Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 320

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 12 wrz 2009, 11:11

Lato, Piechniczek, Kręcina... to miśki z PZPN-u którzy trzymają ten cały syf w swoich łapskach. Nominowanie Majewskiego na 'tymczasowego' trenera to nic innego jak kolesiostwo... scenariusz będzie taki że reprezentacja Majewskiego zagra dobrze w ostatnich dwóch meczach eliminacji a Lato zaproponuje Majewskiemu prowadzenie kadry na dłuzej!! O to w tym wszystkim chodzi.
Co mnie jeszcze śmieszy? Wypowiedź Bońka... powiedział że jego kandydatem jest Engel! HAHAHAHAH!! Śmiech na sali i żal.pl !!!!

Trenerem, z marszu, powinien zostać Franek Smuda - jedyny polski trener który się do tego nadaje w chwili obecnej, Janas swoją szansę juz miał i jej nie wykorzystał, Skorża nie ma jaj a Kasperczak swoje 5 minut w lidze Polskiej już miał; wymienianie takich trenerzyn jak Engel czy Majewski jest moim zdaniem żałosne!

A teraz to co lubie robic najbardziej ;)
REPREZENTACJA:
Bramkarze:
1 Boruc, 12 Fabiański, 23 Załuska, Kuszczak
Obrońcy:
2 Gancarczyk, 3 Głowacki, 4 Jodłowiec, 5 Dudka, 13 Wasilewski, 14 Żewłakow, 22 Wojtkowiak, Rzeźniczak, Broź, Glik, Polczak, Kokoszka, Golański, Sznaucner
Pomocnicy:
6 Roger, 7 Smolarek, 8 Błaszczykowski, 10 Obraniak, 16 Murawski, 17 Peszko, 18 Lewandowski, 21 Jeleń, Grosicki, Gol, Garguła
Napastnicy:
9 Brożek, 11 Lewandowski, 15 Boguski, 19 Wichniarek, 20 Piszczek, Małecki, Janczyk, Saganowski

Boruc
Wasilewski - Głowacki - Żewłakow - Gancarczyk
Błaszczykowski - Lewandowski - Obraniak - jeleń
Lewandowski - Brożek

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 wrz 2009, 11:20

Bądźmy szczerzy ....

Obrazek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8705
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 wrz 2009, 11:23

Hamek84, a gdzie piłkarze Polonii Bytom? nie ma u nas żadnego, kogo warto sprawdzić? W zespole z Chorzowa też się znajdą jacyś gracze, których warto przetestować. A nie ciągle jedne i te same nazwiska.

Hamek84 pisze:Glik, Polczak
Ten pierwszy może się rozegra, choć wczoraj nasi go wkręcali jak dziecko. A drugi niech pogra trochę w I lidze, może tam by się nauczył gry, bo obecnie nie zasługuje nawet na ekstraklasę.
Hamek84 pisze:20 Piszczek
Piszczek to obecnie pomocnik lub obrońca. Widać, że mało się interesujesz piłką nożną.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 wrz 2009, 11:52

Wilmore pisze:* 1/8 finału Mundialu 1990 z reprezentacją Holandii
Beenhakker miał wtedy w ekipie Gullita, Rijkaarda, Van Bastena i Koemanów. Z taką paką nie wygrał ani jednego meczu w bardzo łatwej grupie z Irlandią i Egiptem. Po prostu klasa. Warto też przypomnieć, że spierdolił Holandii awans do Meksyku w 86. Do MŚ 2006 awansował - tak jak wspomniał cloner - dzięki pomocy sędziego, który nie wiadomo czemu nie uznał gola dla Bahrajnu. W strefie Concacaf pokonał tylko Panamę, Gwatemalę i pewny wówczas awansu Meksyk :lol: Jego ostatnie poważne międzynaradowe sukcesy miały miejsce w końcówce lat 80. Może to jednak on powinien kupić nowy podręcznik o szkoleniu piłkarzy a nie PZPN?

