FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 982

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 12 wrz 2009, 17:28

No napewno zaskoczeniem malym jest wystep Czyhrynskiego. Wystep Pedro i Jeffrena tez jest zaskoczeniem, miejmy nadzieje ze dzis dobrze sie spisza. W razie co mamy na lawce Leo, Henrego no i Inieste który pewnie jednak zbyt mocno eksploatowany nie bedzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 wrz 2009, 20:02

Jest dobrze.

To zdecydowanie nie był łatwy mecz, ale i nikt chyba się takiego nie spodziewał. Wyjściowy skład bardzo mnie zaskoczył. W takim zestawieniu nie mieliśmy za bardzo czym straszyć i cudem nie przegrywaliśmy po I połowie bo rywale mieli dwie znakomite okazje (słupek i poprzeczka). My odpowiedzieliśmy zmarnowaną setką Ibry i w sumie tyle. Generalnie Getafe postawiło trudne warunki i regularnie atakowali bramkę Valdesa. W drugiej połowie pojawili się Messi z Iniestą a potem jeszcze Alves (na skutek jakieś drobnego urazu Puyola o ile się nie mylę :| ) no i się udało. Zlatan gol z niczego i fajna asysta co bardzo cieszy.

Mecz oglądałem w wyjątkowo słabej jakości więc nie chce mi się za wiele pisać o grze, które dokładnie nie widziałem, ale i tak najważniejszy jest wynik. Cieszy również to, że część piłkarzy miała okazję trochę odpocząć a więc przeciwko Interowi powinniśmy wyjść optymalnym na tę chwilę składem (może z wyjątkiem Iniesty).

[EDIT]

Zapomniałbym! Jezus bardzo pozytywnie :]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 wrz 2009, 20:09

Pierwsza polowa w naszym wykonaniu bezbarwna. Widac bylo ze gramy bez ognia. W drugiej juz bylo lepiej po wejsciu Iniesty i Messiego. Najwazniejsze sa punkty i tak mozna podsumowac ten mecz.

Ibra jest niezly. Drugi mecz nic nie gra a ma 2 bramki

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2009, 20:19

Wazne zwyciestwo i to cieszy. Gra nie była porywająca szczególnie w pierwszej połowie. Druga lepsza, bo i weszli Ci najlepsi. Na plus napewno wspólpraca Messiego ze Zlatanem, poraz kolejny znajduja sie na boisku, podobnie Iniesta. Słabo wypadł Pedro, gorzej niz ze Sportingiem, czesto gubił sie w dryblingach, choć wypracował świetna sytuacje Zlatanowi. Reszta wygladała przyzwoicie/ dobrze. Bramka Szweda w stylu Eto'o. Drugie spotkanie - druga bramka, narazie jest dobrze. Defensywa mocno przebudowana w porównaniu z pierwszym spotkaniem jednak nadal licznik straconych bramek nie ruszyl. Dymytro dobrze jak na debiut, nie spodziewąłem sie, ze tak szybko dostanie takie minuty, jednak widać, że Pep mocno w niego wierzy i mu ufa. Wróci Rafa i defensywa naprawde wyglada bardzoo pewnie. Henry nie zaliczył jeszcze minuty w lidze w tym sezonie :) Mocno wypoczywa. Teraz Inter w mocniejszym juz podstawowym skladzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2009, 12:55

http://www.blaugrana.pl/news/3755/perfe ... iego_.html
Podczas 90 minut gry nowy nabytek Barçy siedem razy odebrał piłkę rywalom i ani razu jej nie stracił, nie popełnił żadnego faulu. Miał świetną wizję gry. Podawał 52 razy i wszystkie podania trafiały do partnerów.

Trener chwalił go po meczu mówiąc, że "był perfekcyjny, będziemy mieć z niego wiele pożytku". Zadowolony ze zwycięstwa Czygryński stwierdził, iż musi poprawić parę aspektów w swojej grze. "Popełniłem kilka błędów taktycznych , ponieważ gramy inaczej niż w Szachtarze. Muszę porozmawiać o tym ze swoimi kolegami."
Odnośnie podań warto dodać, że nie było to tylko podania na kilka metrów do najbliższego kolegi. Zaprezentował kilka świetnych crossów.

Nie popełnił żadnego faulu chociaż roboty w obronie było sporo. Rywale atakowali naprawdę śmiało.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 wrz 2009, 15:28

popelnil jeden faul przed polem karnym

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 wrz 2009, 15:42

Jak na zawodnika po paru treningach z nowa druzyna zagral dobrze. Widac brakowalo czasem troche zrozumienia ale to poczatki. Mi zaimponowal jednym dluuuuugim przerzutem. Chyba bedziemy czasem grac dluga i do przodu :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 wrz 2009, 13:20

Ogłoszenie parafialne. Apeluję o to, aby dyskusję o meczu Interu z Barceloną prowadzić w tym temacie ---> http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p464955

