Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 467

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 12 sie 2009, 21:07

Salas11 pisze:prawdopodobnie pojedzie na Mundial do RPA
On nie musi mieć fenomenalnego sezonu bo on już jest podstawowym zawodnikiem. Dzisiaj po raz kolejny zagrał w pierwszym składzie w meczu reprezentacji mimo, że grali praktycznie najmocniejszym ustawieniem.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 sie 2009, 21:56

Maciek (interista) pisze:Prawdopodobny jest rowniez VdV, szczegolnie, ze podobno jest do wziecia za darmo.
Que? Pierwsze slysze. Cena Rafaela to 10-12 mln euro.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 sie 2009, 22:56

Sammyy pisze:On nie musi mieć fenomenalnego sezonu bo on już jest podstawowym zawodnikiem. Dzisiaj po raz kolejny zagrał w pierwszym składzie w meczu reprezentacji mimo, że grali praktycznie najmocniejszym ustawieniem.
Hola hola, zapominasz chyba kto jest selekcjonerem "trójkolorowych". :lol: Domenech spojrzy w gwiazdy albo gorzej, któraś go trafi :P i Gourcuff nie dostanie powołania. :boruta:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6676

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sie 2009, 23:01

Maciek(interista) pisze:Na Gourcuffa nie ma szans. Nawet nie chodzi o to, ze mamy sezon przed mistrzostwami swiata i wszystkim zalezy na reularnej grze (bo w Interze akurat startowaby z pozycji pierwszej jedenastki), ale pierwsza jego przygoda z serie a byla nieudana i jakos nie wierze, zeby tutaj kiedykolwiek powrocil. Cena rowniez jest raczej malo zachecajaca bo ok 20 mln trzeba wylozyc na mlodego Francuza.
W Bordeaux Gourcuff (kutwa jaki głupi język ten francuski :lol: ) jest gwiazdą i nie wydaje mi się, żeby z wielkiego lidera mistrza Francji, który jest faworytem do tytułu i w tym roku przeszedł do Interu, gdzie może i miałby zapewnioną grę w pierwszym składzie, ale nie byłby już takim liderem. Sam chyba wie najlepiej, że Domenech lubi stawiać na graczy z Ligue 1 i sądzę, że nie ruszy się teraz z Francji. A i cena za niego wynosiłaby jakieś 30 mln (nie zapominajmy, że Bordeaux wykupiło go za 15 mln).

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 12 sie 2009, 23:07

Salas11 pisze:Hola hola, zapominasz chyba kto jest selekcjonerem "trójkolorowych". :lol: Domenech spojrzy w gwiazdy albo gorzej, któraś go trafi :P i Gourcuff nie dostanie powołania. :boruta:
Aż takim debilem to on nie jest ^^

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sie 2009, 23:17

Sammyy pisze:
Salas11 pisze:Hola hola, zapominasz chyba kto jest selekcjonerem "trójkolorowych". :lol: Domenech spojrzy w gwiazdy albo gorzej, któraś go trafi :P i Gourcuff nie dostanie powołania. :boruta:
Aż takim debilem to on nie jest ^^
Trezeguet był wicekrólem strzelców Serie A - a na Euro nie pojechał :roll:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 12 sie 2009, 23:21

Ale co innego (przynajmniej dla mnie) niechęć do zawodnika, tym bardziej gdzie na jego miejsce jest kilku innych o podobnym poziomie, a młodym i utalentowanym, który w każdym meczu reprezentacji jest jednym z najlepszych na boisku. Zresztą Francuzi na pozycję Gurcuffa mają chyba tylko Nasriego, które jest obecnie słabszy.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 sie 2009, 23:23

Que? Pierwsze slysze. Cena Rafaela to 10-12 mln euro.
:arrow:
Wil van Megen, prawnik, a zarazem członek FIFPro, które zrzesza zawodowych graczy wyjaśnił, że:

"Real Madryt nie będzie miał prawa do pieniędzy za transfer Rafaela van der Vaarta. Sprawa jest prosta, gracz nie wystąpił w wystarczającej liczbie meczy, a właśnie taki zapis widnieje w jego umowie. Oprócz tego, Rafael nadal nie ma przyznanego numeru na koszulce. Tak więc, gdyby Real zażądał pieniędzy za van der Vaarta nie poszanowałby umowy z piłkarzem."

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sie 2009, 23:30

Sammyy pisze:Ale co innego (przynajmniej dla mnie) niechęć do zawodnika, tym bardziej gdzie na jego miejsce jest kilku innych o podobnym poziomie
Ta niechęć wzięła się z tego, że Treze nie trafił karnego w finale MŚ. Domenech ma swoje chore wymogi i kryteria, więc nie zdziwiłbym się gdyby i Gourcuff mu podpadł.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 12 sie 2009, 23:39

To jest chore...
każdy zawodnik może nie strzelić karnego i tu Domenech się kompromituje, bo Treze powinien (no może nie w tym momencie) grać w kadrze i być brany podczas powoływań, a nie wzięcie go na euro, po tak wyśmienitym sezonie, w którym był drugim strzelcem ligi za Alexem jest śmieszne... Domenech nie zasługuje na prowadzenie reprezentacji Francji, jest po prostu cienki i i zadumany...

