AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 689

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 sie 2009, 1:41

Wilmore pisze:Temat Bale pewnie był tylko radosną twórczością prasy, jakoś Walijczyka nie widzę ani w Milanie, ani we Włoszech.
Bale miał ofertę z Sunderlandu czy kogoś podobnego. Spurs odrzuciło ofertę na 10 mln. funtów około. Wątpię by Milan dał więcej biorąc pod uwagę jak się u was sprawy z transferami mają.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 10 sie 2009, 8:12

Wilmore pisze:Campionato Nazionale Primavera - Trofeo Giacinto Facchetti (lub prościej Campionato Primavera, Primavera) - we włoskiej piłce nożnej są to rozgrywki drużyn do lat 20.
Cóż mój błąd, do tej pory myślałem, że to są rozgrywki u-21. W sumie to tym gorzej dla niego. Letnie sparingi pokazują, że w pierwszej drużynie to on sobie nie pogra.
Wilmore pisze:Czekam na ten transfer z niecierpliwością, przyjemnie będzie poczytać, jak to nie jest wzmocnienie, bo zostało sfinalizowane jako wymiana. :lol: Pewne jest to, że Lazio będzie chciało się go na siłę pozbyć (czemu nie interesujemy się Pandevem?!), a Milan jest w potrzebie. Co najmniej jeden transfer (choć pewnie w mniemaniu Mates i gilardino nie wzmocnienie, choćby przyszedł C. Ronaldo)
Fajnie będzie wtedy poczytać, że Milan przeprowadził 5 transfer, bo tak pasuje Wilmore jego dziwnych wyliczeniach. Pomijaj dalej Silve i Zigoniego, bo przecież nie pasują to Twojej koncepcji. Bo jak ktoś wysunie argumenty, to obśmiać, jak zaczną wyglądać podejrzanie logicznie, to uznać, że nie pasują do rzeczywistości, a jak się okaże, że jednak może pasują i są sensowne, to zmienić rzeczywistość, byleby pasowała do naszych przekonań.
Kończąc tę jałową dyskusję, w sumie to Ty dostajesz kasę za "znanie" się na piłce nożnej więc pewnie masz rację. Wybacz, że śmiałem mieć odrębne zdanie od Twojego.

EOT

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 sie 2009, 9:33

Mates pisze:Coś mi się wydaje, że Chlopaczek podobnie jak ja i gilardino11 zapatruje się na znaczenie Abate i di Genaro dla zespołu. Inni się w tej kwestii nie wypowiadali, ale zaryzykuje twierdzenie, że myślą podobnie do nas.
Inaczej patrzeć nie można, choćby nie wiem jak bardzo się chciało. O Di Genaro kilka lat temu było, ze to talent wielki, ale niestety się nie sprawdził jak na razie, a ogranie w Serie A, dla przykładu Reggina (w której i tak nie grał regularnie) do mnie nie przemawia. Co do Abate to nie wiem, na razie wychodzi, ze przyszedł z Torino, czyli słabej drużyny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 sie 2009, 11:38