W Polsce piłkarze są do dupy, nic nie da się z nich wycisnąć. Dziwne, bo jeszcze dwa lata temu byli w stanie prezentować międzynaradowy poziom, a kadra młodzieżowa dzielnie walczyła z Argentyną na MMŚ. Mamy takich piłkarzy jak Jeleń, Kuba, Obraniak, którzy bez watpienia mogą grać na europejskim poziomie. Nie pamiętam, żeby Engel albo Janas miał do dyspozycji taką linię pomocy. Ale nie, to drewno, z tego nic się nie wyciśnie....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2009, 12:30

Nie wiem jak to sie stalo, że został on zatrudniony w polsce, CV z konca lat '80 ma niezła. de Zeeuw musial niezle zbajerwoać wraz Dudkiem dizałaczy. Dzieki temu zalatwiono Jurkowi dwa kompromitacyjne wystepy, kiedy Janas nie zabrał go na Mundial. Swoja droga Holender mia dziwny nawyk, szybko rezygnował z zawodników po nieudanym czy przecietnym wystepie. Tak było chocby z Gancarczykiem, Kowalczykiem czy Glowackim, a chetnie wracał do Wawrzyniaka, Jopa itd. Najśmieszniejsze jest to, ze chcial pokazac, ze Janas sie myslił nie zabierając np. Franka i Dudka, a jak wyszło :?: Dwa spotkania przegrane, pierwsze moze nie po kompromitacji, ale drugie juz tak.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 wrz 2009, 12:41

Austria- Polska 2004-10-09 JANAS
1. Dudek Jerzy Liverpool
6. Bąk Jacek Lens
7. Hajto Tomasz FC Nurnberg
3. Rząsa Tomasz sc Heerenveen
4. Baszczyński Marcin Wisła Kraków
8. Krzynówek Jacek Leverkusen
2. Zając Marcin (do 46) Groclin
5. Kałużny Radosław (do 72) Leverkusen
10. Mila Sebastian Groclin
9. Żurawski Maciej Wisła Kraków
11. Rasiak Grzegorz (do 67) Derby

Austria- Polska 2008-06-12 Beenhaker
1. Boruc Artur Celtic
6. Bąk Jacek Austria Wiedeń
14. Żewłakow Michał Olympiakos Pires
2. Jop Mariusz (do 46) FK Moskwa
13. Wasilewski Marcin Anderlecht
8. Krzynówek Jacek Wolfsburg
7. Smolarek Euzebiusz Santander
20. Guerreiro Roger (do 85) Legia Warszawa
5. Dudka Dariusz Auxerre
18. Lewandowski Mariusz Szachtar
11. Saganowski Marek (do 83) Southampton

Dodać należy Błaszczykowskiego kontuzjowanego z Borussi Dortmund, czy nie powołanych Jelenia Auxerre, Wichniarka z Arminii, czy Brożka. Czy biorąc to wszystko pod uwagę, skład sprzed 4 lat był o 2 klasy lepszy? A może chociaz o jedną? Bo ja bym powiedział, że potencjał był podobny.

Polska- Irlandia 2005-03-30 Janas

1. Dudek Jerzy Liverpool
6. Bąk Jacek Al-Rayyan
2. Kłos Tomasz Wisła Kraków
3. Rząsa Tomasz (do 45) HFC ADO Den Haag
4. Baszczyński Marcin Wisla Kraków
8. Krzynówek Jacek Leverkusen
7. Karwan Bartosz (do 74) Legia Warszawa
5. Kałużny Radosław (do 67) LR Ahlen
10. Szymkowiak Mirosław Trabzonspo
11. Frankowski Tomasz Wisła Kraków
9. Żurawski Maciej Wisła Kraków

Polska- Irlandia 2009-09-06 Beenhaker
Boruc Celtic
Golański Steua
Żewłakow Olympiakos
Dudka Auxerre
Krzynówek Hannover
Błaszczykowski Borussia Dortmund
M. Lewandowski Szachtar
Murawski Rubin Kazań
Roger Aek Ateny
Obraniak Lille
Paweł Brożek. Wisła Kraków

