Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 475

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 sie 2009, 10:11

Boromir pisze:jakby tak Tiago sprzedać i kupić Argentyńczyka...
Bój się Boga, mamy Diego. Riquelme - choć nietuzinkowy - bardzo źle znosi ławkę.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 sie 2009, 11:01

Boromir pisze:I nie chcę tutaj prowokować, ale wszyscy, no wszyscy wiedzieli, że będzie wam brakować kreatywności w środku pola, a Ty + zarząd zauważacie to na tydzień przed końcem okienka :brawo:
:shock: :shock: :shock: Odkąd wiadomym było że w nadchodzącym sezonie zagramy systemem 4-3-1-2 trąbiłem na wszystkich stacjach że musi przyjść rozgrywający z prawdziwego zdarzenia, bo wyjdzie kicha i pompa. Jak się komuś chce to niech poszuka moich wcześniejszych postów. :roll: Za zarząd już nie ręczę. :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6602

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2009, 11:07

Salas11 pisze:Dwa tygodnie temu byłem zadowolony ze wzmocnień jakie dokonano w klubie. Lucio, Motta, Eto'o, Milito... Co tu kryć, piłkarze wysokich lotów może z wyjątkiem Motty (raptem jeden naprawdę udany sezon w karierze) Na papierze wyglądało to super i mojego spokoju o siłę Interu ani przez chwilę nie zmąciły nawet transferowe zapędy Juventusu.
Przyszedł jednak mecz o Supercoppa, a ja widzę że do szczęścia jeszcze daleka droga. Brakiem kreatywności w drugiej linii przypłaciliśmy porażką z Lazio. Myślę sobie: "Ch..., to pierwszy mecz Interu, sporo nowych nazwisk, więc jeszcze skład się nie dotarł a przede wszystkim brak Zlatana który robił nam grę". Tak wtedy pomyślałem, choć już do samego stylu gry miałem mnóstwo zastrzeżeń. Przyszła inauguracja sezonu, mecz z Bari który powinniśmy wygrać bez najmniejszych problemów, a tu zimny prysznic. Drugi! Teraz jestem pewien że bez playmakera nie zajedziemy daleko, brakuje ognia w ofensywie, atak choć znakomity jest zdany w większości przypadków sam na siebie dlatego efekt jest taki jaki widzimy. Ani skutecznie w obronie, ani w ataku.
No chyba że dowiedziałeś się o systemie 4-3-1-2 wczoraj, ale to też wszyscy mówili, że tak będziecie grać. Ty tymczasem ciągnąłeś swoje 4-3-3...
10 pisze:Bój się Boga, mamy Diego. Riquelme - choć nietuzinkowy - bardzo źle znosi ławkę.
Rozmarzyłem się...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 sie 2009, 11:43

Jezu... "Teraz jestem pewien że bez playmakera nie zajedziemy daleko". Przecież to mówi samo za siebie, ale jeśli są niejasności co do mojej wypowiedzi, śpieszę z wyjaśnieniem. Wówczas utwierdziłem się w przekonaniu że bez playmakera będzie syf, przesłanki miałem odkąd odszedł Zlatan. Proponuję poszukać głębiej w wątku.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2009, 12:09

Ja jakoś jestem daleki od nazywania naszej gry syfem. Ktos tu chyba za bardzo oczekuje ze gra Interu bedzie wygladala jak gra Barcelony. Nie widzialem meczu, tylko obszerne skróty, ale w oczy rzuca sie jedno i to samo: brak skuteczności, czasem cierpliwosci przy konstruowaniu akcji i głupie pojedyncze błedy w obronie. Karny był z pupy, inna sprawa ze w tym momencie powinnismy juz prowadzic 2-0 gdyby wykorzystac sytuacje. Gol i grozne kontry Bari wynikały głownie z niefrasobliwosci i niedokładnosci. Normalka rzekłbym. Tak samo wygladlo to przy Ibrahimovicu i akurat jesli cos ma przekonac Morattiego do kupna playmakera to raczej nie mecz z Bari. W ubiegłym roku tez na poczatku był falstart remis z przecietna Sampdoria, meczarnie z Catania, Lecce i porażka z Milanem dlatego przewidywalem ciezki poczatek, szczegolnie po dosc duzych zmianach. Teraz mecz z Milanem i w razie porazki na poczatku mamy duza starte do faworytów ale to o niczym nie swiadczy.

