Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 286

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 sie 2009, 10:22

Boromir pisze:środek Chiellini - Cannavaro przy takiej dyspozycji Fabio to moim zdaniem najsilniejszy środek we Włoszech.
Będą walczyć z Nestą i Thiago Silvą.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2009, 10:31

nie zapędzaj się tak Inter gorszy w środku obrony od Milanu czy JUVE nie jest. Zresztą Silva dopiero musi udowodnić klasę, Canna, Chiellini, Lucio czy Samuel już to zrobili wielokrotnie
Co do Canny to w meczu z Chievo ku mojwemu wielkiemu zaskoczeniu gral na takim poziomie jak 2-3 lata temu!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2009, 11:11

Takie zdanie mam, że jak Cannavaro dalej będzie się tak prezentował to najsilniejszy środek mamy my :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2009, 11:20

i jak tak będzie to się nie zdziwie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2009, 11:48

Spoko spoko. Dopiero jedna kolejka za nami a wy juz wieszczycie. Owszem liga włoska bedzie lepiej lezec Cannavaro, lecz pewnych rzeczy sie nie przeskoczy. Fabio ma swój wiek i mysle, że bardzo ciezko bedzie mu utrzymac równa forme przez cały sezon. O wiele ciezej niz np. pilkarzom młodszym takim jak Samuel, Lucio czy Chivu. Dlatego za wczesnie skreslacie obronców Interu - zespołu ukierunkowanegoi na defensywe. Inter na pewno bedzie grał lepiej w obronie.

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 25 sie 2009, 12:49

Babel pisze:Spoko spoko. Dopiero jedna kolejka za nami a wy juz wieszczycie. Owszem liga włoska bedzie lepiej lezec Cannavaro, lecz pewnych rzeczy sie nie przeskoczy. Fabio ma swój wiek i mysle, że bardzo ciezko bedzie mu utrzymac równa forme przez cały sezon. O wiele ciezej niz np. pilkarzom młodszym takim jak Samuel, Lucio czy Chivu. Dlatego za wczesnie skreslacie obronców Interu - zespołu ukierunkowanegoi na defensywe. Inter na pewno bedzie grał lepiej w obronie.

ja bym bardziej powiedział, że z wiekiem to ciężej dla niego wytrzymać fizycznie bez urazów jak wytrzyma sezon jest długi więc zobaczymy jak to będzie później za klika kolejek będzie można pokusić się o jakieś wnioski, usłyszałem ostatnio śmieszne powiedzenia " pierwsze śliwki robaczywki" więc spokojnie mam nadzieje że Calcio będzie w tym sezonie ciekawsze i podniesie się poziom całej ligi i zacznie sie Europa piłkarska wyrównywać i być ciekawsza przez to

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2009, 13:42

Babel pisze:Spoko spoko. Dopiero jedna kolejka za nami a wy juz wieszczycie. Owszem liga włoska bedzie lepiej lezec Cannavaro, lecz pewnych rzeczy sie nie przeskoczy. Fabio ma swój wiek i mysle, że bardzo ciezko bedzie mu utrzymac równa forme przez cały sezon. O wiele ciezej niz np. pilkarzom młodszym takim jak Samuel, Lucio czy Chivu. Dlatego za wczesnie skreslacie obronców Interu - zespołu ukierunkowanegoi na defensywe. Inter na pewno bedzie grał lepiej w obronie.
Maldini grał do 40 i to grał na dobrym poziomie. Cannavaro ma coś do udowodnienia, zarówno sobie jak i kibicom. Lucio też w ostatnich sezonach nie błyszczał. Zresztą sam napisałem, że jeśli utrzyma formę, to będziemy mieli najmocniejszy środek. Jeśli zaś chodzi o całą formację, no cóż - Grygera robi tu wieeelką różnicę, szkoda tylko, że na niekorzyść. Nawet przyjmując, że Molinaro dobrze gra w obronie to tu się zgadzam - Inter ma silniejszą obronę jeśli chodzi o całą formację.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2009, 13:52

