Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 314

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 wrz 2009, 1:55

Teraz niecierpliwie czekam na wywiady o drewnianych domkach i siłach w polskiej piłce, które nie dały pracować trenerowi i zrealizować jego planu :lol:.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 wrz 2009, 2:23

Momentami żałosna jest ta dyskusja tak jak poziom gry naszej kadry. Ktoś musi dostać za te eliminacje po dupie i będzie to Beenhaker. Trener bierze odpowiedzialność za wyniki, tak jest na całym świecie, tak jest i u nas. To jeden z niewielu aspektów, w których nie odstajemy od reszty piłkarskiego świata.
A kto jest winny? Wszyscy. I Leo i piłkarze i PZPN. Nie ma co obwiniać jednych a zostawić w spokoju resztę, winni są wszyscy.

Beenhaker próbował coś zrobić ale wszystko było dobrze póki głaskano go po głowie, jak przestało iść i zaczęła brać górę polska krytyczna mentalność Holender ewidentnie dał dupy. Dostał kredyt jakiego nie dostali jego poprzednicy, po zawalonym turnieju został na stanowisku. Nie beknął za nieudane mistrzostwa jak Engel i Janas. Wśród kibiców i mediów miał poparcie więc śmieszą teraz komentarze w mediach, że PZPN zrobił błąd i trzeba go było wylać. Trzeba było ale społeczeństwo wierzyło w warsztat Holendra. Ja na tych nieudanych mistrzostwach widziałem jakiś pomysł na grę tej reprezentacji. Pamiętam mecz z Niemcami na MŚ i na ME. Na mundialu przegraliśmy ale po rozpaczliwej obronie Częstochowy gdzie widać było, że wyszliśmy po remis, na ME widziałem drużynę, która dostała po tyłku ale wyszła żeby wygrać i potrafiła grać tak przeciw Niemcom, że nie musiałem się tego wstydzić. Liczyłem, że w takim kierunku pójdzie ta kadra. Ale nie poszła. Holender się zgubił, duma wzięła górę i popełniał karygodne błędy. Przywiązywał się i uprzedzał do nazwisk, nie potrafił dać ducha tej drużynie po Euro poza jednym meczem z Czechami. To, że dzisiaj na placu gry mieliśmy "11" stojaków na koszulki to wina Holendra, on ich wybrał, on ich delegował do gry, on im zaufał. I zawiódł. Nie zagramy na mundialu po dwóch kolejnych mistrzostwach, w których uczestniczyliśmy. Tłumaczenie, że poziom poszedł w górę to bardzo wygodna wymówka. Dlatego od 10 lat nie możemy zagrać w LM, dlatego nie ma żadnej polskiej drużyny w pucharach, dlatego nie możemy nic ugrać na żadnym turnieju, itp. Skala trudności tej grupy była podobna do tych, z którymi mieliśmy do czynienia wcześniej. Nie potrafili ich przeskoczyć Apostel, Piechniczek, Strejlau czy Boniek, a z którymi ostatnimi czasy poradzili sobie Engel, Janas i Leo. Nie wiem czy gdyby Engel i Janas zostali na stołkach przeszliby kolejne eliminacje, pewnie nie, tak jak w przypadku Leo chemia by się skończyła ale dlatego przecież został bo "Leo>>>>>>>jakikolwiek polski trener". Uznawaliśmy go za lepszego od pozostałych i takie też były oczekiwania, którym nie sprostał więc po co gadanie Leo jest super, PZPN i piłkarze źli skoro wszyscy dali dupy. Przegralibyśmy z Wyspami Owczymi czy San Marino i też byłoby gadanie, że oni wcale nie byli takimi słabymi przeciwnikami. Zarówno Irlandia jak i Słowenia to kilka pólek wyżej ale nie przesadzajmy. Mieliśmy na widelcu Słowację, zdecydowanie najlepszą w grupie, która dzisiaj bez Hamsika pokonała "jakże mocną" u siebie Irlandię Płn. Mogliśmy stracić punkty przez karygodne indywidualne błędy w jednym meczu ale tak było kilka razy. Winni są i wykonawcy ale i ten kto tych wykonawców wybrał. Boruca bardzo lubię i szanuję ale zawalił te eliminacje, mecze ze Słowakami i z Irlandczykami były w pewnym sensie kluczowe. Skoro równym kontrkandydatem dla niego mógł być wiecznie rezerwowy albo połamany Fabiański to dlaczego takiej szansy nie mógł otrzymać Kuszczak?

