Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 wrz 2009, 13:16

Yo!

Póki co o meczu raczej cicho, ale jestem przekonany, że z czasem zaczną się pojawiać posty. Bądź co bądź jest to szlagier kolejki i na dodatek mecz w otwartym Polsacie a więc oglądających powinno być sporo. Chcąc uniknąć zamieszania związanego z optymalną lokalizacją wypowiedzi o meczu tworzę zatem oddzielny temat i gorąco apeluję, aby wpisywać się tutaj a nie w temacie Barcelony czy Interu. Zapewne część osób to zignoruje albo przeoczy, ale byłoby miło gdybyśmy spróbowali zachować porządek. To ułatwi ewentualne dyskusje nam wszystkim.

Ad rem...

Sytuacja kadrowa w obozie Barcelony dobra i czuję, że można wytypować skład z dokładnością do dwóch pozycji :P

Valdes – Alves, Pique, Puyol, Abidal/Maxwell – Toure, Xavi, Iniesta/Keita – Messi, Ibrahimović, Henry

Chciałbym zobaczyć Andresito od pierwszego gwizdka, ale nie jestem pewien czy jest na to już przygotowany. W razie potrzeby na pewno mógłby wejść z ławki, ale to jednak nie to samo.

W Interze sytuacja chyba również niezła. Brakuje jeszcze jakiegoś ważnego ogniwa poza Chuchu?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Re: Liga Mistrzów 09/10: Inter Mediolan - FC Barcelona (dwumecz)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 wrz 2009, 13:30

Jeśli zagra Maxwell to Barca będzie ustawiona strasznie ofensywnie. Obaj skrajni obrońcy grają zwykle niemal jak normalni skrzydłowi, a gracie w końcu na wyjeździe. Jak dla mnie na lewej Abidal, chociaż ten drugi miałby coś do udowodnienia Jose, w końcu to on go skreślił. Ciekawy też jestem jak zagra Eto'o i Ibra oraz jak będą cieszyć po strzeleniu ewentualnej bramki. Może być gorąco po meczu.

Co do samego meczu. Uważam, że Barca tego nie przegra mimo iż co jak co, ale Mourinho z Barcą grać potrafi. Do dziś pamiętam te świetne mecze z Chelsea.
Liczę więc na dobre widowisko i sporo akcji, z czym może być problem przy defensywnym Interze, ale obym się mylił.

Ps. Zagra Santon ? Co jak co, ale młodego Włocha miałem okazję zobaczyć na oczy tylko 2-3 razy więc jestem ciekaw jego występu na tle mocnego rywala.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 wrz 2009, 13:36

sytuacja dotycząca pozycji Abidal/Maxwell i Keita/Andresito jest chyba dość prosta dla zbalansowania drużyny jeśli pojawi się Maxwell to wyjdzie i keita a jak zobaczymy w pomocy Iniestę to wyjdzie defensywniejszy Abidal , jak mówiłem balans .

Obstawiam jednak Maxwella i Keitę . Iniesta koło 60 min.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 wrz 2009, 13:50

Sytuacja kadrowa wyglada dobrze. Cambiasso juz na lawce. Troche niepewny jest wystep Stankovica i to bylby problem bo Mourinho musialby skorzystac z trzeciej opcji na pozycje srodkowego DMa.
Osobiscie mam nadzieje na gre Maxwella bo wydaje mi sie latwiejszym rywalem dla Maicona :P

Santon nie zagra, na ten mecz lepszy jest Chivu, jego defensywne walory bedac przydatne w tym spotkaniu.
Wyjsciowa jedenastka jest prawie pewna.

Z lawki Jose moze wpuscic Mario (jezeli bedzie trzeba polepszyc ofensywe), Muntariego no i moze Cambiasso.

W sumie to nie wiem do konca czego sie spodziewac, druzyna jest w fazie budowy, ale oczekiwania sa spore. Jose raczej nie daje ciala w takich spotkaniach a o motywacje mozna byc spokojnym. Swietny sprawdzian dla Interu, szczegolnie dla naszych nowych zawodnikow.

Obrazek

Obrazek

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 16 wrz 2009, 13:58

Nie sądzę by Inter ugrał cokolwiek, remis u siebie będzie sukcesem. Wszyscy chyba wiemy jak mediolańczycy grają w europejskich 'szlagierach'. Zawsze zawodzą. Ba, w zeszłym roku ledwo co wyszli z grupy: Pana, Werder i Ana...cośtam z Cypru. Barca to obok Chelsea obecnie nadal najlepsza drużyna na globie i nie sądzę by dzisiejszego dnia miałoby się to ponownie nie potwierdzić. Inter się wzmocnił, ale nie oszukujmy się - porównywanie Eto'o, Milito i Balotelliego do Ibry, Messiego i Henry'ego po prostu mija się z celem. O liniach pomocy obu drużyn nawet nie wspomnę. Mój typ: 3-1 dla Katalończyków.

Obrazek
:lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 wrz 2009, 14:01

Tak w ramach przypomnienia jaki byl ostatni wynik pomiedzy nami :lol:

Tak na powaznie to znowu licze na wygrana. Inter to nie jest jakas czolowka europejska a sam Eto nic nie zdziala. Jezeli opanujemy srodek i zaczniemy grac pilka to Inter nie strzeli nam gola. Remis bedzie dla nas planem minimum a wygrana czyms naturalnym. Nie spodziewam sie zeby Inter nas cisnal no chyba ze znowu wyjdziemy w ofensywie rezerwowymi.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 wrz 2009, 14:08

Inter to sam Eto'o, nie mam pytan :) .

