Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: ycu » 28 sie 2009, 23:27

Toure podeptano Yaya :/

Mecz średni. Widać nowe pomysły Guardioli są wprowadzane w życie, może dlatego, ale ogólna dyspozycja zespołu na pewno jest mocno zaniżona. Z przyjściem Ibry obiecywano nowe możliwości rozegrań, tj. górne piłki których dzisiaj było widać mnóstwo.. choć nie do Ibry. I zastanawiam się, czy były potrzebne. Nie do końca podoba mi się nowa taktyka obronna, gdzie boczni obrońcy wychodzą daleko do przodu, środkowi - rozchodzą na boki a DM ubezpiecza środek obrony. Domyślam się, jak bardzo Guardiola chce tak grać (dosyć podobnie grał Cruijff, do tego Toure sprawdza się jako obrońca) ale nie wiem, czy to sensowne z obecnym składem. Xaviego wiele razy widziałem głębiej z tyłu niż bym chciał, do tego usiłował ubezpieczać akcje ofensywne przez co nieźle się zabiegał w te dwie godziny gry. W takim zestawieniu widać brak tej opoki drugiej linii, którą jest klasyczny DM. Nie wiem jak to zostanie rozwiązane, może w zgraniu wyjdzie lepiej ;) momentami też wydawało mi się, że przy takiej opcji, defensywa była zbyt cofnięta, przez co tworzyła się luka.
Szkoda słabego meczu Ibry, Messi nieco negatywnie mnie zaskoczył (...), Titiemu zaczyna brakować dynamiki/motywacji.. Mam nadzieję, że jak wszystko się ładnie rozkręci to będzie si, w końcu w zeszłym sezonie również brakowało z początku zdecydowania i skuteczności.

Pedro :jupi:
Kolejny puchar :jupi:

Wróć do „Hiszpania”