FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 979

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2009, 17:02

Dla mnie Bojan gral słabo, brak wspólpracy z Maxwellem, chyba tylko w jednej akcji wybrał naprawde dobre rozwiązanie. Orłowski wczoraj wspominał, ze przypomina mu bardzo Giovaniego, pierwszy raz zgadzam sie z Leszkiem. Pedro takze nie gral wybitnego spotkania, zaczął naprawde dobrze, pozneij miał juz tylko momenty dobrej gry, ale znikał dość często. Przyznam sie, ze obecywałem sobie troche więcej. Jednak to było spotkanie dziwne i nie warto wyciagać wiekszych wniosków. Strzelamy bramki po dośrodkowaniach, Alvesowi lepiej wychodza dosrodkowania niz zwykle proste podanie, Alves gra słabo i ma 2 asysty, jak tu mozna cos sobie wytłumaczyć. 3 punkty na start i wczoraj to bylo najwazniejsze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 wrz 2009, 20:30

No to mamy totalnie odmienne odczucia bo dla mnie zarówno Bojan jak i Pedro pokazali się z dobrej strony. Więcej po nich raczej nie oczekiwałem. IMO lepiej zagrał tylko Keita.

Pieska Leszka na szczęście nie słucham. Ostatnio i tak szlag mnie trafił jak bodajże Polsat pokazał składy przed meczem o Superpuchar a w bramce Barcelony Valdez ['] ['] [']

Alves gra dość nonszalancko i sporo traci, ale pod nieobecność Leo akurat bardzo liczyłem na to, że będzie aktywny w ataku.

[EDIT]

http://www.rtve.es/alacarta/player/576736.html

Brać od razu na 40:43. Alves demonstruje jak się powinno wymawiać nazwisko naszego najnowszego grajka :lol2:

Awatar użytkownika
1Bianconero
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1Bianconero » 02 wrz 2009, 7:49

Barcelona nieźle się ośmieszyła z tym ostatnim transferem. Co to ma być :roll: o gościu pierwsze słysze a dali za niego 25 mln lol

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 wrz 2009, 9:40

Błyskotliwy debiut. Dwa posty w dwóch tematach i oba mieszczące się w definicji napinki. To, że o nim nie słyszałeś nie świadczy o tym jaki jest słaby, ale o twojej wiedzy.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 02 wrz 2009, 10:21

emdżej ale z drugiej strony dac tyle forsy za kolesia badz co badz anonimowego w Europie to lekka przesada.

Od razu odp na pytanie ktore sie pojawi - Sol Campbell byl do wyjecia :haha:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 wrz 2009, 10:58

boskigonzo pisze:ale z drugiej strony dac tyle forsy za kolesia badz co badz anonimowego w Europie to lekka przesada.
Lepiej dac tyle samo albo wiecej za Naniego badz Andersona.

Jak ja nie lubie tej przerwy na reprezentacje.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6633

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 wrz 2009, 11:37

Od razu odp na pytanie ktore sie pojawi - Sol Campbell byl do wyjecia :haha:
Grygera też :|

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 wrz 2009, 12:27

Ukrainiec to tak jak Pepe - dobry piłkarz, ale mniej znany, więc jego cena będzie krytykowana, bo na ten moment jest zbyt duża. Z resztą to kibice Barcelony najbardziej naśmiewali się z ceny Pepe więc teraz niech się nie dziwią.

Co więcej twierdzę, że będzie on więcej czasu spędzał na ławce niż na boisku, jeśli nie będziecie mieli wielu kontuzji w obronie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 wrz 2009, 19:37

Ja oczywiście zgadzam się, że kwota jest zbyt wysoka o czym już pisałem niejednokrotnie wcześniej. Oby tylko się sprawdził bo trener bierze za ten transfer pełną odpowiedzialność.

No i zgadzam się, że będzie raczej zmiennikiem. To dość oczywiste i nikt nigdy nie sugerował, że ma być inaczej. Biorąc pod uwagę jego wiek i zarobki można go trzymać w zespole przez wiele lat i zapewne z czasem jego status będzie rósł o ile oczywiście nie okaże się niewypałem.

