Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 315

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 wrz 2009, 14:56

Mecze reprezentacji oglądałem zawsze,od wielu lat jestem z nią na dobre i na złe. To co zobaczyłem wczoraj, zmiotło mnie z fotela. W zasadzie w tym temacie zostało już wszystko napisane, wszyscy mówią podobnie. Śledzę komentarze w prasie, w TV i na piłka.pl, jedne są bardziej trafne, drugie wołają o pomstę do nieba. Mam tylko kilka wniosków jeśli o to co się wydarzyło na przestrzeni ostatnich kilku dni

RP nie zagrała honorowo. Nie podjęliśmy cienia walki, żeby strzelić gola. Nic nam nie wychodziło, kompletnie nie potrafiliśmy znaleźć sposobu na grę, skład był nie przemyślany i faktycznie, winą obarczyć trzeba Leo, bo to on jest szefem, on dostał szansę i pozwolenie na robienie z kadrą tego, co mu się podoba. Cieszyłem się jak dziecko, kiedy dowiedziałem się że Holender będzie kierował naszą drużyną. Nie rozumiałem krytyki jego poczynań. Omamił mnie swoim pięknym rozumowaniem na temat piłki nożnej, filozoficznym podejściem do futbolu. Nie zwracałem uwagi na komentarze dziennikarzy odnośnie jego dosyć dziwnych kolaboracji z holenderskim klubem (właśnie przeczytałem że zostanie w nim oficjalnie zatrudniony). ALE! To co odwalił wczoraj Lato to już przesada i nie wiem za co się bardziej wstydzić... Nie obchodzi mnie to że już przeprosił za to, że wczoraj powiedział najpierw mediom o tym że Leo nie będzie prowadził RP. Tak się nie robi. Ta zaściankowość mnie powaliła. I nasuwa kolejne pytanie. Kiedy PZPN przestanie. Kiedy ktoś weźmie się za ten cały syf i oczyści naszą piłkę. Bo trenera zawsze można obwinić ale za wyszkolenie piłkarzy i odpowiednią bazę odpowiadają władze szkoleniowe. I może Leo miał pomysł na zaszczepienie swoich metod u nas w kraju ale jak miał to zrobić skoro jesteśmy lata świetlne za wyszkoleniem jakie otrzymują piłkarze w jego własnym kraju. Co będzie dalej? Nie mam pojęcia.

Może jeszcze dodam ciekawy art. z TP:
http://www.tygodnik.onet.pl/30,0,32948, ... tykul.html
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2009, 15:28 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 wrz 2009, 14:59

a tam zasłużył sobie na takie zwolnienie , za "pierdolony poziom dna" "pierdolony wichniarek, pierdolony jeleń" " wyjdzcie z drewnianych chatek"itd. O i za: http://www.weszlo.com/news/3639

Awatar użytkownika
kaktus188
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaktus188 » 10 wrz 2009, 15:10

witam jestem tu nowy chcialbym troche pogadac z kims bo mnie krew zalewa :evil: , zapewne kazdy zna wynik wczorajszego meczu ale czy ktos po tym meczu napisal "LEO NAWET JAK ODEJDZIESZ TO BEDZIEMY PAMIETAC MILE CHWILE JAKIE DALES TEJ REPREZENTACJI AWANS DO ME I NIEZAPOMNIANE MECZE" tego nikt nie napisal :twisted: a czy kots z was zastanawial sie od kiedy to wszystko sie zaczelo ta zla fatalna gra?! pewnie nikt , otorz pamietam mecze pod koniec 2008 z mocna Irlandia i srednia Serbia oba wygrane :lol: puzniej na poczatku roku ogladalem mecz Polska- Litwa oczywiscie przy bro :beer: po 20 min. zauwazylem oprocz nowych bardzo przecietnych odziezy (te koszulki to porazka :haha: ) nike co za dziadostwo byla fajna puma a jakis idiota zmienil dostawce muwia ze glupich nie sieja same sie mnoza zauwazylem jeszcze ze gra totalnie siadla....bylo 1:1 z bardzo przecietna Litwa puzniej juz bylo coraz gorzej...meczarnie z jakals Walia czemu tak polska pilka nisko upadla nie wiem to dziwne bo ta reprezentacja ma naprawde duzy potencjal ale jakos nie potrafi tego wydobyc z siebie jeszce kilka slow o Prezesie Pzpn przeciez ten gosc z calym szacunkiem dla jego talenku w kopanie pilki na rzadzeniu to o n sie kompletnei nie zna gada takie glupy poniosly go emocje za szybko chcial zwolnic Leo temu gosciowi brakuje klasy INTELIGENCJI tyle ze sloma z butow mu nie wystaje :haha: Na zakonczenie jestem z Leo mimo ze z wieloma decyzjami sie nie zgadzam to jest to czlowiek ktory sie zna na pilce i jest czlowiekiem inteligentnym z klasa a teraz moze moj sklad na ten przegrany mecz z at nieszczesna Slowienja :lol:

