Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 40

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Re: Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 10 wrz 2009, 14:57

No tak, Lucio dopiero od 4 miesięcy jest kapitanem Brazylii i od razu jest to argument podnoszący jego umiejętności co najmniej o 80% :lol:. Cannavaro jest kapitanem reprezentacji Mistrzów Świata od 4 lat. Fajnie nie? Poza tym - Canne ośmieszały tuzy z Getafe i Osasuny. Lucio z KSC Karlsruhe i Energie Cottbus :beer:
Maciek (interista) pisze: Chyba Twoj najlepszy tekst, szkoda, ze kazdy kto widzial ostatnie derby bez problemu zauwazy jak daleko mijasz sie z rzeczywistoscia. Pograzaj sie dalej :)
Babel pisze: :jupi:
http://www.youtube.com/watch?v=g0RgGl6c ... L&index=21
Kibice Milanu maja pewnie troche inne zdanie
To chyba podobnie jak kibice Interu o Grygerze!

Maciek (interista) pisze: Najmniej straconych bramek w historii Bundesligi przed rokiem podkresla slusznosc Twojego wywodu.
Podobnie jak oddanie tak genialnego ( :lol: ) obrońcy do Interu prawie za darmo. Włodarze Bayernu się naćpali, czy może trener chciał pozbyć się zbędnego drewna póki jeszcze można coś za niego dostać?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 wrz 2009, 15:10

Poczytaj opinie swoich kolegów z tego forum o Grygerze, wtedy mozesz zaczac cokolwiek pisac o Interistach.

Kolejny raz udowodniles, ze nie masz do przekazania nic poza przerzucaniem sie na złosliwosci, napinki. Dlatego koncze rozmowe, gdyz nie ma ona zadengo sensu. Nawet nie starasz sie zroumiec o czym piszemy, tylko automatycznie właczasz napinke i klasyczny trolling. Moge Ci zyczyc jedynie powodzenia.

Równoczensie jako moderator przypominam, że Diego, Sniejder i Grygera mimo iz graja na połwyspie Apenińskim niewiele maja wspolnego z reprezentacja Italii, wiec uprzejmie prosze o przeniesienie (ewentualnej) dalszej dyskusji (jakby sie udało) do odpowiednich watków.

Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 10 wrz 2009, 15:17

Ja serwuje złośliwości, napinkę i trolling. Wszak to moje słowa:
To juz Giovinco spadł na drugie miejsce?
No, brawo w dwa mecze w Juve juz sie stał najlepszy na swiecie.
Za to Sneijder to trequartista jak w morde strzelił i nie przeszkadza ci porównywac go do boskiego Diego
Co tam Lucio-kapitan-reprezentacji-Brazylii-tak-odleglej-poziomem-od-fenomenalnego-Diego-ktory-jest-za-dobry-by-tam-grac i Samuel z Chivu, którzy drugi sezon z rzedu stracili najmniej bramek w lidze. Wazne ze jest Cannavaro-w-lidze-hiszpanskiej-potrafili-mnie-osmieszyc-wszyscy-wlacznie-z-tuzami-pokroju-Getafe-czy-Osasuny.

Co do Grygery - za chwilę mogę poszukać wypowiedzi twoich kolegów po koszulce o Thiago Motcie odkąd pojawił się w Interze.
Ale koniec offtopa rzeczywiście by się przydał. W razie co, przenosimy się do tematu Juventus or Inter.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6757

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 wrz 2009, 19:49

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/lig ... ra,1366310

Moratti dobry jest: To nasza powinność dostarczać wspaniałych piłkarzy dla drużyny narodowej :haha:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 lut 2010, 22:16

Trener reprezentacji Italii, Marcelo Lippi, ogłosił kadrę na mecz towarzyski z Kamerunem, który zostanie rozegrany 3. marca.
Bramarze: Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo).
Obrońcy: Daniele Bonera (Milan), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Nicola Legrottaglie (Juventus).
Pomocnicy: Christian Maggio (Napoli), Andrea Cossu (Cagliari), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (Milan).
Napastnicy: Marco Borriello (Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli).
A Ambrosiniego nie ma, porażka i kpina :!:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lut 2010, 22:26

Przecież to było wiadomo, że Gattuso dostanie powołanie, bo Lippi go ceni. Sytuacja jak dla mnie podobna jak z Pirlo - cały sezon nie gra, albo gra słabo, żeby pojechać i zagrać doskonały turniej pod wodzą Lippiego.
Tym więcej za takim scenariuszem przemawia, że dla niektórych to będzie ostatnia szansa na grę w kadrze (Pirlo i Gattuso u nowego selekcjonera nie zaistnieją w takiej dyspozycji), więc będą grać na 150%.
Ostatnio nie przyglądałem się Serie A prawie wcale poza Milanem, więc nie mam pełnego spojrzenia na sytuację, jak kiedyś, brak Nesty jest jakby oczywisty, ale czy naprawdę nie ma lepszych środkowych (na dzień dzisiejszy) od Cannavaro i Legrottaglie? O ile ten pierwszy to postać i zrozumieć go mogę, o tyle drugi obrońca Juventusu jakoś mi w kadrze nie pasuje. Albo inaczej - pasuje mi do tej kadry równie mocno co Pepe.
Żal Antoniniego, w obecnej formie przy takich rywalach spokojnie mógłby powalczyć o miejsce w kadrze na mundial. Brak powołania na ten mecz może mu uniemożliwić wyjazd.
Cieszą mnie strasznie powołania dla Borriello i Bonery, należały się, pomimo tego, że przecież Bonera się długo leczył.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lut 2010, 22:39

