AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 682

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 04 sie 2009, 11:46

Panowie a co to za newsy z tym Fabregasem? Podobno za 35 mln ma przybyć. Sam nie wiem co o tym myśleć, może jednak Silvio zrobi nam jakiś prezent.
Milan złożył również ofertę za De Silvestriego - 4 mln E plus Oddo - jak dla mnie dobry pomysł.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 04 sie 2009, 12:30

A kto ci tam wie co to za newsy . Moze zwykla plota a moze Berlusconi postanowil uciszyc frustratow i zaskoczyc ludzi jakims niespodziewanym transferem . Choc nie bardzo w to wierz poniewaz ,Arsenal sprzedalby swoja 3 gwaizde w ciagu 1 okienka. POnadto jakos nie bylismy wcesniej skolnni do wydawania kasy ale moze na prezydent troche odkrecil kurek ? :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 sie 2009, 13:02

MazurXIII pisze: W światowych mediach było o Berlu głośno jak wyzywał politycznych oponentów od zbolałych ch*** itp .

Ja mówię , że mariaż to był udany dla obu stron ale bardziej skorzystał na tym Milan .

???To wg ciebie o Berlusconim zaczęło być głośno od kiedy zaczął zajmować się polityką?
Nie zaczęło być głośno , tylko było . Raz zdobyte zainteresowanie , utrzymywał dzięki takim szopkom i zasiadaniu w fotelu prezia Milanu. Mówię udany mariaż .
MazurXIII pisze: Stwierdził , mam tv , mam pisma , mam Milan . Co by tu jeszcze porobić , o już wiem założe partie . Kolejny wymysł znudzonego człowieka .

Berlu założył Forza Italia z jednego powodu - groziło mu więzienie,a zdobycie władzy to była jedyna droga by uniknąć sprawiedliwości...
Możliwe
Nebula RN pisze:Milan złożył również ofertę za De Silvestriego - 4 mln E plus Oddo - jak dla mnie dobry pomysł.
Ciekawe , ale z racji odrzucenia przez Arsenal oferty Violi dla Eboue , będzie kolejny licytujący . Może nie być tak łatwo z jego zakupem .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 13:04

Nebula RN pisze:Sam nie wiem co o tym myśleć, może jednak Silvio zrobi nam jakiś prezent.
:lol2:

Sorry, ale w co ty wierzysz ? Jakby Cesc chciał odejść, to już byłby w Barcelonie. On nie pójdzie nigdzie indziej. Tylko Hiszpania i z dużym prawdopodobieństwem będzie to Barca właśnie. Póki co zostaje w Arsenalu. Jaka gwiazda teraz do Milanu pójdzie ? Z całym szacunkiem, wyglądacie słabiej niż Arsenal.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sie 2009, 13:11

Może i wyglądamy obecnie na papierze słabiej niż Kanonierzy,ale w Milanie Hiszpan ma gwarancję,że w przeciągu 4-5 lat powalczy o LM,prawdopodobnie z pozytywnym skutkiem.Z całym szacunkiem - w Arsenalu nie ma na to większych szans.Co do powrotu do Kataloni - czy uważasz,że Cesc chciałby grzać ławę (obecnie lepsi od niego są Xavi i Iniesta,nie wyobrażam sobie Fabregasa na klasycznym DMFie)?
Oczywiście cała ta sytuacja to czyste SF - nie wyobrażam sobie Milanu wydającego 35-40 mln € na jednego zawodnika,kiedy brakuje 3-4 mln do napastnika i nie ma skąd ich wsiąść (trzeba sprzedać Pirlo).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 13:22