A że nasi piłkarze to banda darmozjadów to odrębna kwestia. To też nie jest przypadek, że niewielu z nich gra w zagranicznych klubach i jakby nie rokowali w Polsce i tak nie przebijają się od wielu, wielu lat w innych ligach. Niekoniecznie tych najmocniejszych. Zagranicznych. Nie wiem czy to wina mentalności, czy szkolenia czy jeszcze czegoś innego ale mieliśmy dwa mecze o wszystko, w których "11" teoretycznie najlepszych kopaczy 40 mln kraju przeszła dwukrotnie obok meczu. Pomijam już to, że wracamy do lat 90' poprzedniego wieku i odpadamy w eliminacjach ale najbardziej bolał mnie styl. Wola walki przez 20 min w meczu z Irlandczykami przy stadionie zdzierającym gardła w dopingu to trochę mało. Wyczyny koszykarzy i siatkarzy w ostatnich dniach pokazują jak w tym kraju potrzebne są sukcesy a ta banda kopaczy nawet nie powalczyła o niego. Dzisiaj Słoweńcy zagrali naprawdę nieźle ale w sobotę nasza drużyna powinna determinacją zjeść rywali a wyglądało to tak jakby to Irlandczycy grali z nożem na gardle. Żeby biegać, walczyć i gryźć trawę nie trzeba mieć na ławce Mourinho czy Cappello, wystarczy chcieć. Dobór taktyki to inna kwestia, zależy od trenera ale ochoty do gry profesjonalnych piłkarzy reprezentujących 40 mln kraj, dla których to jedna z nielicznych okazji do wypromowania się chyba uczyć nie trzeba... Mam nadzieję, że jutro media zgnoją nie tylko trenera ale i tych, mocnych niestety tylko w gębie kopaczy.

O związku pisać mi się nie chce. Perturubacje z Ekstraklasą, korupcją, systemem szkolenia są wszystkim doskonale znane. Nie wiem jak i czy da się to wyleczyć, Ci ludzie są jak beton. Dzisiejsze zachowanie Laty żałosne. Rozumiem, że wielu wiesza psy na Holendrze, na kimś trzeba a że jest w bardzo dużej mierze winny tej klęsce to wielu ma satysfakcje z takiego publicznego upokorzenia Leo ale to nie przystoi na takim szczeblu. Beenhaker dał dupy i za to beknie ale zwalnianie go publicznie jest poniżej pasa.

Szacunek dla Szpaka za monolog choć gadanie, że nie ma żalu do piłkarzy i zwalanie wszystkiego na trenera to było przegięcie :D Zgodzę się też z Włodkiem. Po awansie do Euro tę kadrę zagłaskano jakby to awans a nie dobry występ na ME był celem. I to IMO w pewnym sensie wyszło nam bokiem w tych eliminacjach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 wrz 2009, 9:09

Morrow cos podobnego mialem dzis z rana skrobnac, ale widze ze mnie uprzedziles. Zgrubsza podzielam twoj poglad.
Na tym forum jest wielu przeciwnikow Leo ktorzy wine upatruja tylko w Holendrze zapominajac w swojej durnej radsosci z upadku kadry ze zawinili wszyscy- pilkarze, trenerzy a nawet Lato.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 wrz 2009, 10:53

ma ktoś komentarz Szpaka jak jebie Leona ?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 wrz 2009, 11:05

