Seriale - Strona 11

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 kwie 2009, 21:44

Bo BSG to nie SF,tylko serial psychologiczny w otoczce SF,co uwydatniło się w 3 sezonie...Moim zdaniem finał serialu w sam raz - dużo niepowiedzeń... :jupi:
Sama realizacja walk w kosmosie (zgodnie z fizyką brak dźwięku w próżni - dynamikę podnosi niezła bitewna muzyka) wyprzedza wszytko,co stworzono do tej pory,ze Star Wars na czele...nowy Star Trek będzie miał ciężko :)

Odnośnie seriali,które mogę polecić - "Legend of the Seeker" - lekkie fantasy aspirujące do czegoś więcej,ale tylko aspirujące (na podstawie prozy Goodkinda tj. cyklu Miecz Prawdy - książki nie czytałem,ale serial to ponoć tylko popłuczyny po prozie).

BTW - Lost ssie... :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 kwie 2009, 22:16

BG ostatecznie przegadali i za bardzo poszli w metafizyke. Jestem rozczarowany.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 kwie 2009, 22:32

MazurXIII pisze:Moim zdaniem finał serialu w sam raz - dużo niepowiedzeń...
Nie twierdzę,że finał był słaby, ale skończyłem trochę inny serial niż zacząłem 3 lata temu :lol:. Porównaj sobie pierwsze sezony, gdzie właśnie realizm (a przynajmniej pozory realizmu) wbijał w fotel. Liczyła się logika, z wyjątkiem wątku ciążowego (Cylonów), który zdeterminował przecież końcówkę. Od momentu śmierci S. fantazja twórców zaczęła galopowaaać :lol:. Plus odcinek z wykładem Andersa, parę świetnych wcześniej postaci, które w pewnym momencie zaczęły sprawiać wrażenie trzymanych na siłę dla finału i sezon 4.5 z "galactica level" zszedł na "international level". Co dla każdego innego serialu byłoby życiowym wynikiem :P. Finał świetny - ale na pewno nie w sram raz, choćby właśnie z powodu niedosytu kiedy wszyscy spodziewali się opadnięcia szczęki :lol:.
Chlopaczek pisze:BG ostatecznie przegadali i za bardzo poszli w metafizyke
Dokładnie, to co przez 70% trwania serialu było folklorem, nagle stało się głównym tematem.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 22 sie 2009, 18:03

OZ - serial o wiezieniu o zaostrzonym rygorze, jak na razie pooglądałem ok 10 odcinków (w 2 sezonie jestem, a wyszło 6 jak się nie mylę) ale już wiem, ze będzie świetny serial do końca. Zagrywek macgyver'owskich nie ma się co spodziewać (jak w Prisonie). Ehh gdyby nie to, ze Evan Seinfeld (z Biohazard) grał w tym serialu to nigdy bym op nim nie słyszał. :)

OZ
Obrazek

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 sie 2009, 18:31

Może ktoś polecić jakiś dobry serial komediowy? Tak patrze na nominacje do Emmy w tej katogorii, to nie widziałem: 30 rock, Flight of the Conchords i The Office, miał ktoś z nimi styczność, szczególnie z 30 rock?

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 22 sie 2009, 18:57

A Californication widziałeś? ;)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 sie 2009, 19:02

Wiadomo :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 22 sie 2009, 19:24

Rockafeller podobno dobry, ale momentami nudny. A widziałeś Chucka? Niby kryminalny ale są świetne momenty.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sie 2009, 19:28

Miałem o tym pisać już miesiąc temu, ale lepiej późno niż wcale ;).
Entourage - tez produkcji HBO, a skoro kablówka, to bez cenzury. W otwartej telewizji przejdą tortury wiertarką czy palenie żywcem (24), ale już fucki (dam it!), cycki, czy obrażanie gejów nie, a w tym serialu wydają mi się niezbędne :lol:. W Polsce mało znany, ale jest świetny. Najlepsze teksty ze znanych mi seriali, wciągający, występy gościnne od Jessiki Alby po Jamesa Camerona. Poza tym trzy nagrody Emmy z rzędu i jeden Złoty Glob dla Jeremego Pivena też coś mówią.
W wakacje zazwyczaj oglądam coś z dużą ilością odcinków i ten serial idealnie pasuje. Jeśli komuś podobało się Weeds i Californication, to Entourage też. Co prawda po pierwszych odcinkach nie miałem ochoty dalej oglądać, ale takie same odczucia miałem po obejrzeniu początków Dextera ;), a to się szybko rozkręca. Polecam.

