Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 322

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 wrz 2009, 16:22

Patrząc na prezesa PZPN-u jestem niemal przekonany, że będzie ktoś z polskiej ligi, znający nasze realia, ligę i ktoś... o kim Lato będzie mógł powiedzieć 'mój człowiek'. Kimś nad kim będzie miał w jakimś stopniu kontrolę. Kolega.

Te kandydatury spoza granicy wydają się być dla mnie bajką, bo jakoś nie wierze, żeby ktoś z wyżej wymienianych chciał się babrać w tej kupie. Choć opcja z zagranicą wydaje mi się wciąż ciekawa, bo dalej marzy mi się selekcjoner nie zamieszane w nasze rodzime spory, ktoś nie splamiony przez korupcję itd.

Ja akurat ceniłem Beenhakera i będę go bronić, aczkolwiek jego ostatnie wyniki mówią wszystko i w sumie powinien podać się do dymisji, bo poniósł porażkę.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 wrz 2009, 16:37

Dla mnie zaskoczeniem jest, że w ogóle jakiś trener z zagranicy chce trenować Polskę. Po ostatnich doświadczeniach Beenhakkera sądziłem, że nikt z nazwiskiem nie będzie chciał sobie psuć reputacji, a tu proszę - jacyś kamikadze pojawili się na horyzoncie. Ale jeżeli ma to być ktoś pokroju Lothara to żadnej reputacji sobie nie zepsuje, bo jej nie ma :lol: Chciałbym, aby to był któryś z trenerów, którzy zostali wyżej wymienieni, ale wg mnie zgłosił się jakiś obieżyświat typu Milutinović, Schafer, a może Lemerre... Nie mówię, że któryś z tych, ale z tego typu. A ostatnio chyba Aime Jacquet wypwiadał się na temat naszej reprezentacji... Być może nieprzypadkowo? :P

Ale fajnie, że pojawiła się opcja trenera z zagranicy. Grunt, żeby to była przemyślana decyzja. Chociaż mi to wisi, czy to będzie Janas, Zico czy Spaletti.

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 15 wrz 2009, 16:40

Kazdy normalny trener juz dawno by sie podal do dymisji lecz nie Leo. To facet bez honoru dla ktorego liczy sie tylko kasa.

I nie zgodze sie zagraniczni trenerzy nie beda chcieli u nas pracowac. Na pewno nie znaja tak dobrze sytuacji jaka u nas ma miejsce - jedynie tak oglednie. A jak wspominalem - gwarancja pracy az do zakonczenia Euro 2012 to naprawde znakomita perspektywa dla kazdego. Nie trzeba sie meczyc z eliminacjami, z presja - przynajmniej az do Euro bo kazda porazke mozna wytlumaczyc przygotowaniami ustawien taktycznych.

A gdyby Boniek sprowadzil jakiegos dobrego Wlocha to bedzie ewidentnie widac kto powinienen rzadzic PZPN-em :wink:

Jedynie martwi mnie to ze zagraniczny trener nie bedzie znal dobrze polskiej ligi i moze znow bawic w jakiegos jasnowidza przewidujac ktory pilkarz ma w sobie "international leve" zamiast rzeczywiscie powylywac tych mlodych i zdolnych typu Malecki, Glik, Janczyk, Rybus.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 wrz 2009, 16:57

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 wrz 2009, 17:36

cloner pisze:Tak się zastanawiałem, zatrudnienie Gordona Strachana byłoby ciekawym posunięciem.
Strachan ma niestety słabość do wystawiania na okrągło tych samych piłkarzy, bezwzględnie na ich formę, a jeśli kogoś nie lubi, to go za cholerę nie wystawi do składu. I jeśli tak robił w klubie grającym mecze co tydzień, a nawet i częściej, to co dopiero jakby miał jedno spotkanie kadry miesięcznie.
Zresztą zejdźmy na ziemię. Nie spodziewam się żadnego znanego nazwiska.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 wrz 2009, 17:44

Nikt znany do nas nie przyjdzie, po tym, jak PZPN potraktował Leo, to ktoś musiałby upaść na głowę, żeby ryzykować powtórkę na swojej głowie.
Wolę nawet Lothara od polskich kandydatów - Smudy czy Kasperczaka, choć to niewiele lepsza kandydatura.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 15 wrz 2009, 18:00

Wilmore pisze:Nikt znany do nas nie przyjdzie, po tym, jak PZPN potraktował Leo
Po tym jak znany i lubiany Leo potraktował PL kibiców (patrz wyniki), chyba by ktoś na głowę musiał upaść, żeby nie naprawiając błędu popełnić tym samym drugi zatrudniając podobnie znane i lubiane :lol:
Wilmore pisze:to ktoś musiałby upaść na głowę, żeby ryzykować powtórkę na swojej głowie
Raczej na głowę by musiał upaść nie biorąc takiej fuchy w której nie da się nic zepsuć bardziej niż poprzednik :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 wrz 2009, 18:01

Nikt znany do nas nie przyjdzie, po tym, jak PZPN potraktował Leo, to ktoś musiałby upaść na głowę, żeby ryzykować powtórkę na swojej głowie
Pewnie nikt nie będzie chciał zarabiać powiedzmy milion Euro, bo Lato w złym stylu zwolnił Leo....

