Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 74

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lip 2009, 21:33

mistyk pisze:Czyli co, to ten typ zawodnika, ktory leci na kase? Myslalem, ze taki nie jest
On sie chyba z dzialaczami Togo nawet wyklucał o jakies smieszne pieniadze. Nie pamietam tej sytuacji dokladnie, ale cos bylo przed MŚ czy PNA.
City robi niezłe transfery, nie wiem kto tam je wymysla, ale chyba z kolejnym dniem maja inny pomysł. Ten burdel jaki maja w ataku jest niezły i to sa tam gracze, ktorzy maja charakterek. Co oni z nimi zrobia skoro takich kontraktow raczej nikt nie przejmnie. Bellamy, Valery, Benjani, Robinho, Tevez, Ade, Santa Cruz i chyba ten mlody Evans. Bedzie goraco.

Szkoda Ade, ale skoro tak leci na kase, suma nie jest wysoko i dziwie sie, ze Barca, ktora tak bardzo podobno go chciala teraz sie nim nie zainteresowała. Pep był jego zwolennikiem, choc pewnie pensja załtawia wszystko.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 lip 2009, 17:00

W cieniu transferów na lini Barcelona-Inter w Anglii się dzieje :) Downing w Aston Villi, można było się spodziewać, że odejdzie z Boro po spadku. Niektórzy kibice nawet chcieli go w United a ja cieszę się, ze do nas nie trafił. Zobaczymy ile z niego wyciśnie O'Neill.

Adebayor podobno dostał pozwolenie na pracę ale opóźnia podpisanie kontraktu bo chce zobaczyć czy dostanie jakieś inne oferty transferu. Cristiano z kolei stanowczo odrzucił mozliwość dołączenia kiedykolwiek do MC. Tyle dobrego. Transfer Terrego też praktycznie nierealny, Kenyon wykluczył taką możliwość, widocznie nie każdego da się kupić.

Tottenham też chce się zbroić. Interesują się Robbenem i Negredo. Ten drugi to całkiem niegłupi pomysł, stać go na naprawdę duzo, pytanie czy zaadoptowałby się w Anglii.

Za to Liverpool podobno chce Aquilaniego.

Eto'o ma tydzień na podjęcie decyzji gdzie chce grać. Chelsea? A może Hughes mu szykuje miejsce na lewej obronie? :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lip 2009, 22:23

Wygląda na to że media znowu poruszyli temat Chamakha :D
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzen ... enalu.html

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 sie 2009, 11:10

Bardzo irytuje mnie ta nagonka jaką przy prawie każdej wypowiedzi S.A. Ferguson kieruje na transfery Man city czy też Realu Madryt.
To nie jest ok, masowo wykradając młode nastoletnie perełki do swojej akademii więc jak widać nie wszyscy jesteśmy święci.
Myślę że obie metody pozyskiwania zawodników mają coś wspólnego ze sobą. I zarówno obie niosą ze sobą wiele kontrowersji.

Można wspomnieć też przykład Davida Beckhama który został wykradziony Tottenhamowi w wieku 13 lat przez samego SAF'a

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 sie 2009, 13:30

Becks nie został wykradziony ze Spurs. Rodzice Becksa byli wielkimi fanami United i David odziedziczył miłość do Diabłów. Od najmłodszego chciał u nas grać i z tego co wiem to wstąpił do jednej ze szkółek Bobby'ego Charltona i wygrał tam jeden z konkursów. Tak się to wszystko zaczęło. Uczęszczał na treningi również do paru innych klubów, ale z żadnym z nich się nie związał.

Co do polityki Reali i City - dla mnie ich strategia jets dziwaczna, psująca rynek, ale zbytnio mnie to nie interesuje. Mam nadzieję, że United nigdy nie bedą kroczyć podobną drogą.