Mysle, że cierpliwosc jest najwazniejsza w tej chwili. Tyle my mozemy zrobic. Reszta lezy w gestii piłkarzy by poprawic gre w obronie i nie tracic głupio piłek, i zarzadu by zakontraktowac rozgrywajacego by podniesc wydajnosc gry z przodu. Niczego innego sie nie spodziewam.

Awatar użytkownika
norbi034
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: norbi034 » 25 sie 2009, 13:33

Interowi przydałby się ktoś kto potrafiłby rozgrywać piłkę i w odpowiednich momentach przyspieszyć lub zwolnić grę, wtedy mogliby wygrać LM, bo co do Serie A to miejsce w czołowej trójce jest pewne

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 sie 2009, 14:12

Babel, to nie tak że ja chcę widowiskowej gry z przodu. To nie ta liga. Jednak nasze poczynania w ofensywie są dalekie od przyzwoitości. Celowo nie chcę porównywać tego remisu z Bari do remisów z Sampdorią czy Udinese w inauguracjach poprzednich sezonów. Zremisować z drużynami w których szeregach biegają Palombo, Cassano, Quagliarella, Inler, Pepe, Di Natale czy D'Agostino to żaden wstyd, jednak z beniaminkiem, którego największą gwiazdą jest Kutuzov jak najbardziej. Po prostu obciach, bo tak na dobrą sprawę nie zremisowaliśmy tego meczu w jakichś pechowych okolicznościach. Ba, wątpliwy karny bez którego moglibyśmy ten mecz nawet przegrać, a tego bym już tak łatwo nie przełknął.
Moratti najzwyczajniej nie zdaje sobie sprawy z tego, jak fundamentalny wpływ na wszelkie ofensywne poczynania miał Ibrahimovic i jak trudno będzie wypełnić po nim lukę. Szweda w Interze już nie ma a zawodnicy dalej szukają go na boisku, stąd ta indolencja.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2009, 14:59

Po pierwsze. Co takiego wielkiego pokazaly Sampdoria czy Udinese w ubieglym sezonie (poza pojedynczymi wystepami, napedzanymi głownie przez indywidualnosci tj. Cassano czy D'Agostino) zeby nie moc tego porównywac z meczem z Bari? Po drugie jaki obciach? W tamtym roku toczylismy ciezkie boje z Chievo i Reggina, remisowalismy u siebie z Cagliari, zostalismy takze zbici na wyjezdzie z Atalanta. Takich "obciachów" w sezonie bedzie jeszcze kilka, niezaleznie od formy jaka bedziemy prezentowac beda sie czasami zdarzac. Lepiej ze na poczatku, bo jasne jest ze nie szykuje sie szczytu formy na pierwsza kolejke i mozna to jakos wytłumaczyc. Choć z drugiej strony majac takie patelnie jak Etoo to trudno tłumaczyc ten remis. Zreszta ja nie chce niczego usprawidliwiac, po prostu takie wyniki sie zdarzaja i beda sie zdarzac. Beniaminkowie w pierwszych kolejkach sa nadwyraz chetni do zapierdalania i bardzo łatwo na nich stracic punkty. Czym roznił sie ten mecz od ubiegłoroczny mąk z Lecce (beniaminkiem) poza tym ze nie stracilismy głupiej bramki i sami strzelilismy jedna w koncówce?

Jeszcze w kwestii Zlatana. Pamietasz poczatek sezonu co wyprawiał Ibrahimovic maszczac prawie kazda sytuacje bramkowa? Remis na pewno nie wynika z braku Szewda, a ja widze ze znalazłes sobie juz łatwe wytłumaczenie ewentualnych niepowodzeń. Nie ma Szweda - najlepiej zaorać San Siro. Owszem pewne nawyki trzeba bedzie wyeliminowac, ale nic nie dzieje sie od tak. Zespoł nie stworzy sie od razu, Inter grał ze Zlatanem trzy sezony a Ty oczekujesz ze w dwa oficjalne spotkania narodzi sie nowa jakość druzyny? Ok ale uswiadamiam Cię, że jest badzo naiwne. Nawet jak wszyscy oczekuja Sniejdera to tez oczekuja jego gry w dłuższej perspektywie a nie że pomoze nam w najbliższych spotkaniach.,