MazurXIII pisze:Może i wyglądamy obecnie na papierze słabiej niż Kanonierzy,ale w Milanie Hiszpan ma gwarancję,że w przeciągu 4-5 lat powalczy o LM,prawdopodobnie z pozytywnym skutkiem
co na to wskazuje ? coraz starszy skład ? niedoświadczony trener ? odchodzący piłkarze ? wiecznie młody Inzaghi ? Coraz mniej dbający o interesy klubu Silvio ? Człapiący po boisku Seedorf, czy Pirlo bez formy ?
Sorry, ale jakoś nie widzę tutaj tej gwarancji. Sam fakt, że Milan jest wielkim klubem to trochę mało.
MazurXIII pisze:Z całym szacunkiem - w Arsenalu nie ma na to większych szans
Dlaczego nie ? w ostatnich latach Arsenal, pomimo masy kontuzji i młodego, niedoświadczonego składu dochodził do półfinału, był bliski półfinału przed 2 laty, ale sędzia kibicował Liverpoolowi. Dlaczego teraz, gdy ci młodzi dorastają nie ma szans na ugranie czegoś w LM ? Dlaczego mają mniejsze szanse od Milanu, który pozbył się
-trenera,
-najlepszego zawodnika,
- legendy, ktora poszła na emeryturę ?
MazurXIII pisze:Co do powrotu do Kataloni - czy uważasz,że Cesc chciałby grzać ławę (obecnie lepsi od niego są Xavi i Iniesta,nie wyobrażam sobie Fabregasa na klasycznym DMFie)?
Nikt nie chce grzać ławy, poza tym nie twierdzę, że odejdzie tam teraz. IMO wróci za ok 3 lata [no chyba, że Arsenal znów o nic nie powalczy, to wcześniej]. Cesc ma charakter i pewnie jak będzie chciał wrócić - będzie walczył o to miejsce. Iniesta poza tym miewa problemy ze zdrowiem, wiec Cesc swoje szanse miałby. Nie widzę takiej możliwości, by odszedł teraz do Milanu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sie 2009, 13:31

co na to wskazuje ?
historia,prześledź ostatnie 20 lat ACM z naciskiem na końcówkę lat 90 i początek XXI w - analogia z dzisiejszymi czasami nasuwa się sama + to,że ja kibicuję ACM ;)
Dlaczego nie ?
możesz mnie wyśmiać,ale to samo co wyżej tylko ACM zamień na Arsenal - co sezon wielkie palny z których gówno wychodzi,jeśli Arsenal nie dał rady z Piresem,Vieirą czy Henrym czyli swego czasu najlepszymi na swoich pozycjach na świecie to będzie mu trudno z np. takim Eduardo.Jedyny przykład mocarstwowej polityki Arsenalu to Arszawin...
-trenera,
-najlepszego zawodnika,
- legendy, ktora poszła na emeryturę ?
prócz ostatniego mógłbym podać przykład Barcelony,zachowując pewne proporcje oczywiście...
Ale tak jak pisałem - dla mnie ten news to przykład sezonu ogórkowego w pełni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 13:41

MazurXIII pisze:historia
to, że kiedyś udało się wygrać LM po osłabieniu drużyny [bo chyba o to chodzi :think: ] nie znaczy, ze znów się tak stanie. Piszesz, że będzie miał gwarancję. Szansę może mieć, bo to się może powtórzyć, ale nie ma gwarancji.
MazurXIII pisze:możesz mnie wyśmiać,ale to samo co wyżej tylko ACM zamień na Arsenal - co sezon wielkie palny z których gówno wychodzi,jeśli Arsenal nie dał rady z Piresem,Vieirą czy Henrym czyli swego czasu najlepszymi na swoich pozycjach na świecie to będzie mu trudno z np. takim Eduardo.Jedyny przykład mocarstwowej polityki Arsenalu to Arszawin...
Jakie wielkie plany ? Gdzieś słyszałeś, ze Wenger mówił iż Arsenal walczy o potrójną koronę ? Bo ja nie. Wszyscy są świadomi aktualnej siły Kanonierów, tyle tylko że jeśli tak osłabionej drużynie [nie ma już nikogo w składzie z tych niepokonanych], udaje się dojść do 1/2 finału LM, to dlaczego z wyżej wymienionym Arshavinem, zdrowymi Eduardo i Rosickiem miałoby się nie udać ? Ja w przeciwieństwie do ciebie nie piszę, że Arsenal gwarantuje triumf w LM. Mówie, że ma szansę na walkę o wysokie lokaty.
MazurXIII pisze:prócz ostatniego mógłbym podać przykład Barcelony,zachowując pewne proporcje oczywiście...
teraz wyśmieje jeśli pozwolisz :lol2:
nawet jak zachowasz te proporcje to śmiesznie to wygląda. Barca została z Eto'o, Henrym, Puyolem, Messim, Toure, Alvesem, Valdesem, Abidalem, Xavim, Iniestą .... z kim został Milan ? :lol:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 04 sie 2009, 13:44