4-4-2

Boruc-Gancarczyk,Zewlakow,Dudka,Krzynowek-Smolarek,Lewandowski,Murawski,Blaszczykowski-Lewandowski,Obraniak

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 10 wrz 2009, 15:45

Leo odejdzie. Lato rowniez musi odejsc. Nie wyobrazam sobie, zeby ten czlowiek stal na czele PZPN w tak waznym dla Polski (nie tylko dla polskiej pilki, ale dla calego kraju) momencie jak EURO.

Moze Boniek nie jest krysztalowym czlowiekiem, ale uniknelibysmy kompromitacji jaka nas czeka z obecnym prezesem.

Awatar użytkownika
kaktus188
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaktus188 » 10 wrz 2009, 16:48

pozwole sobie odpowiedziec na kilka pytan zamieszczonych przez jednego z uzywtoknikow na wszystkie nie sposob odpowiedz bo zajelo by to wiecznosc nie siegajac do zrodla odpowiem z "glowy" :lol:

- Dlaczego przez cały poprzedni rok regularnie pomijał pan Pawła Brożka, a teraz twierdzi, że zrobił wielki postęp. Czy zrobił ten postęp leżąc na leżaku, opalając się na plaży, czy pływając w basenie? I czy zna pan inny przypadek, żeby piłkarz tak bardzo rozwinął się podczas wakacji – z local level do international level?

-Brozek dostal szanse podczas meczu w Krakowie przed wlasna publicznoscia w meczu z dobrze dysponowana repra USA :lol: zawalil na calej linii zreszta nie tylko on cala druzyna po tym meczu stracil nadzieje na gre w reprezentacji i slusznie to pokazalo jak wiele brakowalo mu do poziomu na ME a wlasnie temu mial sluzyc ten mecz. Do meczu z Czechami na pewno byl bardziej doswiaczony mecz mu wyszedl ale czy byl to lepszy Brozek niz z meczu w krakowie pewnie nie ale nawet jesli lepszy to na pewno nie znacznie :lol:

- Czy uważa pan, że zawsze postępował pan fair wobec Artura Wichniarka i czy odstrzelenie go po zaledwie 45 minutach meczu z Czechami było uczciwe (Polska prowadziła do przerwy 2:0).

-Oczywicsie ze zrobil zle Wichniarek powinien dostac szanse na caly mecz ba na 2,3 mecze zrobil z niego idiote i jest to jeden z najwiekszych wpadek Leo podczas prowadzenia naszej reprezentacji (Wichniarek jest solidnym dobrym napastnikiem ktory zasluzyl sobie na szacunek i szanse na pokazanie sie w reprezentacji szkoda Artura bo druga okazja moze sie juz nie pojawic :?

- Czy to prawda, że podczas zgrupowań nie zamienił pan ani słowa z Arturem Wichniarkiem i Ireneuszem Jeleniem, przez co obaj mogli czuć się jak piąte koło u wozu?