Bale miał ofertę z Sunderlandu czy kogoś podobnego. Spurs odrzuciło ofertę na 10 mln. funtów około. Wątpię by Milan dał więcej biorąc pod uwagę jak się u was sprawy z transferami mają.
Może nie chcieli go sprzedawać wewnątrz Wysp? To się niekoniecznie musi im opłacać, jeśli za parę miesięcy będzie im strzelać bramki z wolnych. ;)
Fajnie będzie wtedy poczytać, że Milan przeprowadził 5 transfer, bo tak pasuje Wilmore jego dziwnych wyliczeniach. Pomijaj dalej Silve
Robiłem to zaznaczając, że rozmowa miała miejsce po jego sprowadzeniu już, gdy pisałem o czterech wzmocnieniach pierwszej drużyny (które miały miejsce dotychczas, poważnie ;) ).
Gdyby dodać do tego grona Silvę, to jeszcze pogrąża Wasze zabawne wyliczenia. ;)
więc pewnie masz rację. Wybacz, że śmiałem mieć odrębne zdanie od Twojego.
Przynajmniej na koniec przejrzałeś na oczy, żal, że z przekąsem. :wink:
O Di Genaro kilka lat temu było, ze to talent wielki, ale niestety się nie sprawdził jak na razie, a ogranie w Serie A, dla przykładu Reggina (w której i tak nie grał regularnie) do mnie nie przemawia. Co do Abate to nie wiem, na razie wychodzi, ze przyszedł z Torino, czyli słabej drużyny.
To nie są klasowi piłkarze. ;) Co do tego nie ma wątpliwości. Ale przyznawanie im pozycji Darmiana z zeszłego sezonu (podobno przychodzą tylko ze względu na przepisy, a więc jak i młody obrońca) jest grubym błędem i dowodem braku wiedzy, bo obaj są w planach drużyny na nowy sezon i będą grać. Może nie tyle, co Ronaldinho czy Seedorf, ale z braku laku...
Ich obecną klasę sportową trudno wysoko cenić, ale tacy piłkarze pojawiają się, kiedy koniecznie potrzeba poszerzyć kadrę, a nie ma odpowiednich kandydatów. ;)
Włodarze AC Milan niezbyt intensywnie pracowali tego lata na rynku transferowym, biorąc udział w zaledwie dwóch godnych uwagi transferach: sprzedaży Kaki do Realu Madryt i zakupie Klaasa-Jana Huntelaara. Od kilku dni europejskie media sportowe zastanawiają się, czy był to transfer "na odczepnego", aby ugłaskać kibiców, czy też był to dopiero początek znaczącej kampanii transferowej. Leonardo na antenie Milan Channel położył kres tym domysłom. "Rynek transferowy? Jest otwarty do 31 sierpnia. Nie mogę powiedzieć, że Milan zakończył swoje transfery na Klaasie. Wciąż bacznie obserwujemy kilku piłkarzy". Leo udzielił też krótkiej wypowiedzi o formie drużyny: "Jesteśmy wciąż w fazie przygotowań i będziemy kontynuować pracę, aby uzyskać optymalną formę tuż przed startem rozgrywek. Zagraliśmy wiele spotkań, mam teraz jasną wizję, które sektory boiska musimy poprawić lub wzmocnić".
Pytanie za sto punktów - co wymyślą Mates z gilardino, kiedy Milan sprowadzi kolejnego piłkarza, byleby tylko wmawiać, że nie doszło do czterech wzmocnień? :lol:
Abstrahując od ich zabawnych wynurzeń - cieszy mnie to, że Leonardo widzi potrzebę sprowadzenia kolejnego piłkarza i nie wyklucza kolejnych transferów (celowo tak piszę, bo pewnie nawet transfer C. Ronaldo wzmocnieniem wg. niektórych nie będzie ;) ). Sparingi jasno pokazały, że kupić piłkarzy trzeba nie do niektórych sektorów, ale do całej drużyny, bo na razie prezentujemy się po prostu słabo.

Kilka dni męczyło mnie znacznie Storariego w zespole, który bramkarzem od Didy i Kalaca jest obecnie oczywiście lepszym. Porównywalnym może nawet z Abbiatim. ;) Z jego wypowiedzi wynika, że pozostanie w zespole na ten sezon, co jest wspaniałą wiadomością i kolejnym dowodem na to, że Dida był przepychany przez Ancelottiego do gry w pierwszym składzie, mimo obecności w zespole takiego gracza jak Storari. Mam nadzieję, że w razie kontuzji Christiana to Włoch będzie bronił w pierwszych meczach, to nie jest wielki gracz, ale co najmniej bardzo solidny, który gra na stałym poziomie - w przeciwieństwie do Didy, którego na niewiele więcej stać, a czasem popełnia idiotyczne błędy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 sie 2009, 12:02

Pytanie za sto punktów - co wymyślą Mates z gilardino, kiedy Milan sprowadzi kolejnego piłkarza, byleby tylko wmawiać, że nie doszło do czterech wzmocnień? :lol:

Człowieku masz jakieś kompleksy :?: Jeżeli będą cztery transfery to będą i przyznam Ci racje.. Podniecasz sie tym jak dziecko trzy letnie w piaskownicy jak pierwszy raz w życiu ulepi babke z piasku

To że może ktoś jeszcze przyjść wiedzą o tym wszyscy.Wiadomo że potrzeba nam bocznego obrońce ale Ty chcesz wszystkich w tym uświadamiać widze...