Brak jakiegokolwiek polskiego zespołu w europejskich pucharach (m.in. porażka z Levadią - czy aby na pewno żenująca czy tylko pokazująca nam miejsce w szeregu?),czołowi kadrowicze (Smolarek,Obraniak,Roger,Cycuś) grzeją ławę lub szukają klubu,innych nikt nie chce (Brożek,Lewandowski) albo stracili formę (Boruc,Błaszczykowski)...wyniki reprezentacji są tylko potwierdzeniem miejsca,w którym jest nasza piłka,a poprzednie wyniki należy uznać za aberrację...co więcej młodzi gniewni z talentem(np. Groszek) wolą rozbijać się po kasynach...cała nadzieja na przyszłość to tacy zawodnicy jak Boguski (w mojej opinii jeden z najbardziej niedocenianych zawodników w PL - Wisła zaczęła cieniować nie po stracie Kosowskiego czy Zieńczuka,ale po załapaniu kontuzji przez Rafała) - tylko że 25 lat to u nas nadal 'młody,obiecujący'...
Aha forma zwolnienia holendra przez Lato to totalna wiocha...Sam Beenhakker też nie bez winy - trzon kadry stanowią zawodnicy,którzy obecnie NIE GRAJĄ REGULARNIE...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 wrz 2009, 11:16

Sero pisze:ma ktoś komentarz Szpaka jak jebie Leona ?
szpaku

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 wrz 2009, 11:18

Wspolpraca z Leo konczy sie o wiele za pozno, juz po ME powinno mu sie podziekowac. Pisalem o tym nie raz w tym temacie. Mowilem, ze Holender nie ma juz koncepcji, motywacji, a dla pilkarzy przestal byc autorytetem. Dobrze sie stalo, ze wreszcie Polska reprezentacja zaliczyla smierc kliniczna i przygotowywaniem druzyny na nastepne Euro zajmie sie juz inny trener, ktory ale niestety musi reanimowac druzyne zostawiona przez Leo.

Wczorajszy wystep pilkarzy, jak i pozegnanie Leo i pozniejsza szopka z tym zwiazana i wolaniem kobiety na pomoc - zenujace.

Leo przyszedl do nas jako czlowiek swiatowy, trener najwiekszych na swiecie, ktory mial nas wyprowadzic z ciemnoty, a z pilkarzy uczynic international level, bo przeciez zawodnikow mamy nie gorszych niz inni. Jak wyszlo, kazdy moze ocenic sam...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 wrz 2009, 11:45

Całe szczęście Leo nie dał się Lato sprowokować przed kamerami, a prezes PZPN miał przynajmniej tyle rozumu, że przeprosił Holendra za to traktowanie po meczu - zapewne ktoś mu to podpowiedział po całej sprawie, że zgnoił sam siebie, a nie Holendra, który zachował się z wielką klasą przy okazji ataku swojego przełożonego na niego.
Teraz czas na trenera tymczasowego, czyli Majewskiego, który poprowadzi kadrę do końca eliminacji, a później Smuda.
Słowem - katastrofa.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 wrz 2009, 11:59

Teraz czas na trenera tymczasowego, czyli Majewskiego, który poprowadzi kadrę do końca eliminacji, a później Smuda.
Słowem - katastrofa.
Wczoraj sluchalem jak Lato mysli powaznie o Piechniczku to zglupialem. Strach pomyslec kto bedzie nastepny i dlatego chyba wolalem Leo do srody. Teraz i tak nie wierze ze jakikolwiek trener cos zdziala skoro wg niektorych forumowiczow taki Grosik ma byc przyszloscia naszej kadry

PS; jest pozytyw. wlasnie w radiu uslyszalem jak Lato wymienial Janasa w kontekscie nowego selekcjonera.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2009, 12:02 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 wrz 2009, 12:01