A i na koniec taka jeszcze taka drobnostka. Zlatana juz w Interze nie ma i głupie jest rozstrzasanie wszystkiego patrzac przez pryzmat, co było jak Ibrahimovic grał w Interze. On juz nie wroci do Interu. Raczej.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 sie 2009, 15:38

Sampdoria czy Udinese nie musiały wiele osiągać. Wystarczy że są cholernie niewygodnym rywalem na którym niejeden lider już zęby połamał. Poza tym to zawsze solidne zespoły środka tabeli, choć Udinese miewało sezonowe przebłyski. Tym właśnie różni się remis z nimi a remis z beniaminkiem na własnym terenie po momentami beznadziejnej grze.
Co do Zlatana, tak, temat jest zamknięty i nie bawiłem się ani przez moment w żadne gdybanie. Zdiagnozowałem jedynie fakt, że na razie Inter bez Szweda gra trochę jak dzieci we mgle. Niby coś ale jednak nic. Nie wiem, nie mam pojęcia jaką logiką kieruje się Moratti. Jeśli ma jakiekolwiek pojęcie o piłce, powinien w pierwszym rzędzie po transferze Ibry zaklepać sobie rozgrywającego, bo na logikę; nie ma Szweda to kto się zabierze za rozgrywanie? Stankovic? Może tak myślał... Szczerze powiedziawszy coraz bardziej wkurza mnie pomysł ściągnięcia Motty, kolejnego już do kolekcji defensywnego pomocnika których mamy teraz w kadrze więcej niż środkowych obrońców... Rozumiem, wyszedł mu sezon życia (jedyny w karierze) ale to jak dla mnie trochę za mało tym bardziej że pamiętam jak poprzednimi laty zbierał tragiczne recenzje.
Z jednej strony jestem wkurzony za stracone dwa punkty z beniaminkiem, z drugiej nie. Twardo będę oponował przeciw temu cholernemu 4-3-1-2! Jest to taktyka wybitnie defensywna, a Bari raczej potencjałem kadrowym nie błyszczy i spokojnie można było od pierwszych minut grać ofensywniej.
Póki co dwa mecze o stawkę w w/w systemie gry i dwie porażki po bardzo przeciętnej grze, zatem jestem dobrej myśli i gorąco wierzę w to, że Mourinho przejrzy na oczy i z tej trójki zabezpieczającej zabezpieczone tyły pchnie kogoś do przodu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 sie 2009, 15:41

Babel pisze:Nie ma Szweda - najlepiej zaorać San Siro.
Może zanim zaorzecie czy zburzycie San Siro to zauważycie,że nie byliście tu pierwsi ;) IMHO zarówno Inter (w tym sezonie na 100% nie znajdziecie drugiego takiego zawodnika jak Zlatan jeśli chodzi o rozegranie) jaki i Milan ('przebudowa' potrwa z 2-3 lata) pooglądają sobie plecy Juve...BTW - Galliani ładnie podsumował waszego trenejro ostatnio nazywając go 'mądralą' :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2009, 16:01

Porównania Bari do Udine czy Sampy są niestosowne. Ostatecznie oba te zespoły potrafią grać na naprawdę ciekawym poziomie i mają kilku znakomitych graczy. Bari takich nie ma i tu różnica jest oczywista. Nie wiem co może jeszcze decydować o sile zespołu jak nie to jak dobrych mają graczy czy jak dobrze potrafią grać w piłkę. A to że nie grają równych 38 meczy? No cóż gdyby grali by byli w pierwszej czwórce :wink:

Odnośnie meczu z Bari to, chciałem tylko wtrącić, że dla mnie Mou popełnił błąd przechodząc na 4-2-4...

