więc remis, ale ze wskazaniem na Stoke.
Tottenham - Liverpool - Bardzoooo ciekawy mecz. Jednak spurs nie pomoże dwumetrowy Crouch i przegrają 1-2.
Wolverhampton - West Ham - Beniaminek vs. solidny ligowiec. No i co tu może być, jak nie zwycięstwo Młotów?

Hmm, będzie co oglądać na sopcascie. Sezon zapowiada się naprawdę wyśmienicie, każdy z tych meczów bym sobie oglądnął, no może poza The Blues, których nie lubię..

A co do wygrania PL w 09/10 to stawiam na... Liverpool. A co! :)

Awatar użytkownika
norbi034
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: norbi034 » 01 sie 2009, 17:37

Według mnie MU odpuści sobie ten sezon, co znaczy odpuści? będzie celować w 3 miejsce, aby nie grac kwalifikacji do LM lub odpuści sobie LM aby wygrać Premiership, ale to okaże się w trakcie sezonu :d.
Co do Liverpoolu to jak widać ma spore problemy finansowe więc.. tytuł uratowałby np. Torresa, więc zrobią wszystko, aby zdobyć tytuł.
Natomiast Chelsea skupi się chyba tylko na LM, to jest główny cel Abramowicza w tym sezonie..
Zaś Arsenal jak to Arsenal wciąż czeka na ten najpiękniejszy swój sezon.
Czarne konie: Manchester City, Aston Villa :d

Procentowo rozłożyłbym sobie to tak:
Liverpool - 30%
Manchester Utd. - 20%
Arsenal - 18%
Chelsea - 16%
Manchester City - 8%
Aston Villa - 7%
inny - 1%

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sie 2009, 17:48

norbi034 pisze:Procentowo rozłożyłbym sobie to tak:
Liverpool - 30%
Manchester Utd. - 20%
Arsenal - 18%
Chelsea - 16%
Manchester City - 8%
Aston Villa - 7%
inny - 1%
Liverpool blisko dwukrotnie większe szanse od Chelsea?
Arsenal większe szanse od Chelsea? :lol:

Ja bym się skłaniał ku The Blues. Jak trener nie zawiedzie to IMO będą faworytem (nieznacznym, ale jednak). Jak nie Chelsea to pewnie znowu Manchesteru United. Liverpool może i będzie walczył, ale jakoś nie mogę sobie ich wyobrazić z Mistrzostwem Anglii. Trzecie miejsce widzi mi się w sam raz dla nich.

Mam cichą nadzieję, że walka o miejsce czwarte będzie co najmniej tak zażarta jak o tytuł. Arsenal na dzień dzisiejszy jawi mi się raczej słabo, ale może niedoceniań tamtejszej młodzieży? W każdym bądź razie ciekaw jestem (pewnie nie ja jeden) postawy Manchesteru City.

vent
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vent » 01 sie 2009, 22:27

Może Manchester City tak wzbogacił się tymi transferami :) ale już w poprzednim sezonie mieli celować puchary a wyszło jak wyszło.
W tym zajdą wysko ale chyba jeszcze nie stać ich na pierwszą 4.
Mi się wydaje że będzię tak.
1. LFC
2. MAN UTD
3. CHELSEA
4. ARSENAL / ASTON VILLA
niżej WEST HAM / MANCHESTER CITY

prawde mówiąc mi obojętne kto wyra ważne by walka trwała do ostaniej kolejki a nie po pierwszej rundzie żebyśmy znali już mistrza :roll:

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 02 sie 2009, 7:32

Jak dla mnie, Manchester City nie postraszy w tym sezonie. Zresztą ustawieniem z 2-1-7 (bo patrząc na ich transfery, pewnie taką będą taktykę uskuteczniać) raczej nie wskoczą do pierwszej szóstki. Lokaty 5. i 6. raczej obstawiłbym Tottenhamem i Aston Villą... Ewentualnie Evertonem.

Pierwsza czwórka będzie wyglądała tak:
1. Manchester United - wiem, że wszyscy uważają, że skoro Ronaldo odszedł to MU niewątpliwie spadnie z ligi, ale mam wrażenie, że zarówno transfery (głównie Owen i Valencia), jak i obecni zawodnicy (Rooney, Berbatov, Carrick itd.), w tym ci, którzy dopiero próbują się wbić do pierwszego składu (Macheda, Nani, Fabio itd.) wystarczą, żeby obronić mistrza. Gorzej będzie z LM, ale to za sprawą Barcelony, która udoskonaliła idealny skład - wywalając pajaca Eto'o, a ściągając geniusza Ibrę:P
2. Arsenal - nikt go nie docenia, bo... No właśnie, dlaczego? Mają Fabregasa, Van Persiego, Velę, Walcotta, Vermaelena, Arshavina, Ramsey'a, Nasri'ego, Eduardo itd. więc czemu nikt im nie daje szans w rywalizacji z resztą: powoli starzejącym się składem Chelsea, czy LFC, który w przyszłym sezonie, bez względu na to, kogo jeszcze ściągną, będą opierać grę na X. Alonso, Stevenie G. i F. Torresie?
3. Chelsea - napisałem wcześniej, że się starzeje. Jasne, że do Milanu im jeszcze daleko, ale większość podstawowego składu to zawodnicy powyżej 27 roku życia (i zaraz wszyscy wyskoczą ze Sturridgemm Mikelem i Kalou). Zgodnie z FM-em to najlepszy wiek dla zawodnika, ale ja jednak myślę, że w tym sezonie doświadczenie przegra z pewną "młodzieńczą" przebojowością, energią i nieobliczalnością Arsenalu.
4. Liverpool FC - jak dla mnie, to jest drużyna, która jeszcze długo nie wywalczy mistrza. Może postraszą, może do ostatniej kolejki będą na pierwszym miejscu w tabeli, ale i tak ostatecznie kibice Liverpoolu będą mogli wspominać sukcesy w stylu 4:1 z Manchesterem na wyjeździe. Nie wiem, od czego to zależy - na początku myślałem, że to przez Beniteza, ale teraz już nie jestem tego taki pewien. Taki fenomen - coś jak magia Davida Copperfielda: wszyscy widzą, a nikt nie potrafi wyjaśnić.