Zabrakło także Mexesa... kolejna trafna decyzja -,- nie trawie tego szkoleniowca :evil:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 sie 2009, 23:49

Maciek (interista) pisze:
Wil van Megen, prawnik, a zarazem członek FIFPro, które zrzesza zawodowych graczy wyjaśnił, że:

"Real Madryt nie będzie miał prawa do pieniędzy za transfer Rafaela van der Vaarta. Sprawa jest prosta, gracz nie wystąpił w wystarczającej liczbie meczy, a właśnie taki zapis widnieje w jego umowie. Oprócz tego, Rafael nadal nie ma przyznanego numeru na koszulce. Tak więc, gdyby Real zażądał pieniędzy za van der Vaarta nie poszanowałby umowy z piłkarzem."
Zapis w umowie zezwalajacy na opuszczenie klubu za darmo w przypadku nierozegrania okreslonej liczy spotkan? Nawet Calderon nie bylby taki glupi. Ani hiszpanska prasa, ani - co wazniejsze - Valdano nigdy o tym nie wspominali, dlatego z dystansem podchodze do tych rewelacji.

Tymczasem Wesley zabral glos w sprawie swojej przyszlosci:
"I'll return to Madrid tomorrow and I'm not aware of any agreements between Inter and Real. I'm not interested in joining Inter as I'm keen to stay in Spain and prove my worth at Real. I'll fight for my place, even though the competition is harsh.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 13 sie 2009, 1:17

Wilmore pisze:Tak samo nie wierzyłem, gdy Juventus dostawał karne z kapelusza
Pokaż mi karne z kapelusza, które dostawał Juventus w sezonach za które został ukarany. Pytam tylko i wyłącznie z czystej ciekawości.

Teraz trochę teorii spiskowych, żeby było ciekawie.
Salas11 pisze:2. Zakładamy hipotezę iż Inter od trzech lat kupuje sędziów. Jakim cudem przez trzy lata to jeszcze nie wyszło na jaw mając w pamięci calciopoli?
Mając w pamięci Calciopoli? A nie przyszło ci do głowy, że może właśnie dlatego nie wyszło na jaw, z tego samego powodu, że wtedy wyszło na jaw. Wiesz o co chodzi, czysta hipoteza.
Salas11 pisze:a) w sezonie 2006/2007 byli wręcz nieosiągalni dla reszty stawki bijąc wszelkie rekordy bez względu na to kto ile dostał ujemnych punktów (możnaby te punkty pozwracać a i tak układ górnej części tabeli niewiele by się zmienił)
Nie było Juventusu.
Salas11 pisze:b) w sezonie 2007/2008, choć dopiero w ostatniej kolejce, to jednak w pełni zasłużenie zdobyli scudetto liderując w tabeli przez bodaj cały sezon i z własnej winy trwonili przewagę nad goniącą Romą.
Juventus był słaby bo właśnie wrócił z Serie B.
Salas11 pisze:Widać gołym okiem kto do tej pory prezentował w poszczególnych sezonach najrówniejszą formę, co przełożyło się na końcowe sukcesy.
To było widać szczególnie na dwa lata przed wybuchem Calciopoli. Później, nie oszukujmy się, Inter miał z górki.
Salas11 pisze:Bolą mnie te dziwne teorie spiskowe.
Mnie też kiedyś bolały.
Salas11 pisze:eszcze trochę i zaczne myśleć że po calciopoli fani Juve i Milanu noszą w sercu żal do całego świata, który ustąpi tylko jeśli Inter wpadnie w jakieś bagno lub zostanie przyłapany na kupowaniu meczy. No bo skoro my oberwaliśmy, to czemu nie oni?
Bo "oni" musieli w końcu coś wygrać.

Ok, tylko tyle w temacie, nie chciałem nikogo urazić, chcę jedynie pokazać jak głupio brzmią niektóre posty. Potraktujcie to z przymrużeniem oka : )
Salas11 pisze:Liga jest coraz słabsza, odeszły dwie ostatnie gwiazdy kategorii "World Class"
Przyszły nowe, chyba nawet niewiele słabsze. Ja bym od razu nie panikował.
coco pisze:Kerlon tez zostal wyporzyczony wrócił i teraz słuch o nim zaginał
O taa, Kerlon ograł się znakomicie : >
Maciek (interista) pisze:Wyglada na to, ze priorytetem jest Wes. Prawdopodobny jest rowniez VdV, szczegolnie, ze podobno jest do wziecia za darmo. Mysle, ze jednak wzmocni nas Sneijder - jego agent podkresla, ze Holender chce gra regularnie (na co w Realu ma chyba coraz mniejsze szanse), ale najpierw dogadac sie musza kluby.
Ta dwójka zawodników, obojętnie który przyjdzie, może okazać się największym wzmocnieniem Interu i akurat tego transferu będę wam zazdrościł. Jak na ironię Inter po sprzedaniu najlepszego piłkarza będzie jeszcze mocniejszy.
Sammyy pisze: Aż takim debilem to on nie jest ^^
Anelka i Gomis(!) zamiast Treze. Oj tak, chyba jest.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sie 2009, 7:58

Snipp_O taa, Kerlon ograł się znakomicie : >

gdzie ja tak napisałem ? nie rozumiesz słowa pisanego czy jestes w totalnym amoku ? kazdy wie ile Kerlon zagral wiec nie rozumiem kompletnie ,co miales na celu piszac, ze ogral sie znakomicie bo ironia w tym przypadku jest zbyteczna :roll:

Sneijder nie chce grac w Interze ? trudno pilkarsko jest lepszy od Vdv ale Rafael daje wiecej w ofensywie i niech go w końcu sciagna bo te perypetie z rozgrywajacym zaczynaja juz meczyc

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 13 sie 2009, 10:05

coco pisze:dzie ja tak napisałem ?
A gdzie ja napisałem, że napisałeś?
coco pisze:kazdy wie ile Kerlon zagral wiec nie rozumiem kompletnie ,co miales na celu piszac, ze ogral sie znakomicie bo ironia w tym przypadku jest zbyteczna
Czemu? Trochę luzu nikomu nie zaszkodzi ; ]

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 sie 2009, 13:17

Czyzbym sie jednak pomylil co do Gourcuffa:
http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomer ... 4534.shtml

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”