Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 577

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 15 sie 2009, 22:31

Wiem, że to dopiero pierwszy mecz, a jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale czy ja, kurde, nie mówiłem, że Arsenal w tym sezonie będzie o niebo lepszy, niż w poprzednich i w końcu zaczną coś grać? Mam nadzieję, że zajmą to drugie miejsce i mogą sobie też jakiś skromny pucharek zgarnąć - niech mają, bo MU zgarnie LM, Mistrza i jak im się zachce to Puchar Anglii:P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 sie 2009, 22:41

bo MU zgarnie LM,
Nie byłbym tego taki pewny. :P

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 15 sie 2009, 22:44

Mogliby jeszcze mi gałęzie z ogrodu zgarnąć jak tak wszystko biorą.
ofc jak im się zechce

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 15 sie 2009, 23:24

Loker pisze:Mogliby jeszcze mi gałęzie z ogrodu zgarnąć jak tak wszystko biorą.
ofc jak im się zechce
:D:D:D:D:D

Bo ja jedyną konkurencję widzę w Barcy, która ma przegenialny skład na ten sezon - wspominałem już o tym w którymś topicu: pozbyli się pajaca Eto'o i sprowadzili Ibrahimovica i Real z tymi swoimi bajecznymi transferami znowu nie zdobędzie niczego.

Wracając do Arsenalu: nie wiem, czy im tak po prostu mecz "siadł", ale wyglądali na niesamowicie zgranych ze sobą - szybkie, zręczne, dynamiczne i kozackie jednocześnie akcje... Nawet Bendtner, którego jakoś tak nie uważam za szczególnie uzdolnionego, pokazał się od dobrej strony.

Z innej beczki... Trochę mnie też zaskakuje Jo po przyjściu na Wyspy - jak grał w CSKA, mówiło się, że będzie z niego supersnajper, a teraz tak jakoś zgasł. Mógł zostać w Rosji, wyrobił by się przy Vagnerze Love i wtedy ruszać do Anglii, ale celować w lepsze kluby, niż te pokroju City, czy Evertonu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 sie 2009, 23:29

Ładnie Arsenal z kopyta zaczął. Gdyby grali z jakimiś cieniasami to jeszcze ale z Evertonem na ich terenie taki wynik musi robić wrażenie. Nie pamiętam kiedy The Toffees dostali takie baty u siebie ostatnio, wróć, w ogóle nie pamiętam kiedy dostali takie baty za kadencji Moyesa :P Prawdą jest, że Everton zagrał beznadziejnie ale nie ma co umniejszac Arsenalowi bo zagrali bardzo dobry mecz. Taki wynik w bądź co bądź jednym z dwóch szlagierów kolejki da im na pewno dużego kopa w nadochodzącym, ciężkim okresie. Ale wyciąganie jakichś poważniejszych wniosków rzeczywiście nie ma jeszcze sensu bo ta drużyna jest nieobliczalna i jak dla mnie w nadchodzącym sezonie może wygrać mistrzostwo jak i równie dobrze może znaleźć się poza top4.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2009, 23:37

Morrow pisze:wróć, w ogóle nie pamiętam kiedy dostali takie baty za kadencji Moyesa
w maju 2005 na Highbury 7:0 :]
Elfin pisze:Wracając do Arsenalu: nie wiem, czy im tak po prostu mecz "siadł", ale wyglądali na niesamowicie zgranych ze sobą - szybkie, zręczne, dynamiczne i kozackie jednocześnie akcje... Nawet Bendtner, którego jakoś tak nie uważam za szczególnie uzdolnionego, pokazał się od dobrej strony.
przy golu na 4:0, 3 siatki im założyli :lol2:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 sie 2009, 16:01

Kanonierzy bliscy kupienia Rafaela VdV . Mają za niego dać tylko 7 mln euro

http://goal.com/en/news/9/england/2009/ ... art-report

Moim zdaniem bardzo by sie wam przydał .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2009, 16:27

Za kogo miałby grać ? Na jakiej pozycji ? My raczej defensywnych piłkarzy potrzebujemy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 sie 2009, 16:59

fieldy pisze:My raczej defensywnych piłkarzy potrzebujemy
Fajnie to brzmi w odniesieniu do Rafaela :lol: On w destrukcji praktycznie zero.

