AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 685

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 sie 2009, 11:50

Przy podpisywaniu kontraktu było mówione że te 7mln dotyczy ew. sukcesów. Teraz Marca stwierdziła że dotyczy to również wcześniejszego sprzedania zawodnika ale póki co nikt tego nie potwierdził. A Marca ostatnio jest nie w formie...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 sie 2009, 11:53

Trzeba powiedzieć że Calderon często zaskakuje ale też ciężko mi uwierzyć w te 7 milionów bo trzeba być naprawde kretynem i nie mieć pojęcia żeby złożyć podpis nad taką umową.
Bramek nastrzela wam dużo, tego możecie być pewni
My tego chcemy.Bo od tego jest środkowy wysunięty napastnik.
Ale jego technika [']
Od rozgrywania i podniecania dzieciaków ruletkami są inni w zespole Rossonerich.Ten facet ma być bardzo skuteczny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2009, 12:10

Tego typu klauzul nie ujawnia się w chwili podpisania kontraktu. Jest ona o tyle możliwa, że sprzedaż zawodnika już teraz powoduje, że punkty zawarte wcześniej (jak np. bramki) nie mogą zostać spełnione. To mogło być swego rodzaju zabezpieczenie ze strony Holendrów i nawet kwota ta sama. Ja tego nie traktuję jako wymysł Marci, aale raczej coś, co jest naprawdę prawdopodobne. Nikt wtedy w Madrycie nie oczekiwał nowego zarządu, a stary mógł do tego podejść w stylu "jak taki jest wymóg to niech im będzie, bo i tak go nie sprzedamy."

Huntelaar w ogóle z piłką przy nodze w Hiszpanii szkodzi na wzrok, demonem szybkości też nie jest. Ma skuteczność, podobną grę obiema nogami i niezłą grę w powietrzu. Więc żeby być kimś a'la dostaw nogę to się nadaje. Jego dużym mankamentem jest "tylko" to, że nie pomaga partnerom w znalezieniu miejsca do podania. Może nauczy się czegoś od Pippo, a może będzie trochę irytował swoją bezradnością i nieprzydatnością w czymkolwiek przez większość spotkania. Huntelaar to aki typ, który dobry mecz ma gdy coś strzeli i niczego więcej oczekiwać od niego nie wypada. Więc powodzenia.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 sie 2009, 12:10

Miałem na myśli raczej technikę użytkową. Ten gość nie potrafi nawet dobrze przyjąć piłki. Jego jedynym atutem jest to że bardzo często znajduje się w odpowiednim momencie w odpowiedniej chwili i ładuje piłkę do pustej bramki. Zresztą jeśli kibice Mialanu tolerują w składzie kogoś takiego jak Inzaghi to z przyzwyczajeniem się do Huntera nie będzie aż takiego problemu :P
Ostatnio zmieniony 06 sie 2009, 12:25 przez brylancik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 sie 2009, 12:15

Insaghi
Inzaghi...i gdyby temu graczowi było dane grac na '9' w np. takiej Barcelonie to byłby najskuteczniejszym strzelcem w historii...z resztą już jest w europejskich pucharach...podczas gdy u was taki Raul jest zapchajdziurą i gra tylko ze względu na nazwisko Pippo jeśli jest tylko zdrowy i w swojej normalnej dyspozycji ma u nas pewne miejsce na szpicy...z resztą np. takie 2 bramki w finale LM przeciw Liver mówią same za siebie...
Ostatnio zmieniony 06 sie 2009, 12:16 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2009, 12:16

Co ty gadasz brylancik, Pippo można nie lubić, ale przyjmując gwarę Milanową to wielki mistrz, który nie stoi jak pipa kiedy jego koledzy mają piłkę. To najbardziej ruchliwy i szukający pozycji spośród wszystkich napastników tego typu na świecie i dlatego cenie go niezwykle i dlatego nadal wali bramki pomimo 35 czy 36 lat :]

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 sie 2009, 12:23

Wiesz...w sumie on nie jest typem geniusza piłkarskiego,przykryty jako potencjalnie największe zagrożenie może w meczu nic nie pokazać,ale dosłownie chwila nieuwagi i masz coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=LdNb3jbZd2Q,radzę przyjrzeć się jak chłopak stoi na linii spalonego i jak wychodzi do niesygnalizowanego podania...z tym trzeba się urodzić (w historii tego sportu do Inzaghiego podobny był tylko Gerd Muller).Albo tu,w szczególności druga bramka http://www.youtube.com/watch?v=k6NTNmw3EME,chociaż pierwsza też jest wybitnie w jego stylu...
Ostatnio zmieniony 06 sie 2009, 12:26 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 sie 2009, 12:24

A ja go nie cenię bo mi się nie podoba że gość podczas jednego meczu jest łapany 10 razy na spalonego i raz się ustawi idealnie na linii i strzeli bramkę. Kwestia gustu. Jednak biorąc pod uwagę czyste statystyki to jest geniuszem w swoim fachu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sie 2009, 12:24