Legro lepiej gra od Cannavaro w ostatnim czasie a przynajmniej lepiej współpracuje z Chiellinim, co może byc dośc istotne, bo chyba wiadomo kto jest pewniakiem na środku obrony we Włoszech.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2010, 22:40

Ilu z w/w zawodników ma naprawdę szansę na wyjazd do RPA. Dla mnie ten skład wygląda na kompletnie nowy. Nie ze nie kojarzę ich, ale z mając w pamięci ME czy MŚ to brakuje mi tu kilku zawodników, którzy chyba nie są jeszcze tacy starzy czy bez formy- min. Gilardino.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lut 2010, 22:43

bo chyba wiadomo kto jest pewniakiem na środku obrony we Włoszech.
No wiadomo, ale Nesta nie chce się dać przekonać do powrotu. A to byłby dopiero duet - Nesta-Chiellini. Buffon w formie na bramce i można każdy mecz wygrywać w karnych. :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lut 2010, 22:46

Wilmore pisze:
bo chyba wiadomo kto jest pewniakiem na środku obrony we Włoszech.
No wiadomo, ale Nesta nie chce się dać przekonać do powrotu. A to byłby dopiero duet - Nesta-Chiellini. Buffon w formie na bramce i można każdy mecz wygrywać w karnych. :lol:
100% racji. Nesta-Chiellini to byłaby obrona kompletna. Oby dał się namówic :)

Buffon kiepsko broni karne, więc trzeba wygrac szybciej :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6757

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lut 2010, 22:46

Gilardino? Bez przesady, atak akurat jest optymalny, chociaż jak się Vicenzo wykuruje to na pewno pojedzie. Brakuje na pewno Buffona, w obronie Zambrotta, Grosso ( :haha: ) no i Camora, którego sytuacja wygląda coraz gorzej. Zastanawia mnie powołanie Marchisio skoro rzekomo ma kontuzję.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 mar 2010, 0:42

Boromir pisze:Gilardino? Bez przesady, atak akurat jest optymalny, chociaż jak się Vicenzo wykuruje to na pewno pojedzie
Prawdopodobnie Lippi będzie grać 4-3-3, więc zdecyduje się pewnie na 3-ech strikerów.

W grę wchodzą Iaq, Gila, Pazzini, Boriello i Toni, który odżył w Romie, choć jest kontuzjowany, bo Quaglia będzie raczej alternatywą dla Camoranesiego na prawym skrzydle. Moim zdaniem Gila na pewno pojedzie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 maja 2010, 21:12

Jak myślicie, kto ze snajperów pojedzie na mundial ?

Jest szansa na duet Totti-Toni ? Moim zdaniem nie. Ale z drugiej strony powołanie jednego z nich będzie 'krzywe' dla drugiego
Cassano zaplanował ślub w terminie MŚ więc też ma pograne. Nie wiem jak aktualnie sytuacja Di Natale, ale to że strzela tyle bramek coś chyba znaczy.
Acquafrescę chcieliśmy przygarnąć na EURO 2008, minęły 2 lata a on dalej jest gwiazdą przyszłości.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 maja 2010, 21:37

Di Natale pojedzie na bank, ale nie jest powiedziane że w charakterze snajpera. Totti nie pojedzie, bo Lippi nie da mu taryfy ulgowej za nazwisko a zresztą forma i zdrowie chwiejne jak wyniki Milanu w obecnym sezonie. Może Gilardino i Pazzini. Sezon daleki od ideału ale i tak wyróżniają się na tle innych włoskich napadziorów. Kto jeszcze? Aaa... Toni... :hardkor: Jeden z niewielu piłkarzy którzy działają mi na nerwy samą obecnością na boisku. W kadrze nigdy nic wielkiego nie pokazał i już raczej nie pokaże więc :red: . Nie wiem, ciężko coś więcej wymyśleć. Iaquinta? A może niespełniony talent Miccoli który rozkręcił się w Palermo?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 maja 2010, 22:01

Dla mnie to powinno wyglądać jakoś tak:
Di Natale/Miccoli-Pazzini/Gilardino-Rossi?/?
Cassano mi nie szkoda, bo Di Natale i Miccoli w tym sezonie są lepsi.
Totti nie wróci.
Acquafreca zaliczył spory krok w tył, bo poza inkubatorkiem Cagliari już tak łatwo nie jest.
Może ktoś zorientowany napisać co u Rossiego w tym sezonie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”