Mam do ciebie pytanie. Co ty palisz??

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 wrz 2009, 18:02

Jesli juz ktoś bierze powaznie pod uwage Mattheusa to niech juz bedzie trenerem Majewski. Co jak co, ale tego goscia nie trawie, a to, ze zmienial ostatnio posady jedna za druga i nie nie potrafił osiagnac nie jest wypadkiem przy pracy. Raczej nie był dla Wegrow uzdrowicielem ich kadry.

Co do Leo. Jego prace do okresu przez elminacjami MŚ podsumował Zurawski. Kolejny rok podsumował Żewłakow. Jesli kapitanowi mowia tak o druzynie, o otoczce(nie mylic z PZPN'em czy działaczami) to wystawia najgorsze swiadectwo trenerowi. Koniec.
Kamil232 pisze:Mam do ciebie pytanie. Co ty palisz??
On nic nie pali i to jest przykre.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 wrz 2009, 11:58

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Avram- ... 1,291.html

no czyli celnie typowałem z tym jude. W takim układzie bym ogłosił konkurs, bo może jeszcze jakieś inne ciekawe nazwisko się zgłosi?

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 16 wrz 2009, 13:22

slyszeliscie o wywiadzie De Zeeuwa w "Dzienniku"? Jesli to co on mowi, jest prawdą to naprawde szkoda że nasi mimo wszystko najlepsi kopacze chleją przed meczami o wszystko. Mnie najbardziej rozsmieszyla wypowiedz o tym, ze Kaczmarek jak byl asystentem to spal z otwartymi drzwiami, zeby slyszec czy nikt sie nie wymyka z hotelu. Profesjonaliści? nie, chamki i chlejusy. Oczywiscie jezeli Holender nie zmysla.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 wrz 2009, 15:01

Piotr pisze:Oczywiscie jezeli Holender nie zmysla.
On takze twierdził, ze jest reprezentacji aby pomoc i powolania sa tylko dla tych, ktorym sie naleza, a nie zeby wypromować jakiegos zawodnika. Twierdził takze, że powołanie dla Dudka nie ma powiazania z tym ze jest jego menadzerem. Pija, pili i pic beda, coś nowego w naszej kadrze. Tylko cos kiedys o tym było cicho a u Leo była widać taka atmosfera, ze co zgrupowanie to chlali do upadlego.
Nie było atmosfery, nie było druzyny nie było ambicji czy checi walki. A ze grali ci, ktorzy widac w dupie mieli zdanie trenera to juz nie nasza wina.

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 16 wrz 2009, 15:59

Kiedys, gdy nasi za Engela przygotowywali sie do mundialu bodajrze super express opisal jak kilku naszych reprezentantow w czasie ow zgrupowania chodzili sobie na dziwki wiec alkohol sam w sobie to raczej mala bieda :wink: Zreszta czytalem tez ze taki Arszawin wprost mowi ze u nich w Rosji to melanz w noc przed meczem to u nich norma.

A co do Granta to juz lepiej niz Lothar. Zyd zawsze bedzie lepszy niz Niemiec. Podobno jedna z gwiazd Chelsea mowila ze takie treningi jakie im aplikowal Izraelczyk to on ostatnio mial gdy byl juniorem wiec chociaz nie bedzie mowy o tym ze selekcjoner zajezdza pilkarzy ostrymi treningami :wink:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 wrz 2009, 17:30

Piotr pisze:slyszeliscie o wywiadzie De Zeeuwa
Jeżeli to prawda, to przez trzy lata nie pili (wcześniej nie mówił) zobaczcie do jakiego stanu ich doprowadzono, zniszczono naszych zuchów z repry! :boje się:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 wrz 2009, 17:47

Mandzaro pisze:Kiedys, gdy nasi za Engela przygotowywali sie do mundialu bodajrze super express opisal jak kilku naszych reprezentantow w czasie ow zgrupowania chodzili sobie na dziwki wiec alkohol sam w sobie to raczej mala bieda :wink: Zreszta czytalem tez ze taki Arszawin wprost mowi ze u nich w Rosji to melanz w noc przed meczem to u nich norma.

A co do Granta to juz lepiej niz Lothar. Zyd zawsze bedzie lepszy niz Niemiec. Podobno jedna z gwiazd Chelsea mowila ze takie treningi jakie im aplikowal Izraelczyk to on ostatnio mial gdy byl juniorem wiec chociaz nie bedzie mowy o tym ze selekcjoner zajezdza pilkarzy ostrymi treningami :wink:
Nasze gwiazdy mało grają lub w ogóle nie grają, więc wyjdzie im to na dobre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”