Siatkówka - Strona 145

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Mandzaro
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 15 wrz 2009, 16:14

Ja tez juz nie moge sie doczekac na start Plus Ligi. Tak samo bylo po srebnym medalu MS gdzie jak najszybciej chcialem zobaczyc naszych zawodnikow na krajowym podworku i do tego przychodzacego wowczas do PL Antigi. Teraz jak patrze na sklad Skry - ktory niby nie zmienil sie tak wiele lecz jednak teraz kazdy bedzie inaczej patrzyl na ta druzyne. Bo teraz Skra to druzyna naszpikowana mistrzami Europy, medalista ME a wczesniej i swiata (Antiga) i wicemistrzami swiata. Ciekawi mnie jak bedzie wygladac podstawowe przyjecie Belchatowian, w koncu po takiej furorze jaka zrobil na ME Bartek Kurek, nie moze wrocic do przesiadywanie na lawce. Licze ze w trakcie sezonu moze Bartek wygryzie ze skladu Stefana.

No i Liga Mistrzow. W tym roku zlamana zostala zasada ze tylko mistrz Polski przystapuje do rozgrywek z mocnym skladem bo teraz mamy az 3 druzyny i kazda na papierze wyglada mocno.
Szkoda jedynie ze nie bedzie wiecej Samiki w JW. Te mistrzostwa pokazaly ze to znakomity zawodnik. Gdyby w finale Franacja wygrala to mysle ze zostalby MVP mistrzostw.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 15 wrz 2009, 16:59

Mandzaro pisze:Ciekawi mnie jak bedzie wygladac podstawowe przyjecie Belchatowian, w koncu po takiej furorze jaka zrobil na ME Bartek Kurek, nie moze wrocic do przesiadywanie na lawce. Licze ze w trakcie sezonu moze Bartek wygryzie ze skladu Stefana.
Myślę, że po takiej eksplozji formy Kurek nie musi się martwić o miejsce w składzie. Antiga zresztą też (do czasu wyzdrowienia Winiara, ma się rozumieć).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 wrz 2009, 17:11

Ja tam siatkówką klubową interesuje się mniej. Ale na moje oko długo w Skrze ten cały Nawrocki nie wytrzyma. Jakie on ma doświadczenie? To, ze był asystentem tyle lat to krzok znaczy. A kierować takim gwiazdozbiorem wcale nie jest łatwo. Pewnie w Polsce ten samograj będzie wszystko dalej wygrywał, ale czas na sukces w Europie, a tam potrzeba konkretnego gościa na ławce. A ten typ nie da rady. Ja bym go już dziś wywalił.

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 15 wrz 2009, 17:26

Pomimo, ze Skra pewnie znowu wygra Plus Lige to emocji nie powinno zabraknąć. JW dokonał jeszcze dwoch wzmocien, Al Alpa Cayir i Pedro Azenha to nowi zawodnicy. Pierwszy reprezentant Turcji, zbytnio nie kojarze ale na ME Turcje ogladałem tylko w meczu z Polakami. Drugi to Brazylijczyk, ostatnio Finikas Syros - Grecja. Po za tym Murek w Częstochowie, chłopak zdał sobie sprawę ze nie ma dla niego miejsca.

Ja załuję tylko ze w PL nie gra Płomien Sosnowiec, bo byla okazja ogladac najlepsze zespoły a tak bida... :(

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 16 wrz 2009, 1:06

Kamil232 pisze:Ja bym go już dziś wywalił.
Czyli wywaliłbyś kogoś kto nawet nie miał szans pokazać na co go stać. Ciekawa koncepcja.

Zgodzę się, że to trener będzie najbardziej newralgiczną pozycją w drużynie Skry. Skład jest nieprzeciętny. Mistrzowie Europy - Pliński, Bąkiewicz, Możdżonek, Gacek i Kurek, wicemistrz Antiga. Do tego dochodzą jeden z najlepszych na świecie siatkarzy Winiarski plus świetny atakujacy Wlazły / Novotny. Na rozegraniu Falasca, który chyba ma największy potencja z pośród rozgrywających w PlusLidze (zobaczymy co pokaże Rodwitz). Wielka siła, tylko żeby nie było jak zawsze. Jest jednak nadzieja, że to właśnie Polak poprowadzi wreszcie Skrę do sukcesów w Europie. Oby.
Dobry ruch w oddaniem Murka. Starszy, zmęczony, nie najlepszy sezon za nim, oddano go do drużyny nie tak znowu mocnej, oddanie go np. do JW, zbytnio by ich wzmocniło (pomijam już wypowiedzi samego zainteresowanego o niewypełnieniu kontraktu przez klub z Jastrzębia, czy o tym że nigdy tam nie wróci). Za dużo tego dobrego by było mając 5 takich zawodników. O Kurek trzeba dbać, bo przy takim tempie rozwoju może być zawodnik pokroju Kazinskiego, ogólnie takie porównanie przychodzi mi na myśl, docelowo przyjęcie Skry może wyglądać tak jak w Trentino w ostatnim czasie. Tylko, że zamiast Bułgara będzie młody zdolny Polak. Oczywiście daleko mu jeszcze do klasy Bułgara, ale już teraz był bardzo ważnym ogniwem drużyny która sięgnęła po złoto, więc czemu nie porównywać go do partnera Winiarskiego z zeszłego sezonu. Czytałem już opinie, że to będzie para przyjmujących najlepsza w Europie, tak daleko bym się nie posunął, ale tak pierwsza 5 może.

