Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 298

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 12 sie 2009, 23:45

To chyba było tak, że piłka uciekła mu za linię on się wywrócił i gdy się podnosił to tak ładnie powiedział :P
ciekawe jakby to brzmiało po Brazylijsku :twisted:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sie 2009, 0:00

Nie oglądałem meczu. Mógłby mi ktoś napisać czy Obraniak udowodnił, że jest w stanie się wznieść na poziom International Level? Bo z tego co wiem to pewien Holender miał wątpliwości...

centurionis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: centurionis » 13 sie 2009, 0:23

Jednym słowem kilka przekłamań w tym meczu się pojawiło. Wynik 2:0 - na pewno nie adekwatny do stylu gry Polaków, I połowa, - na boisku niestety przemęczeni zawodnicy - gdy w wyjściowym składzie zobaczyłem niegrającego i nie trenującego nigdzie Smolarka i będącego w słabej dyspozycji Krzynówka - wiedziałem, że nie będzie co oglądać. Piłka kompletnie panom nie kleiła się do nogi - ale Szpakowski na koniec meczu ładnie pochwalił Ebiego - kunszt komentatorski zawsze happy endem kończy transmisję ;)

Obraniak - debiut oczywiście udany, wynik idzie w świat, jednakże pierwszy gol to babol, ruszanie się po boisku dobre, ale dlaczego Leo trzymał go na ławce tyle czasu ?

oczywiście to tylko Frendlymatch i nie ma co specjalnie komentować, ale z taką grą niestety do RPA nie pojedziemy i czy to za Leo czy nie - nie ma t oznaczenia, panom w strojach białoczerwonych po prostu nie chce się grać dla reprezentacji.

Chętnie za Smolarka chciałbym w reprezentacji widzieć podstarzałego (piłkarsko) Franka - nadal jest ruchliwy i ma pomysł.

Co do spekulacje na fotel selekcjonera moim zdaniem Franz się nie nadaje - jego styl budowy klubów jest zbyt długoterminowy - potrzeba nam kogoś na wczoraj.

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 13 sie 2009, 0:51

Smolarek to dobry zawodnik, więc trochę rozumiem Leo, że go wystawił - ot, taka reklama, niech się pokaże, niech go dostrzeże i ściągnie jakiś klub, niech zacznie regularnie grać... To i tak tylko sparing, więc nie wynik jest ważny, ale do k*** nędzy, co na boisku robi Krzynówek? Sorry, ale jak dla mnie to dla niego od dawna nie powinno być miejsca w reprze. Niech sp...ada. Leo mógłby zacząć też stawiać na Gancarczyka;P Oprócz tego, skład mamy najsilniejszy od ładnych paru lat i wreszcie mamy szansę coś ugrać.

Co do ogólnej postawy - ja sobie osobiście bardzo optymistycznie tłumacze, że w większości to wszystko dlatego, że po wakacjach się jeszcze nie zdążyli rozegrać i potem będzie lepiej.

Frankowski... Jasne, to cały czas świetny zawodnik, ale w ataku stawiałbym na Lewandowskiego z Brożkiem - Franek ławka.

Mój koncept:D :

--------Boruc----------
-Wasilewski-Żewłakow(?)-Jodłowiec-Gancarczyk-
-Błaszczykowski-Roger-Murawski-Obraniak-
----Brożek----Lewandowski-------

Roger może zamiennie z Obraniakiem:P

I jeszcze głupie pytanie: co z Tyrałą? Jakaś kontuzja? Głębokie rezerwy Borusii? Transfer, który gdzieś mi umknął? Zagra jeszcze dla reprezentacji, czy co?:P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2009, 8:17

Frankowski... Jasne, to cały czas świetny zawodnik, ale w ataku stawiałbym na Lewandowskiego z Brożkiem - Franek ławka.
Polecam ostatni jego wywiad. Szczegolnie jak mowi o sobie i slabiznie naszych ligowcow.

Ktos wczesniej proponowal Brozka do kadry a zapomnial o Pawelku. toz to skandal

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 sie 2009, 9:41

Krzynówek bez formy - w kadrze gra. Roger to samo. Smolarek to już tylko w kadrze ma okazję pojawić się na boisku. A drugi z Brożków wciąż nie może się doczekać występu u Leo. Jeśli chodzi o Gancarczyka to tu bym jednak zaczekał. Niech najpierw się zaaklimatyzuje w polskiej lidze i potwierdzi swój potencjał. Jak zawsze świetnie grał Błaszczykowski, bardzo dobry debiut zaliczył Obraniak i gdyby reszta dostosowała się do ich poziomu to byłoby nieźle. Ale o to będzie ciężko. Cieszy mnie też to, że do formy wraca Boruc.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sie 2009, 10:03

Czy na pewno Roger nigdy nie będzie Polakiem ? :beer: swój chłop.

Mecz momentami bardzo fajny. Podobało mi się, że piłkarze walczyli, były oczywiście błędy, gdzie Grecy prawie 2 razy na główką strzelili, ale nie trafili :P

Ludovic ładnie się pokazał, widać po nim, że wie na czym gra polega. Podawał piłkę do kolegi i od razu wychodził na pozycję by ją z powrotem dostać, coś co jest normalne w piłce, ale niekoniecznie polskiej. No i 2 gole, ten drugi po fajnej akcji, z dobrym podaniem Kuby. Boruc pewnie przez cały mecz.
No i miałem okazję zobaczyć piłkarzy Celtiku w akcji na kilka dni przed walką o LM :]

