Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 572

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 sie 2009, 15:30

Jutro zapowiada się ciekawy mecz. Wiadomo już czy ktoś poza Rosą i Samirem nie zagra od was ?
W Valencii powinni zagrać Ci sami zawodnicy co z MU (tutaj nie wiadomo tylko czy Del Horno nie zastąpi Carleto i Fernandes któregoś z pomocników). Skład powinien być bliższy optymalnego. Silva, Villa, Pablo, Marchena i Mata trenują już od około tygodnia więc forma też powinna być lepsza. Liczę ponadto na występ Zigicia i Moyi, ale nie w polu :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2009, 20:25

Też mi się wydaje, że Wenger postawi raczej na możliwie najbardziej optymalny skład. W końcu liga rusza za tydzień. Do tego eliminacje LM. No i odnośnie spotkania z Celtikiem. Wcale łatwo nie będzie. Do czasu spotkania pewnie nikt nowy nie przyjdzie, bo Wenger już zapowiedział, że najwięcej się dzieje w ostatnich 2 godzinach okienka - Gallas, Arshavin, etc. pewnie teraz będzie podobnie, jak oczywiście ktokolwiek przyjdzie. No i gramy już od początku co 3, 4 dni. Najpierw 12 piłkarze rozjeżdżają się po klubach, 15 - Everton, 18 - Celtic, 22 - Portsmouth, 26 - Celtic, 29 - United ...

Celtic mnie ostatnio zaskoczył na Wembley Cup, ale tam Al Ahly było tłem dla innych, więc to 5:0 należy trochę z przymrużeniem oka traktować, jednak ze Spurs dość łatwo sobie poradzili, choć tamci grali silnym składem. W Szkocji zawsze są groźni, wystarczy sobie przypomnieć ich mecze w poprzednich w LM latach u siebie . Co innego na wyjeździe, tu mamy dużą przewagę. Stawiam na remis w Glasgow i naszą wygraną na Emirates. No i mają jeszcze jeden atut - Tony Mowbray zna Arsenal.

edit:
Wenger potwierdził, że w 90% skład będzie wyglądał tak jak za tydzień z Evertonem.

Awatar użytkownika
Khazz
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Khazz » 08 sie 2009, 14:02

Jakaś telewizja ogólnie emituje eliminacje LM?

Jestem ciekaw dziś formy Walcotta (o ile zagra). Tak czy inaczej, dziwi mnie mówienie Wilshere > Walcott, heh. Po wypowiedzi Węgiera trza się spodziewać mega meczu :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2009, 9:36

Mecz bardzo średni w naszym wykonaniu.

Zaczęliśmy w dużej mierze składem, który za tydzień zagra z Evertonem. Obrona wiadomo [jedynie Eboue za Sagne] w pomocy trójka Diaby, Song, Cesc, przed nimi na skrzydłach Arshavin i Nicklas, a z przodu Robin.
Nie wyglądało to najlepiej. Diaby potykał się o własne nogi, liczę ze zastąpi go Denilson i będzie to lepiej wyglądało. Song zagrał kapitalnie w 1 połowie, jako jedyny, czyścił praktycznie wszystko, miał mnóstwo przechwytów, ale to też duża zasługa rywali, którzy nie zawsze dobrze podawali. W drugiej zagrał już trochę słabiej, faulował przed polem karnym, etc.
Słabo Arshavin, Nicklas - zupełnie niewidoczny na skrzydle, to raczej nie jest pozycja dla niego.

W drugiej połowie prawie cały skład został zmieniony, Jacek, Armand, Theo [bardzo pozytywny występ jak na pierwszy raz po wakacjach !!] Eduardo - ten z kolei grał sam z przodu, też nic wielkiego nie pokazał, jeden strzał główką, w bramkarza, poza tym nie miał wiele okazji. Sagna dość dobrze wypadł. Sylwek jak zwykle :D

Pierwszy gol w zamieszaniu w polu karnym, Fabian bez szans, wcześniej Michel pieknie zanurkował i sędzia dał im karnego, Fabian się wspaniale rzucił i wybronił. po chwili jednak z rzutu rożnego - popełnił błąd - znów wyszedł do piłki i się zawahał i Cesc z linii musiał wybijać. Niestety Fabianowi odnowił się uraz, przez co w ostatnich 3-4 minutach ledwo chodził, no i gol w końcówce między jego nogami, nie miał wielkich szans na obronę.
Poza tym błedem przy rzucie rożnym zagrał bardzo dobrze, choc nie wiadomo co z tym kolanem.

p.s. ankietę dodałem,

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sie 2009, 10:35

Niestety wyglądało to dość miernie. Ostatecznie jednak to tylko sparing, więc nie wyciągajmy zbyt daleko idących wniosków. Być może taka porażka podziała na naszych mobilizująco przed meczami, które nas czekają, a zapowiada się dość ciekawa koncówka sierpnia.
fieldy pisze: w pomocy trójka Diaby, Song, Cesc, przed nimi na skrzydłach Arshavin i Nicklas, a z przodu Robin.
Diaby tradycyjnie. Wychodzi mu jedno spotkanie na pięć i jeśli akurat nie trafił na to dobre to jest widocznym osłabieniem. Środek pola na szczęście ratuje Song, który coraz bardziej mi imponuje. Widać, że forma jest wysoka i mam nadzieje, że Wenger nie wpadnie na pomysł po posadzić go na ławce od początku sezonu.