Ja nie wiem gdzie tutaj co poniektórzy widzą, żeby ktokolwiek zwalają wszystko na Leo. Stan Polskiej piłki jest marny i o tym wie każdy. Zawodników mamy przeciętnych, nie ma boisk do trenowania, nie ma wykwalifikowanych trenerów etc. i do tego Beenhaker nic nie ma. I nikt go za to nie obwinia. Obwinia się go za to, ze pajacował i nie wykorzystywał naszego marnego potencjał(Podkreślam marnego, żeby zaraz jeden z drugim nie wmawiał mi, że uważam że mamy potencjał na MŚ :haha: ) do maksimum. Wzięcia Zahorskiego na ME a nie Brożka, to tak jakby trener Anglików zamiast Rooney'a wziął Chrisa Fagana. Pomijanie Jelenia, Wichniarka wspomnianego Brożka, Gancarczyka, Peszki to była kompletna kpina. On sam nas jeszcze osłabiał. Jesteśmy na tym samym poziome od 5 lat skoro wcześniej potrafiliśmy wygrywać z z Irlandczykami to nikt mi nie wmói, ze teraz się nie da. Nikt również mi nie wmówi, że jesteśmy aż tak słabi by taką grupę kończyć na przedostatnim miejscu w tak żenującym stylu. I nikt mi nie wmówi, że mamy grajków gorszych od Irlandczyków lub Słoweńców(mógłbyś lordzie przestać bredzić, wymieniłeś kilka grajków, ja wymieniłem ponad 20 Polaków z lepszych klubów europejskich a ty dalej swoje) bo tak nie jest. Za fatalne Euro za fatalne eliminacje odpowiada Beenhaker. Wspominanymi powołaniami, przywiązaniem do jednego ustawienia, brakiem umiejętności wstrząśnięcia zespołem. Zresztą jak tu go ocenić. Po 3 latach pracy z zespołem, nie mamy drużyny, gramy najgorzej od nastu lat, a trener po meczu mówi, że nie wie dlaczego. To ku*** mać ja mam wiedzieć? Moja Babcia? Beenhaker walnie przyczynił się do tego, że z zespołu jadącego na MŚ ocierającego się o 20 miejsce w rankingach spadliśmy pod 40.
Słowem - katastrofa.
ty a to co teraz jest to co to jest?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 wrz 2009, 12:06

Tu trzeba trzymac kciuki za to aby w nastpnych meczach zdobyc gora 1pkt, bo nie chce myslec jak jakims cudem ten tymczasowy trener zdobedzie 4pkt...

Majewski to zalosc ale po tym co widzialem wczoraj ciezko mu bedzie dorownac niedoscignietemu Leonowi, aczkowielk akurat on .... doktor ma na ten zaszczyc najwieksze szanse...

Smuda, kasperczak, Skorza ci sa wymieniani za tego stalego, wg mnie pod wodza obojetnie ktorego gorzej niz za leo nie bedzie, to jest pewnik, jak ktos uwaza ze rzucam herezje znajac moje zamilowanie do bukmacherki moge wejsc w zaklad obojetnie za jaka stawke

Jak dla mnie Skorza najlepsza opcja, ale ... bedzie pewnie Smuda

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 wrz 2009, 12:16

Juskowiak: Ze wstydu można byłoby się schować do drewnianego domku.... :haha: Miazga :rotfl2:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 wrz 2009, 12:22

Kamil232 pisze:
Słowem - katastrofa.
ty a to co teraz jest to co to jest?
Po katastrofie coś zostanie, my mamy czarna dziurę, czyli nic nie ma.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 wrz 2009, 12:25

Dla mnie to jest gowniany portal, ale akuraat w tej kwestii mam podobne zastrzezenia, zarzuty ktore juz rok temu w dyskusji wytaczalem
Kto uwaza, ze Leo jest bez winny niech odpowie sobie na te pytania....
- Dlaczego przez cały poprzedni rok regularnie pomijał pan Pawła Brożka, a teraz twierdzi, że zrobił wielki postęp. Czy zrobił ten postęp leżąc na leżaku, opalając się na plaży, czy pływając w basenie? I czy zna pan inny przypadek, żeby piłkarz tak bardzo rozwinął się podczas wakacji – z local level do international level?