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 10 sie 2009, 13:35

Wilmore z tej żądzy dowalenia (a raczej pseudodowalenia) Milanistom zaraz narobi w rajtuzy.
Zresztą on chyba nikogo nie lubi :D
Tylko uważaj drogi Wilmore, żeby z tej nienawiści nie strzeliła Ci żyłka w dupie, a także żebyś nie dostał wylewu... mózgu do krwi :mrgreen:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 sie 2009, 14:16

gilardino11 trzyma klasę, ale widzę, że klon się pojawił. Robi się zabawniej. :lol:
Zresztą on chyba nikogo nie lubi
Tu nie chodzi o sympatie czy antypatię, ale o czystą głupotę ubieraną w piórka rozsądku w wykonaniu niektórych, to śmieszy. :wink: To forum internetowe, tu się nie szuka przyjaciół. :wink:
wylewu... mózgu do krwi
:shock:
Które elementy drużyny trzeba odnowić?
- Największą lukę widać na bokach defensywy, gdzie obrońcy słabo spisują się na obronie i rzadko włączają się w akcje ofensywne. Zambrotta nadal jest daleko od optymalnej kondycji, podobnie jak Jankulovski. Antonini nie jest pewniakiem, z kolei Favalli nie należy do młodzieńców. Chcemy pozyskać De Silvestriego z Lazio i oferujemy w zamian Oddo. Jednak prezydent Lotito oczekuje czystej gotówki.
Nie ma to jak rzetelne media włoskie. :wink: Ciekaw jestem, jak ta sytuacja się rozwiąże, pewnie Lotito spasuje przy Oddo + parę milionów, nie pogardzi takim powrotem byłego piłkarza Lazio. ;)
Zatrzymanie Pirlo może być pozytywnym impulsem?
- Tak, ponieważ wokół reżysera jest kilku innych "senatorów", od Gattuso i Seedorfa do Ambrosiniego. To właśnie oni mogą wyciągnąć cały zespół z okresu bezpłciowej gry. Duma może się okazać dodatkową bronią.
Duma, taa. Seedorf pokazywał w ostatnich dwóch latach, jaki to jest dumny - cały stadion na niego gwizdał, a jemu nadal nie chciało się przyspieszyć. Tylko to taka duma jak tutejszych użytkowników, ślepy upór za wszelką cenę, ciekaw jestem, jak Leonardo będzie go chciał namowić do biegania nie tylko w meczu z ManU...
Całe szczęście Leonardo widzi słabą dyspozycję Pato, teoria Mazura zdaje się sprawdzać. ;)

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 10 sie 2009, 14:24

Wilmore pisze:gilardino11 trzyma klasę, ale widzę, że klon się pojawił. Robi się zabawniej. :lol:
Ogólnie to jest zabawnie, bo większość ma z Ciebie polewke 24 na dobę :)
Maximus_ pisze:wylewu... mózgu do krwi
Wilmore pisze::shock:
Mhm, ktoś tu chyba nie zrozumiał celowej inwersji 8)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 10 sie 2009, 14:33

a Dhrente nie chcecie ? , nie wydaje mi sie zeby byl slabszy od Jankula i tym bardziej Favalliego , do wyciagniecia za nie duze pieniadze , kilka dni temu było napisane ze podobno Fiorentina go zaklepala , ale z ostatnich doniesien wychodzi na to ze dalej zostaje w Realu

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 sie 2009, 14:39

Drenthe - mowa o tym raperze i imitacji pilkarza? Zreszta chyba sam zawodnik mowil, ze nigdzie sie nie wybiera.

Na pewno bylby duzym wzmocnieniem dla Milanu :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 sie 2009, 14:40

Wilmore pisze:Może nie chcieli go sprzedawać wewnątrz Wysp? To się niekoniecznie musi im opłacać, jeśli za parę miesięcy będzie im strzelać bramki z wolnych. ;)
2 lata temu Spurs zapłaciło za Walijczyka blisko 15 mln. euro. Suma spora, tym bardziej że on póki co ma 20 lat dopiero. W poprzednim sezonie zagrał w 19 meczach (co ciekawe, ani jedno z nich nie zakończyło się wygraną Tottenhamu). Prezesem tam jest Levy, koleś który jeśli trener nie chce jakiegoś zawodnika to zawsze znajdzie kupca. Problem więc w tym, że oni go sprzedawać nie chcą. Nie dość, że wyspiarz, do tego ogromnie utalentowany i mimo wszystko chyba najlepszy ich lewy obrońca, a tych na rynku wielu nie jest.

