Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 282

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 sie 2009, 22:26

Jeśli to prawda, jest to jednoznaczne z tym, że Zanetti uparł się by odejść. Ja innego wytłumaczenia nie widzę.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 sie 2009, 22:29

A co mnie to obchodzi, że on się uparł by odejść? Marchionni poszedł za 5 milionów a on za 2!? I to jeszcze do zespołu z tej samej ligi... Przecież on na tę chwilę przy kontuzji Momo mógł spokojnie walczyć o miejsce w 1 składzie z Tiago i nie był wcale na przegranej pozycji. Za to zostaje nam sprinter Poulsen :jupi:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2009, 0:30

ZNÓW KUWA WSZYSTKO PRZEZ POULSENA :evil: Gbyby duńczyk odszedł Zanetti nigdzie by nie szedł bo by najnormalniej w świecie był potrzebny. A tak kadra jest zbyt szeroka i Zanetti, któremu zresztą za rok się kończy umowa został sprzedany już teraz :roll: Mało tego teraz Poulsen już na 100% zostaje bo kolejnego defensywnego pomocnika pozbyć się już nie możemy. A najśmieszniejsze jest to że ta kłoda przeklęta doskonale zdaje sobie sprawę, że nikt go tu nie chce. Mówił mu to dość dosadnie zarząd, trener nie wziął go na Peace Cup gdzie zabrany został junior Morrone (też pomocnik). Szkoda gadać w ogóle...
No i odchodzi wartościowy zawodnik, na którego zawsze można liczyć. Młody nie jest i w pierwszym squadzie by nie grał, ale taka alternatywa to skarb. Jak widać skarb warty 2 mln euro :roll:
No, ale nie ma co jęczeć pomoc dalej wygląda świetnie i nawet bez Sissoko (uraz przeciąga się o kolejny miesiąc) Poulsen i tak będzie poza 18 (w środku Diego, Camo, Melo i Tiago a na ławie Gio i Marchisio) Wyżej stoją akcje nawet Salihamidzica..

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 sie 2009, 0:56

Sprzedaż Cristiano jest podyktowana świetną formą Tiago w okresie przygotowawczym i faktem, że Poulsenowi dobrze na ławce. Jeśli Tiago będzie grał tak jak na Peace Cup to żadnej zmiany nie odczujemy.

Awatar użytkownika
Juventino23
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juventino23 » 10 sie 2009, 11:27

C. Zanetti sam chciał odejść. Nie róbmy z piłkarza niewolnika. Ale za 2mln? Śmiech na sali :rotfl: ! Kupcie lepszego zawodnika za 2mln. Viola zrobiła świetny interes

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 sie 2009, 11:39

32letni piłkarz, na rok przed końcem kontraktu z perspektywą całorocznej ławki. Ile byś dał?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2009, 11:40

Cena adekwatna do wieku i długości kontraktu zawodnika. Zanetti ma już 32 lata ostatecznie.

A swoją drogą należą się Cristiano gigantyczne podziękowania za to wszystko co zrobił dla JUVE i w Serie B i w kolejnym sezonie gdzie grał poprostu bardzo dobrą piłkę. Gdy do nas przychodził nie spodziewałem się by mógł coś więcej JUVE dać. Bardzo się pomyliłem względem niego.
Powodzenia w Violi :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sie 2009, 16:38

Juventino23 pisze:Ale za 2mln?
Snipp_ pisze:Ile byś dał?
(L)oczkerson pisze:Cena adekwatna
Tak tylko, teraz wychodzi, ze to jedynie 1,4mln czyli w sumie smieszne pieniadze biorac pod uwage fakt, iz jeszcze soba jakams klase prezentuje, doswiadczenie moze sie przdac a grac moze jeszcze prznajmniej 2lata... na poczatku wkurzylk mnie ten transfer ale... po przemysleniu za taka kase nikogo lepszego sie nie znajdzie... a teraz czas na srodek obrony :pray:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2009, 16:55

Młody nie jest i w pierwszym squadzie by nie grał, ale taka alternatywa to skarb. Jak widać skarb warty 2 mln euro
Jak się mnie czepiasz to mogę wtrącić że w tych slowach bardziej niż o wartość gracza, chodzi mi o to że Zanetti jest bardzo przydatny, duzo bardzijej niż 2 mln, nawet jeśli ze względu na wiek jest tyle wart. Poprostu w pewnym wieku graczy sprzedawać nie ma sensu.