Huntelaara przeciwnikiem byłem od samego początku, ale to opcja i tak zdecydowanie lepsza od Luisa Fabiano. Holender nie jest piłkarzem, jaki by aktywnie przydał się zespołowi w rozgrywaniu akcji (jak Dzeko na przykład), ale inną kwestią jest to, że gra Milanu w ostatnich dwóch-trzech sezonach wyglądała jednakowo - dominacja na 20-30 metrze od bramki i bomby z dystansu, bo nikt nie wychodzi na pozycję. Kiedy tylko zdrowy był Inzaghi, to dzięki jego charakterystyce od razu Milan grał lepiej i skuteczniej - Huntelaar jest podobnym typem napastnika, więc kto wie, czy tych bramek naprawdę nie nastrzela wiele. Boriello jednak też bramki strzelać potrafi, a jako napastnik zespołowi daje od Holendra więcej, dlatego jestem bardzo ciekaw, jak i czy w ogóle Leo widzi w swoich planach Włocha po transferze Huntelaara - bo chyba nie na skrzydle za Ronaldinho. :lol:
Budowa drużyny jednak wygląda lepiej - mamy na prawym skrzydle dwóch piłkarzy (Abate i Pato), na lewym od biedy też (Ronaldinho i di Gennaro), na szpicy nawet trzech (Pippo, Huntelaar, Boriello), teraz to tylko trzeba na tyłach poukładać - Seedorf pewnie NARESZCIE zostanie przyspawany do ławki na rzecz trio dwóch DP + Pirlo (Gattuso, Flamini, Pirlo?), czas na wzmocnienia obrony - bramkę mamy załatwioną niestety na kolejny sezon obecnym triem bramkarzy. Jeden lewy obrońca i kadra będzie zamknięta - wystarczająco liczna, problemem będzie jakość.

Plotki o sprzedaży Abate i jakiś wymianach z Romą dla mnie brzmią makabrycznie, zostaniemy w przodzie z dwójką potrafiących dośrodkować piłkarzy. :roll:

A co do Huntelaara to lepiej go mieć, niż zostać z dwójką Włochów na szpicy. Obawiam się jednak, że to drugi Gilardino skuteczny w lidze, który w Europie pokaże wielkie nic. :roll: Takiego piłkarza cholernie łatwo pokryć.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sie 2009, 13:50

Ja nie wiem co wy macie z tym 4:3:3 :roll:
Kadra do tego systemu kompletnie nie pasuje, w kolejnych sparingach Milan też nim nie gra....

Dla mnie jasnym jest że Milan będzie grał 4:3:1:2 z Pato i Inzaghim lub Huntelaarem w ataku (dalsza rezerwa to Borriello) i Ronaldinho dla którego zmiennikiem będzie Seedorf w ofensywnej pomocy.
di Gennaro
A z nim co jest? Gra w ogóle? Bo kilka sparingów Milanu widziałem a jego nie miałem okazji nawet na oczy zobaczyć.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 sie 2009, 15:03

(L)oczkerson pisze:Ja nie wiem co wy macie z tym 4:3:3
Kadra do tego systemu kompletnie nie pasuje, w kolejnych sparingach Milan też nim nie gra....

Dla mnie jasnym jest że Milan będzie grał 4:3:1:2 z Pato i Inzaghim lub Huntelaarem w ataku (dalsza rezerwa to Borriello) i Ronaldinho dla którego zmiennikiem będzie Seedorf w ofensywnej pomocy.
Widzialbym to tak:
------Pato----Huntelaar------
---------Ronaldinho----------
---Seedorf--------------------
-----------------Flamini------
-----------Pirlo---------------
Jankul :( -Silva-Nesta-Zambrotta
-----------Abiatti-------------

Kupic lewgo obronce. Lub wydac 10mln euro na Hernanesa.
Klass najprawdopodobniej bedzie pilkarzem Milanu, lecz jeszcze sie nie cieszyc poniewaz doskonale pamietamy sytuacje Suazo i Cissokho.
Wole Huntera od Fbiano lecz Dzeko bylby najlepszy. Jutro az sobie oglądne mecz Wolfsburga jak Bosniak pogrywa.

Jestem ciekaw czy to ostatni transfer :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sie 2009, 15:34

Nie wierzę, że Milan przepuści okazję zatrudnienia piłkarza non-UE, Hernanes może i odpada ze względu na pozostanie Pirlo w składzie, ale jakiś boczny obrońca non-UE powinien przyjść, żeby skorzystać z możliwości.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sie 2009, 17:17

brylancik pisze:Miałem na myśli raczej technikę użytkową. Ten gość nie potrafi nawet dobrze przyjąć piłki.
ale ma zajebiste statystyki co nie Brylancik :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 sie 2009, 17:57

Inzaghiemu skuteczności odmówiłby tylko ignorant...a jako,że napastnik to jest od strzelania bramek,a nie np. rozgrywania, podawania etc. to... :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sie 2009, 20:02

a jako,że napastnik to jest od strzelania bramek,a nie np. rozgrywania, podawania etc. to...
Od tego też jest napastnik - jak taki Sheva za najlepszych lat. Inzaghi to typowy snajper, sęp, który czeka na piłki. Taka nomenklatura przyjęła się już od dawna. :wink:

Ciekaw jestem, czy jutro wyskoczy Huntelaarowi jakiś problem z paliczkiem czy innym dziąsłem. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”