Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 473

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 sie 2009, 21:22

Maciek, niedługo okaże się że lepiej piastowałbyś funkcję trenera w Interze bo podważasz już nawet taktyczne zdolności Mourinho w imię swoich racji. Podkreślam raz jeszcze dopóki nie było roszad w składzie, nie padały bramki bo nie było z czego. Jak by z uporem maniaka grać tym genialnym 4-3-1-2 wynik mógłby zabrzmieć 0:0. Tak źle tak niedobrze. Bari to ekipa którą powinniśmy zjeść na śniadanie a oni najzwyczajniej w życiu obnażyli nasz brak kreatywności w ataku. Lepiej żeby Mourinho coś wymyślił bo z taką grą jak dziś mamy derby w plecy, jestem tego pewien.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 sie 2009, 21:23

W dalszym ciągu twierdzę, że karny był z kapelusza. Obrońca kopnął piłkę i Milito zwyczajnie się podłożył.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 sie 2009, 21:31

Salas11 pisze: Podkreślam raz jeszcze dopóki nie było roszad w składzie, nie padały bramki bo nie było z czego. Jak by z uporem maniaka grać tym genialnym 4-3-1-2 wynik mógłby zabrzmieć 0:0.
No a tak wynik jest lepszy niz 0:0 :) , a patrzac z przebiegu drugiej polowy to nawet na to co mamy nie zasluzylismy.

Podwazanie zdolnosci Mourinho jest dziecinnie proste. Ta jego rotacja w obronie to tez glupota - Materazzi, Cordoba to juz nie to co kiedys, powinien grac Chivu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 sie 2009, 21:38

Materazzi i Vieira w wyjściowym składzie to w ogóle był paradokst na wysoką skalę. Nie rozumiem po co Mourinho wystawiał ich w wyjściowej 11-stce a potem tylko marnował zmiany bo obaj wyróżniali się na boisku jedynie wzrostem...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sie 2009, 0:10

Martin Pellegrino pisze:A to ciekawe... ja myślałem, że za kopnięcie w stopę w polu karnym jest rzut karny, człowiek uczy się całe życie :roll:

Weź mi tu rozrysuj tego karnego, bo ja tam widzę tylko wybicie obrońcy Bari a za to nie ma chyba faulu, chyba, że człowiek uczy się całe życie :roll:

Dodam jeszcze słowa Mou:
[quote="Jose "The Speszyl Łone" Mourinho"] Jesteśmy wystarczająco silni, aby spisywać się dobrze, rozegraliśmy wspaniałe spotkanie, ale nie mieliśmy szczęścia do strzelenia drugiej bramki i zabezpieczenia wyniku. Niestety zabrakło automatyzmu – nie mieliśmy wystarczająco czasu, aby wspólnie pracować. Nie jesteśmy zespołem, który szuka wymówek i nie chce usprawiedliwiać straty dwóch punktów, ale prawdą jest, że Inter bardzo się zmienił i że zabrakło automatyzmu[/quote]
Jak to było wg niego wspaniałe spotkanie, to ja się boję myśleć kiedy oni zagrają słabo...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2009, 0:13

13 sekunda tego filmiku. Milito pierwszy trafił w piłkę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sie 2009, 2:20

Jeśli nawet tam było kopnięcie w polu karnym (którego nie widzę, ale mogę się oczywiście mylić) to nadal uważam, że karnego być nie powinno. Piłka odskoczyła Milito na dobre trzy metry i nic by z tego nie zrobił. Dla mnie błąd sędziego (analogiczna sytuacja z meczu Juve-Chievo - obrońca Chievo dotknął piłkę ręką w polu karnym ale nie widziałem tam ruchu ręką do piłki więc tu moim zdaniem sędzia dobrze się zachował nie dyktując jedenastki).

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 sie 2009, 2:36

1

zeby nie bylo na koniec sezonu watpliwosci, liczymy bramki sprezentowane Interowi przez arbitrow (+1pkt) 8)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 sie 2009, 9:52

A widzisz arek chciales sie popisac a znowu nie wyszlo, karny jednak byl :)

z gazetta.it
Al 9’ Bonucci arriva da dietro in modo scomposto e colpisce il piede di Milito: Russo vede bene, è rigore

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 sie 2009, 12:51

Ta, ja po 20-krotnym obejrzeniu powtorki nie dostrzegam tam kontaktu, a jedynie teatralny upadek Milito. Trzeba byc kompletnym hipokryta, zeby tego nie dostrzegac. Russo wiedzial kiedy ma gwizdnac. 8)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 sie 2009, 12:58

Ty nigdy nie dostrzezesz tam kontaktu, ani w zadnym innym przypadku gdy bedzie chodzilo o sytuacje korzystna dla Interu, wiec mozesz sobie darowac.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 24 sie 2009, 13:08

Powiedzcie mi jedno dlaczego ,ja jakos jestem dziwnie spokojny ze w druga strone sedzia by tego na 100% nie gwizdnał.
Taka jest poprostu prawda ze sedziowie boja sie gwizdac lub nie gwizdac na niekorzysc Interu ,co wynika ze statystyk.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2009, 13:19

Większość sędziów by tego nie zagwizdała. Kontakt był, ale aktorstwa było więcej. Powiedzmy sobie szczerze - to kopnięcie nie mogło spowodować upadku.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 sie 2009, 13:26

LGdS zawsze po kolejce robi podumowanie pracy sedziow, myslicie, ze kieruja sie przy tym kiepskiej jakosci filmikiem na jutubie.
Nawet niewielki kontakt wystarczyl, zeby przeszkodzic Milito, szczegolnie za mamy tu kopniecie w stope.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2009, 13:26

Mam podobne zdanie. Kontakt był, ale karny się nie należał. Nie wydaje mi się, aby piłkarz Bari tym dotknięciem zrobił jakąkolwiek krzywdę Milito czy nawet w jakimkolwiek stopniu uniemożliwił mu kontynuowanie akcji. Diego źle przyjął i teatralnie się wyłożył będąc świadom sytuacji (sporo nóg i rąk wokół więc może akurat ktoś kopnie czy popchnie i sędzia da się nabrać).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”