Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 459

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 sie 2009, 19:35

Martin Pellegrino pisze:stąd można wnioskować, że Real albo będzie chciał definitywnie pozbyć się Rafaela, albo nie będą spieszyć z jego sprzedażą i być może zostawią go sobie jako naturalnego zmiennika dla Kaki.
VdV oficjalnie powiedział, że nie zostanie w Realu i chce odejść. Pellegrini zapowiedział mu, że będzie rezerwowym/zmiennikiem, a jemu taka rola nie odpowiada. Wątpię by na siłę go trzymali.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 sie 2009, 20:08

coco pisze:możesz mnie jeszcze oświecić czy mamy Kerlona ? bo nikt nie jest w stanie odpowiedziec co sie z nim dzieje , skoro nie ma go w USA to zapewne przekreslony został , choc z 2 strony moze dopiero dolaczy do druzyny ?
Kerlon oficjalnie został naszym zawodnikiem. Podpisał kontrakt do 2012 roku. Poprzedni sezon w większości spędził rehabilitując się, więc albo jego przygotowanie fizyczne nie jest optymalne na chwilę obecną, albo Jose nie widzi dla niego miejsca. Ta druga opcja jest raczej mało prawdopodobna, ponieważ od dłuższego czasu zajmujemy się odchudzeniem obecnego składu. Jeśli Kerlon nie byłby potrzebny to zapewne zostałby oddany na wypożyczenie do klubu prezentującego podobny poziom do Chievo. Jego nieobecność w USA pewnie też nie była podyktowana potencjalnymi rozmowami transferowymi, Zlatan pojechał do Stanów, a jednak odszedł ;)
Mam nadzieję, że Brazylijczyk zostanie z nami. Co by o nim nie mówić to jest to jeden z ciekawszych zawodników młodego pokolenia.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2009, 15:37

Wypada podziękować Hlebowi za jego fochy. ;) Dzięki temu Inter skupił uwagę na Sneijderze co mnie bardzo cieszy. Szkoda tylko że Moratti kręci nosem na to wypożyczenie a na dodatek Aston Villa pcha się do koryta. Grrr... Lubię ich ale Wesley to dla tego klubu za wysokie progi, zresztą Holender woli grać o najwyższe cele.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 sie 2009, 15:47

Salas11 pisze:Wypada podziękować Hlebowi za jego fochy. ;) Dzięki temu Inter skupił uwagę na Sneijderze co mnie bardzo cieszy. Szkoda tylko że Moratti kręci nosem na to wypożyczenie a na dodatek Aston Villa pcha się do koryta. Grrr... Lubię ich ale Wesley to dla tego klubu za wysokie progi, zresztą Holender woli grać o najwyższe cele.
Juventus pokonali , dopiero w karnych ale zawsze . Nie jest powiedziane , że w tym sezonie nie błysną . Poza tym Imo lepszym rozwiązaniem dla was byłby VdV a nie Sneijder . Zawsze go bardziej ceniłem , niż Wesa .

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2009, 15:54

Widoczna różnica między Sneijderem a Van der Vaartem to nastawienie do poszczególnych spotkań. Pierwszy zagra z pełnym zaangażowaniem zarówno w meczu z Milanem jak i z Bari. Drugi już niekoniecznie i obserwując go za czasów gry w HSV zauważyłem że lubi się lenić na boisku i czekać aż mu piłka spadnie pod nogi. Sneijder ma profesjonalne podejście do zawodu i haruje na boisku dlatego zawsze będę bardziej wolał jego.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 sie 2009, 16:01

Salas11 pisze:Widoczna różnica między Sneijderem a Van der Vaartem to nastawienie do poszczególnych spotkań. Pierwszy zagra z pełnym zaangażowaniem zarówno w meczu z Milanem jak i z Bari. Drugi już niekoniecznie i obserwując go za czasów gry w HSV zauważyłem że lubi się lenić na boisku i czekać aż mu piłka spadnie pod nogi. Sneijder ma profesjonalne podejście do zawodu i haruje na boisku dlatego zawsze będę bardziej wolał jego.
100% zgody . Tylko niech 2 razy w meczu VdV spadnie pod nogi ta piła , to on już wie co z nią zrobić . Wes więcej lata , lepszy w obronie ale mniej kreatywny od VdV . No właśnie i na tym opieram moje stwierdzenie . Kilku pomocników umiejących bronić macie , więc lepiej zaangażować najbardziej kreatywnego . Biorąc pod uwagę , że z przodu ubył wam kreatywny napadzior to VdV byłby jak ulał . Idealnie mógłby obsłużyć egzekutorów z przodu .

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2009, 16:11

Sneijder również jest jednym z bardziej kreatywnych pomocników na rynku. Znakomity egzekutor stałych fragmentów gry do tego. A z tym elementem jest u nas krucho. Van der Vaart jest nastawiony na bardziej efektowną grę i może się nie przebić w Serie A (wciąż pamiętam tą bramkę dla Ajaxu nie pamiętam z kim, strzelił piętką lecąc szczupakiem w stronę bramki :lol: ) Bardziej pasuje stylem właśnie pod La Ligę. Sneijder to bardziej wyrobnik, ale ma mniejsze wahania formy w trakcie sezonu. ;)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 sie 2009, 16:23

Salas11 pisze:wciąż pamiętam tą bramkę dla Ajaxu nie pamiętam z kim, strzelił piętką lecąc szczupakiem w stronę bramki :lol: )
Scorpion goal z Feyenoordem

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2009, 16:32

He he, exactly. :lol: Swoją drogą Ajax miał wówczas kosmiczną paczkę. Chyba nawet Zlatana jeszcze mieli w składzie. Pamiętam jak chyba w sezonie 02/03 omal nie wyeliminowali Milanu z Ligi Mistrzów. :boruta: Lobont, Trabelsi, Heitinga, Maxwell, Van der Meyde, Van der Vaart, Sneijder, Pienaar, Ibrahimovic, Mido. Jakby polityka Ajaxu była bardziej ambitna mogliby zawojować Europę mając skład oparty na wychowankach. To by było coś...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 627
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 sie 2009, 16:44

Salas11 pisze:Jakby polityka Ajaxu była bardziej ambitna mogliby zawojować Europę mając skład oparty na wychowankach. To by było coś...
Ale to już było...