Arsenal pozbył się Adebayora i Toure, stracił na kilka miesięcy Nasriego,gwiazdek coraz mniej zostaje w klubie. Myśle, stawianie Arsenalu wyżej od Milanu do spore nadużycie, wręcz śmieszność. Poza tym Arsenal raczej będzie musiał bardziej skupiać się na lidze angielskiej niż na LM, bo może na dłużej z niej wypaść. Cesc czy Robin nie będą w nieskończoność czekać na zwycięstwa. Milan się osłabił, ale to klub z natury skazany na wygrywanie i szybko wróci na zasłużone miejsce. Jestem się z Tobą gotów założyć, że Milan w najbliższych 5 latach osiągnie więcej niż Arsenal, nie wspominając ostatnich 5, 10, 15 lat.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 sie 2009, 13:53

fieldy pisze:Barca została z Eto'o
Eto'o w Interze. A Ibra w Barcie :D
Co do Arsenalu ogladalem ich mecz z Rangersami. I dobrze pogrywali sobie. A Milan jak widział z Interem to byl obraz nędzy i rozpaczy. Nie wierze w transfer Fabregasa. Wg mnie nie ma takiej opcji nawet.
Co ma historia? Liczy sie sklad. Historia bramek na boisku nie strzela.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 sie 2009, 13:54

Mirek15 pisze:
fieldy pisze:Barca została z Eto'o
Chodzi o poprzedni sezon.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 13:58

Nebula RN pisze:Myśle, stawianie Arsenalu wyżej od Milanu do spore nadużycie, wręcz śmieszność. (...) Milan się osłabił, ale to klub z natury skazany na wygrywanie i szybko wróci na zasłużone miejsce. Jestem się z Tobą gotów założyć, że Milan w najbliższych 5 latach osiągnie więcej niż Arsenal, nie wspominając ostatnich 5, 10, 15 lat.
Ja nie twierdzę, że Arsenal w najbliższych latach wygra więcej niż Milan. Gdzieś to wyczytał ? Mówię jedynie, że na chwilę obecną wyglądacie słabiej. Pozbyliście się najlepszego piłkarza, odszedł doświadczony trener. Oddaliście do Bordeaux piłkarza, który mógłby stanowić o waszej sile, podczas gdy nie ma Kaki. Maldini zakończył karierę. W drużynie zostali starzy piłkarze, którzy kiedyś byli wielcy, ale już nie są - Pirlo, Ronnie, Seedorf ... na ławce trenerskiej usiadł koleś, który chyba nigdy jako trener nie pracował. Nie wygląda to dobrze [podobnie zresztą jak w Arsenalu]. Dlatego uważam, że na chwilę obecną nie macie wielkich szans na wygranie w LM. I biorąc pod uwagę Arsenal i to wszystko o czym pisałem wyżej, uważam że to Kanonierzy mają większe szanse by POWALCZYĆ w LM o dobry wynik. Bo ja patrzę na poprzednie 2-3 lata, nie na ostatnie 20. Nie wspominam o finale LM, bo tych piłkarzy już w Arsenalu nie ma. Są ci, którzy ostatnio do 1/2 finału doszli i teraz mają szanse powtórzyć ten wynik. Milanu nie widzę w najbliższej edycji w 1/2 finału - sorry.