http://www.filmweb.pl/f110259/Ekipa,2004

Obrazek
Wszystkie sezony poza 6 do ściągnięcia:
http://peb.pl/seriale/130497-mix-ekipa- ... ost2411118

Drobna próbka:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 sie 2009, 19:58

Dobrze piwus piszesz, klasa, tylko niech sie coś wreszcie zacznie dziac w 6 sezonie :x Jak ktoś nie oglądał, to niech szybko ściaga, troche w tym racji, że początek może być lekko niezachęcający, ale juz po wizycie u Jimmiego Kimmela, akcja nabiera właściwego tempa, to chyba był 2 lub 3 odcinek.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 22 sie 2009, 19:58

piwus, ściągam torrenta z pierwszymi pięcioma sezonami tego serialu. Za jakiś tydzień napiszę jak mi się podoba.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6635

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sie 2009, 20:11

Ja tylko napiszę coś co pewnie każdy wie: pierwszy odcinek 4 sezonu Dextera wyciekł do sieci :jupi:

Bo każdy wie, że Dexter rządzi...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sie 2009, 21:15

Berele Lewartow pisze:tylko niech sie coś wreszcie zacznie dziac w 6 sezonie
W lipcu zacząłem od pierwszego odcinka. Oglądając całość, nie po jednym odcinku na tydzień, nawet nie zwraca się uwagi na brak solidnego wątku pod koniec ;). Ba, byłem przekonany, że sezon 6 dawno się zakończył i zrobiono tylko 6 odcinków.
Nawet jak nie działo się wiele, co rozwija fabułę, to mi się zajebiście podobało. Żałuję, że nie mam jeszcze przed sobą ze dwóch sezonów do obejrzenia :lol:.
Berele Lewartow pisze:Może ktoś polecić jakiś dobry serial komediowy? Tak patrze na nominacje do Emmy w tej katogorii, to nie widziałem: 30 rock, Flight of the Conchords i The Office, miał ktoś z nimi styczność, szczególnie z 30 rock?
A odnośnie pytania, to skoro Entourage tez widziałeś, to ciężko znaleźć coś nowego :). Co prawda widziałem tylko kilka odcinków w telewizji, ale Office zrobiło na mnie dużo lepsze wrażenie niż 30 Rock.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 sie 2009, 21:43

No ja mam właśnie ten problem, najpierw po skończeniu 5 sezonu czekanie, az wyjdzie 6, a teraz oczekiwanie na kolejny odcinek, katorga straszna, nie ma to jak wszystko hurtem zobaczyć. Premiera nowego odcinka jutro jakyb co :) Dobrze Drama ostatnio dobrze przyświrował, eh no i Vince i jego sextape, myśle, ze ten watek sie rozwinie w przyszłości, czekamy :mrgreen:

I jeszcze odnosnie Emmy, walka o najlepszy serial komediowy zaczełą sie na dobre:

:lol:
W kategori najlepszy komediowy aktor drugoplanowy Drama vs. Barney Stinson, nie wiem kogo bym wybrał.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 22 sie 2009, 22:46

piwus pisze: Berele Lewartow napisał(a):Może ktoś polecić jakiś dobry serial komediowy? Tak patrze na nominacje do Emmy w tej katogorii, to nie widziałem: 30 rock, Flight of the Conchords i The Office, miał ktoś z nimi styczność, szczególnie z 30 rock?

A odnośnie pytania, to skoro Entourage tez widziałeś, to ciężko znaleźć coś nowego :). Co prawda widziałem tylko kilka odcinków w telewizji, ale Office zrobiło na mnie dużo lepsze wrażenie niż 30 Rock.
W moim przypadku , było dokładnie odwrotnie . 30 rock było lepsze .

Jeśli chodzi o jakiś fajny komediowy to :
How i met your mother ( ale tan już widziałeś zapewne )

to może :
- 2 i pół - nieźle się uśmiałem
- scrubs - hoży doktorzy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”