Lekkoatletyka - Strona 6

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Re: Lekkoatletyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 sie 2009, 15:44

Panowie obiło mi się o uszy, że na 800 m kobiet biegł jakiś facet, ale nie widziałem tego...Ma ktoś jakieś informacje, filmik na ten temat ?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 sie 2009, 15:47

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,694 ... z_RPA.html
w komentarzach też jest kilka linków

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8741
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 sie 2009, 20:44

Usain znowu miażdży. Kolejny bieg, kolejny rekord świata, niesamowity koleś :shock: Co on wyprawia, no i sprawia wrażenie, jakby nie potrzebował się w ogóle koncentrować :wink:

Te jego ciągłe wygłupy, podobno to jego rywali deprymuje trochę, a on się świetnie bawi, także po biegu, np. z maskotką :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 sie 2009, 20:59

Bolt jest przechujem. Warto ogladac te ms tylko dla jego biegow

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 sie 2009, 22:36

Blisko była rekordu Blanka Vlasic, kibicuje jej od początków jej kariery. Mam nadzieję, że kiedyś wreszcie pobije ten rekord Stefki :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2009, 11:13

cloner pisze:Blisko była rekordu Blanka Vlasic, kibicuje jej od początków jej kariery. Mam nadzieję, że kiedyś wreszcie pobije ten rekord Stefki
Jakby Friedrich skoczyla w 2 probie to nie wiem czy Vlasic by rowniez to zrobila :P A co do rekordu to nieosiagalny jak narazie jest dla Vlasic, 2 proby zenada, w jednej probie faktycznie bylo blisko ale to o conajmniej 2 cm za wysoko na Chorwatke.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 sie 2009, 22:25

No to mamy kolejną miłą niespodziankę :) Brawo!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2009, 22:31

Świetnie skakał Bednarek. Oglądałem go wcześniej w eliminacjach i już mi się spodobał :P 2.28m skoczył i wyrównał życiówkę, a później jeszcze 2.32m dał radę. Świetny wynik :jupi:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2009, 22:37

cloner pisze:Oglądałem go wcześniej w eliminacjach i już mi się spodobał
Sylwek omijaj Bytom.

Szkoda ze meczyl sie na wczesniejszych wysokosciach bo mogloby byc srebro...

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 21 sie 2009, 23:00

Wszyscy wkolo mowia ze skaczac 2.28 wyrownal swoj rekord zyciowy a guzik prawda bo w hali skoczyl juz 2.30 a o ile mi wiadomo od jakiegos czasu rekordy w konkurencjach technicznych z hali sa tez rekordami na stadionie.

Tak czy siak jestem bardzo mile zaskoczony. Bednarek nie mial nawet minimum na mistrzostwa, pojechal troche na laske PZLA, nie jechal nawet jako mistrz Polski a tu taka niespodzianka.

A trzeba powiedziec ze ze wszystkich on byl najblizszy pokonania 2.35 bo w drugiej probie skoczyl nawet wyzej - mozna powiedziec ze zlapal pulap ale bledy techniczne i skok zepsuty. Ale wielkie brawa.

Mamy juz 7 medali a to jeszcze nie koniec :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2009, 23:27

Mandzaro pisze:Mamy juz 7 medali a to jeszcze nie koniec
Obawiam sie ze to bedzie juz koniec....

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 21 sie 2009, 23:34

Mamy jeszcze Anite Wlodarczyk o ktora mozemy byc spokojni jesli tylko nie trafi sie jej jakis dzien z pms'em. To liderka swiatowych tabel, najrowniej i najdalej rzucajaca w tym roku zawodniczka na swiecie. W eliminacjach wypadla swietnie, osiagajac drugi wynik. Medal wydaje sie byc pewny, kwestia tylko czy uda sie wywalczyc zloto i rekord swiata ktory chwieje sie na wlosku juz od dluzszego czasu.

Okazalo sie tez ze Lewandowski pobiegnie w finale. Nie wiele sie po nim spodziewam choc niedawno ustanowil fenomenalny rekord zyciowy. Ale na Bednarka za bardzo tez nie liczylem...

No i sztafeta 4x400 ktora bedzie bronic medalu ale bez Plawgi, Dabrowskiego, bez wyraznego lidera nie ma szans raczej ale zawsze jakas mala nadzieja jest. Te mistrzostwa i tak beda niesamowicie udane.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2009, 23:48

Szkoda, że Żanecie Glanc nie udało się zdobyć medalu, kolejne 4 miejsce dziś, po Grześku Sudoł. Wielkie brawa dla nich 8)

Dodać warto jeszcze, że w finale mimo zajęcia ostatniego miejsca pobiegnie Marcin Lewandowski, działacze złożyli oficjalny protest, który pozytywnie rozpatrzono.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 sie 2009, 21:12

Złoto i rekord świata, genialnie :] :jupi:

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 22 sie 2009, 23:56

Martinho pisze:
Mandzaro pisze:Mamy juz 7 medali a to jeszcze nie koniec
Obawiam sie ze to bedzie juz koniec....
Jednak sie troche pomyliles. Ale pewnie rzadko Ci sie to zdarza.

Heh, gdy zobaczylem ze cos zrobila sobie w noge podczas tej radosci i gdy schodzila ze stadionu to mialem ochote ja udusic ! Chwala Bogu ze to wystarczylo do zlota ale gdyby tak sie nie stalo to bylby prawdziwy ewenement zeby zawodniczka sama siebie wyeliminowala przedwczesna radoscia.

No i jestesmy na bardzo wysokim, piatym miejscu w klasyfikacji medalowej. Niemcy sa o jeden srebny medal za nami. Patrzylem na jutrzejsze konkurencje i mysle ze powinnismy utrzymac ta pozycje. 8 medali to niesamowity wynik, wykorzystalismy chyba kazda medalowa szanse a patrzac na to jak bliscy zlota byli Majewski i Malachowski to tym bardziej wynik imponujacy. Az szkoda ze nie bylo tak dobrze rok temu na igrzyskach na ktorych zdobylismy w sumie tylko 2 medale wiecej niz w lekkoatletyce na tegorocznych mistrzostwach.

Jutro licze na dobry wystep Lewandowskiego bo on i Adam Kszczot to naprawde super talenty i co do tego nie mozna miec watpliwosci. W tym roku oboje rzadzili na mlodziezowych mistrzostwach Europy. Moze uda sie tez wywalczyc jakas dobra pozycje mojej ziomalce - Teresie Dobiji.

Sukcesem sztafety po takim wystepie jak dzisiaj sukcesem bedzie kazda pozycja poza ostatnia :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”