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 sie 2009, 10:37

Piotr pisze:Ja widzialem, że przyszedl chlopak z dobrego francuskiego klubu, ktory pokazal tej zgrai co to znaczy byc pilkarzem. Juz nie chodzi o te 2 gole ale gdy mial pilke to widac bylo ze on GRA, i grac potrafi. W meczu zagral jeszcze jeden czlowiek ktorego mozna nazwac pilkarzem, czyli oczywiscie Kuba. [...] W kadrze mamy teraz juz 2 PILKARZY.
Wszystko prawda, aczkolwiek do Murawskiego po wczorajszym ciężko mieć jakiekolwiek pretensje.
Piotr pisze: staral to sie i Zurawski jak mu zawsze gala na 3 metry po przyjeciu odskakiwala, a Engel biadolił, że Maciek "wykonuje szalenie ważną prace na boisku
Pamiętam, pamiętam. Też mnie zawsze zastanawiało, że w Wiśle Żuraw piłkę potrafił przyjąć, a w kadrze już nie... Taki Franek nigdy i nigdzie z tym problemów nie miał.
Elfin pisze:Błaszczykowski-Roger-Murawski-Obraniak-
I Muraś sam będzie czyścił przedpole? Jakoś tego nie widzę.
fieldy pisze:Ludovic ładnie się pokazał, widać po nim, że wie na czym gra polega. Podawał piłkę do kolegi i od razu wychodził na pozycję by ją z powrotem dostać, coś co jest normalne w piłce, ale niekoniecznie polskiej.
Otóż to. Obca mu jest "polska myśl szkoleniowa". I bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 sie 2009, 10:47

Elfin pisze:--------Boruc----------
-Wasilewski-Żewłakow(?)-Jodłowiec-Gancarczyk-
-Błaszczykowski-Roger-Murawski-Obraniak-
----Brożek----Lewandowski-------
Za Rogera chyba jednak Lewandowski ,który wykonuje bardzo dużą pracę i jest po prostu zawodnikiem lepszym. Co do Jodłowca chyba wolę jednak Dudkę jest dla mnie pewniejszy niż Tomek ;) Gancarczyk to nadal dla mnie jedna wielka niewiadoma zagrał na razie jeden dobry mecz ale jeśli chce się załapać do podstawowego składu kadry musi utrzymać formę znacznie dłużej ;)

PS. Kiedy zdrowieje Jeleń :?:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 sie 2009, 10:55

majer13 pisze:Gancarczyk to nadal dla mnie jedna wielka niewiadoma zagrał na razie jeden dobry mecz ale jeśli chce się załapać do podstawowego składu kadry musi utrzymać formę znacznie dłużej ;)
Jeden dobry mecz w Polsce. W Metallurgu - z tego co mi wiadomo - cały czas był w wysokiej formie. Interesowali się nim w Glasgow.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 sie 2009, 11:27

10 pisze:Jeden dobry mecz w Polsce. W Metallurgu - z tego co mi wiadomo - cały czas był w wysokiej formie. Interesowali się nim w Glasgow.
Chodziło mi oczywiście o ten sezon, że musi pokazać że w tym sezonie prezentuje się bardzo dobrze ;)

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 13 sie 2009, 12:02

Nie bardzo rozumiem dlaczego tak wychwalacie Obraniaka? :warrior: Zagrał dopiero 45 min i już ma być podstawowym zawodnikiem kadry? W ciągu tej drugiej połowy poza 2 bramką (bo przy pierwszej piłka się od niego najzwyczajniej w świecie odbiła) nie pokazał nic specjanego, w porówaniu do Kuby to wypadł bladziutko... Oby nie okazało się że nasz naturalizowany Polak to kopia Smolarka. Nie przeczę że nie będzie z niego pożytku, poprostu wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie na te wszystkie pochwały.
fieldy pisze: Boruc pewnie przez cały mecz.
Nie do końca, raz minął się z dośrodkowaniem (dobrze że nikt z Greków nie zamykał akcji) i raz po podaniu od obrońcy chciał ośmieszyć zwodem napastnika a wyszło tak że musiał się ratować wybiciem piłki na aut. Ale mimo wszystko występ Artura na pewno na plus.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2009, 12:14

Oby nie okazało się że nasz naturalizowany Polak to kopia Smolarka
Wole takie kopie niz np Zurawskich itp.

Dla mnie nie mial znaczenia wiekszego ten mecz. To tylko sparing a nasze pradziwe mecze juz we wrzesniu. Baraze uwazam za minimum wiec juz nie mozna sobie pozwolic na porazki. Czas rozliczen kadry powli sie zbliza wiec nie ma sensu znowu dywagowac nad Leo i jej poszczegolnymi elementami.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 sie 2009, 12:18

I po co nam te MŚ ? By znowu pojechać i się skompromitować ? Zdecydowanie bardziej odpowiada mi brak kwalifikacji i przynajmniej teoretycznie więcej czasu na przebudowę zespołu przez nowego trenera. Już ponad rok temu pisałem, że dla mnie powinni odpuścić te eliminacje i zamiast skupiać się na wyjeździe do RPA to robić zespół na Euro, ot np. jak postąpili niedawno Walijczycy (z zachowaniem skali oczywiście).

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 sie 2009, 12:59

Inferno pisze:Nie bardzo rozumiem dlaczego tak wychwalacie Obraniaka?
Nie wiem czy Ty spodziewałeś się tego, że od razu będzie się rozumiał z kolegami, dryblował, rozgrywał, strzelał ? Ja myślę, że przede wszystkim pokazał to co podkreślają inni - zagraniczną myśl szkoleniową.Podczas tej jednej połowy można było zauważyć jak się porusza po boisku, jak przyjmuje piłkę, już przez zagraniem piłki do niego on wie gdzie ją odegra [ w Polsce jest tak, że jak zawodnik dostanie piłkę to dopiero zastanawia się gdzie ją zagrać ].
Te atrybuty na pewno pokazują, że Obraniak nadaje się do kadry i będzie wzmocnieniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”