Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 578

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sie 2009, 19:33

Dla mnie sprawa jest jasna. Cesc odejdzie to i miejsce dla Holendra się znajdzie :wink:
Dla mnie nie, moim zdaniem przynajmniej ze dwa sezony posiedzi jeszcze i pewnie dluzej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2009, 19:46

Z Lubelakiem to gotów byłbym się założyć o kratę Perły, ale daleko mieszkasz więc zadanie byłoby utrudnione :wink:

Tak czy inaczej ja obstawiam, że odejdzie. Nie w tym sezonie, ale może już w następnym. Ewentualne szanse na jego zatrzymanie byłyby nieco większe gdyby pojawiły się jakieś sukcesy, ale na te chyba mimo wszystko się nie zapowiada.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 sie 2009, 19:57

Nie wiecie o czym piszecie. Fabregas od poniedzialku w Milanie:
http://www.acmilan.com.pl/?id=11942#kom

:P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2009, 21:47

Jutro mecz z Celtikiem, a w drużynie stara bida - nowe urazy i to kluczowych piłkarzy.

Do składu wraca Diaby i pewnie zastąpi Denilsona, którego występ stoi pod znakiem zapytania. Nie wiadomo czy zagra Sagna, ale w jego miejsce jest Eboue więc też się nie ma czym specjalnie martwić. Najgorzej, że trzecim z drobnym urazem jest nie kto inny jak sam Cesc Fabregas. Lekki hamstring mówi Wenger, niby jest więcej niż 50% szans że zagra, ale kto to wie. Szczerze mówiąc jak nie będzie w 100% zdrowy to chciałbym, aby nie grał. Przed nami inne ważne mecze - z United, City i rewanż z Celtikiem. Jutro nawet bez Cesca nie powinniśmy stracić szans na awans :D więc lepiej nie ryzykować nic poważniejszego, co wykluczyłoby go z kolejnych meczów.

W dalszym ciągu Theo, Samir, Tomas i Fabian nie zagrają.

reasumując :? :?

http://link.brightcove.com/services/pla ... 4268030001

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sie 2009, 22:18

Dla uzupełnienia: w Celticu takich problemów kadrowych nie ma. Na pewno nie zagra Stephen McManus i to jest najpoważniejsze osłabienie. Niepewny jest także występ skrzydłowego Shauna Maloneya, oraz stopera Glena Loovensa. Szkot doznał stłuczenia w końcówce ostatniego meczu, natomiast Holender opuścił boisko na początku drugiej połowy z powodu urazu kolana. Obaj trenują jednak wraz z zespołem i powinni zagrać z Arsenalem. Wtedy skład prawdopodobnie wyglądałby następująco: Boruc - Hinkel, Loovens (O'Dea), Caldwell, Fox - Maloney, Brown, N'Guemo, McGeady - McDonald, Fortune.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2009, 22:45

Narzeka cos na was Adebayor w wywiadzie. Dobrze sie stalo, ze do nas rok temu nie trafil.

Jutro i tak dacie rade :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 sie 2009, 19:14

LOL na stronie głownej arsenalu reklama zakładów a tam "MONEY BACK IF FABREGAS SCORES" :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2009, 19:46

gramy z Celtikiem tym samym ustawieniem i składem co z Evertonem. Cesc, Sagna i Denilson w składzie jednak

------------------- Almunia ---------------
- Sagna - Gallas - Vermaelen - Clichy -
------ Denilson - Song - Fabregas ------
------ Nicklas - Robin - Arshavin -------

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 sie 2009, 21:28

40 minut czekania na pierwszy strzal ['] - co za mecz :lol: Gdzie forma sprzed 3 dni? :P

Typowo na remis poki co.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sie 2009, 21:40

O meczu niewiele mogę napisać, bo wróciłem na końcówkę pierwszej połowy. Ale czy tylko mi się wydaje, że Gallas był na spalonym?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 18 sie 2009, 21:44

Nie był na spalonym. Nie minęło Cię zbyt wiele, bo mecz nudny jak flaki z olejem. Dużo fauli, wślizgów, twardej gry. Mało sytuacji strzeleckich, i tak jak napisał mistyk - pierwszy strzał Arszawina w 40 min.
Jak Celtic nic nie ustrzeli, to bye bye LM.

Edit: A Denilson to gra jeszcze w tym meczu, czy zszedł po 5 minutach? :roll:
Edit2: Widzę, że jeszcze jest. Dobrze, że się pokazał.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 sie 2009, 22:38

Kiepski mecz niestety. Arsenal pokazał dziś mniej niż można było się spodziewać i o ile wygrał pewnie to oba trafienia bardzo przypadkowe (gol zdobyty plecami i samobój :lol: ) i w konsekwencji nie ma za bardzo kogo chwalić. W zasadzie tylko postawa Songa mnie zaskoczyła, który zagrał dobry mecz. Tak napastnicy niewidoczni, obrońcy i Almunia bezrobotni...

Czyli Arsenal witamy w Champions League :witam:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 sie 2009, 22:59

Zagraliśmy dość przeciętnie, nie wydaje mi się, że to wystarczy na później ale mamy dość spory potencjał, trzeba poczekać co wniosą do gry Rosicky i Walcott, gol dość z dupy (i to niemalże dosłownie :lol) Gallasa no i potem szczęśliwy samobój.. Celtikowi potrzebny cud na Emirates a na ten cud się nie zanosi.
GO GUNNERS. WE LOVE YOU ARSENAL!

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 sie 2009, 23:04

fieldy pisze:
RealFan pisze:Bendtner? Daj spokój, co my porównujemy to inna pozycja. Tak jak napisałem wcześniej - Vaart może być alternatywą tylko dla najlepszego czeskiego przyjaciela waszych medyków oraz dla Samira.
Nicklas coraz częściej jest wystawiany na skrzydle. Teraz gramy 4-3-3 i środkowego napastnika grają Robin, albo Eduardo. Nicklas gra z boku.
Bo Wenger lubi być dziwny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2009, 23:12

A mnie sie mecz podobał. Po pierwsze nikogo nie znieśli z boiska a na to się zanosiło po pierwszych minutach, gdy piłkarze nie przebierali w środkach. Wiadome było, że to nie będzie pokaz pięknej piłki. Jedyna szansa Celtiku była własie w ostrej grze, mocnym pressingu, etc. i tak grali dopóki nie stracili gola. W 2 połowie mecz się otworzył, było więcej okazji. Gallas ładnie wkręcił plecami piłkę przy słupku :P Boruca szkoda, bo obie bramki tak pechowe, że szkoda gadać.
Strzałów jakoś dużo na bramkę nie było ale 2:0 na wyjeździe to więcej niż oczekiwałem, więc jest dobrze.
Oprócz Songa [chłopak jest nie do zatrzymania, zawsze w niego wierzyłem :P co to będzie jak na PNA pojedzie, albo jak się uraz przytrafi :? ] wyróżniłbym Vermaelena. Kolejny bardzo dobry występ. Szybki, bardzo aktywny, skoczny i dobrze się ustawia. Kolo who ? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”