FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 971

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Mandzaro
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 24 sie 2009, 18:02

Ogladajac gre Ibracadabra mam wrazenie ze przybyl wam kolejny gracz do "klepanki". Tak jak mowiliscie zreszta przed debiutem Szweda, ze on potrafi znacznie wiecej niz Eto jesli chodzi o gre kombinacyjna i to bylo widac dzieki zagraniom z pierwszej, temu jak schodzil na skrzydlo.. Wszystko fajnie ale jednak ja uwazam ze w kazdej druzynie powinien sie znalezc jeden, rasowy snajper. Oby nie bylo tak ze to Messi teraz stanie sie pierwsza armata.

Poza tym ladnie gral z przodu Maxwell. Jesli ma byc tylko rezerwowym to sprowadzenie jego bylo strzalem w dziesiatke. Reszta w normie. Moze tylko Henry nie pokazal niczego szczegolnego.

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 25 sie 2009, 11:36

A czemu Messi nie miałby zostać 1 armatą? Przecież to tez napastnik. Umie strzelać gole, pokazał to w poprzednim sezonie. I nie zdziwiłbym się gdyby to on miał najwięcej bramek w koncowym rozliczeniu. W to ze Zlatan strzeli ich tyle co Eto'o to nie wierze. Inny typ piłkarza. Licze na około 20 bramek i asysty. Wtedy wszyscy powinni byc zadowoleni. Zreszta juz widac bylo zupelnie inny styl gry Ibry niz u Eto'o - Zlatan swietnie sie zaslanial, potrafi magicznie podac, akrobatycznie uderzyc. Jednym slowem - magia wróci na Camp Nou :D Takiego kogos brakowalo. 8)

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 25 sie 2009, 12:39

czy ja wiem czy inny zawodnik , jak zapanują nad jego charakterem i lekkim egoizmem na boisku bo to początek on będzie chciał mieć najwięcej bramek i wtedy będzie grę starł się układać pod siebie ...jak będzie grał jak teraz hmm to może być bardzo ciekawy układ w FCB.. ale jakoś nie wierze aby stał się kolektywem i nie chciał być gwiazdą tak jak w poprzednich zespołach gdzie on grał strzelał ale sukcesów na miarę wielkich brak .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2009, 13:13

To, że Messi będzie najlepszym strzelcem Barcelony w tym sezonie jest bardzo prawdopodobne żeby nie napisać pewne :] Zresztą w ubiegłym sezonie również był o czym zdaje się ludzie zapominają. Samuel Eto'o strzelił 34 bramki a Messi 38.

Tymczasem wygląda na to, że Pep strasznie się uparł na Cyhrynskiego i pewnie go dostanie. Cena będzie bardzo wysoka jak na zawodnika z ligi ukraińskiej i nie do końca podoba mi się ten transfer, ale akceptuję go. Mam zaufanie do Guardioli i świadomość, że wzmocnienia są potrzebne. Pozostaje mieć nadzieję, że sprawdzi się lepiej niż Hleb na którego również nalegał trener.

Awatar użytkownika
norbi034
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: norbi034 » 25 sie 2009, 13:27

Nie stawiałbym na Messiego, jako czołowego strzelca Barcy, według mnie większe szanse ma Zlatan. Niemal pewne jest, że Szwedzi nie pojadą na Mistrzostwa Świata, więc Ibra skupi się na klubowym futbolu i zapewne będzie rywalizował z Messim, Forlanem, tudzież z Villa, czy Aguero o króla strzelców

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 sie 2009, 17:09

Dusan pisze: Jednym slowem - magia wróci na Camp Nou :D Takiego kogos brakowalo. 8)
chyba przeoczyles poprzedni sezon.

Mentor pisze:
Tymczasem wygląda na to, że Pep strasznie się uparł na Cyhrynskiego i pewnie go dostanie. Cena będzie bardzo wysoka jak na zawodnika z ligi ukraińskiej i nie do końca podoba mi się ten transfer, ale akceptuję go. Mam zaufanie do Guardioli i świadomość, że wzmocnienia są potrzebne. Pozostaje mieć nadzieję, że sprawdzi się lepiej niż Hleb na którego również nalegał trener.
W tym problem. Polowa transferow Pepa z poprzedniego roku to wtopy. W tym mamy 2 zapowiadajace sie dobrze a trzeci i to za takie pieniadze....Ceceresa wypozyczylismy wiec za rok nie chce nowych wypozyczen.

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 25 sie 2009, 19:09

Bienias pisze:chyba przeoczyles poprzedni sezon.
Chodziło mi bardziej o to że jest teraz taki gracz w ofensywie jak kiedys Ronaldinho - taki który strzeli gola pieta z kąta 10 stopni, który przyjmie piłkę plecami, przejdzie 3 piłkarzy flip flapem i pokaze sporo sztuczek - nie jest to konieczne do zwycięstw, ale niesamowicie podkreca widownie. Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2009, 19:15

Transfer Czyhrynskiego będzie niczym odpowiedź Barcelony na transfer Pepe. Różnica jest taka, że Portugalczyk przychodził do Realu, aby grać w pierwszym składzie a Ukrainiec chyba jednak niekoniecznie. Tak czy inaczej na ocenę pod kątem czysto sportowym przyjdzie czas po sezonie.

Z Sivassporem ma podobno nie zagrać w trosce o zdrowie. Pep po raz kolejny wypowiedział się na jego temat. Trener Szachtara takoż. Wygląda na to, że transfer może zostać zrealizowany jeszcze przed piątkową konfrontacją.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2009, 19:29

Co Guardiola takiego dostrzegł w tym całym Ukraińcu, że tak mocno go chcecie (mówi się o naprawdę dużych pieniądzach) pomimo, że nie zagrałby w CL?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 sie 2009, 19:29

Mentor pisze:Transfer Czyhrynskiego będzie niczym odpowiedź Barcelony na transfer Pepe. Różnica jest taka, że Portugalczyk przychodził do Realu, aby grać w pierwszym składzie a Ukrainiec chyba jednak niekoniecznie. Tak czy inaczej na ocenę pod kątem czysto sportowym przyjdzie czas po sezonie.
.

