FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 978

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2009, 20:20

Motyw Jezusa ukrzyżowanego sam wymyśliłeś czy może gdzieś przyuważyłeś? Pytam bo wkleiłem już ten patent na innym forum nieco wcześniej :P

Tak czy inaczej to była genialna zagrywka Laporty. Żona Kaki mówi, że Real dostał pieniądze od Boga. Nakłonienie Jezusa do gry u nas to idealna odpowiedź.

Tymczasem Txiki przemówił ---> http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28636
"Pep wierzy w swój zespół", powiedział dziś na konferencji prasowej Txiki Begiristain. Słowa te padły przy okazji prezentacji Dmytro Czyhrynskiego, który stał się ostatnim nabytkiem Barçy w tym oknie transferowym. "Mimo że kadra może wydawać się dość wąska, wychowankowie pokazali, że prezentują dobrą dyspozycję i dostosowali się do naszego stylu gry", powiedział.

Sekretarz techniczny powiedział, że Barça nie chce "brać udziału w zimowym mercato" i że dokonano zakupu tylko trzech piłkarzy ze względu na wygórowane ceny. "Ceny okazały się tak skandaliczne, że zdecydowaliśmy się postawić na wychowanków. Jesteśmy naprawdę zadowoleni z tego jak wygląda zespół", komentował.

Mimo odejścia kilku graczy, Txiki jest przekonany, że gracze z La Masia godnie ich zastąpią. "Odejścia Jorquery nie liczymy, bowiem docelowo chcieliśmy mieć dwóch bramkarzy w pierwszym zespole. Czyhrynski będzie grał częściej niż Cáceres. Czas jaki spędzał na boisku Hleb przypadnie teraz dla Pedro, a jeśli chodzi o Gudjohnsena, zastąpić go mogą Jontahan i Thiago. Maxwell prawdopodobnie będzie grał częściej niż Sylvinho, a Ibrahimović zstąpił Eto'o", wyjaśnił wyrażając nadzieję, że do drużyny powróci wkrótce Milito.

Jeśli chodzi o transfer Czyhrynskiego, Txiki zapewnił, że stał się on opcją numer jeden po konfrontacjach z Szachtarem w minionym sezonie. "Rynek oferuje środkowych obrońców, ale nie tego typu, bowiem tylko kilka zespołów gra podobnie do Barcelony", powiedział przyznając jednak, że w pewnym momencie pojawiła się opcja zakupu bocznego defensora.

Begiristain dodał, że Czyhrynski jest optymalnym wyborem, bowiem ma bardzo dobrą technikę, dobrze gra głową i potrafi wyprowadzać piłkę".

Komentując doniesienia o zainteresowaniu Barçy osobą Robinho, sekretarz techniczny podkreślił "świetne relacje" w jakich pozostają oba kluby. Podkreślił, że "nie było żadnej oferty" w sprawie transferu Brazylijczyka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2009, 20:23

Zdjęcie zauważyłem gdzieś indziej, bo na oficjalną Barcelony nie zaglądam (nie wiem gdzie jeszcze piszesz poza cules, ale też nie z tamtego forum), ale ukrzyżowanie wymyśliłem sam :) Patrzysz na to zdjęcie i samo przychodzi na myśl.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 31 sie 2009, 22:13

Skład ciekawy

Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Maxwell, Busquets, Xavi, Keita, Pedro, Ibrahimovic, Bojan.

Ale ławka rezerwowych jest najlepsza :D Pinto, Abidal, Fontàs, Touré, Jonathan, Henry, Jeffren. Pinto Abidal i Henry zawyżają srednia :P

Do przerwy 2-0 i to dwie bramki po rzutach rożnych, a w piątek było ich 15 i nic z tego nie wynikało

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 31 sie 2009, 22:53

Sporting Gijon nie planuje chyba w tym sezonie zmienić swojego stereotypu o drużynie, która w konfrontacji z czołówką dostaje baty totalne. 2-0, lekko łatwo i przyjemnie dla Barcy, chociaż gdyby wszyscy w Sportingu grali tak jak Castro mogłoby być inaczej. Mourinho siedzący koło Chygrynskiego rządzi. :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2009, 22:55

Traf ze skałdem jak jest Pep. :D
Nie jest to wielkie widowisko, ale wynik bardzo dobry. Alvesowi wychodza lepiej dośrodkowania niż podania, wiec jest cos w tym dziwnego. Ketia przełamał strzelanie przez wychowanków, niby gol i asysta, ale gdy widze jak Maxwell popierdziela lewym skrzydłem czy Bojan a Seydou podaje tylko do środka to mozna sie wk... Podobnie z bojanem, słabo a raczej wcalej nie gra z Brazylijczykiem.
Za duzo niedokładności, brak zgrania, brak koncentracji, wiele brakuje. Zmiani sie to z czasem i z dojsciem Toure, Iniesty, Henry'ego czy Messiego. Zlatan momentami az za duzo wychodzi do podan. 2-0 ale gra pozostawia wiele do zyczenia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2009, 23:01

Mourinho szykuje specjalną autobusową taktykę.