- Czy uważa pan, że zawsze postępował pan fair wobec Artura Wichniarka i czy odstrzelenie go po zaledwie 45 minutach meczu z Czechami było uczciwe (Polska prowadziła do przerwy 2:0).

- Czy to prawda, że podczas zgrupowań nie zamienił pan ani słowa z Arturem Wichniarkiem i Ireneuszem Jeleniem, przez co obaj mogli czuć się jak piąte koło u wozu?

- Dlaczego kłamał pan, opowiadając o tym, że rozmawiał z trenerem Heerenveen i ten nie mógł się nachwalić Radosława Matusiaka?

- Dlaczego kłamał pan w sprawie Łukasza Piszczka – że trener Herthy poinformował pana, iż szykuje Piszczka do roli wysuniętego napastnika?

- Dlaczego holował pan Tomasza Zahorskiego? Na jakiej podstawie uznał pan, że ta łamaga prezentuje „international level”, co było gwałtem na zdrowym rozsądku?

- Jakim cudem powołania do reprezentacji Polski dostało aż siedmiu piłkarzy Górnika Zabrze, drużyny miotającej się między przeciętnością i całkowitą beznadzieją?

- Dlaczego robił pan durnia z Macieja Skorży, powołując piłkarzy, których Skorża sadzał na ławce? Matusiaka zamiast Brożka? Kokoszkę zamiast Głowackiego?

- Czy to prawda, że jeden z piłkarzy podczas ostatniego zgrupowania reprezentacji Polski schudł cztery kilogramy, ponieważ treningi były zdecydowanie za ciężkie? Czy to dlatego Polacy biegali tak ociężali?

- Czy jest przypadek w tym, że na 10 meczów w wielkich imprezach nie wygrał pan ani jednego? Jeśli tak, do jak bardzo musiałaby wydłużyć się ta seria, byśmy uznali to za regułę, a nie przypadek?

- Czy zgadza się pan ze stwierdzeniem, że reprezentacja Polski gra słabo zawsze, gdy ma pan ją na zgrupowaniu dłużej niż kilka dni?

- Czy dziś zabrałby pan na Euro 2008 tych samych piłkarzy? Jeśli tak, to dlaczego? Po co pojechali tam Pazdan czy Wawrzyniak?

- Czy wystawienie w trzech meczach Euro 2008 trzy razy innego składu, dowodzonego za każdym razem przez innego kapitana, nie było oznaką kompletnego miotania się i braku spójnej koncepcji.

- Jak to możliwe, że ŻADEN polski piłkarz na mistrzostwach Europy (poza Borucem) nie był w życiowej formie, natomiast kilku – w katastrofalnej? Czy zgadza się pan ze stwierdzeniem Dariusza Dziekanowskiego, że popełnił pan błąd w czasie przygotowań?

- Dlaczego ciągle opowiada pan, że dobrze zagraliśmy w drugiej połowie meczu z Austrią, choć wówczas tylko raz zagroziliśmy bramce rywali i nie strzeliliśmy żadnego gola?

- Dlaczego tak często mydli pan oczy? Czemu wyśmiewa pan bilans Artura Wichniarka w meczach kadry (17 spotkań – 4 gole) czy Ireneusza Jelenia (19 – 2), a nie wspomni pan, że Marek Saganowski rozegrał już 28 meczów i strzelił tylko 3 gole, dwa z Azerbejdżanem i jeden z Wyspami Owczymi? Dlaczego tak manipuluje pan faktami?

- Dlaczego nie podzielił się pan milionem dolarów premii za awans do finałów Euro 2008 z polskimi asystentami? Czy uważa pan, że to było fair?

- Dlaczego Frans Hoek przekazuje uwagi wchodzącym na boisko piłkarzom, mimo że jest tylko trenerem bramkarzy? Dlaczego systematycznie lekceważy pan polskich trenerów?

