Bajki - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
mathiasek12
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 11 lut 2005, 15:38

ja kiedys ogladalem ale teraz nie mam carton network i lipa nie mam jak

pafs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

od tej bajki rozocząłem fascynacje footballem :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pafs » 24 lut 2005, 22:21

ta bajka choć mało realistyczna jest super.. kazdy odcinek jest pełen niespodzianek.. nie wiadomo kiedy Masao odbije sie od poprzeczki i strzeli gola albo kiedy Tsubasa odbije sie od słupka i porzeczki i załaduje przewrotką :P

baryla_pce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baryla_pce » 24 lut 2005, 23:22

mi najbardziej podobały sie bramki strzelane głową po wybiciu sie zawodnika na okolo 20 metrow

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 13 mar 2005, 22:35

sie pamieta te bajke.....Kapitan Hawk sie dokładnie nazywała.....pamietam ze był Tsubasa Ozora, Misaki Taro, Wakabayashi Genzo, Wakashimazu....byli bracia blizniacy....był koleś co piłke przyjmował zawsze na gębe....i był trener Tsubasy - Roberto który to miał go wziąć do Brazylii! A najgrozniejszy strzał - Tygrysi....strzelał razem tsuabsa z Misakim! bniegli przez 3 odcinki przez całe boisko i strzelali tak ze siatke dziurawiło!! A - i drużyna nazywała sie Nankatsu !!

Daimos był tez niezły....+ Yataman...i te roboty - Yata Pelikan, Yata Pies....i drużyna Drombo szukajaca kawałków kamienia Dokuro...hje hje
Konkurencyjna bajba sportowa dla Kapitana Hawka był Pojedynek Aniołów - o dziołchach co to w siatkówke grali!
A jeśli chodzi o bajki sportowe i najlepszego grajka to był nim oczywiście Gigi Sallivan (Gigi Latrotola).....zawsze zaglądał dziewczynom pod spudniczki :D....no i w każdym odcinku grał w coś innego....
Niezapomniejy o takim kolesiu co chodził w masce Tugrysa....-niepamietam jak ta seria sie nazywała.
Jeszcze była Maska Zorro o.......Zorro i sally Czarodziejka!
No i nie moge zapomnieć o Callendar Men - coś w stylu Yatamana....jak roboty sie biły to na dole ekranu zawsze pojawiał sie komentator i komentował....

Awatar użytkownika
kakarott
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kakarott » 13 mar 2005, 22:51

Dla mnie rządzł Kodziro(nie wiem jak się pisze )

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 13 mar 2005, 23:20

kakarott pisze:Dla mnie rządzł Kodziro(nie wiem jak się pisze )
Kojiro.

Dla mnie wymiataczami byli ci 2 bliźniacy.Jeden wbiegał na poprzeczkę ... itp :).Ten co miał chorobę serca też był rzeźnik.Ogólnie Tsubasa i Misaki zabójczy duet.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 14 mar 2005, 14:00

Jak ta bajka leciałą to ja miałem chyba z 6 lat i zapamietałem tylko Tsubase, tego obrońce w okularach, kolesia, który kiedyś był bokserem i przeszedł na bramke i tsubasa mu gola nie mógł strzelić :D (Tak było) :D... ostatnie co pamietam, że kiedyś drużyna Tsubasy grała z jednymi klientami, którzy zaje...iście zakładali pułapki offsidowe i zawsze jak strzelił Tsubasa bramke to sie pokazywala na ekranie zapadajaca sie łapka na myszy (Tak Tak :D:D:D:D) i sedzia pokazywal spalonego :D

Ale bajeczka zaje...sta :D

Ej aa dawał ktoś tu linka do bramki jaka strzelił Tsubasa . Tak pieta podbił nad obronca i strzelił ?? Jak nikt nie podawał to ja mogr zarzucić :D

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 14 mar 2005, 14:20

Ci bliźniacy, których wszyscy tak lubią to bracia Tashibana, chorobę serca miał Nitta

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 14 mar 2005, 15:14

RoRo pisze:Jak ta bajka leciałą to ja miałem chyba z 6 lat i zapamietałem tylko Tsubase, tego obrońce w okularach, kolesia, który kiedyś był bokserem i przeszedł na bramke i tsubasa mu gola nie mógł strzelić :D (Tak było) :D... ostatnie co pamietam, że kiedyś drużyna Tsubasy grała z jednymi klientami, którzy zaje...iście zakładali pułapki offsidowe i zawsze jak strzelił Tsubasa bramke to sie pokazywala na ekranie zapadajaca sie łapka na myszy (Tak Tak :D:D:D:D) i sedzia pokazywal spalonego :D

Ale bajeczka zaje...sta :D

Ej aa dawał ktoś tu linka do bramki jaka strzelił Tsubasa . Tak pieta podbił nad obronca i strzelił ?? Jak nikt nie podawał to ja mogr zarzucić :D

glupio pytasz zapodaj linka :D 8)

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 14 mar 2005, 15:41

Ja tutaj zebrany, znalazłem cały skład reprezentacji Japonii na turniej ( kij wie jaki turniej :P ).

Może to nie odkrycie ale mam tam wszystkich znanych i lubianych :D.

http://membres.lycos.fr/ctfan2/

Ogólnie cała stronka wypasiona, ale po francusku.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 14 mar 2005, 16:03

Niestety miałem format i straciłem tą bramkę (myślałem, że mam :|)

Podaje jednak kilka innych linków :D tylko, że w formacie *.RM to wszystko jest ... O ile sie nie myle to potrzebny program Real Player Basic, ale jest łatwodostepny wiec problemow nie bedzie :D

:arrow: http://www.capitantsubasa.com/Files/Road2002_01.rm

:arrow: http://www.capitantsubasa.com/Files/Road2002_02.rm

:arrow: http://www.capitantsubasa.com/Files/Road2002_03.rm

:arrow: http://www.capitantsubasa.com/Files/Road2002_04.rm

:arrow: http://www.capitantsubasa.com/Files/Road2002_05.rm

:arrow: http://www.capitantsubasa.com/Files/Road2002_06.rm

:arrow: http://www.capitantsubasa.com/Files/Road2002_07.rm

Jakby coś było nie tak to pytajcie :D

-----------------------------------------------------

Dobra sprawdziłem wszystko, działa i filmiki maja ładna jakosc :D:D:D:D:D:D

wogole stronka www.capitantsubasa.com jest zajefana :D:D:D

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 14 mar 2005, 16:15

Ile trwają te filmiki :?:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 14 mar 2005, 16:38

Ja wiem?? Okolo 3 minut każdy a jest ich tam okol 50 ...

Na stronie sa tez zdjecia itd :D

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 14 mar 2005, 17:43

Checie postrzelac sobie kodziro , albo tsubasa , popodawac jak bracia taszibana , poodbijac sie od slupkow jak wakaszimatsu ściągnijcie se emulator do pegasusa , znajdzcie tsubase i grajcie.. to wszystko wyglada jak ta zajefajna bajeczka ktora oglodalem jak bylem mlodym knypem, czasem sobie pogram w ta gierke i odrazu wposminaja mi sie czasy kiedy lecialem ze szkoly do domu na kapitana! tsubasa kiełbasa , mo tata też tak mówił :D :D :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 09 kwie 2005, 10:23

I love this anime !!

Tsubasa !! Jak ja kocham te anime. Tsubasa, Kojiro, bracia Tachibana, Wakabajashi, poprostu....szkoda, że już nie leci nigdzie, ale może jeszcze sie da coś zrobić :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”