Wracając jednak do kadry. Kilka przemyśleń:

- DC stoi teraz przed trudniejszym zadaniem niż przed ME, to teraz my będziemy faworytem. Jak to powiedział Zagumny, teraz wyzwaniem jest aby na tym co jest zbudować górę. DC musi zrobić to czego nie udało się zrobić Lozano, po sukcesie pójść dalej i jeszcze poprawić grę. W wywiadach nasz aktualny trener ciekawie mówi, że dla niego w kadrze ważne jest dobro tak samej kadry jak i samych zawodników. Co to będzie oznaczać zobaczymy, ja tam wierzę w wysokiego Argentyńczyka.
- Jak się zdobywa ME to nie ma sensu krytykować, wszystko jest dobrze. Ja więc czepiać się naszej kadry nie zamierzam, przyczepię się tylko do oprawy. Chyba nie mogliśmy trafić gorzej jeśli chodzi o arenę wielkiego triumfu. Pustki na trybunach jeszcze tak nie przeszkadzały, ale transmisja. Tragedia. Zmiany kamer, pokazywanie trenera w trakcie trwania akcji. Nic dobrego i profesjonalnego nie było w tureckiej realizacji. Polsat też ma swoje wady w trakcie meczów Plus Ligi czy LM, ale zawsze przynajmniej wszystko widać. Potem dekoracja, kabaret z przyznawaniem nagród indywidualnych (małe puchary, raz w walizeczkach, raz bez), już myślałem że hymnów nie będzie. Jak już były to najpierw pokazywali Francuzów jak trwał już Mazurek, Zagumny i Gruszka nie zdążyli wrócić na początek. Potem jeszcze te flagi jako wisienka na torcie.
- Zastanawia mnie co teraz będzie z wielkimi nieobecnymi tego turnieju. Ta grupa pokazała siłę, ale przecież Wlazły, Winiarski czy Świderski to zawodnicy nieprzeciętni, zwłaszcza Winiarski. Trudne będzie miał zadanie DC, żeby to sklecić wszystko. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 16 wrz 2009, 12:39

Dziś 4 rocznica śmierci Arka Gołasia. :cry:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 wrz 2009, 13:11

Czyli wywaliłbyś kogoś kto nawet nie miał szans pokazać na co go stać. Ciekawa koncepcja.
:D Wiesz to jest coś w ten deseń jakby Majewski został selekcjonerem kadry. Już przed pierwszym meczem napisał bym że już bym go dzisiaj wywalił, chociaż nie miał szans się pokazania. Ot po prostu na moje nie nadaje się na to stanowisko i tylko czekać na wtopę która sprawi, że wyleci. I znowu będzie mądry Polak po szkodzie, a trzeba być przed :wink:
Ale zaznaczam, ze siatkówką klubową interesuje się w małym stopniu i te moje przypuszczenia są tak na "czuja" :wink:

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 16 wrz 2009, 14:20

No to skoro nie interesujesz sie nia na codzien to moze nie pisz czegos tak dalece kontrowersyjnego i sorry ale troche jednak glupiego tez :wink:

Nie ma tu co porownywac pilki noznej do siatkowki bo w tej drugiej bardzo czesto sprawdzaja sie totalne zoltodzioby - pierwszy przyklad z brzegu to Stelmach, Panas czyli trenerzy ktorzy od razu po zakonczeniu kariery zawodniczej, zostali trenerami. Zreszta Nawrockiemu nalezalo sie to stanowisko bo przez wiele lat byl w cieniu - najpierw Mazura a potem Daniela wiec trzeba byc sprawiedliwym wobec niego i dac mu szanse. Moze sie sprawdzi, moze nie ale w siatkowce nie mozna tego wnioskowac na podstawie braku doswiadczenia i sukcesow w kierowaniu druzyna.