-niewiem nie jestem Leo ale moge sie domyslac ze totalnie ich olal :(

Pytania sa ciekawe ale nie sposob odpowiedziec na wszystkie :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 wrz 2009, 17:00

Moj szwagier obecnie pracuje w Holandii w Rotterdamie juz mu dałem znać, ze moze spotkać i to czesto guru Lorda- Leo. Jeden z pozytywniejszych dni od rozpoczecia pracy przez Holendra.
Kamil232 pisze:Juskowiak: Ze wstydu można byłoby się schować do drewnianego domku.... Miazga
Nie wiem, ale dzisiaj w pracy wszyscy to przytaczali. :lol:
Wilmore pisze:Żenujące zachowanie Laty, z jednej strony mówi o spotkaniu w tej sprawie w ciągu najbliższych dni, a z drugiej chce upokorzyć ostatecznie Holendra przed wszystkimi i informować go o całej sprawie na chybcika.
Da sie jeszcze bardziej upokorzyć Tulipana, on chyba zrobił sam ku temu absolutnie wszystko
Mandzaro pisze:Wilmore, ale Ty - za przeproszeniem - pierprzysz glupoty ! Z tego co tu obserwuje to z Toba nie da sie dyskutowac bo pomijasz wszystkie logiczne argumenty jakie inni podawaja.
Wilmore nei wie co to jest argument, chyba, że jego znajomi tak mowia.

Pisałem, napisze jeszcze raz Janas- Skorża, reszta to patałachy, którym strach dać w rece druzyne w polskiej ekstraklasie. Smuda 2 lata na przygotowanie druzyny, nawet ciekawy pomysł, tylko ilu z naszych profesjonalistów wtrzyma te treningi jakie lubi aplikować Franz, Krzyniu, przygotował taka forme na MŚ i ME, ze pewnie zakonczylby kariere. Piechniczek - jednego dziada juz mieliśmy.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 10 wrz 2009, 17:14

Pisałem, napisze jeszcze raz Janas- Skorża, reszta to patałachy, którym strach dać w rece druzyne w polskiej ekstraklasie. Smuda 2 lata na przygotowanie druzyny, nawet ciekawy pomysł, tylko ilu z naszych profesjonalistów wtrzyma te treningi jakie lubi aplikować Franz, Krzyniu, przygotował taka forme na MŚ i ME, ze pewnie zakonczylby kariere. Piechniczek - jednego dziada juz mieliśmy.
Janas ? Ten na ktorego pol Polski jezdzilo ?

Skorza ? Jeszcze za wysokie progi jak na niego , z Wisla nie moze pokonac Levadii a repre doprowadzilby do sukcesu ?

Smuda ? W sumie chyba najciekawsza opcja ale jemu czasem cos potrafi niezle odjebac

A Piechniczek, Majewski i inne cuda uwazam za kiepski zart

W sumie zastanawiam sie czemu nie mielibysmy jeszcze raz z zagranicznym trenerem sprobowac ? W kraju nie widze narazie takiego szkoleniowca ktory poziomem rownalby sie z kims naprawde porzadnym z zagranicy. Pytanie kto ? :|

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 wrz 2009, 17:56

Ja bym dał Tomaszewskiego, on wie najlepiej co zrobić z reprezentacją. Ma zawsze coś do powiedzenia i to on jest głownym faworytem :roll:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 wrz 2009, 18:05

Nie chcę się powtarzać to co napisałem kilka stron wcześniej. Ale od tamtego wpisu poraża oczy tendencja twierdzeń o poziomie kadrowiczów. Odpowiem krótko. Kto twierdził, że w PL rodzą się takie same talenty jak wszędzie na świecie? Gdyby to pozostawić w sferach oczywistości, to nie ma problemu. Ale jak bajko mówca to twierdzi to niech wykorzysta potencjał tych talentów a nie teraz skamlanie zagranicznofilów że piłkarze słabi.

Dziwne, z drewnem w składzie awansowali poprzednio za czasów Janasa, a teraz drewna nie ma i poziom spadł?
Oli sobie radził u Engela, Leo dostał 2ch, Rogera i Obraniaka i jak się skończyło widzieliśmy.
Nagle talentów nie ma? Wniosek chyba prosty z jakiej przyczyny... :D
Zatem bajko mówcy niech zostaną tam skąd są.