O reszcie nie ma za bardzo co pisać, bo było po prostu słabo. Arszawin mało widoczny, Nicklas zagubiony na swojej nowej pozycji (oby ten wariant nie był forsowany na dłuższą metę). Robin też w ataku nie ugrał za wiele. Do tego z każdym kolejnym meczem jak oglądam trojana to coraz bardziej dziwię się, że Wenger nie uzupełnił jeszcze braków w defensywie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sie 2009, 19:08

Zuonet:
Według hiszpańskich i angielskich mediów Barcelona otrzymała zielone światło od Arsenalu w sprawie transferu pomocnika "Kanonierów", Cesca Fabregasa.
Barcelona niebawem rozpocznie negocjacje z Arsenalem. "Duma Katalonii" ma jednak bardzo mało czasu na zakontraktowanie swojego wychowanka. 18. sierpnia "Kanonierzy" zagrają w IV rundzie eliminacji Ligi Mistrzów z Celtikiem Glasgow. Jeśli w tym meczu wystąpiłby Fabregas, w przypadku transferu na Camp Nou nie pomógłby drużynie Josepa Guardioli w walce o obronę tytułu najlepszej jedenastki w Europie.

Ostatnimi czasy działacze Barcelony kontaktowali się z reprezentantami Fabregasa, a ci potwierdzili gotowość swojego klienta do powrotu na Camp Nou. Ponoć kwota 40, maksymalnie 50 mln euro wystarczyłaby, aby przekonać menedżera Arsenalu, Arsene'a Wengera do sprzedaży hiszpańskiego rozgrywającego.
Ta, podpisal kontrakt na 5 lat i teraz bedzie odchodzil? Jasssne.

Awatar użytkownika
norbi034
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: norbi034 » 11 sie 2009, 19:14

Każdy wie, że Cesc marzy o grze w Barcelonie, ale raczej nie przejdzie, chyba że Barca zaproponuje mu zarobki na takim poziomie jakie ma Ronaldo w Realu. Szkoda, że tak późno się zdecydowali...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 sie 2009, 19:16

Nie wydamy wiecej niz 30 mln na Cesc`a. Zreszta watpie, zeby w tym roku do nas trafil. Cesc nie jest glupi i widzi co sie dzieje z Arsenalem, wiec moze za rok do nas przyjdzie. W kazdym razie jego transfer to wedlug mnie jedynie kwestia czasu.

A zarobki Cesc`a nie sa tu az takie wazne.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sie 2009, 22:33

Być może jakieś trofeum w tym sezonie odmieni jego zdanie ;)
Liczę na przynajmniej jedno.
Swoją drogą, co sądzicie o pomysle Theo jako główny napastnik o czym niedawno boss i sam Theo mówili?

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 11 sie 2009, 22:54

Ja juz nie wiem czy smiac sie czy plakac. Teraz Djourou kontuzja. Nie dosc ze nawet bez kontuzji ciezko byloby walczyc o mistrzostwo, to jeszcze mamy najwiecej kontuzji w Anglii. Porazka.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 sie 2009, 23:29

Wiedziałem, że z tych meczów reprezentacji nic dobrego nie wyniknie. Na uja komu takie terminy tuż przed startem ligi :maruda: Zobaczymy jak bilans strat będzie się przedstawiał po środowych grach.

Uraz Johana musi martwić, bo to oznacza, że coraz większe szansę na występ z Evertonem ma Trojan :roll: Nie trzeba chyba dodawać, że jego obecność na boisku i to jeszcze przeciwko takiemu rywalowi nie może dobrze wróżyć.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 11 sie 2009, 23:51

Ale Senderos chyba jeszcze nie odszedl wiec jest poki co 3 obroncow przed Silvestrem. Najbardziej to ja sie boje nie Trojana a pomocy Song-Denilson-Fabregas. Na podstawie poprzedniego sezonu spodziewam sie ze efektem tejze wspolpracy bedzie niezla padaka no ale moze Andrzej nas uratuje :twisted:

Ja ciagle nie moge przebolec tego ze Wenger rozebral po sezonie 07/08 nasza najsilniejsza formacje czyli pomoc i gramy tym czyms co w ostatnim sezonie. Juz chyba lepszy efekt bylby gdyby rozebral atak i graliby tam Bendtner z Vela i Walcottem a za to wzmocnilibysmy pomoc po odejsciu Hleba i Flaminiego.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2009, 0:00 przez michal2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2009, 23:53

Przecież Djourou się "połamał" na kadre specjalnie, na ligę [o ile Thomas nie zdąży] powinien być gotowy. Inna sprawa, ze nie wiemy czy Wenger woli zdrowego Johana, czy Sylwka, bo tu też różnie może być.