I trochę za-Offtopuję: ostatnio puszczali taką śmieszną kompilację na Eurosporcie i m.in. był rajd Walcotta w meczu z Liverpoolem. Ktoś kiedyś się śmiał z Gallasa, którego ośmieszył Nani, czy z obrońców Manchesteru, którzy zderzyli się ze sobą w meczu z Milanem. Jak zatem skomentować bezradnych Redsów (:P), którzy dosłownie padają Walcottowi do stóp, ryjąc murawę zębami i żaden nie jest w stanie go zatrzymać?:P <-- ot tak mi się na wspominki zebrało:P

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 02 sie 2009, 9:22

Moim zdaniem City moze cos namieszac ale nie znacząco i mysle ze nie bedzie w pierwszej 4 ligi,Mark hughes imho nie ogarnie tego i nie beda zadawalajace wyniki i zwolnia go.

1.Chelsea
2.Utd
3.LFC
4.Arsenal

takie jest moje zdanie :) Utd osłabło,no niby sie wzmocnili ale cos czuje ze to w tym sezonie chelsea wygra lige.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 sie 2009, 11:34

2. Arsenal - nikt go nie docenia, bo... No właśnie, dlaczego? Mają Fabregasa, Van Persiego, Velę, Walcotta, Vermaelena, Arshavina, Ramsey'a, Nasri'ego, Eduardo itd. więc czemu nikt im nie daje szans w rywalizacji z resztą: powoli starzejącym się składem Chelsea, czy LFC, który w przyszłym sezonie, bez względu na to, kogo jeszcze ściągną, będą opierać grę na X. Alonso, Stevenie G. i F. Torresie?
Ramsey? Eduardo? Vermaeln? Vela? Ciągle łamiący się Van Persie? Tu jest tyle niewiadomych, że w życiu nie postawiłbym na to, że to AFC będzie w czołowej "2". Niepewna obrona, brak klasowego DM'a. Za dużo tu dziur. Ich kadra przy Chelsea wygląda troszkę marnie.

Wydaje mi się, że 3 zespoły mają realne szanse na mistrza (MU,LFC,CFC). Trudno mi teraz wskazać głównego faworyta, ale oczywiście chciałbym, żeby to United po raz kolejny sięgneli po majstra ;)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 sie 2009, 12:10

Elfin pisze:Gorzej będzie z LM, ale to za sprawą Barcelony, która udoskonaliła idealny skład - wywalając pajaca Eto'o, a ściągając geniusza Ibrę:P
Oby wiecej takich pajacy w Barcelonie.

Stawiam na Chelsea, kadrowo sa najsilniejsi w Anglii, a i trenera maja teraz normalnego. Mysle, ze liga to bedzie ich priorytet, ale LM tez nie beda zaniedbywac. Odzyskanie prymu w Anglii. Drugie miejsce rozstrzygnie sie miedzy Liverpoolem i Man U, ktorzy wedlug mnie nie zdobeda mistrzostwa 4 raz z rzedu.

Lampardterry
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lampardterry » 02 sie 2009, 12:39

W moim mniemaniu Premiership wygra w nadchodzącym sezonie Chelsea. Typ na czołówkę:
1.Chelsea
2. Arsenal
3. MU
4. Liverpool
5. Tottenham
6. Manchester City :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2009, 12:49

dlaczego wszyscy regularnie pomijają Everton, który regularnie znajduje się w czołówce ligi, ma jednego z najlepszych managerów w lidze i w końcu będzie miał napastnika na cały sezon :] ?

jestem przekonany, że Everton znów znajdzie się wyżej niż City, Villa, czy Spurs ... kto wie, czy nie wskoczą znów do top4 :think:

p.s. wygląda tez na to, że Everton wzmocnił się też obrońcą :lol2: Senderos ponoć tam przechodzi.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 sie 2009, 14:55

fieldy pisze:dlaczego wszyscy regularnie pomijają Everton, który regularnie znajduje się w czołówce ligi, ma jednego z najlepszych managerów w lidze i w końcu będzie miał napastnika na cały sezon :] ?
Bo wszyscy w jego miejsce widzą Spurs, który co roku walczy o utrzymanie :P

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 06 sie 2009, 0:07

1.Arsenal
2.Liverpool
3.Man Utd
4.Man City
5.Chelsea
6.Everton

Dość zaskakujące chodź patrząc na ruchy transferowe prawdopodobne.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 sie 2009, 0:18

Chodź pomaluj moj swiat ... chce miec taka banie na glowie w tym momencie jak ty :beer:

Zablokowany

Wróć do „Anglia”