AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 683

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sie 2009, 14:17

Puyol>Nesta
Pato> Messi
Ronaldinho> Iniesta
chyba żartujesz,nie?
Poza tym nigdzie nie napisałem,że Milan powalczy o potrójną koronę.Wysunąłem jedynie tezę,że w przeciągu 4-5 lat zdobędziemy Puchar Mistrzów.Przykład Juve (2 lata temu w Serie B,teraz zaraz po Chlesea IMHO główny pretendent do LM,Barca lub Real co najwyżej powtórzą wyczyn MU - max finał,ale nie zwycięstwo) pokazuje,że wielki klub może chwilowo podupaść,ale zawsze wróci na top.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 04 sie 2009, 14:20

fieldy pisze:to, że kiedyś udało się wygrać LM po osłabieniu drużyny [bo chyba o to chodzi :think: ] nie znaczy, ze znów się tak stanie. Piszesz, że będzie miał gwarancję. Szansę może mieć, bo to się może powtórzyć, ale nie ma gwarancji.
To chyba chodziło bardziej o końcówkę lat 90 ubiegłego wieku, które też były słabe jeśli chodzi o sukcesy, drużyna była przebudowywana. Ale po tych chudych latach przyszły lata wielkich sukcesów w XXI wieku. I faktycznie można się doszukiwać pewnych analigii pomiędzy tamtą a obecną sytuacją, bo rozmawialiście przecież o sukcesach na przestrzenie przyszłych 5-6 lat. Tu też bym zaryzykował stwierdzenie, że Milan ma większe szanse na te sukcesy niż Arsenal.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 14:24

MazurXIII pisze:chyba żartujesz,nie?
z tym, że Puyol prezentuje się lepiej od połamanego Nesty ?
z tym, że Messi jest lepszym piłkarzem od Pato, czy z tym, że Iniesta jest na ten moment lepszy niż Ronaldinho ?
Czy wszystkie opcje cię bawią ?
Mnie nie obchodzi jak Nesta grał gdy był w najwyższej formie. Albo Ronnie. Mowa tu jest o tym, z kim klub został. A Milan został z Ronniem, który z tego co wiem ma nadwagę, Nestą, który miał sezon z głowy z powodu kontuzji [mylę się ? ] i z Pato, który jest świetny, ale umówmy się - do Messiego to mu sporo brakuje.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 sie 2009, 14:28

fieldy pisze: Puyol>Nesta
Gattuso, Flamini=> :D Yaya
Pato> Messi
Ronaldinho> Iniesta
To raczej Tobie się znaki popieprzyły :P

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sie 2009, 14:29

Napisałeś,że Puyol>Nesta - z czym się nie zgadzam (moje subiektywna opinia),ale także Pato>Messi i R80>Iniesta z czym z chęcią bym się zgodził,gdyby nie zdrowy rozsądek :P (oczywiście wiem,się się pomyliłeś,ale forum jest m.in od czepiania się :D).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 14:32

oj tam, oj tam.
Ja tu wchodzę z zamysłem dyskusji, a ty sie czepiać będziesz. Jasne, argumenty się kończą, to przyczepimy się do nazwiska Arshavina :lol: ;)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sie 2009, 14:36

Fieldy co jak co ale zapalony kibic danej drużyny powinien wiedzieć jak pisać poprawnie nazwisko największej (było nie było) gwiazdy drużyny,której kibicuje...poza tym wkurwi@ mnie pisanie słowiańskich nazwisk w zangielszczonej wersji - idiotyzm jakich mało (szkoda,że się przyjął m.in dzięki znakomicie wyedukowanym redaktorkom z prasy sportowej).

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2009, 14:39

MazurXIII pisze:Przykład Juve (2 lata temu w Serie B,teraz zaraz po Chlesea IMHO główny pretendent do LM,Barca lub Real co najwyżej powtórzą wyczyn MU - max finał,ale nie zwycięstwo) pokazuje,że wielki klub może chwilowo podupaść,ale zawsze wróci na top.
:beer:

Real w finale? Czyli klatwa 1/8 przelamana? :P

Skoro juz znajdziemy sie w finale, to dlaczego nie mielibysmy go wygrac? Od czasu jak kibicuje Barelonie 2 razy bylismy w finale i zawsze wygrywalismy. Ale skoro tak twierdzisz...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 14:41

Teraz to już naprawdę się czepiasz.
Arsenal jest angielską drużyną, wszystko co czytam [poza Polskim] o tej drużynie, jest pisane po angielsku i właśnie tak się pisze. Nie widzę tu problemu. Jak dla ciebie to jest idiotyzm, to już nic nie poradzę. Będziesz musiał z tym żyć.

eot

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 sie 2009, 14:43

mistyk pisze: MazurXIII napisał(a):Przykład Juve (2 lata temu w Serie B,teraz zaraz po Chlesea IMHO główny pretendent do LM,Barca lub Real co najwyżej powtórzą wyczyn MU - max finał,ale nie zwycięstwo) pokazuje,że wielki klub może chwilowo podupaść,ale zawsze wróci na top.

:beer:

Real w finale? Czyli klatwa 1/8 przelamana? :P
Real w tym roku może dojść do finału tylko wtedy jeśli zorganizuje swoją ligę mistrzów i zacznie rozgrywki od Finału . Wtedy to bedzie mógł je nawet wygrać ale pod warunkiem że bedzie to mecz Real Madryt - Real Madryt B .

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2009, 14:45

Milan bedzie potrzebowal czasu, zeby na dobre sie pozbierac. Nie mam watpliwosci, ze wroca na wlasciwa sciezke i beda zdobywac trofea, ale to jeszcze nie w tym roku. I zgadzam sie z Fieldym - Milan wcale nie wyglada lepiej niz Arsenal, co najwyzej podobnie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 14:47

Cieszmy się razem z Killerbeanem, bo on tak powiedzał. :jupi:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2009, 14:51

Real w finale to wcale nie jest jakies science-fiction. Pilkarzy maja odpowiednich, aby sie tam znalezc, zobaczymy tylko czy sie zgraja i jak sobie trener poradzi. Chociaz oczywiste jest, ze my mamy lepsza i juz zgrana paczke, wiec oczekuje powtorki z SB z zeszlego sezonu :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 sie 2009, 14:54

RealFan pisze:Cieszmy się razem z Killerbeanem, bo on tak powiedzał. :jupi:
Przedtawiłem całkiem Realną syt. jak przejdziecie ćwierćfinał to będzie sporo . Nie oczekiwałem , że załapiesz moją ironię i nie zawiodłem się .

No to macie prawo uwazać , że Real może dojść nawet do finału . W mej opinii prawdopodobieństwo , że Merengues zagrają w tym roku w finale LM jest takie jak to , że Wisła przejdzie Levadie ( czekaj coś tu nie gra ) :think:

Awatar użytkownika
Stansfield
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stansfield » 04 sie 2009, 15:07

Uwielbiam te prognozy kibicow Barcelony o szansach Realu przed kazdym nadchodzacym sezonem (szczegolnie w La Lidze). Jakby chcociaz czesc z nich sie sprawdzila to od 3 lat gralibysmy w Pucharze UEFA.
Oczywiscie Killerbean juz wie, ze sukces w LM to mzonki. Fakt, ze kadra jest jeszcze niekompletna a podstawowa 11 nie przebywala ze soba ani razu na boisku nie nie zadnego znaczenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”