Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 483

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 wrz 2009, 23:10

Łukasz_ pisze:Nie orientuje się do końca jak wielkie kluby zarabiają pieniądze na własnych stadionach. Możesz przybliżyć chociaż trochę skąd te 100mln no to spora kwota.
Wkleje fragment wypowiedzi, ktora mowi o zrodlach dochodu z takiego stadionu (Gancikoff - to jego firma ma sie zajac projektem, budowa itd).
Tell us something Gancikoff thought?

"To bridge the gap with the rest of Europe, there is only one way: investing in stadiums, not only means to create new plants, but new models of stadiums. You need to create high quality services, restaurants, shops, sectors "Premium" devoted to business, an integrated security system design activities outside the stadium, but adjacent to it, functional throughout the year. The sources of income would be: and the stage (sponsors, premium product , services for the fans, extra football events, conferences and receptions) or activities adjacent to the stadium: functional 365 days a year, specific to the urban context and synergistic to the stadium (hotel, restaurants, shops, cinemas, etc.). This is the Gancikoff thought, and in relation to Inter said to "work on a project that has an eye to history and an Inter face the future with all this technology and multimedia."

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 09 wrz 2009, 10:26

Moratti kiedyś w wywiadzie porównywał San Siro do Allianz Arena, a mianowicie taki Bayern bardzo dużo zarabia np. na miejscach dla Vipów, których na San Siro jest bardzo mało i ogółem właśnie przykładowy Bayern generuje zyski w granicach 100 mln euro rocznie, przy bardzo niskich biorącp od uwagę frekwencję zyskach Interu, poza tym dochodzą właśnie centra handlowe itp. które na pewno w takim (w obrębie takiego) stadionie by powstały. No i Inter zwolniony zostałby z obowiązku płacenia miastu jak to jest przypadku San Siro.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2009, 13:42

Za 1,5 h gramy z Parma i licze na mozliwie najslilniejszy sklad, nasza kadra wciaz musi sie zgrywac i to, ze w srode nas czeka prestizowe spotkanie z Barca nie ma znaczenia. Na jakis drobny uraz narzekal Milito wiec w jego miejsce byc moze zagra Mario, chociaz nieglupie byloby ze strony Jose wystawienie Suazo (z checia zobaczylbym na co aktualnie stac Honduranina). Niestety brak w kadrze Dejana wiec na jego pozycji (czyli nominalnej pozycji Cambiasso) wystapic powinien ktos z dwojki Motta, Vieira. Byc moze swoje szanse otrzymaja dzisiaj Santon i Muntari.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 13 wrz 2009, 15:53

Żenada. Nikomu się nie chce grać. Dopóki w środku będzie grał wynalazek Vieira i na siłę pragnący mu dorównać Motta, może być ciężko z jakąś szybką akcją. Wolno, bez pomysłu, często chaotycznie, akcje są łatwe do przewidzenia. Jedynie Snejider coś próbuje i coś strzela. Tak na moje powinien wejść ktoś kto chciałby towarzystwo rozruszać, kto czeka na szansę i ktoś kto z Barcą na pewno nie zagra. Mowa oczywiście o Ryśku ;* Mou opuścił ławkę przed zakończeniem pierwszej połowy z nie tęgą miną, Maicon ma żal do kibiców, że ich nie wspierają...ale na to co Inter robi w pierwszej połowie to jest tragedia...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 wrz 2009, 15:58

Będzie wstyd nie pokonać kolejnego beniaminka u siebie. Parma dobrze się broni, ale gdyby Inter wrzucił wyższy bieg to nie mieliby nic do powiedzenia. Szarpie coś Sneijder, próbuje Maicon, a reszta ofensywy średnio-słabo. Vieira i Motta są zbyt podobni do siebie piłkarsko żeby grać w pierwszym składzie jednocześnie, dlatego czekam aż skończy się ten cholerny ramadan i Muntari zacznie grać na 100% :P . (jeszcze tydzień)
Mourinho wściekły, myślę że po przerwie pojawi się kilku rezerwowych.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 wrz 2009, 16:07

inna sprawa , że Mou taki trener a ma taki problem z Muntarim . Ja ilekroć jest mowa o Ramadanie w kontekście gry w piłe to przypominam sobie Keitę który gra teraz wyśmienicie . Ponadto do głowy jeszcze mi wpadł Ensar Arifovic , grał picha a jak się ramadan zaczął to lobował bramkarza Legii z granicy pola karnego .

Ciekawe co Mou robi nie tak . Bo jak dla mnie fakt że jest Ramadan , nie jest żadnym usprawiedliwieniem .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2009, 16:12

różnie bywa. Kwestia gorliwości zawodnika. Sissoko też miał pewne problemy w zeszłym sezonie z tego względu...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2009, 17:08

Pff no niestety tak jak rok temu po swietnym meczu z Roma chocby trafialy nam sie koszmarne z Cypryjczykami czy Grekami tak po derbach znowy mozna mowic o takiej sinusojdzie. Tak byc nie moze na dluzsza mete.