Drużyna tysiąca podań naprawdę dużo dośrodkowuje, więc zapowiedzi się potwierdziły. Zlatan dalej nie może się odnaleźć w ataku bo nie może sobie znaleźć pozycji, a z Interem chyba będą grać trochę inaczej bo gra na wrzutki z Interem to chyba nie jest najlepszy pomysł. Sporting dalej nie umie się bronić. Sprowadzili dwóch nowych obrońców, jeden z nich gra, ale nie widać postępu. Z przodu mieli jedną dobrą okazję i tyle można o nich powiedzieć.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2009, 23:10

Vianuch pisze:Mourinho siedzący koło Chygrynskiego rządzi.
Orłowski: A obok Czygrynskiego chyba tłumacz
Laskowski: Dwoch tłumaczy :lol: mocne.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2009, 0:30

Mecz mnie znudził po 60 minucie, więc nie wiem co się później działo, ale 3 gole i wszystkie głową :o

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 wrz 2009, 0:39

No tego jeszcze nie było. Zwycięstwo 3:0 po trzech bramkach głową :shock: :lol:

Gra taka sobie, ale dokładnie czegoś takiego się spodziewałem więc wynik cieszy.

Alves nie grał za dobrze, ale dwie asysty kończą temat.

Keita bardzo dobrze. Jak do tej pory pewny punkt zespołu. Dzisiaj gol, asysta i generalnie dobra gra.

Bojan całkiem nieźle. Podobnie Pedro aczkolwiek straszliwie się zdenerwowałem jak zmarnował genialną piłkę od Zlatana tuż po bramce Szweda :P

Zlatan niewidoczny i mało produktywny, ale gola ostatecznie udało mu się strzelić i mógł mieć piękną asystę gdyby się Pedro nie podjarał. Niestety wciąż widać, że jest zagubiony, ale potrzeba czasu i tyle. Szkoda sytuacji w której starał się odgrywać z pierwszej piłki do wchodzącego Xaviego. Odnoszę wrażenie, że wybrał najbardziej efektowne, ale i najtrudniejsze zagranie. Miejsca miał tyle, że mógł przyjąć i uderzyć a przynajmniej spróbować tak zrobić.

Ogólnie fajnie, że grając mocno przeciętnie uzyskujemy bardzo dobry wynik. Gra będzie wyglądała coraz lepiej z meczu na mecz podobnie jak w ubiegłym sezonie.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 01 wrz 2009, 8:55

Gra Barcy jak można było się spodziewać, była momentami szarpana, wolna niedokładna, ale 3 pkt cieszą, bo to one były najważniejsze. Szkoda tylko tej sytuacji Pedro, i niepotrzebnego podania Zlatana przy stanie 3:0, bo bylibyśmy już liderem gdyby, to wpadło.

Podobała mi się gra Keity. Chyba nawet zawodnik meczu. Gol i asysta do tego bardzo dobra gra(a mógł nawet strzelić 2 bramke, ale niestety był słupek). Xavi także grał dość dobrze. Natomiast Bojan jak dla mnie średnio, i samolubnie. Tak jakby w niektórych sytuacjach zapomniał, że na boisku nie jest sam.

Co do Zlatana natomiast, to bardzo cieszy mnie jego bramka, bo na pewno doda mu, to pewności siebie. I w jego przypadku powinno być tylko lepiej.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 wrz 2009, 9:33

mecze o 22 [']

Ogladalem tylko pierwsza polowe do drugiej bramki i bylem zadowolony z wyniku. Wazne sa punkty tym bardziej ze styl jeszcze sie pojawi.

Co do naszych ostatnich poczynian transferowych to widac ze matka potrzeba wynalazkow. Stawiamy na mlodziez bo wydalismy zbyt duzo na Ibre i Czyhrynskiego. Efekty zbieramy tylko szkoda ze akurat w tym sezonie bo wcale nie jestesmy silniejsi niz rok tremu.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 01 wrz 2009, 10:08

Juz sie zaczyna Bojan 2-3 tyg ;/

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 wrz 2009, 10:29

Bojan jak dla mnie grał dobrze i jestem skłonny zgodzić się z Pepe, który stwierdził, że Krkic poczynił spore postępy. Oczywiście trzeba go jeszcze trochę pooglądać, aby to potwierdzić, ale wygląda nieźle. Czy grał samolubnie? Momentami może zbyt indywidualnie, ale jestem w stanie to przetrawić. Raz, że brak zgrania z Ibrą a dwa, że wobec absencji kluczowych piłkarzy w ofensywie chciał się jak najlepiej pokazać. Szkoda cholernie tej kontuzji bo na Inter nie wróci :/ W sumie dobrze, że teraz przerwa na reprezentacje.

Maxwell podobno ma wrócić szybciej, ale dokładne badania w środę :roll:

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 01 wrz 2009, 11:46

Mecz taki jak sie spodziewalem - nic specjalnego, lekko zdobyte 3 punkty. Ciekawsza gra pewnie zacznie sie po przerwie reprezentacyjnej.

Mi się wczoraj podobal Pedro. Mimo ze nic nie ustrzelil, gral duzo lepiej niz w ostatnich meczach. Byl aktywny, pokazywal sie. No i docenic nalezy nieustepliwosc i poswiecenie (w pamieci mam ten bieg pod koniec meczu w celu odzyskania pilki, co mu sie chyba ostatecznie udalo :D ). Na pewno zostanie to docenione przez Pepa. Co do Zlatana to mocno zagubiony... Ale mniej wiecej w polowie 2 czesci gry prezentowal sie naprawde fajnie - zwlaszcza podanie do Pedro które ten niestety zmarnowal. Bojan jak dla mnie zbyt samolubnie. Keita świetnie - widac ze po sezonie jeszcze lepiej zrozumial jak ma grac, czego wymaga Pep i efekty widac. Oby tak dalej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”