A co do Sneijdera (bo się o nim nie wypowiadałem) to on mi bardziej pasuje do roli jednego z 3 pomocników, mogącego zejść na bok pomocy a nie na typowego ofensywnego pomocnika operującego zaraz za plecami ataku.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 sie 2009, 16:15

Sneijder będzie playmakerem choćby miał się zesrać, bo jeśli nie on to kto? Nie mamy w kadrze tak ofensywnie usposobionych pomocników, szczerze mówiąc modlę się aby w tym sezonie kontuzje Holendra szerokim łukiem omijały, bo będzie bida.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6602

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2009, 16:44

O ile do was przyjdzie i będzie grał na dobrym poziomie, bo jak na razie to jest on na siłę wpychany do Interu przez Real, co dla mnie jest cholernie nie fair (o ile wręcz nie chamskie) w stosunku do zawodnika. Z drugiej strony sam Wes chyba żyje we własnym świecie skoro uparcie chce walczyć o miejsce w podstawowej 11. Rozumiem, ambicje ale z drugiej strony przecież za rok są MŚ...
Z jednej strony jestem wkurzony za stracone dwa punkty z beniaminkiem, z drugiej nie. Twardo będę oponował przeciw temu cholernemu 4-3-1-2! Jest to taktyka wybitnie defensywna, a Bari raczej potencjałem kadrowym nie błyszczy i spokojnie można było od pierwszych minut grać ofensywniej.
Na pewno nie wybitnie defensywna. Owszem, jeden DM musi być, ale dwaj pozostali środkowi już aż tak bardzo na bronieniu skupieni nie są, poza tym boczni obrońcy muszą się często podłączać do akcji. To nawet bardziej ofensywna niż defensywna taktyka, oczywiście w założeniach.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2009, 17:16

Niestosowne? Nie wiem czemu ale jakoś nie widze róznicy miedzy 13 drużyna w tabeli, która od strefy spadkowej dzieliło ledwie kilka punktow a beniaminkiem ktory podejrzewam bedzie strał sie ciułac punkty głownie z druzynami z tych rejonów tabeli. Udinese owszem 7 miejsce, ale to co grali w srodku sezonu to pewnie niewiele roznic bedzie sie od formy Bari. Poza tym tu bardziej chodziło o porównywanie poczatków sezonu, w które Inter czesto wchodzi bardzo przecietnie niz porównywanie ekip. Odnosnie indywidualnosci ciagnace zespoł to owszem sa nierozerwalna czesc ekipy (np. tak jak twierdzicie Ibra w Interze), ale to druzyna kreuje liderów a nie liderzy druzyne. Przykład ubiegłoroczne liderowanie Dinho po drugiej stronie Mediolanu i dla przeciwagi takie Cagliari zespoł bez gwiazd. Cos w końcu powoduje, że taki Cassano jest gwiazda w Sampdorii a nie potrafił sie przebić w Realu. Oczywiscie charkater Antka tez ma wielkie znaczenie, ale mam nadzieje ze kumacie o co mi chodzi.

Inter musi sie nauczyc grac bez Zlatana, ale z tym wchaniem pleców Juve tez bym nie przesadzał, bo nawet tak solidnie wzmocniony Juventus nie wydaje sie silniejszy personalnie od Interu (moze porównywalny ale nie silniejszy) to jeden, a w ubiegłym sezonie roznica miedzy zespołami była dosc widoczna na korzysc Interu. Jedyny czynnik, ktory moze przyspieszyc progres SD to trener. A tu mamy do czynnienia z trenerskim zołtodziobem jakby nie patrzec. Oczywiscie to nie skresla Ferrary ani Juventusu, ale to w pewnych sytuacjach moze miec wielkie znaczenie.
MazurXIII pisze:Galliani ładnie podsumował waszego trenejro ostatnio nazywając go 'mądralą' :lol:
Mourinho mozna sie czepiac odnosnie jego niewyparzonej geby i tu nie bede protestował, ale akurat Galliani powinien zamilknac bo w tej chwili bardzo łatwo wytknac mu wiele błedów w sztuce. O wiele wiele wiecej błedów niz Mou popełnia na ławce trenerskiej. Przyganiał kocioł garnkowi.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 sie 2009, 17:55

Na fioletowej się takie coś przed chwilą ukazało:
Z ostatniej chwili: Jak podało radio Onda Cero, Wesley Sneijder zablokował całą operację i chce pozostać w Realu Madryt z powodów osobistych. Inter podobno ma już kolejnych kandydatów do wzmocnienia środka pola - Julio Baptistę i Ariela Ibagazę.
Na samym dole:
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... 575&kom=ok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”