Irlandia- Polska 2004-09-04 Janas
1. Dudek Jerzy Liverpool
6. Bąk Jacek Lens
4. Żewłakow Michał Anderlecht
3. Rząsa Tomasz sc Heerenveen
5. Głowacki Arkadiusz Wisla Krakow
8. Krzynówek Jacek (do 67)Leverkusen
7. Zieńczuk Marek Wisla Kraków
10. Lewandowski Mariusz Szachtar
2. Mila Sebastian (do 75) Groclin
9. Żurawski Maciej (do 84) Wisla
11. Włodarczyk Piotr (do 79) Legia

Irlandia- Polska 2009.03.28 Beenhaker
1. Boruc Artur Celtic
14. Żewłakow Michał (do 65) Olympiakos
4. Wawrzyniak Jakub Legia
5. Dudka Dariusz Auxerre
13. Wasilewski Marcin Anderlecht
8. Krzynówek Jacek Wolfsburg
6. Guerreiro Roger Legia
15. Bandrowski Tomasz (do 60) Lech
7. Lewandowski Robert Lech
18. Lewandowski Mariusz Szachtar
11. Jeleń Ireneusz (do 71) Auxerre

Czy zawodnicy Janasa byli jakoś specjalnie lepsi? Krzynówek już kończył swoją wielką przygodę w Leverkusen, Gdzie tam szukać w ofensywie takich zawodników jak Błaszczykowski, Jeleń czy Obraniak czyli grających na dobrym poziome w dobrych ligach europejskich. A to, ze Beenhaker sam się osłabiał i powoływał patałachów, a nie brał Jelenia czy Wichniarka to tylko jego problem. O ile Engel miał rzeczywiście lepszy skład o tyle Janas Potencjał kadrowy miał taki sam jak Beenhaker. I między bajki można włożyć bzdety lorda o tym jak to Janas miał dużo lepszą kadrę. I te śmieszne demotywatory. Po Janasie jechano jak po burej suce, a Leo znakomity bo nikt inny by z gówna bata nie ukręcił. Gówno prawda. Każdy niech sobie porówna sam to co wkleiłem i jak potrzebuje więcej to tutaj: http://www.pzpn.pl/a_mecze.php.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2009, 12:43 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
1Bianconero
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1Bianconero » 12 wrz 2009, 12:43

Hamek84 pisze:Lato, Piechniczek, Kręcina... to miśki z PZPN-u którzy trzymają ten cały syf w swoich łapskach. Nominowanie Majewskiego na 'tymczasowego' trenera to nic innego jak kolesiostwo... scenariusz będzie taki że reprezentacja Majewskiego zagra dobrze w ostatnich dwóch meczach eliminacji a Lato zaproponuje Majewskiemu prowadzenie kadry na dłuzej!! O to w tym wszystkim chodzi.
!
Dokładnie!!! Ta cała banda z PZPNu chce mieć nad wszystkim kontrole. LEO miał ich gdzieś, bo wiedział że cały związek jest skorumpowany i jak sam powiedział "są w nim sami amatorzy", dlatego to ich najbardziej wkurzało. Nie bronie tutaj trenera, bo też popełniał błędy, ale patrząc na tych wszystkich kandydatów to naswuwa się jedno stwierdzenie -"Panowie, czas zatrudnić jednego z nas!"
Liczę na to że w tych dwóch ostatnich meczach również przegramy, bo jeśli uda się jakimś cudem wygrać to Lato będzie miał argumenty na to by zatrudnić tego kołka na stałe:/

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 12 wrz 2009, 12:56

Wysłałem do PZPN`u pewien e-mail. O to treść.