Owszem dobry poziom dobrym poziomem, ale nie powiesz że był to poziom najwyższy? A przeciez rozmawiamy w kontekscie najwyższego poziomu, najlepszego srodka w lidze. Ja Maldiniego jako kibic Calcio z ostatnich dwóch sezonów pamietac nie chce, wole te wspomnienia gdy był młodszy. Prawdopodobnie Cannavaro zapamietam tez nie z podejscia Juventus wersja 2.0. Co oczywiscie nie swiadczy ze Cannavaro i Chiellini nie stworza najlepszej pary, ale w oderwaniu od gry bocznych obronców, srodka pomocy rozpatrywanie, ocenianie mozliwosci bedzie po prostu niewymierne.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2009, 14:30

Pogdybać z nudów zawsze można.
Co oczywiscie nie swiadczy ze Cannavaro i Chiellini nie stworza najlepszej pary, ale w oderwaniu od gry bocznych obronców, srodka pomocy rozpatrywanie, ocenianie mozliwosci bedzie po prostu niewymierne.
Zgadzam się, aczkolwiek biorąc pod uwagę że para Chiellini - Cannavaro w dużej mierze wygrała nam w niedzielę mecz to takie stwierdzenie nie będzie aż tak bardzo oderwane od rzeczywistości.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 25 sie 2009, 15:11

Zgadzam się, aczkolwiek biorąc pod uwagę że para Chiellini - Cannavaro w dużej mierze wygrała nam w niedzielę mecz to takie stwierdzenie nie będzie aż tak bardzo oderwane od rzeczywistości.
Przeciez rownie dobrze mzoe byc i tak ze zawala wam mecz i z tej najlepszej stana sie poprostu srednia a potem kolejny i slaba . Po jednym meczu nie warto dokonywac oceny ,bo przeciez Thiago i Nesta w pewnym sensie uratowali nam to spotkanie ,lecz czy to rzutuje na caly sezon .

Co do Maldiniego to podczas kontuzji innych razem z Favallim gali w tym ostatnim sezonie calkiem niezle .

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2009, 15:22

No no no, środek Chiellini - Cannavaro przy takiej dyspozycji Fabio to moim zdaniem najsilniejszy środek we Włoszech. Oczywiście trzeba to potwierdzać w kolejnych meczach.
Zresztą sam napisałem, że jeśli utrzyma formę, to będziemy mieli najmocniejszy środek.
myhalek_acm pisze:Przeciez rownie dobrze mzoe byc i tak ze zawala wam mecz i z tej najlepszej stana sie poprostu srednia a potem kolejny i slaba
A czy ja stwierdziłem że będą tak grali przez cały sezon? Po prostu sobie pogdybałem, wolno mi. Nie zapominajcie, że gdyby patrzeć na karierę to Cannavaro już tak kiedyś grał, co pozwala mi wierzyć, że po prostu wraca do swojej dawnej dyspozycji (sprzed 3 lat...). Nie przeczę, że już z Romą może zagrać tak jak podczas meczów towarzyskich...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 sie 2009, 22:32

Wg mediaset i tuttomercato jesteśmy o krok by pozyskać Grosso i Rafinhę. Jeżeli ich pozyskamy, na wylocie mają być Grygera i De Ceglie

http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=168391
http://www.sportmediaset.it/mercato/art ... 6081.shtml

Jeżeli doszłoby to do skutku, to mercato zostałoby przepracowane w 150% (byłoby 200% gdyby udało się opchnąć Poulsena a zostawić Zanettiego i Mellberga :lol: )

Secco działaj!

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 26 sie 2009, 23:10

Dobrze by było. Mielibysmy ludzkie boki obrony. Choć wolałbym wcisnąć Napoli Molinaro, z De Ceglie cośtam jeszcze może być, Molek wyżej wacka nie podskoczy.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 26 sie 2009, 23:41

Z De Ceglie nie będzie obrońcy, skrzydłowych nie potrzebujemy, więc jestem jak najbardziej za sprzedażą Paolo. Lepiej kupić Grosso za grosze i obserwować Criscito. Molinaro pasuje na solidnego rezerwowego.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 sie 2009, 23:45

Snipp_ pisze:Z De Ceglie nie będzie obrońcy, skrzydłowych nie potrzebujemy, więc jestem jak najbardziej za sprzedażą Paolo. Lepiej kupić Grosso za grosze i obserwować Criscito. Molinaro pasuje na solidnego rezerwowego.
:beer:

...a Grygerę wysłać w kosmos

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”