Polacy na świecie - Strona 91

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Re: Polacy w Europie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 31 sie 2009, 11:49

No cóż - trafiła kosa na kamień. Jeden bezmózgi brutal załatwił innego bezmózgiego brutala. Mała strata.

Choć wyglądało to paskudnie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sie 2009, 12:23

Nie sztuką jest palnąć coś głupiego i powiedzieć potem że to byłą ironia, bo i tak nikt nie zrozumiał. W Ironii chodzi o to, żeby była zrozumiała dla wszystkich. Potrenuj jeszcze Martinho.
Wypowiedź Witsela:
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Wits ... omosc.html

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 31 sie 2009, 12:47

Widać, że nie tylko Martinho próbował być zabawny...

Jak można dostrzec zawsze są tacy, co to lubią się wyróżnić...brak słów. Tzw. "własne zdanie" :roll:

Fakt, że Wasilewski grał ostro, jednak jak widać nie wszyscy widzą różnicę między postawą boiskową takiego szczeniaka jak np. Witsel a walkę (w granicach rozsądku), co np. cechuje Wasilewskiego. Przykre.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 31 sie 2009, 12:56

BERGKAMP pisze:walkę (w granicach rozsądku), co np. cechuje Wasilewskiego
Jak juz wczesniej wspomnialem - kolejke lub dwie temu Wasyl wjechal wslizgiem od tylu w zawodnika ktory odgral pilke do partnera i malo brakowalo a zakonczylby kariere tego zawodnika, gdyby ten w ostatniej chwili nie spostrzegl ze Marcin robi na niego zamach. Witsel i Wasilewski to brutale i basta. A i ponoc w el do LM komus Wasyl tez nogi by polamal tylko nie pamietam nazwiska juz.... No coz jezeli Witsel zostanie zdyskwalifikowany na wiecej niz 3 mecze to troszke sie zdziwie, o tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 31 sie 2009, 13:25

Nie jesteśmy na stronie coby-bylogdyby.pl a temat nie nazywa się: Najstraszniejsza kontuzja do której PRAWIE doszło. Opisz znaną Ci historię.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 31 sie 2009, 13:27

Martinho pisze:obiektywnie patrzac, to byl to faul jakich wiele. Tyle ze tutaj skonczylo sie w koncu zlamaniem nogi
Jak dla mnie to nie był faul jakich wiele. W moim przekonaniu nie było szans przy takim ataku nie złamać nogi. Jeśli takie faule były by normą jak sugerujesz to otwarte złamanie tez było by normą. ja sobie tak z 4-5 takich sytuacji przypominam w ciągu ostatnich 5 lat. Zakładając, że część telewizja nie pokazała bo to była niższa liga, etc to dajmy nawet że 30. Teraz zastanów się co to jest 30 złamanych kości w kontekście tego ilu ludzi gra zawodowo w piłkę. Gdzie ta powszechności?

Sam pierwszy (chyba) zasugerowałem, że sprawiedliwym rozwiązaniem byłby koniec kariery Belga. Więc jeszcze się do tego odniosę. Napisałem to trochę w afekcie, taka prawda. Faul jest w moim przekonaniu celowy, moment kiedy widzi zmierzającego Wasilewskiego i wtedy obraca się i bokiem atakuje. W momencie wejścia w nogę Polaka jest obrucony frontem w stronę trybuny głównej, a nie bramki. Jak dla mnie to świadczy o tym, że nie miał zamiaru atakować piłki i potem stworzyć jakiegoś zagrożenia pod bramką Anderlechtu, tylko perfidnie faulował.