Tymczasem ---> http://www.blaugrana.pl/news/3690/keita ... stale.html

Trudno się nie zgodzić z oceną Keity. Robi świetne wrażenie jak do tej pory. Pragnę tylko zwrócić uwagę na jedno zdanie:
"W poprzednim sezonie Keita występował mniej ponieważ musiał dzielić się pozycją na boisku z innymi graczami, np. z Iniestą. Gra dla Barçy nie jest łatwa, jednak bardzo chcę, aby w tym sezonie Seydou grał częściej" - wyjaśnił Pep.
Skoro Keita ma grać częściej to pewnie Iniesta częściej będzie grał w ataku. To dobrze i nie dobrze :P Z jednej strony wolałbym jak najczęściej oglądać Andresito w pomocy a nie ataku, ale z drugiej strony jeżeli Seydou dalej będzie się tak znakomicie prezentował to warto go mieć na murawie bo daje nam bardzo wiele.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 02 wrz 2009, 19:54

Mentor pisze:No i zgadzam się, że będzie raczej zmiennikiem. To dość oczywiste i nikt nigdy nie sugerował, że ma być inaczej. Biorąc pod uwagę jego wiek i zarobki można go trzymać w zespole przez wiele lat i zapewne z czasem jego status będzie rósł o ile oczywiście nie okaże się niewypałem.
Rok temu wypisz wymaluj sytuacja Pique . czas pokaże , może i Dżizus będzie miał boskie :lol: wejscie do drużyny

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 wrz 2009, 20:05

Zdaję sobie z tego sprawę jak to brzmi i sytuacja Pique była rzeczywiście bardzo podobna. Możemy jeszcze dodać, że Pep jest wielkim zwolennikiem Dmytro. Jego zdaniem Jezus jest obdarzony naprawdę wielkim potencjałem :lol: Dodaj do tego cenę i wchodzi na to, że trochę może pograć. Wygryź Puyola i Marquez nie będzie jednak łatwo :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 wrz 2009, 20:37

Tłoczno tam u was na srodku. Puyol, Pique, Milito, Marquez a teraz Czygryński. 25 baniek to trochę dużo jak na rezerwowego.
A jeszcze macie Caceresa u nas...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 wrz 2009, 20:51

Jaki Milito? Ten z urwaną nogą? Na niego chyba raczej nikt już nie liczy. Nie wiadomo nawet kiedy zacznie trenować nie wspominając już o tym jak wiele treningów będzie potrzebował, aby powrócić do przynajmniej przyzwoitej formy po ponad 12 miesiącach przerwy. Zresztą ja tam nawet nie wierzę, że zacznie trenować w najbliższym czasie.

Puyol prawdopodobnie będzie zmiennikiem Alvesa.

Caceresem będziemy się martwić za rok. Pewnie nie będziecie chcieli go wykupić. Na wypożyczenie poszedł również Henrique. W odwodzie są również Muniesa i Fontas. Na kilka lat powinniśmy mieć teoretycznie spokój.

Awatar użytkownika
1Bianconero
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1Bianconero » 03 wrz 2009, 8:28

emdżej pisze:To, że o nim nie słyszałeś nie świadczy o tym jaki jest słaby, ale o twojej wiedzy.
Dawać tyle kasy za zawodnika średniej klasy który będzie częściej siedział na ławie niż grał na boisku to przegięcie. Chyba nabawili się kompleksów przy Realu i temu dali za niego lekką ręką 25 mln.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 03 wrz 2009, 12:24

On ma dopiero 22 lata jak na moje to może być dobry przyszłościowy transfer o ile tak jak wspomniał Mentor nie okaże się niewypałem. Przecież nie musi być od razu w 1. składzie, oby był dobrym rezerwowym, by w razie kontuzji Marqueza albo Puyola ich godziwie zastąpił. Marquez i Puyol mają już swoje lata (odpowiednio 30 i 31) więc za parę lat będzie już obyty w klubie i powinien jednego z nich z pewnością zastąpić :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”