A z Zanettiego Viola będzie zadowolona. To dobry gracz, w JUVE zawsze można było na niego liczyć i w Fioreninie tymbardziej będzie odpowiedną osobą na odpowiednim miejscu.

Awatar użytkownika
Juventino23
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juventino23 » 10 sie 2009, 21:57

Dokładnie, to tylko 2mln za bardzo solidnego rezerwowego. Te 2 mln nawet nie pokryją rocznej pensji naszego skandynawskiego sprintera Cristiana Poulsena

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 sie 2009, 14:59

Zapewne czytaliscie dzisiejszy wywiad Cristiano Zanettiego z GdS. Wyglada jednak na to, ze zawodnik nie odszedl z wlasnej woli. Dziwna decyzja, gorszy od Poulsena, Tiago czy Marchisio chyba nie byl a przy nowej taktyce 4-3-1-2 i kontuzjogennym Sissoko moglby walczyc nawet o pierwszy sklad.
Pechowy zawodnik, niechciany w Interze, teraz niechciany w Juve.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 sie 2009, 15:42

Tiago akurat w końcu wystrzelił z poprawną formą, wystarczającą by być pierwszym zmiennikiem (w 1szym składzie widzę Melo, Momo i Camora), a są jeszcze Marchisio, Poulsen (!), Giovinco i Hasan. I bez Cristiano Juventus powinien sobie poradzić.
Mam tylko nadzieję, że Zebina się nie połamie bo zostać z rzeźnikiem Grygerą i niepewnym Caceresem nikomu bym nie życzył.
Martwi mnie także forma napastników. Cała czwórka reprezentuje w tym momencie śmieszny poziom wystarczający może na Catanię, ale na Inter czy Milan już chyba nie (chyba, że w Milanie będzie grał Onyewu).

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sie 2009, 17:47

Zapewne czytaliscie dzisiejszy wywiad Cristiano Zanettiego z GdS. Wyglada jednak na to, ze zawodnik nie odszedl z wlasnej woli.
To nie do końca tak było, Zanetti chciał 3-letniego kontraktu którego nie mógł dostać. Może i chciał zostać ale po sezonie i tak by odszedł. Ja tam bym go zostawił, nigdy nie narzekał, a jak jest w formie to potrafi grać. Pamiętam mecz z Lazio w Rzymie i dwie jego asysty po 50 metrowych podaniach.
snipp pisze:Mam tylko nadzieję, że Zebina się nie połamie bo zostać z rzeźnikiem Grygerą i niepewnym Caceresem nikomu bym nie życzył.
Tego to chyba w Turynie nikt głośno nie mówi. Żeby się Zebina połamał? O nie, ma być zdrowy i basta.
snipp pisze:Martwi mnie także forma napastników. Cała czwórka reprezentuje w tym momencie śmieszny poziom wystarczający może na Catanię, ale na Inter czy Milan już chyba nie (chyba, że w Milanie będzie grał Onyewu).
Z tym faktycznie jest kiepsko ale ja tam bym nie dramatyzował. Jeszcze się chłopaki nastrzelają, mam nadzieję, że już w piątek :twisted:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 sie 2009, 19:56

To nie do końca tak było, Zanetti chciał 3-letniego kontraktu którego nie mógł dostać.
:arrow:
Secco powiedział, że Zanetti prosił o przedłużenie kontraktu o trzy lata: "Oczywiście, brawo. Kolejny absurd. Nigdy nie prosiłem o nic Secco, bo wiedziałem, że nie ma zamiaru przedłużać ze mną kontraktu. Trzy lata?! Nie mówiliśmy o tym. Powiedział, że miałem problemy ze zdrowiem? Myślę, że nie byłem jedynym piłkarzem, który w ubiegłym sezonie borykał się z kontuzjami. Jeśli to było problemem można było przedłużyć kontrakt o rok.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 12 sie 2009, 22:45

nawiązując do przedmówcy...

zależy komu wierzyć, nikt nam nie udowodni, kto mówi prawdę...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”