Swoją drogą strasznie mi szkoda Ajaxu, bo ostatnimi laty mocno podupadł. A czuję sporo sympatii do tej fabryki talentów.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2009, 21:02

Wilk syty i owca cała. Van der Vaart do Aston Villi, Sneijder do Interu. :) Będzie kolorowo czuję w tym sezonie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 sie 2009, 21:13

Wilk syty i owca cała. Van der Vaart do Aston Villi, Sneijder do Interu. :) Będzie kolorowo czuję w tym sezonie.
ja jestem z reguly optymista ale , zdrowy rozsadek podpowiada mi ze ani jeden ani drugi nas nie zasili , jesli juz ktos przyjdzie to Deco ... w sumie obojetne mi jest kto to bedzie , wazne zeby umial rozgrywac akcje bo czas Dekiego z calym szacunkiem dla niego na pozycji playmakera minal pare lat temu . Dobrze by było miec jakiegos zmiennika dla tego rozgrywajacego bo nie łudźmy sie ze jeden rozgrywajacy wytrzyma caly sezon bez kontuzji i na dobrym poziomie jakim oczekuja kibice .

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2009, 21:57

Mourinho ma łeb na karku. To oczywiste że będzie wolał 25-letniego Sneijdera, który ma stabilną formę i jeszcze sporo lat gry przed sobą niż 32-letniego, mającego najlepsze lata dawno za sobą i bardzo niepewnego Deco. Jak dla mnie Holender byłby gwarancją 25 - 30 meczy na wysokim poziomie w sezonie (wliczając Serie A, Ligę Mistrzów, Coppa Italia) Po Deco tak naprawdę nie wiadomo czygo się spodziewać. :| W najlepszym wypadku jakimś cudem złapie resztki formy i pociągnie na przyzwoitym poziomie sezon, może dwa. W przypadku Sneijdera zyskalibyśmy rozgrywającego na lata, który bądźmy szczerzy od 2 - 3 lat prezentuje się o klasę lepiej od Deco.
Wszelka logika, kierowanie się dobrem drużyny i czysta kalkulacja wskazuje na to, że trzeba transfer Holendra sfinalizować i nie ma co Moratti kręcić tu nosem (z sobie tylko znanych powodów zresztą :? ) Po sezonie, jeśli Wesley się sprawdzi, 18 milionów euro na stół i gra muzyka. Inter nie może na tym stracić! Te 4 bańki z tytułu wypożyczenia zwróciłyby się klubowi w koszulkach, pamiątkach i reklamach, bo transfer Sneijdera byłby niewątpliwie hitem.
Tak więc do roboty bo w nagrodę za opieszałość ktoś nam go sprzątnie sprzed nosa, Van der Vaart pójdzie do Premier League, a my się obudzimy z ręką w nocniku. Mercato mamy udane, ale brakuje jeszcze tej wisienki na torcie. ;)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 sie 2009, 22:11

Salas11 pisze:Mourinho ma łeb na karku. To oczywiste że będzie wolał 25-letniego Sneijdera, który ma stabilną formę i jeszcze sporo lat gry przed sobą niż 32-letniego, mającego najlepsze lata dawno za sobą i bardzo niepewnego Deco.
Tak sie sklada, ze jedynym powodem dlaczego Deco jest wciaz laczony z Interem jest wlasnie Mourinho wiec nie rozumiem o czym piszesz. Ja nie mam swojego zdecydowanego faworyta. Kto by nie przyszedl bedzie mial swoje zalety i wady :wink:
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 22:25 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2009, 22:39

Ty tak na poważnie Salas?

Przecież Deco to ulubieniec Mou i to najpewniej sam trener optował za transferem naturalizowanego Portugalczyka.

Widzę też, że jesteś mocno podjarany osobą Wesley'a Snipesa tylko nie do końca wiem skąd się to bierze. Stabilna forma? Prawda. Stabilna, słaba forma :]

Deco może i ma swoje lata a także słaby sezon za sobą, ale u Mourinho mógłby z powodzeniem pograć jeszcze przez kilka sezonów na dobrym poziomie.

Sneijder od 2-3 lat prezentuje się o klasę lepiej niż Deco? Chyba coś mnie ominęło :think:

Czy transfer Sneijdera byłby takim hitem? Piłkarza, który w Realu mimo wszystko zawiódł i jest na wylocie? Jak dla mnie Holender nie jest jakąś szczególną gwiazdą.

Nie mniej jednak to dobry piłkarz i na pewno Wam się przyda bo ktoś musi te piłki Czarnemu dogrywać :P Deco też by podołał jakby był zdrowy i miał motywację a u boku Jose zapewne tego drugiego by mu nie brakowało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”