Odnoszenie sie do poprzedniego sezonu, w porownaniu z ktorym zmienilo sie pol pierwszego skladu tez jest bez sensu.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 wrz 2009, 14:18

Tak, zneutralizować Eto'o i po meczu :P . Co tam, że zawsze przy strzelaniu bramek mogą go wyręczyć Milito i Balotelli, znakiem firmowym Stankovica, Muntariego i Sneijdera są strzały w okienka, nie mówiąc o świetnie podłączających się Maiconie i Lucio. Ale wystarczy przecież zneutralizować tylko Eto'o :P .

Ja jestem ciekaw jak Inter zagra bez Ibry, zawsze to on musiał kierować zespołem i odbijało się to nam czkawką. Obecny Inter nie ma takich indywidualności, ciężar spoczywa na wszystkich zawodnikach i mam nadzieję, że wyniki będą lepsze niż w zeszłych latach. Na razie gramy już 4. mecz z rzędu na San Siro, jestem ciekaw jak będziemy prezentować się na wyjeździe.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona (Liga Mistrzów 09/10 -dwumecz)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 wrz 2009, 15:46

Chcialbym aby zagrał Andres. jesli on zagra a reszta bedzie takze zdrowa Barca jest faworytem. Wszyscy sa wypoczeci, forma także dobra i oby zgranie takze dzisiaj wypaliło. fajnie bedzie zobaczyć Motte czy Samu, napewno beda zmobilizowani podwójnie. Zobaczymy jak bedzie wygladal Zlatan, kiedy obok siebie bedzie miał Henryego, Messiego, Inieste i Xaviego. Narazie wspólpraca wyglada przyzwoicie, ale z kazdym spotkaniem powinno być jeszcze lepiej. Remis nie byłby najgorszym wynikiem, oczywiscie licze na zwyciestwo.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 wrz 2009, 17:00

Mourinho zaskoczył wszystkich z podaniem składu już wczoraj no chyba, że chce w ten sposób zmylić Guardiole :lol:

Miło będzie zobaczyć na San Siro Messiego, Henryego, Xaviego, czy Iniestę. Barca to Barca drużyna grająca najefektowniejszą i w zeszłym sezonie najskuteczniejszą piłkę na świecie. Inter w LM nie bardzo może dojść do głosu i chyba nie będzie zaskoczeniem wskazanie blaugrany faworytem. My mamy jednak tę zaletę (?) że tak naprawdę nikt nie wie czego można po nas oczekiwać. Drużyna się dogrywa i może wypalić, a równie dobrze zamoczyć mecz. Jako, że jestem wierzący liczę na pierwszą opcję.

Eto'o - Ibra :]
Maicon - Dani Alves :] :]

Forza Inter

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 wrz 2009, 17:14

Ja mam jakies dziwne przeczucie, ze obydwu ekipom na reke jest nie robienie sobie krzywdy. Moze nawet jakis stosowny aneks zawarli przy transferach.

Obie ekipy nie sa jeszcze w najwyzszej formie i chyba taki sparing sie im przyda. Troche pobiegac bo boisku i nie robic sobie krzywdy ostrymi wejsciami. Inter bedzie gral na zero z tyłu i zeby cos wpadlo z przodu jaki sie da, ale nic na sile. Barca jest zawsze grozna i oni nawet jak im sie nie chce moga przypadkowo strzelic 5 bramek, wiec tu jest to duze ryzyko niepowodzenia. Dla widowiska byloby nie dobrze, ale dla taki jest ta grupa ze wygrywajac z Rubienem i Dynamo, Inter i Barca miedzy soba nie graja o nic. Stawiam na 0-0, wygrana bylaby czyms milym i zaskakujacym.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 16 wrz 2009, 17:24

Babel pisze:Obie ekipy nie sa jeszcze w najwyzszej formie i chyba taki sparing sie im przyda.
jakbym już to gdzieś czytał...aaa tak, tak El Intero i wasze "sparingi" czyt. faza grupowa zeszłorocznej edycji LM. Aż do meczu z Manu. :lol:
Już się zaczyna szukanie tłumaczeń, mimo że do meczu jeszcze kilka godzin i kolejny przejaw obiektywizmu Interistów. Mecz z Milanem w 2 kolejce Serie A nie był sparingiem, a mecz w lidze mistrzów z Barceloną już tak.. :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 wrz 2009, 17:42

dziwne przeczucie
przeczuwać I «intuicyjnie przewidzieć przyszłe wypadki, zwykle złe» za słownikiem

Cale szczescie Juventus gra wszystko na powaznie i nie kalkuluje. Mysle, że to dobra puenta. Idz ja uskuteczniac w temacie o Juve.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 wrz 2009, 17:43

Mi tam się nie podoba nazywanie takiego hitu sparingiem, trzeba się hartować przed najważniejszymi meczami i nasi gracze nie powinni odpuszczać. Ważne jest zdobycie pierwszego miejsca w grupie, bo znowu możemy trafić na taki Manchester i nie będzie prosto awansować. Poza tym takie zwycięstwo nad taką drużyną jak Barca może naprawdę podnieść morale, nasi muszą uczyć się pokonywać najlepszych :P .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 wrz 2009, 17:44

Babel sugeruje, że należy dziś wybrać inne widowisko, by nie zasnąć z nudów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”