Ja stawiam taki skład na Everton

------------------ Almunia ----------------
-- Sagna - Gallas - Vermaelen - Clichy --
------------------- Song --------------------
----------- Denilson -- Cesc ---------------
--Theo ------------------------ Arshavin --
---------------- van Persie -----------------

Podobny skład wyszedł na Valencie, a Wenger mówił, że zagra praktycznie taki sam [2, 3 zmiany]. Grał Eboue, ale Sagna przecież jest podstawowym obrońcą i jest zdrowy, wiec powinien zagrać. Gral Nicklas, ale skrzydło to nie jego pozycja, no i Theo w meczu z Valencią pokazał się z lepszej strony, więc stawiam na niego. Grał też Diaby, choć "grał" to zbyt duże słowo. Denilson zdrowy, więc będzie grał.
Oczywiście zrobiłem z tego 1-4-1-2-2-1, ale tylko, by pokazać jak ja to widzę - Song na DM, lekko przed nim [nie tak wyraźnie jak na grafice :P] w pomocy Cesc i Denilson.

W sumie, tak chyba też będzie dobrze:

------------------ Almunia ----------------
------ Denilson --- Song --- Cesc --------

Nie spodziewam się nic innego, oczywiście o ile wszyscy zdrowi :roll: z reprezentacji wrócą. Eduardo zagra w kadrze, więc 3 dni później nie będzie gotowy by grać od początku - tak mi się przynajmniej wydaje. Diaby sam się wykluczył fatalnym występem z Valencią. Boje się, że Wenger może zagrać Nicklasem na skrzydle zamiast Theo. Anglik niedawno dopiero zaczął treningi, a Nicklas jest od początku.

Ale Senderos chyba jeszcze nie odszedl wiec jest poki co 3 obroncow
ale jak dziś na stronce podawali piłkarzy, którzy na kadry pojechali, to Senderosa pominęli ... niby to przypadkiem :P

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 12 sie 2009, 11:58

fieldy pisze:Inna sprawa, ze nie wiemy czy Wenger woli zdrowego Johana, czy Sylwka, bo tu też różnie może być.
Patrząc na sparingi to imo wyglada to tak:
1. Gallas
2. Vermaelen
Djourou
4. Silvestre

A jaka jest prawda to kto wie :roll: W zeszłym sezonie jak wszyscy byli zdrowi to grał Gallas i Silvek, a Kolo siedział na ławie :roll: Dopiero później kontuzje i pewnie oferta z Manchesteru sprawiła, że Toure wskoczył do podstawy.
fieldy pisze: ------------------ Almunia ----------------
------ Denilson --- Song --- Cesc --------
Wydaje się być najbardziej odpowiedni. Chociaż Eboue przez większosc okresu przygotowawczego wg mnie wyglądał lepiej od Sagny na prawej obronie. Teraz już może być inaczej z ich formą, bo Bac z Valencią zagrał lepiej niż EE27.

Eduardo trzeba mimo wszystko powoli wprowadzać. Błąd zrobiono z Rosickym, który zagrał w dwu meczach Emirates Cup. Jedna połowa w jednym meczu spokojnie powinna mu wystarczyć. A tak znowu jest problem.
Nicklas na skrzydle - jedynie od 70 minuty :roll:
fieldy pisze:
Ale Senderos chyba jeszcze nie odszedl wiec jest poki co 3 obroncow
ale jak dziś na stronce podawali piłkarzy, którzy na kadry pojechali, to Senderosa pominęli ... niby to przypadkiem :P
Trochę brzydko :roll: Mogliby już dać info o odejściu czy coś

edit: jak ktoś może, to niech usunie mojego posta u góry

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sie 2009, 12:07

Logan pisze:Patrząc na sparingi to imo wyglada to tak:
1. Gallas
2. Vermaelen
Djourou
4. Silvestre
Wenger nie stawia raczej Thomasa [czy mówisz o swoich odczuciach ? ] na równi z Djourou. Szwajcar grał pewnie dlatego, że Thomas miał uraz. Teraz obaj mają ... ponoć Theo też nie trenował wczoraj na kadrze :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”