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 wrz 2009, 15:49

Już w sobotę o godzinie 22 Barcelona na Nou Camp podejmować będzie Atletico Madryt. Rojiblanco póki co mają ogromne problemy, szczególnie ze zdobywaniem bramek. Jednak jest nadzieje, bowiem ile to już spotkań z Barceloną było przełomowych dla Atletico (tyle że głównie na Vicente Calderon). Dodatkowo Abel Resino ma wielkie problemy kadrowe. Do jego dyspozycji pozostało zaledwie 17 zawodników pierwszej drużyny. Kontuzjowani są : Mariano Pernia, Raul Garcia oraz Ignacio Camacho. Ci piłkarze na 100% nie zagrają w tym spotkaniu, podobnie jak Sergio Asenjo, Alvaro Dominguez oraz Leandro Cabrera którzy wyjechali na zgrupowienie reprezentacji Hiszpanii do lat 20 (pierwsza dwójka) oraz Urugwaju do lat 20 (Cabrera). Obie reprezentację trenują przed MŚ do lat 20 które odbędą się w Egipcie. Z tego też powodu w kadrze Atletico pozostał jedynie jeden lewy obrońca, kapitan Atletico Antonio Lopez, który nie zagrał z APOEL'em z powodu kontuzji mięśnia, jednak na szczęście wczoraj wznowił treningi.

Mecz pokaże na żywo Canal Plus Sport 2 które podobnie jak Polsat Sport nie jest chyba w 100 % profesjonalną telewizją. Oto zdjęcie reklamowe tego spotkania :

Obrazek

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 wrz 2009, 15:56

mialem byc na tym meczu, ale wiekszosc wybrala 2 mecze w postaci Ruskich i Zary :(

Atletico jak dobrze pamietam przyjedzie do nas tylko z Forlanem w napadzie wiec nasza defensywa powinna dac rade waszej ofensywie. Jak rowniez licze ze na CN strzelimy cos wiec zwyciestwo w stylu pierwszego meczu tego sezonu nie nie zdziwi. Atletico ma ciezki wrzesien i raczej to sie po weekendzie nie zmieni.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 wrz 2009, 16:31

Być może byłby ktoś z was zainteresowany kupnem szalika Barcelony?
http://www.allegro.pl/item745650742_fc_ ... ginal.html

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 wrz 2009, 20:46

Dlaczego jedynie z Forlanem Bienias? Aguero polamany, czy co? :?:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 wrz 2009, 21:15

Aj. Zapomnialem ze nie gra na MS. moj blad

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 wrz 2009, 23:03

Miło, że wpadłeś Asteniu. Już myślałem, że po ostatnich wyczynach Rojiblancos zawiesiłeś klawiaturę na kołku :lol: :wink:

Nie ukrywam iż liczę na pewne zwycięstwo Barcelony. Mam nadzieję zobaczyć również kawałek dobrego meczu. Spotkanie na pewno nie będzie przypominać tego z Interem bo Atletico zwyczajnie nie stać na tak dobrą grę w tyłach i wątpię, aby się klasycznie zamurowali.

Jeśli chodzi o skład Barcelony to liczę na Iniestę od pierwszego gwizdka. Czas najwyższy wchodzić na wyższe obroty. Być może będą jeszcze jakieś zmiany jak chociażby Maxwell, Busquets czy ktoś z dwójki Pedro/Jeffren.

[EDIT]

http://www.blaugrana.pl/news/3788/vald% ... kordu.html

Powinno się udać.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 18 wrz 2009, 13:46

Mentor pisze:Miło, że wpadłeś Asteniu. Już myślałem, że po ostatnich wyczynach Rojiblancos zawiesiłeś klawiaturę na kołku :lol: :wink:
Ostatnio mam bardzo mało czasu i głównie staram się 90% jego poświęcić na stronę Atletico. Tutaj zaglądam, ale bardzo rzadko komentuje, bo jeszcze rozpocznie się jakaś dyskusja i mnie wciągnie na dobre :P
Mentor pisze:Nie ukrywam iż liczę na pewne zwycięstwo Barcelony. Mam nadzieję zobaczyć również kawałek dobrego meczu. Spotkanie na pewno nie będzie przypominać tego z Interem bo Atletico zwyczajnie nie stać na tak dobrą grę w tyłach i wątpię, aby się klasycznie zamurowali.
Jak się Atletico zamuruje to przegra, jak pójdzie na wymianę ciosów to też przegra :D Nie wiem co wymyśli Abel Resino, ale ja bym chyba zagrał jednym napastnikiem i ustawionym za nim Jurado, choć sam nie wiem. Myślę że dwóch DM.ów jest koniecznych, tyle że Camacho jest kontuzjowany, tak więc musiał by zagrać 18 letni Koke obok Paulo Assuncao. Zdecydowanie większe szansę Atletico będzie miało jak się zamuruje i zagra z kontry, bo widziałem to już pod koniec tamtego sezonu że Barcelona trochę zaczęła przesadzać w tym oblężeniem bramki przeciwnika. Przedobrzyła, zaczynają rozgrywać piłki po 5 minut każda akcja i jeżeli nie uda się zagrać dobrej prostopadłej piłki (a właśnie ostatnio trochę gorzej to wygląda) to z każdą akcją tracą dużo czasu.

Gdyby to spotkanie było rozgrywane na Vicente Calderon to wierzył bym jeszcze w zwycięstwo, ale na CN remis będzie sukcesem.
Mentor pisze:Jeśli chodzi o skład Barcelony to liczę na Iniestę od pierwszego gwizdka. Czas najwyższy wchodzić na wyższe obroty. Być może będą jeszcze jakieś zmiany jak chociażby Maxwell, Busquets czy ktoś z dwójki Pedro/Jeffren.
Iniesta nie, Pedro/Jeffren jak najbardziej tak i najlepiej za Messiego, niech sobie odpocznie, bo sezon długi :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”