Co nie zmienia faktu, że w moim mniemaniu wyciąganie młodych chłopaków z zagranicznych klubów, gdzie przepisy niekiedy zabraniają oferowaniu takim młodzikom profesjonalnych umów, nie jest niczym dobrym. Trochę jednak do tego przyczyniły się angielskie przepisy.
Z drugiej strony United tym młokosom wyciągniętym częstokroć z biednych rodzin daje lepsze życie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sie 2009, 17:08

Pojawiły się w prasie doniesienia o tym, że nowy trener Notts County - Sven-Goran Erikkson chce do tego klubu z League Two ściągnąć Luisa Figo, Pavla Nedveda i Sola Campbella. Jak dotąd klub ogłosił, że udało im się sprowadzić Kaspera Schmeichela. Brzmi to wręcz niewiarygodnie. :lol:
Chociaż samo zatrudnienie Erikksona mogło się wydawać żywcem wyjęte z science-fiction.

zbdolar
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zbdolar » 13 paź 2009, 21:00

Yossi Benayoun już w styczniu może zmienić pracodawcę. Sprowadzeniem Izraelczyka poważnie zainteresowany jest Manchester City.

Ofensywny pomocnik latem przedłużył kontrakt z Liverpoolem do 2013 roku. Oznacza to, że klub z "miasta Beatlesów" będzie mógł zażądać większej kwoty. Przy finansowych problemach rozwiązanie polegające na sprzedaży tego piłkarza może być bardzo poważnie brane pod uwagę.

Możliwość transferu zdążył już zdementować agent zawodnika - Ronen Katsav. Opierając się jednak na przypadkach innych piłkarzy, może to być tylko jeden z elementów gry, mającej na celu wywindowanie warunków ewentualnej transakcji.

Awatar użytkownika
shat
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shat » 25 lis 2009, 9:55

Tak właśnie kończy Smith-w Championship ,ale w styczniu powinien odejść do Premiership

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2010, 14:57

Dossena odszedł do Napoli, moze tam sobie pogra.

Ale ja nie o tym. Pat Vieira wraca do Anglii :!:
Jak wiadomo zagra w City, ciekawe kogo wyrzuci ze składu. Dixon mówi, że Pat nie może grać regularnie co tydzień, o siły już nie te. Dobrze więc ze nie przyszedł do Arsenalu, który gra co 3 dni :lol:
Dziwnie będzie widzieć Pata w innej angielskiej drużynie, ale meczu z City nie mogę się już doczekać. Ponoć ponad 100 tys. ma dostawać. The Sun pisze nawet o 130.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 sty 2010, 15:18

Słuchaj The Sun... :roll:
fieldy pisze:Dossena odszedł do Napoli, moze tam sobie pogra.
Woronin także niebawem odejdzie. Za 2 miliony £, do Dynamo.

PS Może by tak ankietę zmienić? :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2010, 15:37

Przecież nie twierdzę, że Sun ma rację.

Tymczasem podobno Benitez dogadał się już z Maxi Rodriguezem. Felipe Caicedo z City ma iść do Malagi na wypożyczenie. Nie dziwne, skoro w City sobie raczej nie pogra.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 sty 2010, 16:02

Ponoć ze względów finansowych Liverpool nie chce sprzedać zimą Babela? A wspominane kiedyś wypożyczenie do Ajaksu jest wciąż możliwe? Przydałby się w Amsterdamie, żeby tworzyć linię ataku z Suarezem i Panteliciem.

Tymczasem Gordon Strachan chyba strasznie tęskni za Celticiem, bo chce do Middlesbrough sprowadzić Gary'ego Caldwella, Barry'ego Robsona, Willo Flooda Chrisa Killena oraz Marka Wilsona. Z czego tych ostatnich dwóch wolałby wypożyczyć. Jak dla mnie to niech sobie bierze ich wszystkich poza Robsonem. Tylko, żeby zapłacili porządną cenę.

Z kolei Birmingham zachciało mieć w swoich szeregach Aidena McGeady'ego, ale ten nie jest na sprzedaż.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 sty 2010, 6:59

Dużo się czyta o tym że Liverpool chce wypożyczyć Maxi Rodriguez'a z Atletico i podobno są w trakcie rozmów. Wdł. było by to duże wzmocnienie dla nich ale za razem wielkie osłabienie dla Atletico.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1517
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 sty 2010, 13:15

Ja słyszałem raczej o definitywnym transferze Maxiego do L`poolu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 sty 2010, 13:45

Wypozyczenie :o jezeli mnie pamiec nie myli to konczy mu sie kontrakt w czerwcu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”