Witam szanownych działaczy. Chciałbym zgłosić swoją kandydaturę na Selekcjonera pierwszej reprezentacji Polski. W paru słowach przedstawię swoją postać. Mam 21 lat, jestem kibicem piłki nożnej, jednak mimo swojego wieku posiadam wiele sukcesów jako trener różnych drużyn. W Grze Football Manager 2008, zdobyłem 3x Mistrzostwo Polski Wisłą Kraków, wygrałem elitarne nie dostępne dla zwykłych śmiertelników rozgrywki pod szyldem Liga Mistrzów także Wisłą Kraków. Po tych sukcesach przeniosłem się do okrytego Marazmem GKS Katowice. Drużyna grała w drugiej lidze, była na przepaści bankructwa. W pierwszym sezonie w Katowicach wygrałem Puchar Polski, awansowałem do Ekstraklasy nie zaznając porażki. Awansowałem do Pucharu Uefa poprzez Puchar Polski, gdzie dostałem się do fazy grupowej i z powodzeniem rywalizowałem z takimi zespołami jak Manchaster City, czy Club Brugge. PIerwszy sezon w pierwszej lidze zająłem wysokie drugie miejsce, ustąpiłem tylko prowadzonej wcześniej przeze mnie Wiśle Kraków. Po paru transferach, oscylujących w granicach 100 tyś złotych, w drugim sezonie wygrałem Ligę, i dostałem się do ćwierćfinału Pucharu Uefa, gdzie przegrałem w karnych z Werderem Brema. Chciałem nadmienić iż potrafię wprowadzić do szatni mobilizację i humor. Moją mocną stroną jest także brak rodzinnych powiązań z działaczami PZPN. Reasumując, moja kandydatura jest najlepsza ze wszystkich kandydatów podawanych przez Media. Jestem najmłodszym uczestnikiem po stołek w reprezentacji, mam wielkie sukcesy, mam charyzmę na wysokim poziomie, znam język angielski oraz język niemiecki. Na zakończenie dodam że gwarantuje awans do Euro 2012. Pozdrawiam i szczerzę oczekuję na nominację przez Szanownego Grzegorza Lato.
Ps. Jak się uciekało w Mariborze ?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 wrz 2009, 13:30

ahahaha żaden nie może się pochwalić tak wyniosłym CV

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 wrz 2009, 20:31

paku pisze:Wysłałem do PZPN`u pewien e-mail. O to treść.
Już coś podobnego czytałem po wylaniu Janasa. Może kariera inna, ale ten sam pomysł.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 wrz 2009, 20:39

Wszystko ładnie pięknie PAKU ale widzę, że nie masz doświadczenia reprezentacyjnego, tak jak chociażby Stefan Majewski, który prowadzi kadrę U-23. Więc sorry ale niestety jego kandydatura jest lepsza... :D

Awatar użytkownika
kaktus188
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaktus188 » 12 wrz 2009, 22:48

Cos cie sie tego Leo czepili pamietam jak Engela zesmiacili po MS w Koreii bo niby jechali po mistrzostwo :lol: puzniej Janasa ludzie wypisujecie takie bzdury jak by reprezentacja Polski miala taki potencjal co Brazylia :shock: jest slabo ale to nieznaczy ze bedzie lepiej przyjda ME w Polsce beda jeszcze fajne chwile dla nas dla kibicow :D

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 13 wrz 2009, 16:25

Gdy Leo przychodził 3 lata temu wygrywaliśmy z Portugalią, dziś odchodzi po wynikach jakie każdy zna :| Jak można było w 3lata zepsuć coś co miało być niby naprawiane? Mistrz! :lol:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 13 wrz 2009, 18:58

Czego złego by nie napisać na Leo to i tak prawda jest taka, że dopóki nikt nie weźmie się za PZPN, grać będziemy tak samo i wszystko zacznie leżeć. Piłkarsko leżymy i płaczemy. Najlepszym dowodem na to wszystko jest paradoksalnie siatkówka. Zobaczcie, czy potrzeba świetnego trenera aby ułożyć zespół? Nie, potrzeba świetnych zawodników którzy chcą wygrać mecz (Polska-Bułgaria). Może jest to bardzo ogólnie i proste myślenie ale cały czas wszyscy zabierają się za układanie polskiego futbolu od złej strony. Akademie piłkarskie, boiska, scoutowie itp rzeczy, oto klucz do sukcesu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 wrz 2009, 21:47

ulynif pisze:Gdy Leo przychodził 3 lata temu wygrywaliśmy z Portugalią, dziś odchodzi po wynikach jakie każdy zna :| Jak można było w 3lata zepsuć coś co miało być niby naprawiane? Mistrz! :lol:
Nich zgadnę - elektorat PO?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”