Ja nie przecze ze sportowo Czyhrynski jest dobry bo slaby nie jest ale sume ktora chce wydac klub nie jest adekwatna. Zaraz podasz mi przyklad Yayi ale skok z ligi ukrainskiej do hiszpanskiej nie musi sie udac. Ryzyko jest duze tym bardziej ze zalujemy kasy na zawodnikow ofensywnych. Wynika z tego ze Laporta znowu jest hipokryta skoro do transferu Villi zabraklo tylko paru baniek. To samo w przypadku Filipe. Jak na rezerwowego prawdopodobnie grajacego 4 srodkowego to bardzo duzo.
Zeby nie bylo uwazam ze ten transfer nie powinien byc przeprowadzany na sile. No i gdzie alternatywa/y?

RealFan pisze:Co Guardiola takiego dostrzegł w tym całym Ukraińcu, że tak mocno go chcecie (mówi się o naprawdę dużych pieniądzach) pomimo, że nie zagrałby w CL?
"Posiada on trudne do znalezienia cechy środkowego obrońcy, których ze względu na nasz styl gry, potrzebujemy. Wszyscy obrońcy, którzy tu przybyli są bardzo dobrzy, jednak on posiada jedną ważną cechę - wie co zrobić z piłką. Dodatkowo wciąż jest młodym graczem", wyjaśnił Pep.
:P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 sie 2009, 19:39

Puyol i Marquez coraz starsi, wiec Pep chce widocznie, aby pare stoperow w przyszlosci tworzyl Pique wlasnie z Czyhrynskim.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2009, 19:41

http://www.blaugrana.pl/news/3601/guard ... ujemy.html
"Posiada on trudne do znalezienia cechy środkowego obrońcy, których ze względu na nasz styl gry, potrzebujemy. Wszyscy obrońcy, którzy tu przybyli są bardzo dobrzy, jednak on posiada jedną ważną cechę - wie co zrobić z piłką. Dodatkowo wciąż jest młodym graczem", wyjaśnił Pep.
Bienias trochę nie czaję skąd akurat taka odpowiedź na mój post :P Pisałem na serio bez żadnej ironii. Dla mnie również cena jest za wysoka a ryzyko spore jak przy okazji wszystkich tego typu transferów. Pisząc tego typu mam na myśli sprowadzanie piłkarza stosunkowo nieznanego (stosunkowo bo jednak w reprezentacji i europejskich pucharach z klubem grywał) z dużo słabszej ligi.
Bienias pisze:Ryzyko jest duze tym bardziej ze zalujemy kasy na zawodnikow ofensywnych.
Nie wydaje mnie się. Po prostu Guardiola chce przede wszystkim obrońcę a nie napastnika czy pomocnika. Widać wyraźnie, że to Pep uparł się na Ukraińca. Swoimi dotychczasowymi dokonaniami niejako zasłużył na taki prezent i dostanie go.
Bienias pisze:Wynika z tego ze Laporta znowu jest hipokryta skoro do transferu Villi zabraklo tylko paru baniek.
Villa nie był priorytetem na swojej pozycji.
Bienias pisze:To samo w przypadku Filipe.
Moim zdaniem tutaj błędu nie było. Nie musieliśmy przepłacać skoro była dobra i tańsza alternatywa w postaci Maxwella.
Bienias pisze:ak na rezerwowego prawdopodobnie grajacego 4 srodkowego to bardzo duzo.
Nie wiem jak to będzie wyglądało, ale jakoś nie chce mi się do końca wierzyć, że zapłacimy duże pieniądze za faworyta Pepa, który miałby być czwartym w kolejce do gry. Jak się jako tako sprawdzi to pewnie będzie grywał dużo częściej niż Caceres.
mistyk pisze:Puyol i Marquez coraz starsi, wiec Pep chce widocznie, aby pare stoperow w przyszlosci tworzyl Pique wlasnie z Czyhrynskim.
A Muniesa gdzie? :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 25 sie 2009, 19:42

Pique , Czychrynski i Muniesa :)
Mentor pisze: mistyk napisał(a):Puyol i Marquez coraz starsi, wiec Pep chce widocznie, aby pare stoperow w przyszlosci tworzyl Pique wlasnie z Czyhrynskim.

A Muniesa gdzie? :P
uprzedziłeś mnie :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 sie 2009, 22:05

Nie zapominajcie o PNA i wyjeździe Toure i Keity. Zapewne w tym czasie taki Marquez lub Pique zagra na DMie. Do tego Puyol jedyny zmiennik Alvesa więc też nie zawsze musi grać na środku. Także może być sytuacja, że będą do dyspozycji trenera tylko Ukrainiec, ktoś z dwójki Marquez/Pique, młodzież i ostatecznie Abidal ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2009, 22:39

Nikt o tym nie zapomina. Wątek nieszczęsnego PNA pojawia się regularnie i prędzej demonizujemy ten temat niż o nim zapominamy.

Na DM-ie będzie wtedy grał Busquets o ile będzie dostępny (tzn. nie kontuzjowany ani zawieszony). Rafa czy Pique to opcje rezerwowe.

Pique, Marquez, Puyol i Czyhrynski + ewentualnie Henrique czy Muniesa/Fontas - wystarczy na środek obrony. Eksperyment z Toure na środku obrony wypalił, ale lepiej tego nie powtarzać :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”