- Kiedy podpisywał pan kontrakt w Polsce, Michał Listkiewicz poinformował, że raz na miesiąc będzie pan spotykał się z polskimi trenerami ligowymi, aby ci mogli się czegoś od pana nauczyć. Dlaczego odbyły się tylko dwa takie spotkania? Albo inaczej – dlaczego nie odbyły się 24?

- Narzeka pan na polski system szkolenia. Co pan zrobił, by go zmienić? Guus Hiddink wprowadził plan naprawy rosyjskiej piłki, zgodny z własnym pomysłem. Może czas skończyć narzekać i wziąć się do roboty?

- Czy to nie kuriozalne, że powołania do reprezentacji Polski dostaje Wojciech Kowalewski czy Łukasz Załuska, a nie Tomasz Kuszczak? Czy nie uważa pan, że swoją postawą przez dwa lata zrobił pan bardzo dużo, by ostatecznie zniechęcić Kuszczaka, doprowadzić go do stanu frustracji?

- Czy uważa pan, że słowa „fucking Wichniarek, fucking Jeleń” powinny padać z ust selekcjonera reprezentacji Polski? Czy nie za bardzo gardzi pan ludźmi w Polsce?

- Po co panu w kadrze menedżer Jan de Zeeuw?

- Czy zgadza się pan ze stwierdzeniem, że jeździ pan po świecie i nabiera ludzi na swoje CV, czyli na osiągnięcia sprzed dwudziestu lat?

- Dlaczego prawie nigdy nie lata pan na mecze Polaków zagranicą? Ile takich wypraw zaliczył pan przez ostatni rok? Dlaczego nie poleciał pan do Artura Boruca?

- Dlaczego kłamał pan, że jest od dawna w stałym kontakcie z trenerem Auxerre, podczas gdy dopiero w sierpniu tego roku poprosił pan o numer telefonu do niego?

- Dlaczego sugeruje pan - bez żadnych dowodów - nieuczciwość menedżerom czy dziennikarzom, a sam wścieka się, gdy ktoś zarzuca coś panu?

- Jak to możliwe, że za klęskę w Euro 2008 w sposób rzeczywisty odpowiedzieli tylko pańscy polscy asystenci?

- Czy to prawda, że fizjolog Mike Lindemann zarobił ponad 100 tysięcy złotych za kilka tygodni pracy z polską kadrą? Skąd pan go znał? Dlaczego przedstawiał pan go jako światowej sławy fachowca, skoro nigdy on kimś takim nie był?

- Zwykł pan mawiać, że jeśli przyjdzie ktoś i zagwarantuje, że poprowadzi reprezentację lepiej od pana, to od razu zrobi mu pan miejsce? Jakich gwarancji pan potrzebuje? Czy wystarczy słowne zapewnienie takiego trenera, czy też pisemne zobowiązanie do prowadzenia kadry w lepszy sposób?

Wiele z tych pytań się zdezaktualizowało, ale większość jednak nie. Mało tego - listę można zdecydowanie wydłużyć.

- Czym Wojciech Łobodziński zasłużył sobie na to, by uchodzić za prawego pomocnika numer dwa w Polsce? W czym gorsi są Peszko, Małecki lub Kosowski? Tak, Kosowski - widział go pan w akcji przez ostatni rok?

- Dlaczego Seweryn Gancarczyk musiał wrócić do Polski, by liczyć na powołanie? Grając w silniejszej lidze i w europejskich pucharach był za słaby czy nikomu nie chciało się go odwiedzić?

- Jak to możliwe, że w meczu ze Słowenią obrona występuje w składzie, w jakim nie zagrała nigdy wcześniej?

- Czemu ma służyć traktowanie Ludovica Obraniaka niczym popychadła? Dlaczego najpierw nie wspierał go pan w walce o polski paszport (tak jak wspierał Rogera), a potem nie wspierał jako reprezentanta naszego kraju?

