Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 70

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sie 2009, 22:09

Mecz dzisiejszy był jaki był wiadomo gra kombinacyjna z Chrapkeim, Kikutem czy Injacem to pomysł Zielińskiego. Widząc Dime na boisku poprostu mozna się ciąc, jest w tak słabej formie wg. mnie jakiej nie był nigdy.
Dzisiaj jedna wszystko przebił Zieliński stwierdzając, że on nie wiedział czy zawodnicy wytrzymaja dzisiejsze spotkanie. :( :cry: Załamka. Jak on nie jest tego pewien to kto to [k****] ma wiedzieć. W zeszłym roku zawodnicy po nieprzepracowanym okresie jak np. Stilić, czy Lewy nie mieli problemu z graniem co 3 dni. Nie dość, ze gościu tak naprawde nie ma zadnego autorytetu, zaczyna wymyślać jakies poj... taktyczne ustawienia. Juz dochodza głosy, że niektorzy olewaj go poprostu, a on nie potrafi ich ustawić do pionu.
Mam nadzieje, że coś sie naprawde stanie pozytywnego, bo tak kiedy zobacze Dime na prawej, czy w środku i ustawinienie w, którym pilki maja być zagrywane do antytechnicznego talentu - Chrapka spokojnie moge obstawiać kolejne straty punktowe. Kto wymyslil tego Chrapka, bo jesli naprawde piano nad Lewym, to chrapek poprostu strzelał bramki i tyle. Sporo pracy przed nim i naprawde Lech potrzebuje jeszcze napastnika, bo dwaj nowi napastnicy moga sobie pograć jak jest spotkanie ustawione, a przy Jacku naprawde moze być o to ciezko.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2009, 23:06

Trzeba też wziąć poprawkę na to, że niektórzy w Lechu grali słabiej ze względu na brak wypłaty premii za ubiegły rok. Nie wiem, czy już je wypłacono, bo mnie to nie interesuje, ale Cracovia to była forma odpowiedzi piłkarzy na brak forsy na ich koncie.
Co się z tym Zielińskim porobiło.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sie 2009, 23:21

Wilmore pisze:Trzeba też wziąć poprawkę na to, że niektórzy w Lechu grali słabiej ze względu na brak wypłaty premii za ubiegły rok
O co biega, bo pierwszy raz o czyms takim słysze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2009, 23:46

Jeszcze kilka tygodni temu, na początku sierpnia, słyszałem, że nie tylko Smuda, którego wtedy wspominano, ma niezapłacone premie za trzecie miejsce w lidze, a co za tym idzie piłkarze chcieli o problemie przypomnieć dość dosadnie, stąd mecz z Cracovią.
Dalsza zła dyspozycja jest albo totalną negacją krążącej dotychczas bardzo dobrej opinii o Zielińskim, albo (w sumie obie opcje nie wykluczają się wzajemnie) rewanżem w zamian za zaleganie z opłatami.
Nawet w swoim czasie Wyborcza dała na stronach sportowych dość duży artykuł na ten temat, obśmiany oczywiście wyłącznie przez co zaślepionych Lechitów i zarząd, bo o fakcie zaległości z kasą w Lechu słychać było od dawna.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2009, 0:07

Jedyna osobą, ktora powiedziała, że nie dostała premii był Smuda. Nie było innego takiego przypadku. Pierwszy raz sie z tym spotykam. Bo raczej nie mozna brać pod uwage tekstu typu zawodnicy Lecha sie skarzyli trenerowi przeciwnika. Pewnie Stilic porozmawial z Grembockim. Najdziwniejsze jest to, ze ten artykul ukazał sie w momencie kiedy Lech kupował Kasprzika i Chrapka oraz negocjował kupno Prejuce i Zapotoki.
Tak jak to powiedział Pogo - Bzdury.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2009, 0:35