Druga sprawa, skoro z tymi piłkarzami nic się nie uda to po co trener z zagranicy zamiast z 3 ligi naszej wolontariusza zatrudnić :)

I oczywiście kwestia taka, może trener nie ma wpływu na drużynę, a jeżeli nie ma, to przynajmniej by nie ustawiał zawodników w dziwnych miejscach tylko dał im dowolność bo przecież i tak nie ma wpływu to przynajmniej by nie mieszał chłopakom w głowach. Nie wiem, gdzie była obrona gdy parę bramek w tych meczach strzelili rywale biegnąc pół boiska praktycznie na pusto, a nasza kadra grała jednym napastnikiem. Jak oni się pomieścili wszyscy w środku pola :D. Dobrze, że Borucowi nie zmienił roli na gracza w polu, ale i tak chłopak wystarczająco zszokowany gdzie biegają koledzy nie był w stanie się skoncentrować :)

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 10 wrz 2009, 18:52

Heh podoba mi sie wypowiedz usera ulynif :D

Rzeczywiscie, mozna wszystkie slowa Wilmora strescic do stwierdzenia ze tak naprawde Leo nigdy nam nie byl potrzebny. Bo skoro Leo wydusil z naszych pilkarzy wszystko co mogl i jesli to jest prawdziwy poziom reprezentacji ktorego juz nie da sie przeskoczyc, skoro ze Slowenia i Irlandia zagralismy najlepiej jak tylko moglismy, tylko przeciwnik okazal sie lepszy no to jako trenera zatrudnijmy jakiegos goscia ktory zgodzi sie prowadzic kadre za skrzynke browaru a nie za milion euro od sponsora - browaru. Efekt bedzie ten sam - w dalszym ciagu dno.

W sumie po tym wszystkim nie zrazilem sie do zachodniej mysli szkoleniowej i nie mialbym nic przeciwko gdyby jakis powazny dla odmiany trener zagraniczny znow nas poproawadzil ale pod warunkiem ze a) nie bedzie to jakis zoltodziob ktory niedawno zakonczyl kariere pilakrska a teraz chce sie sprawdzic w roli szkoleniowca i b) nie bedzie to jakis stary ramol ktory przyjedzie do Polski odcinac kupony od sukcesow sprzed 20 lat, tylko dalej bedzie mial cos do udowodnienia.

Ale wiadomo juz ze bedzie to Polak wiec oby to byl Smuda. Franz jest jak Walesa ktory predzej czy pozniej musial zostac prezydentem, tak i Franek predzej czy pozniej musi zostac trenerem kadry. Lepiej wiec zeby to stalo sie teraz niz za 20 lat bo wiek nie sluzy jak widac tak samo trenerom jak i zawodnikom.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 wrz 2009, 19:49

Kto twierdził, że w PL rodzą się takie same talenty jak wszędzie na świecie?
Oczywiście, że się rodzą. Problem polega na tym, że później ich trzeba wyszkolić, a u nas nie ma za bardzo kto, ani gdzie. W efekcie kilka wielkich firm w kraju bije się o kilku specjalistów, którzy poszerzają swoje horyzonty i trenują piłkarzy kapkę lepiej, niż inni, a średniacy, którzy tak nie kuszą pieniędzmi, jak czołówka, nie może za wiele oczekiwać po swoich juniorach. Juniorach - mówię o piłkarzach do 17-18 roku życia, których trenerów jeśli ktoś w ogóle zna, to raczej na stopie prywatnej.
Dlatego wspaniałą inicjatywą jest Akademia Piłkarska 21, oby takich więcej.
Druga sprawa, skoro z tymi piłkarzami nic się nie uda to po co trener z zagranicy zamiast z 3 ligi naszej wolontariusza zatrudnić
Bo taki wolontariusz gwarantuje tylko takie mecze, jak ze Słowenią, a takiemu Leo "przydarzy" się jeszcze awans na Euro z bardzo trudnej grupy, albo zwycięstwo nad Czechami.
Choć faktycznie, patrząc z punktu widzenia tutaj wypowiadających się krytyków, to znaczy wyłącznie na dwa ostatnie mecze, to faktycznie, po co nam jakikolwiek trener, skoro piłkarze tylko stoją i patrzą się po sobie nawzajem.