Argumentacja, że Wasyl jest brutalem i trafiła kosa na kamień również jest jak dla mnie trochę chybiona. Oczywiście zgadzam się, że Marcin jest brutalem często również bez rozsądku. Sam pamiętam taką sytuację podobną do tej co opisujesz z wślizgiem z tyłu z kadry. Tylko, że jakby Wasyl komuś nogę połamał to też byłbym oburzony.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 sie 2009, 13:43

Bronilem Taylora gdyz jego przewinienie wynikało z tego ze byl zbyt wolny dla Eduardo i juz nie mial co z noga zrobic, bronilem Binyi za atak na Browna bo ten z kolei jakby zaczal hamowac (moze dlatego nie urwał mu nogi?). Wytłumaczenia dla Witsela znalezc nie potrafie i nie chodzi tu o narodowść poszkodowanego i ewentualne sympatie. Owszem na pewno Witsel nie robił tego wejscia z mysla "o złamie mu noge teraz", ale z takiego kąta wyprostowana noga? To juz zupełny brak wyobrazni. Przeciez w taki sposób to najlepiej łamie sie sztachety a nie odbiera pilke. Jak dla mnie poł roku rozmyslań nad swoim zachowaniem to minimum dla młodego Belga.

A Wasylowi zycze powrotu do zdrowia i powrotu na boisko. Choc bedzie to trudne ale Cisse, Larsson, Eduardo wszyscy wracali, wiec Marcin tez da rade.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 sie 2009, 16:10

Kawał gnoja !! Widział co zrobił, bo patrzył na leżącego Wasilewskiego gdy noga mu latała jakby kości nie miał i ten uśmiech po kartce. Chory człowiek. Za takie wejście powinien ponieść pełne koszty leczenia Polaka bo w to że go zawieszą na jakiś długi okres nie wierze.

Martinho wstydu oszczędź.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sie 2009, 17:18

No dobra, wracając do występów Polaków - Mariusz Lewandowski strzelił gola dla Szachara

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 sie 2009, 19:00

Osobiscie nie mam watpliwosci ze ten faul byl celowy. Surowa kara dla Belga sie wiecej niz nalezy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2009, 19:01

http://www.sport.pl/sport/1,65025,69851 ... lecht.html
Innego zdania jest jego kapitan zespołu, Steven Defour. - Gdyby sędzia zareagował na faul popełniony na mnie, to by się nie stało - mówi. - Anderlecht dostał to, o co się prosił. Może przekroczyliśmy trochę granicę, ale Anderlecht zrobił to samo. I to bez konsekwencji. Dlatego mówię: Jeżeli Anderlecht może, to my też - uważa Defour.
[']

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2009, 19:03

co za dureń, a ja myślałem że Arsenal będzie miał łatwą przeprawę w fazie grupowej LM.

Ciekawe ilu nam piłkarzy połamią

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 31 sie 2009, 19:06

Tak zajebisty piłkarz a taki idiota [']

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 31 sie 2009, 20:00

"Prawdziwy" kapitan zespołu. Jak się okazuje w tym spotkaniu kontuzji wykluczającej z gry na ok. 6 miesięcy doznał Czech Jan Polak. Tak się nie eliminuje pretendentów do tytułu mistrzowskiego...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 31 sie 2009, 20:28

Anderlecht i Standard zażarcie walczyły o mistrzostwo sezon wcześniej. Od wielu lat na boisku wręcz widać gołym okiem jak te dwie drużyny wzajemnie się nie trawią, czego punktem kulminacyjnym okazała się fatalna kontuzja Wasilewskiego. Gdy wczoraj zobaczyłem całe zajście, aż mnie zmroziło. Choć nigdy nie lubiłem Wasyla i jego ostrych starć i fauli, dziś szczerze mu współczuję. To musi być koszmarny ból i szok. :( Szczęśliwie mnie wszelkie złamania w życiu mijały...
Na Martinho po prostu brak mi już słów, przeniosłem się na forum pilka.pl w nadziei na wymianę poglądów z ludźmi kompetentnymi i znającymi się na rzeczy, ale okazało się że i tu znajdę kogoś, kto forum powinien co najwyżej przeglądać... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”