Tak jak to powiedział Pogo - Bzdury.
Co powiedział człowiek bezpośrednio odpowiedzialny za przewinienie.
Zaległości w wypłatach były nawet wtedy, gdy dementi powiedział Pogorzelczyk. Nie wiem, czy są nadal ale były jeszcze nie tak dawno. Stąd odpowiedź piłkarzy w formie porażki z Cracovią.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 31 sie 2009, 0:44

Wilmore pisze:Stąd odpowiedź piłkarzy w formie porażki z Cracovią.
O a to nowe wytłumaczenie super gry w Sosnowcu... ale najbardziej idiotyczne, chociaż wiedząc kto jest autorem tych słów nie jest to dla mnie jakieś wielkie zaskoczenie. Kasa za premie jest uregulowana za poprzedni sezon. To, że w czerwcu czy na początku lipca kwestie finansowe nie są jeszcze uregulowane (za premie) to nic nie zwykłego bo jak mówił Pogo w tym okresie zazwyczaj są premie wypłacane.

Nie mniej problem meczu z Cracovią, Brugge czy dzisiejszy z Bełchatowem to już zupełnie inny temat.
Zastanowiłem się i ja osobiście dałbym jeszcze Zielińskiemu maksymalnie 2 mecze ligowe. Jak zawali je totalnie, nie tyle co wynikami co grą to czas się pożegnać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2009, 3:56

Bzdura. Co najmniej kilku piłkarzy nie miało przelanych premii jeszcze na początku sierpnia, nie zdziwiłbym się, gdyby pretensje Smudy również były niebezpodstawne.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2009, 8:42

Wilmore pisze:Bzdura. Co najmniej kilku piłkarzy nie miało przelanych premii jeszcze na początku sierpnia, nie zdziwiłbym się, gdyby pretensje Smudy również były niebezpodstawne.
Wymień chociaż jednego wspomianego. Nie wiem gdzie. Artykuł GW był tak denny, że nei mzona miec pretensji, że ktoś go poprostu wyśmiewa. Zadzwonili o informacje na ten temat do członkow min. zarzadu i wszyscy kolejno zaprzeczali, a sami pisali, ze 3 członków im to pitwierdzilo. Koncówka tego artykulu podsumowała wszystko, totalnie wszystko, wiec wystarczyło przeczytac 2-3 ostatnie zdania, reszty nie trzeba bylo. Choć uwazajac to za artykul, trzeba takze pokolorować.

Nie wiem skad Ci sie biorą te wymysły, bo o zadnym zaowdniku nie było mowy, te info pojawiło sie tak jak to, kiedy Pogo stwierdził, że sa bliscy pozyskania znanego zawdnika z zagranicy- Polaka. I jakoś nie trafily gazety, ktore zaczeły sie rozpisywać o Smolarku. :roll: Takze wiarygodne mieli źrodła. :cry:
Wilmore pisze:Nie wiem, czy są nadal ale były jeszcze nie tak dawno. Stąd odpowiedź piłkarzy w formie porażki z Cracovią.
To to juz wogole nei wiem skad Ci sie wzieło, nawet w najgorszej prasie dla Lecha nie wspominano o tym. Ty Rutkowski jestes.(oczywiscie ten prywatny detektyw). Sam doszedłes do takich wnioskow.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2009, 11:08

Wymień chociaż jednego wspomianego.
Marcin Kikut, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Bandrowski, pierwsze z brzegu nazwiska, które na początku sierpnia narzekały na brak premii na ich kontach.
GW miała bardzo wiarygodne źródła, a milczenie można prosto wytłumaczyć - po opłaceniu premii natychmiast po ukazaniu się artykułu nie było po prostu dalej o czym pisać.
Ale, ale, taka ewentualność może być zbyt trudna do wykoncypowania, nie?
EDIT: skoro doszły do mnie informacje na temat uzasadnienia występu z Cracovią, to należy spodziewać się, że więcej piłkarzy nie miało tych premii wypłaconych.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 31 sie 2009, 12:13

