Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 287

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6611

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sie 2009, 23:58

Tylko taki Grosso ostatni raz w formie był w lipcu 2006, potem kaleczył w Interze i prawie kaleczył w Lyonie, a teraz nie gra bo ze składu wygnał go gość z zębami mądrości... Dla mnie to piłkarz na podobnym poziomie co Molinaro czy De Ceglie, więc jest on niepotrzebny. Jak mówisz, za rok albo dwa przyjdzie Criscito więc po co nam kolejne drewno? Co do Rafinhy to jeśli on przejdzie to trzeba przyznać Secco jakiś medal. Wszystkie pozycje, które należało poprawić poprawił. Świetne mercato. Gdyby tak jeszcze sprzedał Grygere...
Ostatnio zmieniony 27 sie 2009, 12:21 przez Boromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 sie 2009, 12:13

Mi ściągnięcie Grosso się podoba. Wolę jego niż Hasana czy Molinaro. De Ceglie co prawda jest zdolny i może się rozegra, ale narazie Grosso i od niego jest lepszy. Kosztować ma 1-2 mln, więc w zasadzie nic, a do wyczekiwanego powrotu Criscito będziemy mieli solidnego lewego obrońce :wink: Jak Criscito wróci to mi już wszystko jedno kto będzie dla niego zminnikiem. Nadawać się będzie każdy z 3 Grosso, De Ceglie, Molinaro.

Rafinha natomiast to strzał w dziesiątkę. Młody, tani, utalentowany. Jeśli przyjdzie i on to to okno przejdzie moje najśmielsze oczekiwania :shock:

PS: Sprowadzenie Diego spowodowalo wzrost sprzedarzy gadzetów i koszulek o 40% względem ostatniego roku :D

Edit: Secco coś kręci. Powiedział, że Rafinha nie przyjdzie do JUVE bo jest non-UE i nie ma dla niego miejsca. Ale mi się wydawało, że do tej pory sprowadziliśmy tylko jednego gracza bez paszportu UE-Caceresa. Diego na 100% ma włoskie, Felipe Melo natomiast hiszpańskie (tak jest na transfermarkt.de), ale pewności nie mam. Poczekamy zobaczymy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 sie 2009, 13:45

Felipe Melo natomiast hiszpańskie
Te źródło powinno być dość pewne ale jednak z tego co ja pamiętam to Melo nie ma Hiszpańskiego paszportu.Zresztą nie wiem czy dobrze pamiętam a czy po transferze Caceresa nie mówił ktoś od was z zarządu że już więcej bez paszportu UE nie możecie sprowadzać bo limit na to okno został wyczerpany :?:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2009, 13:48

"the possibility of signing two non-EU players where at least one is to replace a non-EU player who has become a free agent or moved abroad."

http://www.italian-calcio.blogspot.com/ ... layer.html

A wystarczyłoby opchnąć Almirona poza granice Włoch...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 sie 2009, 14:02

A jak się ma sprawa z wypożyczeniami? Bo skoro Caceres zajął nam miejsce w składzie, to czemu taki np. Knezevic, który też jest non-EU odchodząc nie mógł nam dać dodatkowego miejsca? Czy za bardzo już kombinuję?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2009, 14:08

Nie przeprowadził się za granicę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 sie 2009, 14:20

No to, że tak powiem, dość średnio... Z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, żeby gazety tak rozpisywały się o tym transferze, pomijając bardzo ważny przecież szczegół... :think:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2009, 14:36

http://www.transfermarkt.de/de/news/307 ... finha.html

Ale skubani mącą. Pozostaje czekać na Grosso.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 sie 2009, 15:01

A co się stanie, jak Amauri dostanie obywatelstwo włoskie? Nie zwolni miejsca?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2009, 15:06

Boromir pisze:A co się stanie, jak Amauri dostanie obywatelstwo włoskie? Nie zwolni miejsca?
Jeżeli zastosujemy wykładnię gramatyczną ( :P ) tego zdania:
"the possibility of signing two non-EU players where at least one is to replace a non-EU player who has become a free agent or moved abroad."
to raczej nie zwolni. Myślę, że gdyby naturalizacja rozwiązywałaby problem, to zostałoby to podane na tej stronie, którą przytoczyłem.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 sie 2009, 18:29

frustrat Totti znowu pokazuje swoje prostactwo...

Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OstatniSkaut » 30 sie 2009, 18:49

arek_ahig pisze:frustrat Totti znowu pokazuje swoje prostactwo...
a mimo to juz na meczu którys tam z pomonickow juve , chyba marchisio bardzo chcial sie wymienic koszulkami :P prawie z niego zdjal :D

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 sie 2009, 18:54

Ładna dla oka I połowa ale jeśli chodzi o nasza gre, to pozostawia ona sporo do życzenia. Mecz wyrównany, obie ekipy podobnie groźne. 2 piekne gole po fatalnych błędach defensywy najpierw Romy, potem Juve. Gigi też nie bez winy przy straconym golu ale zrehabilitował sie w ostatniej minucie I połowy broniąc strzał Totnika w sytuacji sam na sam. Dobry mecz Melo, dobry mecz Amauriego póki co, bardzo fajnie Diego. Tiago jakoś niewidoczny, Iaquinta w ogóle jest na boisku? Dawać Del Piero i Camora za wspomnianą dwójkę, o ile tylko są w pełni sił. Bardzo wyrównane spotkanie, sporo groźnych sytuacji podbramkowych ale 3pkty jak najbardziej do zdobycia, tylko trzeba poprawić gre przede wszystkim defensywną.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 sie 2009, 18:56

Dobra polowa w naszym wykonaniu. N
Niepokoi to, ze zawodnicy Romy urzadzaja sobie polowanie na nogi naszych pilkarzy. Mam nadzieje, ze w 2 polowie sie opanuja.
Grozne sytuacje Romy maestro? :lol:
Oprocz bramki, zagrozili nam tylko raz,... w ostatniej minucie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 sie 2009, 18:59

Gigi to co odstawił w ostatniej minucie to kosmos :shock: Szkoda że tak prostacko JUVE dał się zaskoczyć przy bramce De Rossiego (choć strzał już kapitalny i większych pretensji do Buffona nie mam) bo tak Roma zagroziła tylko raz. Szkoda że Amauri (znów) trafił w słupek bo bardzo ładnie się zachował.
Narazie mało miejsca i sporo agresji liczę że wejdzie Camo bo przy tak twardej grze na małej przestrzeni bardzo się przyda. On i Del Piero bardzo się przydadzą

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”