Patrząc na wasze częste kontuzje u takiego kogoś jak Rosicky i pewnie też kontuzjowanego przecież Nasriego to Van der Vaart byłby dla Arsenalu dobrym uzupełnieniem składu. Zwłaszcza, że Wenger preferuję grę ofensywną.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2009, 17:55

Jest Arshavin, jest Theo, jest Nicklas. Wenger gra też na skrzydle Eboue. Jest młody Wilshere i Wenger niedawno mówił, że jak sprowadzi kogoś na jego miejsce, to młody będzie chciał odejść, by regularnie grać ... nie widzi mi się ten transfer.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 sie 2009, 18:20

VdV gra całkiem inaczej niż wymienieni. Wilshire dobrze nie znam, ale Eboue (jeszcze go nie sprzedaliście? :P ) jak sam wiesz nie nadaje się zbyt dobrze do drugiej linii, Walcott to całkiem inny piłkarz wykorzystujący szybkość, Arshavin to samo, Bendtner? Daj spokój, co my porównujemy to inna pozycja. Tak jak napisałem wcześniej - Vaart może być alternatywą tylko dla najlepszego czeskiego przyjaciela waszych medyków oraz dla Samira. Może pełnić takie funkcje jak oni (częściej schodząc do środka) lub grać tuż za napastnikami jako wolny elektron (tu lepiej) i żadne inne zadania nie wchodzą w grę. Wenger lubi cudować, ale eksperymenty na tym akurat piłkarzu nie przynoszą efektów. Rafael jest tani i to jego największy atut :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2009, 19:09

RealFan pisze:Bendtner? Daj spokój, co my porównujemy to inna pozycja. Tak jak napisałem wcześniej - Vaart może być alternatywą tylko dla najlepszego czeskiego przyjaciela waszych medyków oraz dla Samira.
Nicklas coraz częściej jest wystawiany na skrzydle. Teraz gramy 4-3-3 i środkowego napastnika grają Robin, albo Eduardo. Nicklas gra z boku.

Wenger najpierw mówił, że kupi max 2 piłkarzy. Jednego do obrony, drugiego do ataku. Potem powiedział, że nie kupi nikogo, albo że kupi jak zobaczy ze kogoś brakuje. Po wczorajszym meczu [mimo kontuzji Tomasa, Samira i Theo] nie można powiedzieć, że brakuje nam ofensywnych piłkarzy. VdV to fajny piłkarz, ale zupełnie zbędny w Arsenalu. Tu potrzeba stopera i DM'a prędzej nawet napastnika [Wenger szukał, więc pewnie bardziej chce napastnika niż ofensywnego pomocnika] i bramkarz, bo mamy Almunie i połamanego Fabiana.
RealFan pisze:Rafael jest tani i to jego największy atut
ale zbędny w tej chwili, przynajmniej ja tak to widzę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 sie 2009, 19:21

fieldy pisze:Nicklas coraz częściej jest wystawiany na skrzydle.
Dziwny wynalazek.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2009, 19:23

Oglądałem skróty Everton - Arsenal i Nicklas biegający z piłką na skrzydle to niesamowity widok :lol: :P

Dla mnie sprawa jest jasna. Cesc odejdzie to i miejsce dla Holendra się znajdzie :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sie 2009, 19:30

Mentor pisze:Dla mnie sprawa jest jasna. Cesc odejdzie to i miejsce dla Holendra się znajdzie
Mamy następców, więc nie widzę Rafaela w Londynie. Ani w tym, ani w kolejnych sezonach.

Jego transfer byłby dla mnie niespodzianką dość dużego kalibru.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”