Wilmore pisze: skoro doszły do mnie informacje na temat uzasadnienia występu z Cracovią, to należy spodziewać się, że więcej piłkarzy nie miało tych premii wypłaconych.
Oczywista oczywistość Panie Bruce Wszechmogący. Tak było na 100%. Skoro Ty się dowiedziałeś, nie mogło być inaczej.
Wilmore pisze:GW miała bardzo wiarygodne źródła
Wiadomo - jak zawsze. GW prawdę ci powie :lol: Twoja skarbnica wiedzy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2009, 12:42

Twoja skarbnica wiedzy.
Skąd. Już przy okazji głupiutkiej nagonki kibiców Lecha na autora tego artykułu i obśmiewania go wspominałem, że GW ma wiarygodne źródła, bo o tej sprawie było wiadomo już wcześniej. Ale
Tak było na 100%. Skoro Ty się dowiedziałeś, nie mogło być inaczej.
cieszę się, że pewne sprawy już sobie wyjaśniliśmy.
Myślicie, że w nikt nigdy nie usłyszał o tym, że klub kreujący się na absolutnie wypłacalny, który przekazuje pieniądze natychmiast, nagle okazał się być trochę nie w porządku w stosunku do piłkarzy? Że ze słabą jednak Cracovią przegrał po koncercie braku zaangażowania zespół dlatego, że Cracovia wspięła się na wyżyny umiejętności?
O słodka naiwności. :lol:
Ale z tym jak z tym Brugge - wierzcie sobie dalej w to, jak w bzdurę, że Lech był faworytem, nikt Wam nie zabrania. :wink:

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 31 sie 2009, 13:04

Wilmore pisze:Ale z tym jak z tym Brugge - wierzcie sobie dalej w to, jak w bzdurę, że Lech był faworytem, nikt Wam nie zabrania.
Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego worka. Moim zdaniem nie było w tej parze jednoznacznego faworyta.

Lech miał szansę, niestety troche zabrakło.
Nie zawsze wygrywa ten, kto stwarza sobie wiele okazji w meczu, sztuką jest wygrać, gdy nie wszystko toczy tak, jakby się chciało.
Możesz mówić co chcesz, ale Lech otarł się o grupę LE. Styl w jaki by tego dokonał w moim mniemaniu nie byłby najważniejszy. Tu liczył się cel. Cel, którego niestety nie udało się zrealizować

Kwestia popularnego na tym forum pompowania balona w kontekście Lecha mnie tylko rozbawia.
Trzeba wierzyć w swoją siłę, a nie tylko stale bredzić i narzekać jak to jesteśmy na straconej pozycji w starciach z europejskimi drużynami.
Z taką mentalnością niczego się nie zwojuje.
Gdy się ma za wiele respektu dla rywala kończy się tak jak w Tallinie...
Lech potrafił zawalczyć o dobry wynik w zeszłym sezonie z europeiskimi drużynami, w tym też walczył. Niewątpliwie z gorszym skutkiem. Nie dał się jednak skompromitować czego nie nie można powiedzieć o jeszcze aktualnym Mistrzu Polski.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2009, 13:08

Pewnie, że Lech otarł się o fazę grupową LE, problem tkwi w tym, że gdyby Brugge nie bawiło się w Wisłę z dwumeczu z Levadią, to Lech straciłby nadzieje na awans jeszcze w pierwszych 45 minutach dwumeczu. Fajnie, że zdołał dociągnąć do karnych, ale nie dzięki swojej sile, tylko słabości rywali - inna rzecz, że w aktualnej sytuacji polskiego futbolu tylko tak można cokolwiek zdziałać na arenie międzynarodowej.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 31 sie 2009, 13:18

Nie jest tak mówisz. Czy zawsze jak klub z Polski osiągnie jakiś dobry wynik w Europie zawsze musi być on umniejszany (że rywalowi nie zależało, nie grał na 100 %, że się bawił itp.). Nie interesuje mnie to. To tylko takie głupie gadanie, co by było gdyby nie to czy tamto. Liczy się wynik. Nie okoliczności. Tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”