Broń boże kadrę przed Smudą.

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 10 wrz 2009, 20:21

Wilmore pisze:
Bo taki wolontariusz gwarantuje tylko takie mecze, jak ze Słowenią, a takiemu Leo "przydarzy" się jeszcze awans na Euro z bardzo trudnej grupy, albo zwycięstwo nad Czechami.
Choć faktycznie, patrząc z punktu widzenia tutaj wypowiadających się krytyków, to znaczy wyłącznie na dwa ostatnie mecze, to faktycznie, po co nam jakikolwiek trener, skoro piłkarze tylko stoją i patrzą się po sobie nawzajem.

Broń boże kadrę przed Smudą.
Zdecyduj sie w koncu bo sam nie wiesz chyba juz co mowisz. Z jednej strony uwazasz ze miejsce Polski jest za Slowenia i Irlandia i pewnie jeszcze za Estonia a z drugiej strony wierzysz ze Polsce moga sie "przydarzyc" zwyciestwa z Portugalia i Czechami i awans z trudnej grupy na Euro. Czyli musimy miec jednak swietnego trenera zeby liczyc na fart ?

Skoro mowicie ze Smuda nie, Kasperczak tym bardziej nie, Skorza tez nie bo obrywa juz teraz od Estonii, Majewski jest blee a Tarasiewicz nie posiada tego wewnetrznego "fuuui" to kto ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 wrz 2009, 20:29

Kolejny selekcjoner na pewno będzie Polakiem. W gronie potencjalnych kandydatów wymienia się: Franciszka Smudę, Henryka Kasperczaka, Stefana Majewskiego, a nawet Pawła Janasa i Jerzego Engela.
I czemu? mozna znalezc dobrego zagranicznego - co teraz bedzie banicja wszystkich zagranicznych trenerow tylko z tego powodu ze sa zza granicy? czy to ma jakikolwiek sens? Swego czasu Putin rozpieprzyl caly rosyjski zwiazek pilki noznej i zrobil wszystko od nowa - u nas tez by sie tak przydalo.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 wrz 2009, 20:49

Najwyższa pora, aby selekcjonerem został Franciszek Smuda. Stefan Majewski jest daremny, Jarzy Engel i Paweł Janas mieli swoje 5 minut, więc i Franz powinien dostać. A Jan Tomaszewski i Zbigniew Boniek, to niech sobie gadają. Oni wiecznie mają coś do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 wrz 2009, 20:57

Tomusmc pisze:Ja bym dał Tomaszewskiego, on wie najlepiej co zrobić z reprezentacją. Ma zawsze coś do powiedzenia i to on jest głownym faworytem
Tak ale tylko jako asystenta do Włodka Smolarka.
Wilmore pisze:Bo taki wolontariusz gwarantuje tylko takie mecze, jak ze Słowenią, a takiemu Leo "przydarzy" się jeszcze awans na Euro z bardzo trudnej grupy, albo zwycięstwo nad Czechami.
Wsadz sobie ta trudna grupe w d... Wielka Belgia, ktora dostaje baty od kazdego, wielka Portugalie widziałem ostatni raz podczas Mistrzostw Świata, a Serbia, zespoł, ktory dopiero co byl budowany. Dzisiaj by nam Stankovic i spolka wbila tyle, ze Boruc by nie naliczył.

Trenera obcokrajowca nei bedzie. Bo:
- kto teraz bedzie placił mu, Tyskie
- kto powazny bedzie chcial prowadzić Polakow, kolejny emeryt, ktory nie potrafi uczyc sie na błedach i przygotować mentalnie druzyny
- Lato juz powiedział, ze nie bedzie. Koniec kropka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”