A co do przyjmujacych Skry to chyba trzeba po malu przyzwyczajac sie do mysli ze Belchatow ma ogolem najlepszych przyjmujacych w Europie bo zakaldajac ze Nawrocki jednak postawi na duet Antiga - Winiar to kto bedzie siedzial na lawce ? Dwoch podstawowych przyjmujacych aktualnych mistrzow Europy :D

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 wrz 2009, 14:53

Mandzaro pisze:zakaldajac ze Nawrocki jednak postawi na duet Antiga - Winiar to kto bedzie siedzial na lawce ? Dwoch podstawowych przyjmujacych aktualnych mistrzow Europy :D
Sądzę, że raczej na ławce usiądą mistrz i wicemistrz Europy. Obaj znakomici w przyjęciu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 wrz 2009, 16:05

Ja uwazam, ze sadzicie gowno na smierc. Biorac pod uwage problemy zdrowotne na ataku (byc moze na chwile przesuna Kurka), Winiarskiego i Antigi to grac beda tym co maja i lepic poki nie dojda do formy, zdrowia wszyscy. Potem mozna dowolnie rotowac skladem i wybierac taki wariant jaki bedzie najbardziej optymalny w danej czesci sezonu. A na koncu beda grali najlepsi. Mysle, że pierwszy wariant to Antiga - Winiarski poniewaz sa najbardziej uniwersalni, maja najmniej słabych punktów i w alternatywei Bakiewicz do poprawy przyjecia, Kurek ataku. Jak bedzie to wygladalo w rzeczywistosci, boisko zweryfikuje.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 wrz 2009, 19:24

Novotny jest kontuzjowany?

typer09
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: typer09 » 16 wrz 2009, 20:26

10 pisze:Novotny jest kontuzjowany?
2 miesiące temu miał operację kolana, ale już niedługo zagra :) Cociaż leczą go w Polsce, więc wiesz ;)

typer09
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: typer09 » 16 wrz 2009, 20:33

Siatkówka w Polsce teraz rządzi! Sitkarze spoza kraju będą do nas ciągnąć ;) Poczytajcie o mistrzach :D

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 wrz 2009, 20:06

Babel albo ktoś inny, zorientowany: Kurek grał w "Ambroziaku" na ataku, czy na przyjęciu? Kto to jest Hebda, bo to chyba jest tu słowo klucz?

Czyżby AZS w kolejnym wcieleniu? Znowu młody i znowu zaskakujący?

Mandzaro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 27 wrz 2009, 21:59

Babel albo ktoś inny, zorientowany: Kurek grał w "Ambroziaku" na ataku, czy na przyjęciu? Kto to jest Hebda, bo to chyba jest tu słowo klucz?

Czyżby AZS w kolejnym wcieleniu? Znowu młody i znowu zaskakujący?
Kurek gral na przyjeciu a na ataku probowany byl Hebda. Dzisiaj ogladalem 3 set meczu Skry z Resovia i to co przykulo chyba nie tylko moja uwage byly 2 akcje Macka Dobrowolskiego ktory swietnie zgubil blok i poslal 2 pilki - chyba prawie pod rzad - na 3/4 siatki do Bartka Kurka a ten na czystej siatce 2 razy zaatakowal tak ze prawie dziure w parkiecie zrobil. Dosc powiedziec ze przy tym drugim ataku, Igla zamiast probowac jeszcze jakos pilke podbic to on sie przed nia chowal. Naprawde, to jaki on ma potencjal to mala bania...

Zawodnikiem meczu zostal Hebda i z tego co widzialem w tym jednym secie to trzeba przyznac ze jak na 18 letniego chlopaka gral calkiem przyzwoicie. Wiekszosc atakow konczyl wiec nie jest zle. Przypominam ze to jest lider kadry kadetow ktora kiepsko zaprezentowala sie na niedawnych mistrzostwach swiata lecz Milosz gral tam wysmienicie i prawie w kazdym meczu byl liderem druzyny. Pewnie na jakis czas zostanie wlaczony do zespolu.

Po meczu byl wywiad z Nawrockim a ten powiedzial ze Mariusz wraca do treningow w pazdzierniku a Novotny i Winiar zagraja dopiero w grudniu wiec pewnie Hebda zostanie na dluzej w pierwszej druzynie.

W pierwszej kolejce seria a Trentino wygralo 3-1 a furore w debiucie zrobil Juantorena. Chyba nawet gdyby Michal zostal to nie mialby tam miejsca w skladzie. Martwi mnie to ze kiedys przeczytalem informacje jakoby z Michalem bylo bardzo zle i dlatego w Trentino go nie chcieli bo uwazali ze jego plecy sa w takim stanie ze nie moglby trenowac nawet na 50%. Martwie sie troche o niego i jego dluga przerwe...

Poza tym dzis dostalismy baty od Holandii co bylo do przewidzenia. Te dziewczyny sa naprawde beznadziejne jak patrze na ich gre. Zero ataku, przyjecia, nie mamy prawdziwej rozgrywajacej i tak dlugo mozna wymieniac. Niestety medalu nie bedzie ale to juz bylo wiadomo po meczu z Hiszpankami. I teraz tylko czekac az kolejna "gwiazda" naszej druzyny sie rozbeczy po krytyce ktora na pewno przyjdzie i to sroga i kiedy z reprezentacji zrezygnuja kolejne zawodniczki..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”