Biorąc pod uwagę, że Milan za Cissokho (który na tę chwilę jest raczej lepszym zawodnikiem od Walijczyka) nie chciał zapłacić 15 mln. ciężko mi uwierzyć, że przekona władze Spurs. Tak wie, Cissokho miał udane tylko 6 miesięcy w Porto, Bale nawet takiego okresu nie grał świetnie :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 10 sie 2009, 15:07

Drenthe - mowa o tym raperze i imitacji pilkarza? Zreszta chyba sam zawodnik mowil, ze nigdzie sie nie wybiera.
nie wiem czy to imitacja pilkarza czy nie , z tego co widzialem to w sparingach gral teraz calkiem niezle , jesli Milan az tak narzeka na brak bocznego obroncy to czemu nie on ? drewniany bardziej od Jankula na bank nie jest

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 sie 2009, 15:50

Mhm, ktoś tu chyba nie zrozumiał celowej inwersji 8)
Może dlatego, że była po prostu idiotyczna? :wink:
Biorąc pod uwagę, że Milan za Cissokho (który na tę chwilę jest raczej lepszym zawodnikiem od Walijczyka) nie chciał zapłacić 15 mln. ciężko mi uwierzyć, że przekona władze Spurs.
Tyle że Bale może się jeszcze niesamowicie rozwinąć, jak dotąd grał po prostu w zespole, któremu nie szło idealnie. Cissokho już wylądował gdzie indziej, więc to temat skończony, jednak jestem dziwnie przekonany, że gdyby miał on za sobą kilka takich sezonów, jak tą jedną rundę, to Milan takie pieniądze by na niego wyłożył.
nie wiem czy to imitacja pilkarza czy nie , z tego co widzialem to w sparingach gral teraz calkiem niezle , jesli Milan az tak narzeka na brak bocznego obroncy to czemu nie on
To jest naprawdę słaby piłkarz, który na dodatek nie spisuje się w defensywie zbyt dobrze. Imitacja piłkarza może nie, ale na pewno nie gracz, który mógłby wzmocnić Milan. Z dwójki Bale - Drenthe bez wahania stawiam na Walijczyka, choć mówiąc szczerze wolałbym trzecią opcję.
A z Milanem już tak jest, że jeśli jest jakiś oczywisty cel transferowy, piłkarz idealnie do koncepcji pasujący, którego należałoby ściągnąć, to Milan często woli sobie sprawę na siłę wręcz (jak z Gourcuffem) utrudnić, niż działać logicznie - stąd na pozycję snajpera mamy Shevę, czy wśród kandydatów mieliśmy Fabiano, a teraz zamiast interesować się Sneijderem oddajemy go bez walki Realowi skupiając się na słabszym VDV. :roll: A przykłady takiej idiotycznej polityki można mnożyć.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 sie 2009, 15:54

Wilmore pisze:Tyle że Bale może się jeszcze niesamowicie rozwinąć, jak dotąd grał po prostu w zespole, któremu nie szło idealnie. Cissokho już wylądował gdzie indziej, więc to temat skończony, jednak jestem dziwnie przekonany, że gdyby miał on za sobą kilka takich sezonów, jak tą jedną rundę, to Milan takie pieniądze by na niego wyłożył.
Pełna zgoda, tylko problemy są dwa. Tottenham nie chce go sprzedać, a i nie wiemy (chyba, że tylko ja nie wiem ^^) czy Milan faktycznie chce go kupić. Jak oficjalnie temat transferu się pojawi to możemy wrócić do rozmowy ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2009, 16:03

Milan chce Bale'a ?
Znakomicie się zapowiadał, świetne centry, mocne uderzenie, ciąg na bramkę, ale z tego co wiem kontuzje go nie oszczędzają, przez co nie może wejść na dłużej do składu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”