E2 jak Zlatan moze grac piach, ale ma te swoja jedna akcje - bardzo ladna bramka Kamerunczyka, ktory zapewnil nam dzisiaj trzy punkty. Mario niby wniosl sporo ozywienia i zaliczyl chyba asyste, ale jego samolubna gra wolala o pomste, no i te zmarnowane sytauacje. Nie idzcie ta droga Mario !
W zasadzie nie za bardzo jest kogo chwalic. Pozytywne jest to, ze doczekalismy sie wreszcie bramek E2 i Milito w jednym spotkaniu :)
No i Mourinho nie popelnil bledow ze spotkania z Bari.

Mniejsza rola Muntariego nie wynika tylko z Ramadanu, ale nalezy pamietac, ze jest wieksza konkurencja w drugiej linii.

Teraz czas na Barce. Bardzo wazny test.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 13 wrz 2009, 17:20

Asysty nawet dwie.
Mario był dzisiaj bardzo widoczny, tyle, że nie zawsze z pozytywnej strony. Tę setkę w 93 minucie to ja bym strzelił 8)
Diego mimo bramki też bez szału, zdarzało się, że padał na murawę, chcąc wymusić faul zamiast walczyć o piłkę, a i ta coś mu się dzisiaj do nogi nie lepiła. Wesley miał przynajmniej dwie świetne okazje na bramkę ale się nie udało, poza tym spoko.
Do momentu bramki Eto szalenie irytowały mnie notoryczne dośrodkowania z prawej strony na długi słupek (chyba każde takie było?) i komentator na FSC ze swoim "Szneijder".

Pozdro :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2009, 17:27

Mario niby wniosl sporo ozywienia i zaliczyl chyba asyste
zaliczył nawet 2, ale mimo wszystko średni występ. Zmarnowana okazja w końcówce to szczyt szczytów :shock:

Więcej o Interze pisać po tym meczu nie ma sensu. Bardzo niewiele gry na dobrym poziomie. Bardzo mizernie wyglądała gra w pomocy, która była mocno monotonna i nie dawała za wiele Interowi Spodziewałem się więcej ofensywnej gry po bokach obrony bo konfiguracja Maicon-Santon jest najbardziej ofensywną opcją. Nie widziałem dwójkowej gry Eto'o-Milito, która dobrze im wychodziła momentami do tej pory.
Natomiast podobało mi się nastawienie Parmy. Grali z Interem w Mediolanie a mimo tego nie bali się i z dużym zdecydowaniem grali swoje. Całkiem składnie w dobrym tempie. Podobał mi się McDonald Mariga, o którym sporo dobrego słyszałem.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2009, 17:33

Wlasnie widze, ze dwie (chociaz wiadomo, ze ta przy bramce E2 taka teoretyczna asysta :) ).
Mniejsza nawet o ta setke z koncowki, mnie bardziej zirytowal jak nie podal do niekrytego Milito, a mecz nie byl jeszcze roztrzygniety.
Wesley miał przynajmniej dwie świetne okazje na bramkę ale się nie udało, poza tym spoko.
Ta druga powinien byl jednak wykorzystac. Za pierwsza naleza mu sie brawa bo byl swietnie ustawiony dlatego wogole przejal pilke. Na minus wolne. Na plus mial takie z dwie fajne prostopadle pilki do napastnikow. W kolejnych meczach spodziewamy sie wiecej.
W sumie jednym z lepszych pilkarzy byl dzisiaj Santon, ale tez nie mial jakiejs wielkiej presji ze strony rywali.

Co do srodowego spotkania to powinnismy zagrac ustawieniem z derbow (jezeli tylko Stanko bedzie zdolny do gry).

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 wrz 2009, 18:43

Maciek (interista) pisze:
Co do srodowego spotkania to powinnismy zagrac ustawieniem z derbow (jezeli tylko Stanko bedzie zdolny do gry).
Czyli Cambiasso nie zagra? I jeszcze jedno pytanie - dlaczego na lewej obronie gral dzisiaj Santon?

Ogladalem wasz dzisiejszy mecz, tak jak i wczesniejsze 2. Z tego co widze to z forma u was roznie bywa.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2009, 18:53

Na wystep Cambiasso nie ma szans, jak wroci do konca miesiaca to bedzie dobrze.

Dzisiaj nie bylo ruchu ani w pomocy ani w ataku dlatego tak wygladal ten mecz. W srode bedzie inna motywacja i inny Inter.

Santon zagral bo jest dobry. W srode zagra Chivu.

E: Swietna sie zachowal Rene przy akcji na 2-0.
Gdyby Sneijder wykorzystal swoja okazje to Mario zaliczylby trzy asysty w jednej polowie...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 wrz 2009, 19:45

Witam panów Interistów, widzę że forum działa bez zarzutu nawet na telefonie. :P Meczu nie oglądałem, wracam z "wakacji", ale wynik znam i cieszy mnie dobra dyspozycja naszych napastników. W środę Barcelona. Zacieram ręce i liczę na świetny spektakl. Pozdrawiam.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 13 wrz 2009, 21:03

Uważaj bo Ci olbrzymi rachunek przyjdzie za te internetowe szarże przez telefon :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”