- Jaki sens miało stawianie na Rogera, który nie łapał się w podstawowej jedenastce Legii Warszawa?

- Dlaczego Adam Kokoszka był powoływany, kiedy nigdzie nie grał, a jak zaczął grać, to powołania się skończyły?

- Czy nie jest panu głupio, że nagłe pogodzenie się z Jeleniem pokazało, iż ten piłkarz był Polsce bardzo potrzebny?

- Dlaczego kłamał pan w sprawie rozmów z Feyenoordem Rotterdam?

- Dlaczego kłamał pan w sprawie rozmów z Sunderlandem?

- Ile meczów polskich klubów (liga plus puchary) obejrzał pan przez ostatni rok?

- Ilu polskich piłkarzy odwiedził pan przez ostatni rok w zagranicznych klubach?

- Czy nie jest panu wstyd za te wszystkie teksty obrażające Polaków - o piciu wódki od rana, o drewnianych domkach?

- Czym zasłużył na powołania Grzegorz Krychowiak - chłopak występujący w rezerwach Bordeaux?

- Czy to nie dziwne, że Łukasz Trałka publicznie przyznaje, że nie jest w formie, a mimo to dostaje powołania do kadry?

- Czy nie jest panu trochę wstyd, że po każdym meczu kadry piłkarze oddają się pijaństwu?

- Ile dobrych meczów zagrała reprezentacja Polski pod pana wodzą, a ile złych? Czy mamy pana wspominać przez pryzmat zwycięstw z Portugalią i Czechami, czy też porażek z Armenią i Słowenią?

- Czy to nie dziwne, że najlepszy mecz pod pańską wodzą Polska zagrała po zaledwie dwóch miesiącach pańskiej pracy, a potem było tylko gorzej?

- Ile potrzebował pan dowodów na to, że taktyka 4-5-1 nie służy naszej kadrze?

- Jak to możliwe, że Euzebiusz Smolarek był za słaby na ławkę rezerwowych w meczu w Irlandii Północnej, a kilka dni później strzelał gola za golem drużynie San Marino?

- Co miały na celu ciągłe wojenki wytaczane przez pana - wywiady na temat Piechniczka, niestworzone historie o działaczach przeszkadzających kadrze w RPA?

- Czy naprawdę tak trudno dostrzec, że Jacek Krzynówek nie nadaje się do obrony?

- Co się stało z powołowanymi swego czasu przez pana do kadry Lisowskim, Magdoniem, Pawelcem, Madejskim? Możemy wymieniać dalej.

- Czy uważa pan, że zrobił wszystko, by Polska awansowała do finałów mistrzostw świata w 2010 roku? Jeśli tak - dlaczego wyprzedzamy tylko San Marino?

- Czy stosując pańską terminologię, gra naszej kadry to już "pierdolony poziom dna"?
niektore nietrafione wg mnie ale w wieksozsci podzielam
http://www.weszlo.com/news/3633

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 wrz 2009, 13:08

W tym miejscu trzeba po prostu przyznać, że nie ma jednego winnego za to. Winni są piłkarze, trenerzy, działacze PZPN i jeszcze wiele innych.
Reprezentacja reprezentuje nasz kraj, stąd jej nazwa. Jak my mamy nadzieję awansować jeśli: mamy skorumpowany związek, PZPR-owskich trenerów karierowiczów, brak infrastruktury? Gdzie ma nasza młodzież się rozwijać? Na jednym "boisku" osiedlowym na osiedle kilkutysięczne? Czy może pod szkoła - też z taką samą ilością ludzi. A nawet jakby były boiska - no to co? Trzeba mieć jeszcze komu uczyć.. Myślę, że do tych problemów trzeba zacząć. Będa miały mniejsze znaczenie krótkoterminowe ale uważam, że w przyszłości dużo się zmieni i polepszy jeśli będziemy mieli boiska, szkółki, wykwalifikowanych trenerów itp. Czy to się uda zmienić? Szczerze w to wąpie, ale nadzieja umiera ostatnia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”