Jak już się okienko zamknie, to mogę się zastanowić nad zakładem, ale trochę innym - kto osiągnie lepszy wynik w najbliższym sezonie. Kto zajmie lepsze miejsce w lidze, albo kto zajdzie dalej w LM. Na 5 lat nie ma sensu się zakładać, bo nie wiadomo czy w ogóle dożyjemy ;)
chodziło o poprzedni sezon, gdy Barca pozbyła się Ronniego i Rijkaarda, a mimo to miała znakomity sezon. Tylko, że w Barcie zostało mnóstwo znakomitych piłkarzy, w przeciwieństwie do obecnego Milanu. Dlatego to porównanie nie ma najmniejszego sensu.

Ktoś widzi Milan w najbliższym sezonie z podwójną/potrójną koroną ? :lol: błagam was :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sie 2009, 14:05

teraz wyśmieje jeśli pozwolisz :lol2:
nawet jak zachowasz te proporcje to śmiesznie to wygląda. Barca została z Eto'o, Henrym, Puyolem, Messim, Toure, Alvesem, Valdesem, Abidalem, Xavim, Iniestą .... z kim został Milan ? :lol:
Z Nestą,Gattuso,Falminim,Pato,Ronaldinho...pogłoski o śmierci są stanowczo przedwczesne...
Ktoś widzi Milan w najbliższym sezonie z podwójną/potrójną koroną ? :lol: błagam was :lol:
To samo mógłbym napisać o Kanonierach :roll:,również to samo można by napisać o Barcelonie 12 m-cy temu (aczkolwiek ich skład personalny to zupełnie inna półka)...
Arshavinem,
ARSZAWINEM !!! http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629697,chyba,że Andrzejek jest emigrantem np. z USA ;),wtedy zwracam honor :lol:
Ostatnio zmieniony 04 sie 2009, 14:12 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 14:12

MazurXIII pisze:Z Nestą,Gattuso,Falminim,Pato,Ronaldinho...pogłoski o śmierci są stanowczo przedwczesne..
Puyol>Nesta
Gattuso, Flamini=> :D Yaya
Pato> Messi
Ronaldinho> Iniesta
Do tego cała reszta Xavi, Henry, Eto'o ... inny rodzaj kapelusza.
MazurXIII pisze:To samo mógłbym napisać o Kanonierach :roll:
Tylko, że nikt nie powiedział, że Arsenal daje gwarancję zdobycia podwójnej, czy potrójnej korony. Mimo to, dwa lata temu Arsenal długo walczył o tytuł, z mnóstwem kontuzji i po odejściu ważnych zawodników, a do tego daleko zachodził w LM.
Milan nie walczył o tytuł, nie grał ostatnio w LM, odpadł z Pucharu UEFA wcześniej, niż Arsenal z LM. Poważnie się osłabił, wzmocnień nie widać, ale i tak słychać, że dają gwarancję sukcesu ...

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 sie 2009, 14:13

MazurXIII pisze: Eto'o w Interze. A Ibra w Barcie :D

chodziło o poprzedni sezon, gdy Barca pozbyła się Ronniego i Rijkaarda, a mimo to miała znakomity sezon. Tylko, że w Barcie zostało mnóstwo znakomitych piłkarzy, w przeciwieństwie do obecnego Milanu. Dlatego to porównanie nie ma najmniejszego sensu.
Różnica jest rzeczywiście spora . Guardiola przepracował pewien czas z Barcą B , wiec miał rozeznanie i wprowadzał młodzież ze świetnym skutkiem ( Busquets ) czy też zaufał młodym ( za Mentorem napiszę Piquenbauer :P ) . Ponadto Barca wydała na wzmocnienia 92 mln euro ( zarobiła 50 na sprzedanych , także znaleźli 40 kilka baniek ) Milan póki co wydał troche ponad 7 % tej kwoty . Porównanie wiec jest dość nietrafione .
MazurXIII pisze: Ktoś widzi Milan w najbliższym sezonie z podwójną/potrójną koroną ? :lol: błagam was :lol:

To samo mógłbym napisać o Kanonierach :roll:
Ja mogę napisać , z dużą dozą prawdopodobieństwa , że oba kluby przyszły sezon spiszą na straty .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”