Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 280

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OstatniSkaut » 03 sie 2009, 0:39

mieli tyle szans w regulaminowym :) jakby którys z napastników potrafił dobrze uderzyć ( strzały w wykonaniu Juventusu wołały o pomste do nieba...) to by w cuglach zwyciestwo było :)
a tak to angielska piłka znow pokonała włoską :P

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 03 sie 2009, 0:40

Bo już nie ma Peace Cup :wink:
nie wiem czy nie wiesz ,albo to ironia? to jest finał :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 sie 2009, 0:40

Przez karnego DP stracilismy 1,5mln. :cry:
Za zwyciestwo sa 3 banki, za 2 miejsce 1,5.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sie 2009, 12:02

Mecz można podsumować jednym zdaniem. Atak beznadziejny, reszta wyglądała naprawdę dobrze. Głownie z formacji pomocy jestem bardzo zadowolony. Gra była płynna, dokładna, z pomysłem, naprawdę bardzo dobrze oglądało się poczynania naszej drugiej lini mimo brako Diego i Sissoko, czyli 2 zawodników po których wszyscy spodziewają się najwięcej, oraz mocnego do tej pory Tiago. Bardzo podobała mi się gra Melo i Camoranesiego, Marchisio natomiast rozgrzeszam bo wraca po kontuzji. Brazyliczyk zagrał dokładnie tak jak chce by grał. Dobrze się ustawiał, wykonał dużo dobrej pracy w defensywie, świetny, bardzo dokładny w rozegraniu i w zasadzie każda jego prostopadła czy długa piłka dochodziła do celu, dobrze panował nad piłką, z dwa razy nawet ruszył do przodu, Bardzo jestem zadowolony z tego co zobaczyłem. Melo jak tak będzie grał wyglądać to będzie naprawdę świetnie. Znów też dobry mecz Camoranesiego i znów wychodzi że Mauro jest dla nas bezcenny. Świetny w rozgraniu, wzorowy technicznie, znakomicie łączył defensywną pomoc z ofensywną, cofając się do rozegrania i ciągnąc gre do ofensywnej pomocy. Camoranesi świetnie sprawdza się w tym systemie i jak będzie zdrowy znów może być mocarny :] Odnośnie pomocy nie mam najmniejszych wątpliwości że będzie grała na bardzo wysokim poziomie. Poprostu każdy zawodnik jakiego ma Ciro do dyspozycji to gra na poziomie i pokazał to też np. Zanetti, którego wejście też mi się podobało, a Diego, Sissoko, Melo i Camoranesi mogą grać na takim poziomie że heeeeeeeej!
Obrona też wyglądala bardzo pewnie. Nie dopuszczaliśmy rywala do prawie rzadnych okazji bramkowych, pełna kontrola na swojej połowie, jedyne czego nie możemy być narazie pewni to dyspozycja bocznych obrońców w ofensywie. Czekam na Caceresa i powrót De Ceglie
No i osobny dział Atak. Tu jest dalej dużo do zrobienia bo wygląda to narazie poprostu źle. Po Treze się nie spodziewałem dobrej formy od początku sezonu bo przecierz ma za sobą rok bez gry, ale narazie wygląda to tragicznie. David nie trafia z pola bramkowego, jest kompletnie niewidoczny, nie czuje gry i raz za razem ląduje na banalnych spalonych :roll: No mam co do niego duże wątpliwości :roll: Inna sprawa, że Treze powiedział że zostaje, więc możemy tylko czekać i liczyć, że się ogranie.
Inni też narazie nie wyglądają lepiej. Iaquinta nie ma niczego ze swojej skuteczności z końca sezonu i też partolił co tylko mógł. Slowem napastnicy muszą się ostro zabrać do roboty!
Inna sprawa że za rok jakiego wybitnego napasnika kupić i tak będzie trzeba...

A to że przegraliśmy w karnych to mi akurat leży. To sparing nie final ligi mistrzów czy świata. Nie wiem dlaczego wszyscy tak biadolą odnośnie tych karnych.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 12:08 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 sie 2009, 12:07

Patrzyłem na Yayę Toure w Barcelonie i zazdrościłem, cholernie zazdrościłem. Melo naprawdę w swojej grze przypomina mi gracza WKS - opanowanie, spokój, siła i gdy trzeba to włączenie się do przodu. Tyle ile dał on wczoraj długich piłek czy zagrań pomiędzy 2 zawodnikami drużyny przeciwnej to Poulsen nie zagrał przez cały sezon chyba. Widać, że Ciro ustawia go dość mocno cofniętego żeby asekurował obronę oraz pokazywał się do podań linii defensywnej. A do tego wiadomo - dobry odbiór i fajne zastawianie się. Obiecująco to wygląda.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 sie 2009, 12:57

(L)oczkerson pisze:przecierz
Ech, Loczek, Loczek...
:wink:

Dodam tylko, że w przyszłym roku chcę Robina.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 sie 2009, 23:42

Dość ważna informacja:

Szachtar zremisował na wyjeździe 0:0 z Timisoarą, wskutek czego po 2:2 w pierwszym meczu odpadł w dwumeczu i dzięki temu w przyszłym sezonie będziemy w 2 koszyku. Mam nadzieję, że osiągniemy sensowny wynik w tym roku (powtórzenie ubiegłego sezonu to minimum) i nie trzeba będzie drżeć o 3 koszyk i jakieś grupy śmierci.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 sie 2009, 21:02

No to mercato jeżeli chodzi o zawodników pozyskanych uważamy za zamknięte.

http://www.fcbarcelona.com/web/castella ... 06094.html

Wypożyczenie z opcją wykupu za 11 mln euro + 1 w zależności od ewentualnych osiągnięć.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 06 sie 2009, 21:04

Caeres w Juve ciekawe jak sie bedzie spisywac :) bede bacznie ogladac spotkania juve.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sie 2009, 21:49

Dla mnie to wypozyczenie jest bez sensu. Caceres w Juve a szczegolnie w Serie A nie nauczy sie wyprowadzac pilki. Chyba Barca chce go definitywnie sprzedac. Dobrze ze Juve bedzie placilo cala pensje Urugwajczykowi. Jedyny pozytyw wypozyczenia

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 sie 2009, 21:53

A ile on u Was zarabiał?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 sie 2009, 21:57

maciek_88 pisze:A ile on u Was zarabiał?
Niecałe 1.5 mln. rocznie mniej więcej.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 sie 2009, 22:01

Jeżeli Grygera zarabia 1,8 mln o Poulsenie nie wspominając to jego zarobki nie biją mi po oczach :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sie 2009, 22:01

a ja myslalem ze ok 2 baniek. Ale suma dosc malo. Barca o ile dojdzie do transferu straci 4,5 banki

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sie 2009, 0:27

Świetne posunięcie Secco :]
Mam nadzieje że właśnie sprowadziliśmy nowego Montero :D

No i czekam na pierwsze spotkania i to gdzie będzie występował

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”